PDA

View Full Version : РемЪк 145-ца

SSwin4o
08-06-2009, 15:30
здравеите колеги понеже оня ден баща ми ми скъса ремака на колата защото аз я бях оставил вкъщи поради причината че ремака свиреше по скоро лагера на климатика където е закачен ремъка и при малко по продължително каране почва да пуши.Тои нашия решил да си върши работа с колата вчера и по едно време ми звъни и вика скъсахме ремак даже се беше запалил а тои пича блокирало климатичето а ремака си се върти и се запалил и краи с ремака и климатика не работил та мисълта ми е дали може да се сложи по къс ремак да махна изцяло климатика или ще трябва нов климатик да си взимам или наи малкото да закарам тоя на ремонт ?

reptli
08-06-2009, 15:44
а на този ремък какво още има :) защото на нашата Алфа беше блокирала шайбата на климатика и срязахме ремъка докато я оправим :) но ремъка въртеше само компресора,нищо друго :)

tonov
08-06-2009, 15:58
а на този ремък какво още има :) защото на нашата Алфа беше блокирала шайбата на климатика и срязахме ремъка докато я оправим :) но ремъка въртеше само компресора,нищо друго :)

На ТС е различно, върти хидравличната помпа и алтернатора

....мисълта ми е дали може да се сложи по къс ремак да махна изцяло климатика или ще трябва нов климатик да си взимам или наи малкото да закарам тоя на ремонт ?

Ако няма да ползваш климатика, може да го изолираш. Купи си ремък за версия без климатик и махни паразитната ролка.
А компресорът може и да е тотално заминал.

SSwin4o
09-06-2009, 09:43
ок благодаря много :)