Log in

View Full Version : Преброяване на съфорумците с антирадар..

pacho_kardana
06-06-2009, 14:23
Преброяване на съфорумците с радар детектор..

AntiLuuP
06-06-2009, 14:54
Нямам, въпреки че много често ми се иска да имам... веднъж за един ден ползвах ама не си е работа - човек може да се убие някъде ...

pr_00f
06-06-2009, 15:23
Анти радар или радар детектор ? :roll:

fred
06-06-2009, 16:30
Както правилно е отбелязъл и pr_00f едно е антирадар, друго е детектора.
Като цяло е доста безполезно устройство според мен

Jivko7777
06-06-2009, 16:57
Нямам, въпреки че много често ми се иска да имам... веднъж за един ден ползвах ама не си е работа - човек може да се убие някъде ...

Нали човек получава свръх сила като има радар - детектор:rotfl::rotfl::rotfl:

SandoOne
06-06-2009, 17:30
Нали човек получава свръх сила като има радар - детектор:rotfl::rotfl::rotfl:

Аз нямам ма се возих при един той имаше доста работа върши ..... :)

Lqnkata
06-06-2009, 17:36
Aз намям, но съм се замислял по въпроса. Все пак си е друго да си предопреден за наличието на полицаи. Който има да каже мнението си, какви са му + и какви - .

tuxgt
06-06-2009, 17:56
"-" ? Какъв минус може да има това, да те предупреди за наличието на радар. Примерно от централните гробища нагоре към кръговото на надежда, не вярвам някой да кара с 50 ? Обаче като те хванат с радара с 80 ще ти пишат акт. Не е забранено от закона да имаш радар детектор. Наличието на такъв обаче не значи, че може да караш с неограничена скорост навсякъде :grandpa:.

Аз ползвам. За извънградско е добре да имаш. Но пак повтарям, че винаги трябва скоростта да е преценена според ситуацията, радар детекторът не намалява спирачния път.

Alfa User
06-06-2009, 18:54
Като цяло е доста безполезно устройство според мен
Позволи ми да те поправя колега. Мога смело да заявя че радар-детектора много често спасява. Лично на мен до сега ми е спестил около 250лв :evil: Това не означава обаче, че като имаме детектор в колата, и трябва да караме като луди...

П.П. Спаси ме и при една малко смешна ситуация - спряха ме за да ми пишат акт за превишена скорост, но както после им доказах, не им беше пуснат на ченгенцата радара - къв акт, кви пет лева ??? :nono:
Така че съм 100% сигурен в детектора си, и вече не тръгвам на път без него.

pacho_kardana
06-06-2009, 19:58
Анти радар или радар детектор ? :roll:

Радар детектор исках да кажа..

Mony
06-06-2009, 20:06
Безполезен? Изплаща се за отрицателно време! Без радара не тръгвам никъде! За детектор става въпрос. Да не се заричам, но да съм останал без книжка доста пъти вече ако го нямах.. Антирадарите вече се забранени по закон(тези, които блокират радара на куките), но пък са номер 1:evil:

CrazyElement
06-06-2009, 20:08
Нямам ама бих искал да имам 1 :)

ФЕРАРИСТ
06-06-2009, 20:11
Да не звуча че се фаля, но не съжалявам че дадох диви пари за Валентин 1, в права линия на Тракията хващам в режим готовност радар от 7-8-9 км без никакви ядове......да не говорим ако почнат да "стрелят".....

AntiLuuP
06-06-2009, 20:14
Безполезен? Изплаща се за отрицателно време! Без радара не тръгвам никъде! За детектор става въпрос. Да не се заричам, но да съм останал без книжка доста пъти вече ако го нямах.. Антирадарите вече се забранени по закон(тези, които блокират радара на куките), но пък са номер 1:evil:
Вуйчо ми имаше АНТИ-радар в старата кола преди 2-3 години в периметър от 360 градуса нз колко км засича радара и го заглушава няква такава беше схемата но можеше да се използва и като радар детектор - спомням си че брои за него нещо от сорта на 600$ ;) и определено имаше защо

ФЕРАРИСТ
06-06-2009, 20:18
Вуйчо ми имаше АНТИ-радар в старата кола преди 2-3 години в периметър от 360 градуса нз колко км засича радара и го заглушава няква такава беше схемата но можеше да се използва и като радар детектор - спомням си че брои за него нещо от сорта на 600$ ;) и определено имаше защо
И аз си търся нещо такова, ама не съм виждал - американците и тия дето ги засичат с лазер имат опция да си купят решение за 400 долага, ама за нашия Х банд не върши работа....

Mony
06-06-2009, 20:21
А някой може ли да потвърди, че вече има радари на Ku band? Четох в друг форум, че вече са снабдили полицайте ни и с такива и не знам дали е истина... И честно казано освен X банд-а на другите не им обръщам внимание зареди клетките на бензиностанции и тнт..

ФЕРАРИСТ
06-06-2009, 20:29
А някой може ли да потвърди, че вече има радари на Ku band? Четох в друг форум, че вече са снабдили полицайте ни и с такива и не знам дали е истина..
Четох го още преди 3 години, и още не мисля че е истина.....

fred
06-06-2009, 20:59
Позволи ми да те поправя колега. Мога смело да заявя че радар-детектора много често спасява. Лично на мен до сега ми е спестил около 250лв :evil: Това не означава обаче, че като имаме детектор в колата, и трябва да караме като луди...

П.П. Спаси ме и при една малко смешна ситуация - спряха ме за да ми пишат акт за превишена скорост, но както после им доказах, не им беше пуснат на ченгенцата радара - къв акт, кви пет лева ??? :nono:
Така че съм 100% сигурен в детектора си, и вече не тръгвам на път без него.

Е може, малко преувеличих, има и полза /както в твоя случай, но спорна, особено с новите устройства на КАТ/, аз разчитам у нас на колегите, които присветват, което правя и аз.А в чужбина и двете ги няма:)

PEPI-2ALFA
06-06-2009, 21:15
...аз разчитам у нас на колегите, които присветват, което правя и аз.А в чужбина и двете ги няма:)
Вече не присветват достатъчно често:nono:

fred
06-06-2009, 21:18
Е да възродим този хубав почин, точно в БГ това е една от положителните прояви на подкрепа, срещу КАТ, в ролята на изнудвач.Традицията трябва да остане.:innocent:

AntiLuuP
06-06-2009, 21:26
Е да възродим този хубав почин, точно в БГ това е една от положителните прояви на подкрепа, срещу КАТ, в ролята на изнудвач.Традицията трябва да остане.:innocent:
Винаги присветквам, мен лично са ме спасявали по този начин ...

Alfa User
06-06-2009, 21:30
Трябва, ама на ... никой почти не я спазва. И аз сигнализирам, но вече не виждам същото насреща...

Колкото до различните радари на КАТ - модерните детектори имат различна сигнализация за всеки тип радар и използваната честота.

J_I_V_K_O
06-06-2009, 21:32
От вече повече от година исползвам радар детектор WHISTLER HTR 140 марка, която е от доста време на пазара а моделът е среден клас. Много съм доволен от играчката, най-малкото ми е супер полезна понеже често ми се случва да съм извън ограничението с някой друг км. Изплатила ми се е с десетки пъти до сега но разбира се неможе да се разчита само на него :) ето едно линкче 139лв струва сега. http://antiradari.canbroc-bg.com/

achkar
06-06-2009, 21:39
Вече и лазерите навлизат във Варна :)

koolio
06-06-2009, 22:16
Имам радар детектор Сейвър - руски. Преди вереме го бяха пхвалили във форума. Не съм доволен, смятам да купя по-читав. Лови радарите само там, където и без това знам, че ги има.
Лошото е, че повечето катаджии вече са с "пистолети", а там и Господ не може да те спаси. Затова, както каза Фред, разитам на колегиални присветвания.

galinves71
06-06-2009, 23:03
я обяснете на простия бай галин че нищо не фатам.

pr_00f
06-06-2009, 23:59
Простия бай Галин май пак е забравил къде се намира клавиша SHIFT и за какво се използва.

А по темата , за присветването - едно време винаги предупреждавах, но като се замисли ( сложен и труден процес за мен) малко си промених мнението.
Сега предупреждавам само колите който карат с относително нормална скорост.
Видя ли някой който е яхнал самолета си го оставям да си говори с органите на реда.
Че днес ще му отърва кожата а утре същия състезател ще вземе да ме челоса със 160.
Мерси ще кажа аз на тези мечешки услуги.

koolio
07-06-2009, 01:28
Простия бай Галин май пак е забравил къде се намира клавиша SHIFT и за какво се използва.

А по темата , за присветването - едно време винаги предупреждавах, но като се замисли ( сложен и труден процес за мен) малко си промених мнението.
Сега предупреждавам само колите който карат с относително нормална скорост.
Видя ли някой който е яхнал самолета си го оставям да си говори с органите на реда.
Че днес ще му отърва кожата а утре същия състезател ще вземе да ме челоса със 160.
Мерси ще кажа аз на тези мечешки услуги.
Резултатът е, че заработваш хонорара на органите на реда.

CrazyElement
07-06-2009, 01:47
Имам радар детектор Сейвър - руски. Преди вереме го бяха пхвалили във форума. Не съм доволен, смятам да купя по-читав. Лови радарите само там, където и без това знам, че ги има.
Лошото е, че повечето катаджии вече са с "пистолети", а там и Господ не може да те спаси. Затова, както каза Фред, разитам на колегиални присветвания.

Радарен Детектор Cobra XRS-9345

Нов модел (2009 г.) радарен детектор засичащ сигнали в X, K, Ka, Ku честотна лента и лазерни сигнали, радари работещи в режим "Pop Mode" ("пистолети").
199.00 лв.
Е тука тоз пиши , че лови и пистолети ... някой го пробвал?

ФЕРАРИСТ
07-06-2009, 02:07
Винаги присветквам, мен лично са ме спасявали по този начин ...
Светкам като дискотека поне 5-6 километра след като подмина куките, а преди това ако някой ми светне, а следващия пропусне, аз му светя и му правя недвусмислен жест за това че е трябвало да светне......

Alexanderbb
07-06-2009, 09:26
Сега може да ме овикате ама за пореден път се убеждавам че живеем в сбъркана държава. 2 страници мнения и никой на каза кой ползва радар детектори. Тези дето карат с превишена скорост тоест нарушават правилата. Аз от 20 години карам кола и прекрасно знам че у нас е пълно с безумни ограничения, корумпирани катаджии и подобни неща но в крайна сметка това са си оправдания. Защото замислете се ако всички 1 седмица караме без да нарушаваме как ще се почувстват онези с хранилките в храстите. А сега какво се получава на практика, слагаш радар детектора и натискаш колкото ти душа иска а после като стане белята вече е късно

koolio
07-06-2009, 12:50
Светкам като дискотека поне 5-6 километра след като подмина куките, а преди това ако някой ми светне, а следващия пропусне, аз му светя и му правя недвусмислен жест за това че е трябвало да светне......

Присветва се до следващата възможна "хранилка" - начало на населено място, кръстовище и т.н. Иначе заблуждаваш хората и могат да си помислят, че са си тръгнали.

pacho_kardana
07-06-2009, 12:51
2 страници мнения и никой на каза кой ползва радар детектори.
И аз това исках да кажа...и кой ползва?

georgyg
07-06-2009, 12:53
Аз имам един подарък, който обаче никога не е влизал в колата ми. Просто не ми трябва. По магистралата рядко карам, а градско просто няма къде да вдигна повече от разрешеното освен ако не е вечер късно, но тогава внимавам за всякакви, че те повечето са или таксита или са пили, а там радар детектор не ми трябва, а още 2-3 чифта очи.

koolio
07-06-2009, 12:54
Сега може да ме овикате ама за пореден път се убеждавам че живеем в сбъркана държава. 2 страници мнения и никой на каза кой ползва радар детектори. Тези дето карат с превишена скорост тоест нарушават правилата. Аз от 20 години карам кола и прекрасно знам че у нас е пълно с безумни ограничения, корумпирани катаджии и подобни неща но в крайна сметка това са си оправдания. Защото замислете се ако всички 1 седмица караме без да нарушаваме как ще се почувстват онези с хранилките в храстите. А сега какво се получава на практика, слагаш радар детектора и натискаш колкото ти душа иска а после като стане белята вече е късно

Не си прав, комшу. Представи си следната ситуация: караш с 85 по междуградски път, навлизаш в населено място, започваш плавно да намаляваш и изведнъж, на 100 м от табелата - опаааа, някой скрит в храстите, радарчето, 71 км/ч и "кво ша праим сега."

pacho_kardana
07-06-2009, 12:55
Аз имам един подарък, който обаче никога не е влизал в колата ми. Просто не ми трябва. По магистралата рядко карам, а градско просто няма къде да вдигна повече от разрешеното освен ако не е вечер късно, но тогава внимавам за всякакви, че те повечето са или таксита или са пили, а там радар детектор не ми трябва, а още 2-3 чифта очи.

Според мен няма смисъл за тая инвестиция ако не караш извънградско,защото в града с тия задръствания трудно може да превишиш скоростта..

DiStefano
07-06-2009, 16:00
ползвам такава джиджавка от 99-та година
свикнал съм да поддържам скорост по магистралта
от порядъка на 150км/ч и смятам че за 10-на години
сигурно едно 5 бона ми е спестила от актове
първата ми беше Уистлър
а след нея съм сменил 4 модела на Кобра и в момента съм с такъв

Alfa User
07-06-2009, 16:20
Радарен Детектор Cobra XRS-9345

Нов модел (2009 г.) радарен детектор засичащ сигнали в X, K, Ka, Ku честотна лента и лазерни сигнали, радари работещи в режим "Pop Mode" ("пистолети").
199.00 лв.
Е тука тоз пиши , че лови и пистолети ... някой го пробвал?

Моята Кобра е 9330 - лови пистолета в момента, в който стрелнат някого отпред - изпискването е силно и кратко, и няма как да не се чуе (a според спецификациите не лови Pop-up радари). Лошото е ако няма други коли напред и са стрелнали теб :)

Alexanderbb
07-06-2009, 16:38
Не си прав, комшу. Представи си следната ситуация: караш с 85 по междуградски път, навлизаш в населено място, започваш плавно да намаляваш и изведнъж, на 100 м от табелата - опаааа, някой скрит в храстите, радарчето, 71 км/ч и "кво ша праим сега."

Веднага ти отговарям, на 5 метра след табелата заблеяло се селянче с колело а ти си с 80 км. И тогава въпроса какво правим добива съвсем различен вид.

koolio
07-06-2009, 19:27
Веднага ти отговарям, на 5 метра след табелата заблеяло се селянче с колело а ти си с 80 км. И тогава въпроса какво правим добива съвсем различен вид.

Същото, каквото правим и ако селянчето е на 5 м преди табелата. Айде да не почваме пак да се правим на по-католици от папата и на по-големи ментори от майор Костов. Радар-детекторът е позволен от закона и има превантивна функция.

Alfa User
07-06-2009, 20:25
Сега може да ме овикате ама за пореден път се убеждавам че живеем в сбъркана държава. 2 страници мнения и никой на каза кой ползва радар детектори.

Ами мисля че от моите постове е пределно ясно, че карам с радар-детектор ... има и други, които си казаха.

А що се отнася до спазването на ограниченията и ползата от детектора, ще ви кажа за какво го ползвам аз. ПО ПРИНЦИП гледам да не нарушавам ограниченията, ма извинете ме, не може некъв катаджия да се мисли за господ и да ми каже че съм карал точно с 89 км/ч при ограничение 50 и това при положение, че дори не си е включил радара ... Не е ли така ? Иначе на магистралата ако карам със 140 при разрешени 120, що да не се доверя на детектора и да намаля навреме ?

В другия случай - със селянчето с колелото - мога смело да заявя, че дори и с 50 да карате, ако мангалчето ви изскочи ненадейно от пресечката без да се огледа - направо си го пишете бегало. Може да не пострада кой-знае колко, но ще вдигне олелия до бога, и понеже тая шибана държава цени мангустите повече от нас, ще отсъди делото (което със сигурност ще бъде заведено срещу вас) в полза на "цветнокожия". Тука никакъв детектор не може да ви помогне :)

Alexanderbb
07-06-2009, 22:12
Иначе на магистралата ако карам със 140 при разрешени 120, що да не се доверя на детектора и да намаля навреме ?

Колега не искам да задълбавам в спорове ама за какво говорим като даже не знаеш колко е разрешената скорост на магистрала. И пак казвам в случая не говорим за катаджии и глупави ограничения а за нашия си манталитет на мислене. В България като ти напишат акт за превишена скорост никой не казва виновен съм а всеки твърди че глупавия полицай се е заял. Няма значение къде и с колко си нарушил, важен факта че си позволяваш да го наравиш. Не казвам че аз не нарушавам правилата, ама понякога ме е яд и на мене си

qpwo
07-06-2009, 22:49
Аз карам с детектор 9345. мн съм доволен от машинката. Гледам да спазвам правилата , но ченгетата сякаш си ходят със знака... Неможе - хоп извън града ограничение 40 ида изкача ченгето и да вика ко ше праим сега.... че аз за тия 20 лв работя цял ден примерно... Мн съм доволен- кобрата си я продават с подпечатано удостоверение и цитати от закона че е легална и т.н. ... Препоръчвам на всеки и не се подвеждаите по онези които са против джаджите - нека които никога не е превишавал ограничение да ме обори ... ... :boo:

fred
07-06-2009, 23:22
E то може да си взема и аз един накрая, почвам да размислям :biggrin:
И да не забравяме да присветкаме, наистина, може на отявление идиоти, да не святкаме пък

Alfa User
08-06-2009, 00:28
Колега не искам да задълбавам в спорове ама за какво говорим като даже не знаеш колко е разрешената скорост на магистрала.

Колега, с риска мнението ми да бъде сметнато за заяждане или спам - на автомагистрала ограничението според ППЗДП - глава 13, чл 73 - е 120 км/ч. Но не смятам че това е тема на разговора, за да ми правиш такива забележки. Освен това, на АМ "Тракия" има и ограничение от 80 км/ч - как ще коментираш това ??? Но стига по тоя въпрос :cheers:
Ако модераторите сметнат мнението ми за неуместно - нека го изтрият, но то е свързано и с други такива.

Извинявам се на всички пишещи по темата, и нека наистина възобновим традицията да се предупреждаваме за засадите на КАТ по пътя - особено когато са засади в истинския смисъл на думата... Според всички нормативни документи, контролните органи трябва да са на видно място, с ясно обозначен автомобил, а не скрити в храсталака с риска да счупят някой крак докато скачат да спрат някого.

pinko
08-06-2009, 00:58
[COLOR="Red"]Колега, с риска мнението ми да бъде сметнато за заяждане или спам - на автомагистрала ограничението според ППЗДП - глава 13, чл 73 - е 120 км/ч. Но не смятам че това е тема на разговора, за да ми правиш такива забележки. Освен това, на АМ "Тракия" има и ограничение от 80 км/ч - как ще коментираш това ??? Но стига по тоя въпрос :cheers:
Ако модераторите сметнат мнението ми за неуместно - нека го изтрият, но то е свързано и с други такива.

Модератора няма да сметне мнението ти за неуместно, а ще ти обърне внимание, че не знаеш ЗДП. Ограниченията в България за ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ са 50/90/130 км/ч.

На АМ Тракия има много ограничения, при дъжд, сняг, при ремонти и т.н., на новата бензиностанция преди Ихтиман доскоро имаше даже ограничение 60.

Оная глава 13 и член 73 може да си @!#@%^ някъде:boo:

Виж 7-ма стр на тоя пидиеф

http://desita-ivandjenev.hit.bg/road_zakon.pdf

mik mik
08-06-2009, 01:00
аз от доста време съм се зачудил и накрая ще си купя и аз едно антирадарче че е хубаво да знаеш къде кой има :biggrin::biggrin::biggrin:

Alfa User
08-06-2009, 07:32
Оная глава 13 и член 73 може да си @!#@%^ някъде:boo:

Виж 7-ма стр на тоя пидиеф

http://desita-ivandjenev.hit.bg/road_zakon.pdf

В такъв случай приемам корекцията, но пък у мен се поражда въпроса защо има разлика между двата нормативни документа ???
Сори за офтопика :???:

pr_00f
08-06-2009, 09:56
В твоят документ последното обновяване е от 2004 г.
В преди беше 120 , но не помня кога точно я вдигнаха на 130 .

Относно ограниченията 80 на магистрала са:
Или по мостовете ( при сняг предимно)
Или по отсечките предвидени за аварийни летища.

IVO_GWM
08-06-2009, 10:15
Имам от много време Кобра, преди 2 седмици пак ме "спаси". Карам със 60, няма знак за ограничение главен път но табели за населено място. Спират ме и ми сочат радара че съм карал със 80км/ч. Като съм виновен обикновенно се разбираме а и не споря, но като не съм почвам един лют спор, още повече че ми сочат явно старо показание сигурен съм 100% че радара не беше включен, накрая ми дават документите със забележка че човек трябвало да е мъж и да си признае. Е според мен трябва и да е мъж а не да лъжат хората. Ако нямах радар детектор щях да се вържа че съм засечен и да си платя. А специално гледах с колко карам че ми бяха присветнали поне 3 коли.

В града не го ползвам, на извънградско като позволява пътя си позволявам 20-30 километра отгоре, но като цяло ми мина мерака да видя колко може да върви колата...

SFINKS
08-06-2009, 12:08
На магистрлите недейте да разчитате на детектора. Въоражени са с бинокъл , стоят точно след някой завой и стрелят точно по целта която са си харесали :sniper:

Furious 155
08-06-2009, 12:11
На магистрлите недейте да разчитате на детектора. Въоражени са с бинокъл , стоят точно след някой завой и стрелят точно по целта която са си харесали :sniper:
имам си детекторче и си ги ловя доста отдалеч с него... е естествено си внимавам за скоростта де ;)

ФЕРАРИСТ
08-06-2009, 12:26
Мръсни гадове, чудя се аз защо около Ихтиман стоят мърсолите и киризят нещо с един бинокъл.......ама и за това си има лек, нищо не пречи точно там да намалиш дори и да не ти писне радарчето......

SFINKS
08-06-2009, 12:36
имам си детекторче и си ги ловя доста отдалеч с него... е естествено си внимавам за скоростта де ;)

и как точно ловиш отдалече радар който не е пуснат :flirt:
като ти писне вече са те стрелнали и са те засекли
да не мислиш че не са наясно, че 80 % от скъпите и бързите коли са с детектори .

koolio
08-06-2009, 12:52
Е в случая, след като всички знаем къде са, точно там си караме в ограничението, колкото и малоумно да е то.

SFINKS
08-06-2009, 13:08
Мани и така не става , много взеха да си сменят местата напоследък ..

Furious 155
08-06-2009, 13:10
и как точно ловиш отдалече радар който не е пуснат :flirt:
като ти писне вече са те стрелнали и са те засекли
да не мислиш че не са наясно, че 80 % от скъпите и бързите коли са с детектори .

aми радара като не е пуснат, го пускат и тогава го детектваш, а за да ти засече скорост му трябва технологично време в което, обикновено, ако си с малко над ограничеето се реагира доста успешно!

CrazyElement
08-06-2009, 13:36
Е добре де нямаше ли нещо от рода , че катаджиите трябва да стоят на специални места които се обозначени.Ае и те вече се осраха с тия ограниченич по магистралите ем махни ги кат германците пък , който иска да се трепи прав му път.

А това с бинокълчето май гледат за колан?

AntiLuuP
08-06-2009, 13:51
Е добре де нямаше ли нещо от рода , че катаджиите трябва да стоят на специални места които се обозначени.Ае и те вече се осраха с тия ограниченич по магистралите ем махни ги кат германците пък , който иска да се трепи прав му път.

Не е така в България няма кутура на движение ;)
Ако махнат ограниченията на магистралата ще стане още по голямо бойно поле...
Ти може да караш с 250 в лявата лента, но някой идиот да реши че трябва да изпреварва с 150 без да погледне в лявото огледало е кво става в един момент... как се спира от 250 до 130 - трудно ;)

Всеки превишава скороста хубаво е обаче тва става в разумни граници ... ;)

п.п. По магистралата има и разни спиид камери - един познат получи честитка със снимка 220км/h и 1 месец без книжка ;)

Kostadin`
08-06-2009, 13:54

С бинокълчето гледат за Вигнетте,застраховка и дали предното стъкло ти е като сергия,щото както знаете 20лв глоба на невалиден стикер/поне на междуселсите пътища гладат с бинокъл/.:evilsmiley:

koolio
08-06-2009, 14:00
Мани и така не става , много взеха да си сменят местата напоследък ..

Емииии, рисковете на професията.
:choice:

ФЕРАРИСТ
08-06-2009, 14:07
Ако махнат ограниченията на магистралата ще стане още по голямо бойно поле...
Нищо подобно.....

С бинокълчето гледат за Вигнетте,застраховка и дали предното стъкло ти е като сергия,щото както знаете 20лв глоба на невалиден стикер/поне на междуселсите пътища гладат с бинокъл/.:evilsmiley:
Стига бе, чак такова нещо с бинокъла технологично на повече от км не моат да видят......

CrazyElement
08-06-2009, 14:10

Нз на мене стикерите ми ги огледаха после да ме спряха ама първо с бинокъл ме гледаха.

ФЕРАРИСТ
08-06-2009, 14:15
Нз на мене стикерите ми ги огледаха после да ме спряха ама първо с бинокъл ме гледаха.
Баси мизерниците, мен чесно казано ще ме е срам да стоя така праснат на магистралата и да ме гледа маса народ как мариза с тоя бинокъл, все едно чакам бин Ладен да мине......

Kostadin`
08-06-2009, 14:17
За колан не знам и не споря,обаче за стикерите съм сигурен щото полицай ми е казвал.Пък колко е вярно е отделен въпрос.

ФЕРАРИСТ
08-06-2009, 14:19
За колан не знам и не споря,обаче за стикерите съм сигурен щото полицай ми е казвал.Пък колко е вярно е отделен въпрос.
Лъжел е - с бинокъл, колкото и фешън да е, няма как дори и от 5-6стотин метра, и поне 100кмч, да разбере дали съм читава винетка, или дори дали изобщо имам.......мисля че чисто и просто си бройкат жертви.....

Kostadin`
08-06-2009, 14:21
Лъжел е - с бинокъл, колкото и фешън да е, няма как дори и от 5-6стотин метра, и поне 100кмч, да разбере дали съм читава винетка, или дори дали изобщо имам.......мисля че чисто и просто си бройкат жертви.....
Аз нямам предвид дали си с читава винетка,а че имаш примерно 2 винетки и 4 стикера застраховки.Махайте си старите стикери 20лв глоба на парче,един пич така изгоря 40лв.

ФЕРАРИСТ
08-06-2009, 15:20
Виж това не го знаех - трябва да прегледам ЗДП за обновления......откога е това?

MUROMAN
08-06-2009, 15:23
Имам от Руските Сейвъ ри не съм мн доволен и с него са ме спирали с превишена скорост. Иначе за града не е мн удобно ,че тоя яко пищи на всичко живо.
За извън града си е голямо предимсто и удобство.

Нека да присветкваме на всички за да се пазят ,малко повече от алчните хранилки.

fred
08-06-2009, 15:42
Да, както отбелязаха и други колеги, в последно време има леко занемаряване с това присветкане, но трябва да го правим, независимо дали други колеги го правят или не, това ще бъде светъл пример, на мен лично даже са ми присветвали през разделителни огради и прочее, тоест, от места, където е и трудно да ги видиш, но човека полага усилия всячески:) Аз от своя страна също гледам да ги предупреждавам.

pr_00f
08-06-2009, 15:43
Кое е по добре според вас ?
Днес да му присветнеш да го спасиш от алчните хранилки.
А пък утре ще си светнеш със запалката като му палиш свещ на погребението.

Криворазбраната колегиалност ...

vesko_iotov
08-06-2009, 15:56
абе май и куките се изхитриха,рядко остават включен радара постоянно,ами стоят до него и като се зададе някой преценяват дали да го пуснат,и така радар детектора ти писка когато са те засекли,и винаги ще стоят там кадето има 40 или 60 км ограничение,така скрити че ги виждаш чак когато минеш покрай тях,а и вече има коли необозначени с камери които снимат а след 1 км патрулка която те спира и ти викат а ела сега да гледаш едно филмче,в тези случай не знам как радар детекторите помагат,присветкането си е най сигурния начин

Kostadin`
08-06-2009, 16:14
Виж това не го знаех - трябва да прегледам ЗДП за обновления......откога е това?
И аз не знам от кога е,но факт е че пича изгоря 40лв.Трябва да е след октомври 2008,аз тогава държах листовки и го нямаше в правилника.

CrazyElement
08-06-2009, 16:31
И аз не знам от кога е,но факт е че пича изгоря 40лв.Трябва да е след октомври 2008,аз тогава държах листовки и го нямаше в правилника.

Така е цакат яко ако имаш изтекли стикери,такаче ги махайте всички , който са изтекли.

А иначе с пресветкането си е най-добре и не разбирам защо да не пресветкаш, ае моля повечето ограничения са си смешни сами посебеси 60 км/ч на чисто права отсечка да кажим примери с такива колкото стеш. Пък и ест ако го видя да кара с 200 хич няма си прая труда ама повечето случаи са караш с 100 а ограничението ти е 60.

tayfun
10-07-2009, 15:32
аз от 2 месеца съм с кобра 9955,в българия нямах възможност да го изпробвам но в украйна си ме спасяват турската книжка и българските номера

ФЕРАРИСТ
10-07-2009, 23:16
Взех да се ослушвам да си вадя английска че нещо......

Sm0k
11-07-2009, 00:55
Ае и те вече се осраха с тия ограниченич по магистралите ем махни ги кат германците пък , който иска да се трепи прав му път.

Аха, то оправдания да караме като отарвани много, ама това вече идва в повече. В Германия тия ограничения ги няма само на основните магистрали и те са с по 4-5-6 ленти В ЕДНАТА ПОСОКА, да не говорим, че състоянието на настилката и другите съоръжения по пътя са на светлинни години от БГ. Ако в България направят някога такава магистрала, правителството, което среже лентата ще печелят следващите 3 мандата с по 80% ;) Така, че това за махане на ограничения с нашето ниво на пътна мрежа са приказки, колкото да не умрем от скука :)

Освен това съм съгласен, с pr_00f, че светкането е инструмент с който трябва внимателно да пипаме - някои пилоти само от момента в който ги видя до момента в който са ми на дистанция да им светя са напраили такива маневри, че по-добре да ги спират и да ги държат там 30 минути с въпроси "кво ше праим" - може за тва време малко да охладят страстите ;) . И без тва светкавицата не са я сложили в колата заради КАТ, а с друга цел :)

ФЕРАРИСТ
11-07-2009, 09:32
Освен това съм съгласен, с pr_00f, че светкането е инструмент с който трябва внимателно да пипаме - някои пилоти само от момента в който ги видя до момента в който са ми на дистанция да им светя са напраили такива маневри, че по-добре да ги спират и да ги държат там 30 минути с въпроси "кво ше праим" - може за тва време малко да охладят страстите ;) . И без тва светкавицата не са я сложили в колата заради КАТ, а с друга цел :)
Ако почнем по тая логика, по добре му светни 1-2 пъти, да кара поне 2-3-4-5 км като ората, ако не го прави, така или иначе нито едната има смисъл, но понеже по тая логика сме тръгнали.......

rusiq86
11-07-2009, 10:29
Винаги пресветвам като видя полиция, треа да се пазим.

koolio
11-07-2009, 14:12
Ако целта на полицията беше превенцията на нарушения, щяха да стимулират хората да си купуват радардетектори и да наслагат на опасните места радиопредаватели, които да карат устройствата да пищят. Само че, както знаем, целта на нашата полиция далеч не е превенция...

arieca155
11-07-2009, 18:05
по въпроса за ограничението в населени места,в смисъла след табелата на населеното място си с 50.в испания при влизане в населено място има радар със светофар и докато не намалиш до 50 не светва зелено.някои са комбинирани с фото ако влезеш на червено цък, и после един месец се хапеш по гъзъ.за антирадарите с двете ръце за.ще си взема и аз.

bi40
28-05-2010, 00:06
Вече и аз съм с радаче от 2дни.взех си кобра 9345 и вече ги засякох веднъж,но аз си карах нормално,някак си по-спокоино се чуствам с него.

FaIrBoY
28-05-2010, 08:06
Нямам ама бих искал да имам ...:}

Stoyan Georgiev
28-05-2010, 09:12
не ми трябва

ziko
28-05-2010, 10:16
Нямам обаче до месец ще си купя.Засякоха ме вчера към Златни пясаци със 160 км/ч. при ограничение 60км/ч :shocked:.Ако са ме снимали забравям за книжката със месеци:small_cry:

koolio
28-05-2010, 13:31
Имам руски боклук Сейвър, ама седи в багажника. Колегиално присветкащите шофьори са много по-надеждно средство срещу криещи се в храстите вредители.

MUROMAN
28-05-2010, 15:04
Имам руски боклук Сейвър, ама седи в багажника. Колегиално присветкащите шофьори са много по-надеждно средство срещу криещи се в храстите вредители.

Имам и аз руснак, ползвам го винаги като пътувам извън града, понякога ме спасява.:thumbup:

ves_v8
28-05-2010, 15:52
Винаги пресветвам като видя полиция, треа да се пазим.
Това е най-доброто, жалко че напоследък все по-малко хора го правят...
Особено около София много рядко някой да присветне...
Иначе имам Cobra 9940, доволен съм от него;)

nightroller
28-05-2010, 17:37
анти радар, радар детектор, безалкохолна бира, надуваеми жени ;) не използвам такива неща - аз съм класик :D

vovata
28-05-2010, 20:24
Това са най-добре похарчените пари за моита кола !
От 1.5 г. го имам и забравих що е то акт или фиш.
Даже един път ме отърва от полицаи рекетйори, бяха спряли друга кола спряха и мен и единия ми вика май бързичко караш,кво ше праим сега ще се чееерпим ли ?
Аз му викам : Не . Карам нормално пък и радара не ви е вкючен,лека вечер. Тоя ме гледаше като насран и вика : Лека вечер.

J_I_V_K_O
28-05-2010, 23:01
от 3 години исползвам whistler xtr140 с настояща цена от 140лв. И за никой друг модел на света небих си го заменил, върши ми педфектна работа!!! Дали се е исплатил ? десетократно... а и шофирането е доста по-спокойно с такава машинка.

Jivko7777
28-05-2010, 23:13
Това са най-добре похарчените пари за моита кола !
От 1.5 г. го имам и забравих що е то акт или фиш.
Даже един път ме отърва от полицаи рекетйори, бяха спряли друга кола спряха и мен и единия ми вика май бързичко караш,кво ше праим сега ще се чееерпим ли ?
Аз му викам : Не . Карам нормално пък и радара не ви е вкючен,лека вечер. Тоя ме гледаше като насран и вика : Лека вечер.

С какъв радар си?

vovata
29-05-2010, 07:23
С какъв радар си?
Обикновенна Кобра 8200 ,по-малка е от другите и влиза идеално над плафона,ток си взима от плафона и всичко е скрито покрито.

bi40
29-05-2010, 13:38
колеги,кажете от колко километра сте хващали вкл.радар на куките.Аз като го засекох(беше по нагорнище и след това права отсетчка от драгичево към софия на лукоила-които знае пътя че си го представи),но има няма 400 метра което ми се стори малко.Това ми беше първото засичне така че нямам наблюдения все още.Радара е кобра 9345

vovata
29-05-2010, 17:34
На магистрала тракия ги хващам от 1.5 км.

ФЕРАРИСТ
29-05-2010, 19:21
В равна местност, хващам поп-а от 4-5 км, стрелбата съм хващал и от 7-8 км.....независимо как ви звучи.....

digitalundgrd
29-05-2010, 19:23
Ще взема и аз да се обзаведа с един "радар", че съм рисков играч :)

gigi
29-05-2010, 21:09
И аз почти винаги съм карал с детектор. Първо кобра R 213 за времето което я ползвах беше супер - от 2001 до 2003г. Тогава нямаше много фалшиви сигнали а куките ги лепеше от 3 км. Скапа се и взех от ония руските. И той вършеше работа макар и да ги хващаше по отблизо. Скапа се... После смених няколко Кобри от ефтини до скъпи и установих че са все еднакви, много ми надуваха главата а куките ги хващат по от близо. Та си взех Уислър, от него съм супер доволен, по добър е от кобрите. Е валентин е ясно че е най добре ма тая цена......
С детектор е по сигурно, хем немогат те ушият за нарушение което не си извършил, хем някак си карам по бавно незнам защо, като го забравя и уж се паза уж леко и накрая съм на цялата газ. Та си мисла че до 200 лвовите детекторчета са много полезни, а и бързо се избиват.:drive:

haljscho
30-05-2010, 00:27
И аз ползвам, Савер 35лв. За 1,5г. при мен поне 10-реални засичания и поне 5-6 при жената.
И сега като чета някой мнения по-напред, ми то нали така някой път си свири в нищото, може и да е имало някви далечни стрелби и да е хващал........ определено повечето такива са фалшиви де и няма нищо по-напред.......

JK
01-06-2010, 23:33
Искам да попитам тези детектори хващат ли стационарните радари и камери, че нещо много се навъдиха напоследък :)

Lucky
02-06-2010, 07:45
Аз съм без радар,просто не съм убеден в ползата от него.
Просто гледам да се съобразявам с знаците до колкото мога или по добрият вариянт намирам си миночистач и плътно зад него.

ФЕРАРИСТ
02-06-2010, 08:26
Искам да попитам тези детектори хващат ли стационарните радари и камери, че нещо много се навъдиха напоследък :)
Да......макар и сигнала да е по слаб, и да се хваща от 200 - 300 метра само, пак е нещо, все пак стационарната камера не е кука на живо....

BoxerPower
02-06-2010, 09:08
В момента нямам нито анти-радар нито радар-детектор, но ако бавареца се задържи по-дълго време в мен със сигурност ще си взема едно от двете. Просто мразя извън града на прав път по който пре спокойно може да си караш не с 90 ами със 190 да видя любимата табела "макс. 50". Отделно тия табели не само са наслагани на супер неадекватните места, ами са като гъби... понякога имам чувство, че през 50 метра ги виждам. И към това като добавим уравнението "скорост 90-120 (само за примера) + табела макс. 50 + чекиджия в храстите" какъв мислите е резултата? Резултата е "нека е жив и здрав водача!".

Да не говорим, че ако се намери някой малоумник като мен, който е попаднал в безлюден (на момента) хубав участък и е решил да тества автомобила си - 180-190 и дойде табелата 50 с радара след нея... и ко прайм? Честита нова година през юни!

Иначе аз също сигнализирам за постове по пътя. Предполагам много пъти съм спасявал, а и мен много пъти са ме спасявали.