Log in

View Full Version : Помпа на съединителя

155_8000rpm
07-06-2009, 09:16
Значи случват се странни неща с тоя педал.Забелязал съм,че в най-големите жеги го прави тоя номер,а именно педала не се връща докрай,остава някъде по средата.Като е хладно не го прави бачка перфектно,обаче на големия пек сдава багажа.Не винаги обаче когато си поиска,та чудя се помпата ли е тръгнала що ли...И според вас защо в жегите го прави...

П.П. Между другото съединителя е на 1000 километра и работи перфектно,ама...А и има едно подскачане при смяна на предавки(все едно съм пуснал рязко съединителя),възможно ли е да имат връзка нещата...

и.петров
07-06-2009, 13:52
.

Sunny
07-06-2009, 14:24
Значи случват се странни неща с тоя педал.Забелязал съм,че в най-големите жеги го прави тоя номер,а именно педала не се връща докрай,остава някъде по средата.Като е хладно не го прави бачка перфектно,обаче на големия пек сдава багажа.Не винаги обаче когато си поиска,та чудя се помпата ли е тръгнала що ли...И според вас защо в жегите го прави...

П.П. Между другото съединителя е на 1000 километра и работи перфектно,ама...А и има едно подскачане при смяна на предавки(все едно съм пуснал рязко съединителя),възможно ли е да имат връзка нещата...

Помпа или работното цилиндърче , едно от двете ти прави номерца . При мене с тези симптоми излезе помпата на педала . Докато се наканя да я сменя и взе , че изби и омаза всичко (ужас е да переш мокета ) . Помпата освен , че е на кофти място се и сменя много кофти , ако е работното цилиндърче на скоростната кутия там вече е лесно . Аз лично бих заложил на помпата при така описаните симптоми .

Vesko84
07-06-2009, 22:01
И при мен се появиха от скоро същите симптоми :( Иначе си сменям скорости перфектно и не губя течност. Но ще имам едно на ум.

The_Game
08-06-2009, 20:13
И при мен се появиха от скоро същите симптоми :( Иначе си сменям скорости перфектно и не губя течност. Но ще имам едно на ум.

Пипни маншоните от долу за теч.
За да не те изостави някъде.

Vesko84
10-06-2009, 22:03
Естествено ще следя изкъсо. Аз така на 33ката на бащата веднъж хванах о време точно такъв теч, защото педала почна да скърца и аз се наведох да видя защо :)

dimo
13-06-2009, 12:30
Възможно е да е зле и хидравличната течност и да е за смяна .Това разбира се ако работния цилиндър или горната помпа са наред както и съединенията между тях .

155_8000rpm
13-06-2009, 19:30
А някой може ли да ми разясни на какъв принцип работят горната помпа и работния цилиндър,от къде взимат вакуум и от какво се влияят,защото много ме съмнява,че ме дъни някое съединение.А каква е системата на маркучите...

The_Game
13-06-2009, 22:42
А някой може ли да ми разясни на какъв принцип работят горната помпа и работния цилиндър,от къде взимат вакуум и от какво се влияят,защото много ме съмнява,че ме дъни някое съединение.А каква е системата на маркучите...

Системата зима течност от казанчето на спирачките. При тези без АБС маркуча е от горната страна от страни на казанчето. От там маркуча влиза в помпата при педала на съединителя, и после помата нагнетява течносто в работното цилиндърче от горе на скоростната кутия.

Помпата се вижда при педала на съединителя, а работното цилиндърче е от горе на скоростната кутия и се вижда като погледнеш м/у гумения маркуч след дебитомера и казанчето на спирачките.

155_8000rpm
14-06-2009, 17:34
Нямам теч никакъв,преди час обезвъздуших и забелязах,че излезнаха съвсем малко мехурчета в началото,обаче течността беше доста мръсна,а съм я сменял изцяло преди 2 месеца с "TUTELA TOP4" и защо е толкова мръсна може би някоя гумичка си пуска секретите вече.Довечера като я покарам ще кажа дали е имало ефект от обезвъдушаването.

Vesko84
16-06-2009, 21:12
Забелязах че помпата започва да се омазва лекичко със спирачна течност и съм си уговорил час при чичко Лисан този петък. Иначе все още нямам грижи. Но по-добре да не чакам нещата да загрубеят. Но явно симптомите с непълното връщане на педала еднозначно говорят за проблем с тази помпа. Мерси на колегите за съветите :)

155_8000rpm
16-06-2009, 21:17
Откакто обезвъздуших в неделя засега нямам проблеми,обаче докога ще видим,а и нямам теч никъде:dunno:.И все пак се чудя тва подскачане при смяна на скорости дали не е от същата тая пиш.а...

155_8000rpm
27-06-2009, 23:09
Проблема е решен със смяна на гумички на помпата...може да триете темата...