Log in

View Full Version : Реших да попитам за Басеините

SandoOne
07-06-2009, 15:04
Някой сефтоса ли басейните това лято и къде ходите .....

Linkestis
07-06-2009, 16:37
Аз ходя на 6 метра от вратата на верандата :smoke:
За да не се бутам,до момента за море си направих басейн:on_da_beach:
Даже направих сефтето...

fred
07-06-2009, 16:37
Не все още, от малък мразя басейнте, въпреки че в тях бях научен да плувам наистина "као риба".
Навремето нямаше толкова байсени в СФ, една Република, сега М Луиза и още няколко, после през 86 или 85 за Европейско по плуване доста ремонтираха, други преустроиха и отвориха...
От 5г понеже съм в Люлин, ходя в Люлин бийч, най ми е близо,готино е, ако отиде човек е там,когато отварят басейна и си тръгне към 13, когато почва да се пълни/с гражданя/.Има и някакъв в седмицата нов, сравнително нов.
За мен най добър басейн си остава Диана /за плуване през лятото/.

Lisan
07-06-2009, 20:41
Някой сефтоса ли басейните това лято и къде ходите .....:flex:Аз направих сефтето,преди малко се прибрах! Обаче как съм изгорял,нямам думи. Всяка година едно и също,първия път се пазя с 2чадъра и пак червен,как ще спя днеска не знам. От началото на юни до почти края на септември всяка събота и неделя съм на Драгоман,там наистина си почивам от Алфи. Цял ден пия бира,ям като луд и мързелувам. Цените са доста приемливи,мога да ви дам пример какво съм ял и каво съм платил. Вход за 2души с всички екстри 18лв,паркинг 3лв,,, 6 ариани,1 пържени картофи,сърца с копър чесън,шопска салата,хапки с корн флекс,2таратора,хляб прилично,3палачинки,2порции пъпеш с мед и орехи,голяма мента,мин. вода и газирана по 1бр,всичко това без входа 37.5лв,а порциите са доста прилични. Има само че малко проблем с яденето събота и неделя,вадат друго меню и там се набляга на скарата и обедни менюта,промяна в цените няма. Но за мен правят изключение и си поръчвам по нормалното меню. Много чиста вода и тревна площ,има игрище с пясък за волейбол,може да се играе и футбол на тревата,ако не е фраш. Препоръчвам на всички да отидат поне по веднъж,ще пием бира!! Винаги седя при децкия басейн,ако някой ходи да се обажда.

MARINELA
07-06-2009, 21:00
привет алфисчета басейни море и още нещо ...:BBQ:СЛЪНЦЕЗАЩИТА за да не се изпържите като тези кюфтенца вземете по едно кремче най-малко 30 фактор.Слънцето е опасно и трябва да помислим освен за банския и хавлията и за кожата !Весело и приатно лято .

old alfist
07-06-2009, 21:39
Вчера напълних басейнчето си и днес го сефтосах. Температура на водата 26 градуса. Лошият момент, че ми протече пясъчния филтър и май ще трябва да се изръся яко за нов.

fred
08-06-2009, 09:12
:flex:Аз направих сефтето,преди малко се прибрах! Обаче как съм изгорял,нямам думи. Всяка година едно и също,първия път се пазя с 2чадъра и пак червен,как ще спя днеска не знам.........
Винаги седя при децкия басейн,ако някой ходи да се обажда.
Лисане, както е опбелязала и Маринела спасението е в мазането- препоръчвам ти крем с УВ фактор 20-25.Мажи се често/е не непрекъснато де/, особено аки си излязъл от водата.Тия с фатор 30 при влизавне във водата побеляват и е неприятно, трудно попиват и тн0.

marian
08-06-2009, 09:48
Посещавал сьм басейна в Драгоман и наистина е доста добьр.Но...сьбота и неделя става лудница.

hunter1989
08-06-2009, 10:44
Само да мине първият изпит и съм на Червено знаме. Там е страхотно , басеин с олимпииски размери ( 10 коридора ) 2.20 м дълбочина на единият басеин , другият е 5м дълбок заради 10 метровата кула за скачане . Цените са народни (само сладоледа е скъп) .Там ми харесва защото може човек да поплува , а не да се бута.
Иначе отдавна пробвах реката ,но само до колене (това ми беше достатъчно за гнойната ангина която си докарах после, ама нали съм шоп и съм здрав , та ми мина бързо)
Живот и здраве в края на месеца на море за 2 3 дни че тая сесия не позволява повече. Аиде колеги пожел.авам ви приятно лято , хубаво тенче , студена бира и топли кебабчета.

CrazyElement
08-06-2009, 13:39
Охо още преди 2-3 седмици на мин. басейн бях водата беше перфектно топла.

pinkmousy
08-06-2009, 13:47
От събота работи и басейна на голфа в Ихтиман. Още не е много фраш. Хайде докарайте малко алфи и в тоя град, че там си нямат ;) Има тенис, волейбол, баскетбол, голфа го споменах вече. А, и коне ако някой не го е страх :flirt:

Bonev
08-06-2009, 13:58
Още не съм ходил на басейн тази година, но миналата година редовно ходих на Рударци и в Люлин на R5. И двата са много добри!

SFINKS
08-06-2009, 15:16
на морето водата вече става :on_da_beach:

fred
08-06-2009, 22:57
Посещавал сьм басейна в Драгоман и наистина е доста добьр.Но...сьбота и неделя става лудница.

Та понеже навсякъде е така, кофти работа, бирата може да я пиеш и под някоя липа :beer:

AntiLuuP
09-06-2009, 12:31
Още не съм ходил на басейн тази година, но миналата година редовно ходих на Рударци и в Люлин на R5. И двата са много добри!
Рударци е жестоко... много е свежо... но от много време не съм ходил там.
Междодругото около Стара Загора/Казанлък има много свежи басейни.
На Павел Баня открития басейн е перфектен вечерта е открита дискотека водата винаги е топла, няма кой знае какви дълбочини ама не ти и трябват ..
И вече има едно село мисля че се води - Овощник на 4км от Казанлък е там райското място особено сега след ремонтите аквапарка е няква лудница ...

KoRny
12-06-2009, 16:51
Рударци е жестоко... много е свежо... но от много време не съм ходил там.
Междодругото около Стара Загора/Казанлък има много свежи басейни.
На Павел Баня открития басейн е перфектен вечерта е открита дискотека водата винаги е топла, няма кой знае какви дълбочини ама не ти и трябват ..
И вече има едно село мисля че се води - Овощник на 4км от Казанлък е там райското място особено сега след ремонтите аквапарка е няква лудница ...

Илянка аз сам израстнал с басейна на Рударци,ама те се уливат.Не знам цените в Сф как са,но всяка година ги вдигат на рударци-дай за вход,дай за чадър,дай за шезлонг и 1 бира и айде 15-20 лв ми отишли.Ми то на морето ми е по евтино.Вярно хубаво е на Рударци-само да не бяха махали кулите,но най-много 3 пъти за тва лято да отида там.:calc:

AntiLuuP
12-06-2009, 20:38
Илянка аз сам израстнал с басейна на Рударци,ама те се уливат.Не знам цените в Сф как са,но всяка година ги вдигат на рударци-дай за вход,дай за чадър,дай за шезлонг и 1 бира и айде 15-20 лв ми отишли.Ми то на морето ми е по евтино.Вярно хубаво е на Рударци-само да не бяха махали кулите,но най-много 3 пъти за тва лято да отида там.:calc:
Е аз там съм ходил одавна забравил съм ква беше схемта ...
Ти кво направи бе никъв не дойде аз те чакам да звъннеш да пием бира и да видя алфата ама никво включване .... :calc:

trustworthy
12-06-2009, 21:08
Аз сефтосах черноморския басейн.
Последни данни от капанчето на Паша Дере:
Вход - безплатен. 6 кебапчета, 4 кюфтета, пържени картофи, 4-5 салати, 3-4 порции пържена цаца и сафрид, 4-5 бири, 4 мастики и айрян на корем - няма 90 лв сметка :grin: :on_da_beach:

Sunny
12-06-2009, 21:18
А тези които не сме закривали сезона на басейна ?
Защото ние редовно си ходим на минералния на Св.Св. К. и Елена и от там в морето .
Няма по голям кеф вечер зимата на -10 градуса да се цопнеш в басейна а пролетта от басейна в морето и обратно .
То и моя малкия (синът ми) затова не иска да излиза от водата защото в басейна го правихме ;)

old alfist
12-06-2009, 22:08

Басейнът е доста скъпо удоволствие. Това са инвестиции, които се възвръщат доста бавно, защото има големи разходи в подръжка на съоръженията, санитарна подръжка - механична и химична и спазване на други параметри, а препаратите са направо убийствени като цени.
Почти съм сигурен, че входа не може да покрие разходите, затова се избива от съпътстващите удоволствия.
Отделен въпрос, каква е хигиената. Водата трябва да отговаря на параметри, които са нормални в много тесни граници.
За мен басейните са развъдник на болести, защото се правят икономии - както навсякъде у нас всеки иска да спечели бързо.
Когато децата ми бяха малки, почти винаги боледуваха от инфекциозни заболявания, когато са ходили на басейн.

pinko
13-06-2009, 18:14
Някой сефтоса ли басейните това лято и къде ходите .....

Сефтосан е, още в края на май го напълних и в момента водата е 28 градуса:tongue:

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Kokaliane/IMG_1817.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Kokaliane/IMG_1827.jpg

SandoOne
13-06-2009, 18:52
Сефтосан е, още в края на май го напълних и в момента водата е 28 градуса:tongue:

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Kokaliane/IMG_1817.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Kokaliane/IMG_1827.jpg

Евала колега ... и аз с жената оня ден в Люлин сефтосах ....

AntiLuuP
13-06-2009, 20:06

Браво много добре се е получила атмосферата ...
За подобно оазисче си мечтая ама пред блока къде да го направя ... :big_heat:

old alfist
13-06-2009, 20:50

С един скимер ли е или има и други, че не виждам нещо.

pinko
13-06-2009, 21:02
С един скимер ли е или има и други, че не виждам нещо.

С един скимер и две дюзи в противоположния край. Освен това има и три израелски слънчеви панела по 5 квадрата на покрива на къщата с отделна циркулационна помпа. Ама 15 квадрата май дойдоха много, в горещите дни водата става над 30-32 градуса, което е прекалено много, за да се разхладиш.

Абе Sivon го проектираха и правиха басейна, а слънчевата инсталация сами си я спретнахме.

SandoOne
13-06-2009, 21:04
добре а осветление има ли

old alfist
13-06-2009, 21:09
С един скимер и две дюзи в противоположния край. Освен това има и три израелски слънчеви панела по 5 квадрата на покрива на къщата с отделна циркулационна помпа. Ама 15 квадрата май дойдоха много, в горещите дни водата става над 30-32 градуса, което е прекалено много, за да се разхладиш.

Абе Sivon го проектираха и правиха басейна, а слънчевата инсталация сами си я спретнахме.

Аз ползвам едно плуващо покривало, което пропуска слънчевите лъчи, а в същото време запазва температурата, но в големите жеги точа повече с подочистачката и наливам студена вода за да се охлади.

old alfist
13-06-2009, 21:18
добре а осветление има ли
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=1442&stc=1&d=1221132813

pinko
13-06-2009, 21:36
Аз ползвам едно плуващо покривало, което пропуска слънчевите лъчи, а в същото време запазва температурата, но в големите жеги точа повече с подочистачката и наливам студена вода за да се охлади.

В началото и аз имах плуващо покривало, ама не останах доволен. Затова поръчах ей тва

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Kokaliane/IMG_1829.jpg

Много удобно и за лятото, и за зимата - изполваме басейна като склад за всички градински мебели, маси, шезлонги и т.н.

ето модела и фирмата - даваш размерите и пристигат с един камион и го монтират за 2-3 часа

http://poolcover-ipc.com/Models/Universe/868/

Естествено, има и осветление (снимката е правена отдавна, още със старата стъбла и преди покривалото на Poolcover)

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Kokaliane/IMG_0205s.jpg

old alfist
13-06-2009, 21:42
Като гледам, басейна е около 50м3 - колко ти излезе покриването, че една българска фирма направо ме отказа с цените си.

pinko
13-06-2009, 21:55
Като гледам, басейна е около 50м3 - колко ти излезе покриването, че една българска фирма направо ме отказа с цените си.

Ми не знам колко е на квадратен метър (басейна е 11,70 на 3,80 метра) - обаждаш се на фирмата, идват едни чехи, взимат размерите, правят индивидуален проект и ти дават цената - и ако си навит, плащаш некъв процент, 30% май, не помня.

И след около 1 седмица пристига един камион от Чехия и 4-5 работника (пак чехи) го монтират за няколко часа.

Та всичко това ми излезе малко над 10 000 лева.

Има вариант да избереш по-ниско покривало, а могат да ти предложат и разни готови модули - тогава излиза доста по-евтино. Мойто беше правено изцяло по моите размери и затова излезе по-скъпичко, освен това е по-високо.

Виж на сайта трите височини Low Line, Medium Line и High Line. Мойто е Medium Line Universe, щото при Low е много трудно да се влиза и плува при затворено покривало - ниско е.

Но пък Low Line Elegante беше доста по-евтино, доколкото си спомням.

old alfist
13-06-2009, 22:01
Ми не знам колко е на квадратен метър (басейна е 11,70 на 3,80 метра) - обаждаш се на фирмата, идват едни чехи, взимат размерите, правят индивидуален проект и ти дават цената - и ако си навит, плащаш некъв процент, 30% май, не помня.

И след около 1 седмица пристига един камион от Чехия и 4-5 работника (пак чехи) го монтират за няколко часа.

Та всичко това ми излезе малко над 10 000 лева.

Има вариант да избереш по-ниско покривало, а могат да ти предложат и разни готови модули - тогава излиза доста по-евтино. Мойто беше правено изцяло по моите размери и затова излезе по-скъпичко, освен това е по-високо.

Виж на сайта трите височини Low Line, Medium Line и High Line. Мойто е Medium Line Universe, щото при Low е много трудно да се влиза и плува при затворено покривало - ниско е.

Но пък Low Line Elegante беше доста по-евтино, доколкото си спомням.
Перфектно си направил всичко - евала!
Благодаря за информацията.

Stefan Caromov
15-06-2009, 15:57
Аз вече няколко пъти ходя в слатина на новия басейн до дискотека камей...Супер готино местенце и няма да ида на друго място ,само минус е това ,че през 20 мин ,чуваш влака как минава и това дразни доста ,особено ,ако си на 4-500 грама хих

VFTI
15-06-2009, 16:49
В София вече сефтосах ваната в панелката :tooth: ... Иначе на село вече и басейнчето... Еххх колко е хубаво на село...Лежиш гледаш си тв и слушаш музика...На надуваема възглавничка една студена кока кола и тортичка...Ехх няма мръсотия, простотия шум и т.н...

Пинко много добре е станало покривалото(ама си е цифра)А двора ти с тази зеленина е просто прелест.....Ние зимата басейна го пълним със сняг, защото особенно тази зима много сняг и човек не може да се добере до барбекюто или гаража....А колко от вас по никулден пускат рибки вътре?:pancake: Майка ми много обича риба и особенно преди никулден може да се намерят 10тина шарана вътре...Рибата става много хубава, след като примерно 15тина дни е плувала в чиста вода(често ги вадят от разни тинясали водоеми) и става чудна :pancake: Естествено после всичко се подготвя за летния сезон :)

Ето малко пикс....Малък е е 3.50х 7метра(връхната точка) 2.00m дълбочина макс, че да може да се правят глупости...

Stefan Caromov
15-06-2009, 17:10
В София вече сефтосах ваната в панелката :tooth: ... Иначе на село вече и басейнчето... Еххх колко е хубаво на село...Лежиш гледаш си тв и слушаш музика...На надуваема възглавничка една студена кока кола и тортичка...Ехх няма мръсотия, простотия шум и т.н...

Пинко много добре е станало покривалото(ама си е цифра)...Ние зимата басейна го пълним със сняг, защото особенно тази зима много сняг и човек не може да се добере до барбекюто или гаража....А колко от вас по никулден пускат рибки вътре?:pancake: Майка ми много обича риба и особенно преди никулден може да се намерят 10тина шарана вътре...Рибата става много хубава, след като примерно 15тина дни е плувала в чиста вода(често ги вадят от разни тинясали водоеми) и става чудна :pancake: Естествено после всичко се подготвя за летния сезон :)

Ето малко пикс....Малък е е 3.50х 7метра(връхната точка) 2.00 дълбочина макс, че да може да се правят глупости...

Евала колега ,страхотен ти е басейна ....направо ми се иска и аз да имам .
Имам вила до правец ,на която не съм ходил от 7-8 години. Там започнахме да правим басейн, но баща ми почина ,говоря 95 година и ,всичко зарязахме.Както и вилата ,аз съм ходел 3-4 пъти от тогава и последния път беше 2001 година .Мислех си да я продавам ,но с тия цени на имотите в наши дни ,май май ще запретна ръкави и ще започна да я интегрирам

VFTI
15-06-2009, 17:17
Да мерси...Евалата трябва да е за родителите ми, защото в този живот съм постигнал само една отлична диплома и секси красавицата от подписа :go: :innocent: Все пак мерси :)

Иначе предполагам, че ще знаеш но най-вероятно вилата ти ще е разграбена и няма да е останало много от нея...Също е хубаво да провериш да не би някой да я стопанисва, че после само ядове.... Иначе страната ни е много хубава и има много хубави местенца, далеч от големите претоварени градове, където човек може да си почине...Или да си стопанисва една таква виличка..

Stefan Caromov
15-06-2009, 17:23
Да мерси...Евалата трябва да е за родителите ми, защото в този живот съм постигнал само една отлична диплома и секси красавицата от подписа :go: :innocent: Все пак мерси :)

Иначе предполагам, че ще знаеш но най-вероятно вилата ти ще е разграбена и няма да е останало много от нея...Също е хубаво да провериш да не би някой да я стопанисва, че после само ядове.... Иначе страната ни е много хубава и има много хубави местенца, далеч от големите претоварени градове, където човек може да си почине...Или да си стопанисва една таква виличка..

Че е разграбена ,знам , никой не я стопанисва, там имам един познат ,който сега живее в софя ,но си ходи в Джурово и ми казва в какво състояние е вилата. Само от двора косят тревата и крадат сеното ::))