View Full Version : Климатроника си взе отпуска :(
В последните дни си умирах от кеф, че в жегата си имам климатроник. Днес изведнъж пускам бутона АУТО и не се чува характерното ЦЪК, и не духа студено :( Струва ми се, че компресора не включва. На предния ден работеше перфектно. За какви сценарии мога да се готвя? Чувал съм бая цифра ако е за смяна компресора. Има ли и по-лек за джоба вариант? Никога не съм ремонтирал клима досега и моля хората с опит да споделят. Благодаря :)
Alexanderbb
07-06-2009, 22:17
отиди първо да ти го погледнат в някой сервиз и тогава се тормози. Варианти има много но компресора не е от най-честите аварий. Аз съм минал през изтекъл фреон, изгорял пресостат, последно беше проблем в таблото за управление. Да не говорим че има и бушони и релета в тази работа които също изгарят
victtorbg
08-06-2009, 00:22
В последните дни си умирах от кеф, че в жегата си имам климатроник. Днес изведнъж пускам бутона АУТО и не се чува характерното ЦЪК, и не духа студено :( Струва ми се, че компресора не включва. На предния ден работеше перфектно. За какви сценарии мога да се готвя? Чувал съм бая цифра ако е за смяна компресора. Има ли и по-лек за джоба вариант? Никога не съм ремонтирал клима досега и моля хората с опит да споделят. Благодаря :)
Не е в компресора проблема-или няма газ или има проблем по електриката.
Аз ще я заведа на доктор при първа възможност, но все пак исках да чуя какви са вариантите, мерси.
Искам да благодаря на колегата victtorbg, който бързо отстрани проблема и при това на доста прилични цени. Личи си, че си разбира от работата! Наистина имах теч :(
vaklinator
12-06-2009, 09:07
Компресорите на 8В двигателите са монтирани на такова място, на което не е предвидено да се свалят никога, то е почти невъзможно! Затова може би са монтирали японски компресори. Другаде е причината.
krasisashkov
12-06-2009, 14:05
Под генератора,между купето и двигателя и се вижда наи добре от долу,а може да се свали само от долу и с много ядове и одрани ръце:cussing::prescription: