View Full Version : Градушка - изправяне и пребоядисване?
Колеги,колата ми стана ЛЕШ,удари я градушка и сега цялата е точкована,че чак ме срам да я гледам.Май спасението ми е само китосване и цялостно пребоядисване,а ако знаете някой добър бояджия в Бургас кажете
The_Game
07-06-2009, 00:01
Колеги,колата ми стана ЛЕШ,удари я градушка и сега цялата е точкована,че чак ме срам да я гледам.Май спасението ми е само китосване и цялостно пребоядисване,а ако знаете някой добър бояджия в Бургас кажете
Градушката се оправя и без кит.
pacho_kardana
07-06-2009, 13:12
Градушката се оправя и без кит.
Изправяне с вакуум?
The_Game
08-06-2009, 20:18
Най-образно казано се "заварява" телче за хлътнатината и метала се издърпва.
После естествено трябва боя.
Някой пробвал ли е да замрази метала:? Онзи начин снагряване и със спрея за въздух обърнат на обратно се охлажда метала и се изправяли хлътнатини.
И аз съм чувал за това но не знам дали деиства.
Furious 155
08-06-2009, 23:41
И аз съм чувал за това но не знам дали деиства.
може и да действа, но на по-широки засегнати области... на ситното от градушка едва ли...
vankata_ll
08-06-2009, 23:41
Някой пробвал ли е да замрази метала:? Онзи начин снагряване и със спрея за въздух обърнат на обратно се охлажда метала и се изправяли хлътнатини.
Това със спрея работи само ако имаш някаква голяма хлътнатина, като след това пак си личи, че там е имало беля. Иначе на едно друго клипче, един търкаше точно следи от градушка с едно трупче сух лед и много убедително лъжеше, че работи. Сух лед аз съм виждал само по телевизора във формула 1, но ако намериш не пречи да пробваш ;-)
vaklinator
12-06-2009, 08:59
Единственото спасение е китосване и пребоядисване. Казвам от личен опит. Всички останали вакуумни и други глупости са много $$$$.
The_Game
12-06-2009, 17:26
Единственото спасение е китосване и пребоядисване. Казвам от личен опит. Всички останали вакуумни и други глупости са много $$$$.
А предния капак с кит става ли ?
vaklinator
12-06-2009, 19:49
А предния капак с кит става ли ?
Да.
delian1978
12-06-2009, 21:32
Ама на капаците и тавана е хубаво да се сложи течен кит
Вакум не оправя следи от градушка . Направо с кит и боя но после кита се напуква и пада . Ако е само по капака намери си друг и не са занимавай с глупости . Много Варненски коли минаха по този път след голямата градушка преди 5-6 години .
Най-образно казано се "заварява" телче за хлътнатината и метала се издърпва.
После естествено трябва боя.
аа , колега някои мислил ли е след заварките какво става с ламарината от вътрешната и страна:Suicide:
тези длъбнатини се оправят само с кит /еластик/ след това фюлер и боия ,кита се пука само тогава когата няма добра основа имам предвид обезмасляване
А някой боядисвал ли 155-ца цялостно,да знам за колко ЛЕВ да се подготвя (имам предвид всичко китосване.боя,труд и каквото св полага)?
А някой боядисвал ли 155-ца цялостно,да знам за колко ЛЕВ да се подготвя (имам предвид всичко китосване.боя,труд и каквото св полага)?
Мммм цифра си е .
Зависи с каква боя ще я боядисваш но си отива 1000-ка и отгоре .
зависи от састоиянието и разбира се грубо кам то 1200
Май ще я напръскам с метлата :)
не е лоша идеята ,ама гледаи да е едра перла;)
vaklinator
15-06-2009, 08:53
Мммм цифра си е .
Зависи с каква боя ще я боядисваш но си отива 1000-ка и отгоре .
Точно толкова е. Плащал съм ги. Боя от Глазурит
и ас работя с нея ,перфектна ее
и ас работя с нея ,перфектна ее
А колега,как стой въпроса с боядисването само на тавана и багажника?
А колега,как стой въпроса с боядисването само на тавана и багажника?
ми боиядисването на детаили излиза малко по скъпо ,смисал като сметнеш на детаил!за двете около280
ми боиядисването на детаили излиза малко по скъпо ,смисал като сметнеш на детаил!за двете около280
Токич, един страничен въпрос, пълните ли боя в спрейове? :-)
На Симеон в СФ , пълнят срещу 30 лв.
нее
vaklinator
21-06-2009, 19:36
Боите в спрейове са различни от акрилните за колите.
В спрейове пълнят всякакви бои:bouncing_smiley:
Kолега след градушка трябва да се китосат тези елементи и да се боядисат.
--------------------------------------------------
Всякаква форма на реклама без разрешение е забранена
pr_00f
Вдлъвнатините могат да се изправят и с вакум. Но рядко бояджииниците имат такива машини. И китосват яко. Но пък това не е кой знае колко лошо. Съвременните китове са много добри дори.
П.С. Със спрея няма как да се боядиса добре. Боята стои на точки. Най-добре с хубав пистолет, с хубава дюзичка. Дето си пръска равномерно. Не в крайщата на облака да хвърля дебели капки както спрея. Спрея е да си боядисаш оградата в двора или вратата на гаража. Не се излагайте!
Вдлъвнатините могат да се изправят и с вакум. Но рядко бояджииниците имат такива машини. И китосват яко. Но пък това не е кой знае колко лошо. Съвременните китове са много добри дори.
Не ти го пожелавам да разбереш от личен опит ,че вдъбнатини от градушка не се оправят с вакуум колкото и велик да е сервиза в който оправят колата . Кит , кит , мнооого кит , боя и продаваш .
E, аз съм виждал кола на решето дето с вакума си излезна. Е пак имаше шкурене и кит, тук таме ама поне много малко.
E, аз съм виждал кола на решето дето с вакума си излезна. Е пак имаше шкурене и кит, тук таме ама поне много малко.