View Full Version : Булинс - История
Да споделя колко съм доволен та поне колегите не си късат нервите. Никога повече застраховка там!!!!!! Преди месец и нещо ми счупиха стъклото някакви наркоманчета. Отивам на оглед и ми казват стъклото неможе да се плати по експертна трябва да отидете в Кобра. Дотук добре отивам в кобра и ми предлагат нетонирано стъкло което Бул Инс покрива колкосалните разходи от 14лв. стъклото. Кратък скандал там, след това малко по дълга караница на мястото за огледите и се стигна до компромис ЕВРОПЕЙСКО стъкло :). Отивам в Кобра след 3 4аса висене в кафето на близо ми се обаждат стъклото няма да може да се отваря и затваря понеже са счупени някакви водачи който те нямали. Отивам пак на мястото за огледи и там ми казват такива водачи не се продават съжаляваме. Аз им споменах че ако няма водачи винаги могат да купят цял механизъм врата или каквото поискат стига да се отваря и затваря стъкото. Те отговориха че щипката ще я платят по експертна оценка аз да съм си я намерел :tequilla: Вече побеснял карах се сумати време с тях обясних им че всяка част я има при вносителя дори и да се наложи поръчка. Оставих колата в Сион да оправчт поне бронята че и без друго беше жулната. Боядисаха я през фаровете решетките и капачката за куката за теглене която бяха добре китосали изжулили и боядисали. Сега да не се налага да се тегли че ще има цирк. След всички тези премеждия се обадих на касата да видя дали е излязла щетата за тъпия механизъм който в краина сметка се наложи аз да търся и сменям. Те казаха да излязла е минете на Баучар да си получите сумата. Същеия ден след обаждането отивам там и на входа любезните едри момчета подсмърчайки видимо доста разстроени ми казват:
те "Ти къде бе?"
Аз им казвам до касата за щета.
Те: днеска щети не се изплащат
Аз: Ама говорих по телефона и ми казаха да дойда
Те: Какъв ти е проблема ще доидеш другата седмица някъде. И затвориха вратата.
Това и в Мозамбик неможе да се случи. Колеги предложат ли ви застраховка в Бул Инс бягайте далече! Такава беля не ви трябва плащате и нищо не получавате.
И аза да се оплача от тях.
Зимата са ни мръсни и кишави колите и отивам аз един ден на автомивка ,измивам си хубаво колата и какво да видя???
Някой или нещо ме ударило отстрани вдясно.
Щети:
грубо издрани 2 те врати,задна дясна е с доста голяма вдлъбнатина ,нарушена цялоста и на предната дясна врата ,бяла черта и яко ужулено.
По съвет на моя застраховател - отидох и заведох щетата.
Направиха ми оглед и се оказа ,че съм имал и преди при огледа заведена там щета. А имменно една лека вдлъбнатинка като от градушна на задната врата ,но на съвсем др място. Опитах се да се разправям,но ме отбиха и не заведоха вдлъбнатото като щета.
Написаха ми,че съм само за боя и оценка - средна деформация.
Прежалих се,че ще изваждам за майстори и китове,но си мислех,че ще кихнат добри пари поне да си платя боядисването.
След 3 кратно ходене за да се сетят да придвижат нещата и да излезе оценката накрая стигнах до заветната каса.
И там щока беше пълен. За 2 ударени и издрани врати със зверска драскотина и вдлъбнатини колкото 1 педя ми платиха колосалната сума от 66 лв.
Питането ми е с тия пари коя по точно боя ще си платя,да не говориме за другите ремонти ???
Майната им на БУЛ инс.:bash::sniper::joly:
AntiLuuP
09-06-2009, 19:08
До колкото знам БулИнс плащат добре само за коли до 2-3-4-5 години, или ако си с по сериозни връзки там. след тва сам се спасявай...
На един познат някой му беше ударил тавана на колата и беше прилично вдлъбнат - резултат 54лв
Пусни писмена жалба към Комисията за финансов и застрахователен наздор /ако не е така потърси я в нета как и е името/.Това само може да има ефект, това е мутренска фирма
AntiLuuP
09-06-2009, 20:06
Пусни писмена жалба към Комисията за финансов и застрахователен наздор /ако не е така потърси я в нета как и е името/.Това само може да има ефект
Тва е българия никакъв ефект няма да има (дано има в случая) - Ако сам не се справяш със ситуацията няма кой да ти помогне ;)
Аз стигнах до този извод
benji_gb
09-06-2009, 20:11
При мен пък нямаше никакъв проблем.
Есента на паркинг ми бяха изместитли цялата предна броня, вследствие на което на хром. решетка под капака и бяха счупени щипките и калника ми беше леко мръднал, защото бронята го е дръпнала. Отидох в Бул Инс и ми казаха да отида в сервиз Тандер (кв. Бояна). Та ми направиха оглед на колата и веднага ме вкараха в сервиза да я правят. Боядисаха ми калника и бронята, и ми сложиха нова решетка
В Тандер така ми боядисаха бронята че след 2 месеца боята се олюпи.Сега сьм в Левинс пьк ще видиме....
santo_traficante
10-06-2009, 07:46
10.06.2009
Пет компании са номинирани за най-коректен застраховател за 2008 г.
В анкетата за определяне носителя на годишната награда „Коректен застраховател в общото застраховане за 2008 г.”,организирана от Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи (БАЗК) и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), са номинирани пет компании.Това са:
ЗАД Алианц България
ЗАД Армеец
ЗПАД Булстрад
ДЗИ Общо застраховане АД
ЗК Уника АД .
Анкетата се провежда за втора поредна година,като целта е да отличи застрахователната компания, която е била най-коректна, открита и лоялна към своите клиенти през 2008 г.
Сред критериите за определянето на призьора са:
- своевременно изплащане на претърпените и оценени от специалистите щети
- изплащане на справедливи обезщетения в законоустановените срокове.
Допълнително е използвана и информация от Комисия за финансов надзор за определяне на показателя „квота на щетите” (като съотношение изплатените обезщетения към премийния приход) за съответните видове застраховки, както и броят на постъпилите оплаквания и сигнали срещу застрахователни компании през 2008 г.
АРМЕЕЦ му е майката! А и застрахованите при тях коли не ги пипат.
Mind_Control
10-06-2009, 10:05
Аз незнам защо робувате на мисълта, че колата като не е застрахована в БулИнс и ще ви я откраднат. Вие какво мислите, че другите застрахователи пасът трева... Спрете да храните тая мутренска компания. Пък и да ви откраднат колата, така или иначе застрахователната сума е по висока от пазарната стойност, така че само може да сте на печалба.
DerMeister
10-06-2009, 10:07
Дамм и аз съм доволен от армейците, а наще коли ако тръгнат да ги крадат, ще дам банкет! :clap2:
Пък и да ви откраднат колата, така или иначе застрахователната сума е по висока от пазарната стойност, така че само може да сте на печалба.
Това не е вярно. На един приятел му откраднаха колата застрахована на 14 500лв, реална цена в момента 8-9хиляди. От застрахователната компания му казаха, че ще му дадат 8000, защото толкова й е пазарната цена в момента. Той им е казал, че не е съгласен, защото си плаща по-високи вноски, те му отговорили, че това е положението. След, което следва следния разговор:
-Е мен тези 8000, не ме устройват и не е редно.
-Е това е положението.
-Ми явно ще се съдим.
-Не е много здравословно да се съдим.
Mind_Control
10-06-2009, 10:48
Това не е вярно. На един приятел му откраднаха колата застрахована на 14 500лв, реална цена в момента 8-9хиляди. От застрахователната компания му казаха, че ще му дадат 8000, защото толкова й е пазарната цена в момента. Той им е казал, че не е съгласен, защото си плаща по-високи вноски, те му отговорили, че това е положението. След, което следва следния разговор:
-Е мен тези 8000, не ме устройват и не е редно.
-Е това е положението.
-Ми явно ще се съдим.
-Не е много здравословно да се съдим.
И коя е била компанията? БулИнс ли :) Аз ако бях на негово място следващата ми реплика щеше да е: Прави сте, не е здравословно за вас.
Я си представи като има 50 дела срещу тях дали пак няма да им е нездравословно, затова си хващаш по законния ред и си прибираш парите, но и ще ти коства нерви. Положителното е, че те няма да се опитват да прецакват тези след теб.
Четете си внимателно общите условия на застраховката.
В повечето пише, че при кражба се плаща по цена към датата на кражба по шваке или си застраховам 145-цата на 5000 лв. и 1 месец преди да изтече я гепат, не ми плащат 5000лв, а цената към момента, което ще е към 3500-4000 максимум.
Навсякъде го пише, че над застраховането не е проблем на застрахователя, затова е много важно да имаш добър брокер.
Ползвал съм Булинс и са идиоти. Моя агент ми казва, че Булинс са само за "рискови автомобили" (не знам какво има в предвид).
Аз незнам защо робувате на мисълта, че колата като не е застрахована в БулИнс и ще ви я откраднат. Вие какво мислите, че другите застрахователи пасът трева... Спрете да храните тая мутренска компания. Пък и да ви откраднат колата, така или иначе застрахователната сума е по висока от пазарната стойност, така че само може да сте на печалба.
Пазарната и стойност е 1800-2000лв..Застраховал съм я на 2800лв., а в нея съм налял 5 хил лв.... И как ще изляза на печалба?? :prescription::shutup:
Иначе аз съм в БулИнс и изобщо не плащат...Даже изобщо и не ги търся...Просто трябваше спешно да направя каско и те ми бяха най-близо, а и на удобно място и така вече 2 години... Едва ли ако стане някой инцидент някой ще ми изплати нещо реално по колата, какъвто и да е застрахователя...ама така е със старите колички....
И все пак следващите ще са някакви други....Само ме е яд че пак ще трябва да я маркират и цапат...
И все пак следващите ще са някакви други....Само ме е яд че пак ще трябва да я маркират и цапат...
Има доста компании, който не изискват маркировка или поне на се заплаща допълнително.
santo_traficante
10-06-2009, 11:44
Моя агент ми казва, че Булинс са само за "рискови автомобили" (не знам какво има в предвид).
и за това не са
друга е фирмата в момента
nikolaiooo
10-06-2009, 12:48
И аза да се оплача от тях.
Зимата са ни мръсни и кишави колите и отивам аз един ден на автомивка ,измивам си хубаво колата и какво да видя???
Някой или нещо ме ударило отстрани вдясно.
Щети:
грубо издрани 2 те врати,задна дясна е с доста голяма вдлъбнатина ,нарушена цялоста и на предната дясна врата ,бяла черта и яко ужулено.
По съвет на моя застраховател - отидох и заведох щетата.
Направиха ми оглед и се оказа ,че съм имал и преди при огледа заведена там щета. А имменно една лека вдлъбнатинка като от градушна на задната врата ,но на съвсем др място. Опитах се да се разправям,но ме отбиха и не заведоха вдлъбнатото като щета.
Написаха ми,че съм само за боя и оценка - средна деформация.
Прежалих се,че ще изваждам за майстори и китове,но си мислех,че ще кихнат добри пари поне да си платя боядисването.
След 3 кратно ходене за да се сетят да придвижат нещата и да излезе оценката накрая стигнах до заветната каса.
И там щока беше пълен. За 2 ударени и издрани врати със зверска драскотина и вдлъбнатини колкото 1 педя ми платиха колосалната сума от 66 лв.
Питането ми е с тия пари коя по точно боя ще си платя,да не говориме за другите ремонти ???
Майната им на БУЛ инс.:bash::sniper::joly:
така стана като ходих да обявявам на жената на пунтото сгънат калник. беше бая деформиран и резултата беше 20.50лв. тия са болни. никога повече каско при тях!!!:angry1:
nikolaiooo
10-06-2009, 12:50
:th_up:
Снимка 1: гледам колата ударена, отивам в ЛевИнс - 64лв.
Снимка 2: удрям се при паркиране (смешна история) пишат ми акт, отивам в БулИнс 109лв.
И двере суми не ми покриват реално щетата.
П.П. предлагам и др ако могат така да качват снимки и получена сума, ще бъде полезно ;)
Армеец си е най-добре,аз там имах пълно каско на 1.7-ца на 4500 лв,и още си го има колата де,само е с нов собственик.
Mind_Control
10-06-2009, 15:46
Пазарната и стойност е 1800-2000лв..Застраховал съм я на 2800лв., а в нея съм налял 5 хил лв.... И как ще изляза на печалба?? :prescription::shutup:
Иначе аз съм в БулИнс и изобщо не плащат...Даже изобщо и не ги търся...Просто трябваше спешно да направя каско и те ми бяха най-близо, а и на удобно място и така вече 2 години... Едва ли ако стане някой инцидент някой ще ми изплати нещо реално по колата, какъвто и да е застрахователя...ама така е със старите колички....
А защо по дяволите си правиш каско тогава :yawn: Шанса някой да открадне кола за 2000 лв клони към 0. За мен каското има смисъл за изплащане на разни дребни щети по колата или евентуално ако я тотализираш в някое дърво.
Шанса някой да открадне кола за 2000лв. с ЕВ регистрация в София клони към 70%...
Моята я разбиваха и са правили опит да я откраднат...Виках и полиция...нещо че струва 1800лв.... След 2 седмици в квартала който уж е от добри и реномирани в София... откраднаха Ауди 80 87г. с ЕН регистрация, а след още 5 дена откраднаха Опел Астра от старите ОВ... (полицията каза че са правили акция крадците....Друг е въпроса защо полицията не им направи контра акция, а само си чешат....)
Извода е че в живеем в държава, в която и 1500лв. да открадне крадеца изобщо не го смята за риск, че някой ще го гони или ще го хване или ще бъде осъден...
КОнкретно смятам, че специално за по евтините автомобили се прави с цел хората да си направят каско и маркират колата.... Просто когато човек разбере че се крадат и коли за 2000лв. това е естествената реакция--> автокаско= пари на застрахователите...
Дано в армеец не маркират части, фарове и прочие че да не ми я цапат :)
В армеец маркират стъклата,стоповете и фаровете мисля,но на 155-цата ми маркираха само стъклата,аз имам там и гражданска,в офиса на Кюри я правих,маркирането става точно до интерпред,в офиса има един Георги,младо момче е,много печен,той оправи нещата.
LeoVin4i
11-06-2009, 08:14
Ремонта + частите излезе 1500, от Булстрад ми платиха по ГО 1800 :handshake:
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=17363&d=1240896024
Mind_Control
11-06-2009, 12:35
Шанса някой да открадне кола за 2000лв. с ЕВ регистрация в София клони към 70%...
Моята я разбиваха и са правили опит да я откраднат...Виках и полиция...нещо че струва 1800лв.... След 2 седмици в квартала който уж е от добри и реномирани в София... откраднаха Ауди 80 87г. с ЕН регистрация, а след още 5 дена откраднаха Опел Астра от старите ОВ... (полицията каза че са правили акция крадците....Друг е въпроса защо полицията не им направи контра акция, а само си чешат....)
Извода е че в живеем в държава, в която и 1500лв. да открадне крадеца изобщо не го смята за риск, че някой ще го гони или ще го хване или ще бъде осъден...
КОнкретно смятам, че специално за по евтините автомобили се прави с цел хората да си направят каско и маркират колата.... Просто когато човек разбере че се крадат и коли за 2000лв. това е естествената реакция--> автокаско= пари на застрахователите...
Дано в армеец не маркират части, фарове и прочие че да не ми я цапат :)
Прав си. Но аз ще ти дам една различна гледна точка. За да откраднеш кола с имобилайзер, аларма и разни други джвъчки, то трябва да имаш малко мозък в главата. Тези с достатъчно мозък в главите се занимават с коли струващи от 100 000 нагоре, защото те за такава кола получават не повече от 2000-4000 лв. Те не биха рискували за 200 лв да ги хванат. Другите, които крадат коли за по 2000 лв, нямат една мозъчна клетка в главата, камо ли мисъл как да прескочи имобилайзера и алармата (винаги има изключения разбира се).
Иначе бях доволен от Дженерали, докато миналата година не ми обявиха двойна сума за застраховка от предишната година. Тогава им теглих една, отидох и описах разни дребни драскотини, с които по принцип не мислех да се занимавам и ги вътрих в крайна сметка, защото преди това ми бяха изплатили и едно счупено стъкло. Хората трябва да спрат да се притесняват чак толкова и да не им пука, за да спрат и застрахователите да ни изнудват и подиграват с нас.
Така е, не трябва да им се цепи много басма, а също така и да се пише по всякакви инстанции, щом някой е ощетен
Колата ми беше с аларма Влакор за 200лв. тройно петорно скачащ код и другите глупости....Бяха спряли захранването от акум. и доп. захранване на аларм.... и бяха после прерязали целия модул на алармата...
Ако имах фабричен имобилайзер сигурно друго ядче щеше да е...Тааа както казах незнам....В софия с евтина кола, както повечето са с обикновенни аларми за по 100-200лв. спасение няма...Само каско..Ако колата си има фабричен имобилайзер и аларма то няма да е стара или евтина, а и все пак не е толкова голяма философия да се махне...
И никой нищо не рискува...Тук няма закони и безправи...КРадената кола веднага я прехвърлят на бързо и айдее била тя и за 2000лв. от нищо не ги е страх...Няма МВР....
SandoOne
12-06-2009, 01:34
Аз от бул Инс съм доволен за една вдлъбнатост на вратата 106 лева ми дадоха за старата кола а работата от бащата на жената и на един 30 лева и едно патронче с водка и ми пръсна колата :)
Затова има ~22 Застрахователни компании, но където и да си трябва да си знаеш правата и да ги отстояваш, когато не си доволен много ясно, че ще ги сменяш, това с Бул Инс е неприятно, както и, че доста мой клиенти се оплакват от тях, иначе е хубаво да си имаш каско, не се знае какво и как ще се случи...
santo_traficante
12-06-2009, 08:51
Приключи конкурсът за „КОРЕКТЕН ЗАСТРАХОВАТЕЛ В ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ ЗА 2008 г.” организиран от „БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ЗАСТРАХОВАНИ И ПОСТРАДАЛИ ПРИ КАТАСТРОФИ” И ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО ЗАСТРАХОВАНЕ И ФИНАНСИ.
След пряко допитване чрез анкети до застрахователни брокери, агенти и клиенти на застрахователни компании, бяха определени 5 застрахователни компании, които са били най-коректни, открити и лоялни към своите клиенти през 2008 г.
Номинираните по азбучен ред бяха:
ЗАД "Алианц България"
ЗАД„Армеец”
ЗАД„Булстрад”
ЗПАД „ДЗИ-Общо застраховане”
ЗК „Уника” АД
Наградата бе връчена на изпълнителния директор на ЗАД „Армеец” Цветанка Крумова от Григорий Вазов,ректор на ВУЗФ,на Осмата национална конференция на Фондация „Професор д-р В. Гаврийски” на 11 юни 2009г. на коктейл в хотел „Форум".
Stefan Caromov
14-06-2009, 16:02
Аз пък за сикаджиите съм със смесени чувства.
Защо ,защото преди 10 години купих една 33 ка .Беше застрахована там ,когато я взех. Тогавашнатами приятелка ,удря колата ,в следствие на което преднатя броня беше леко изкривена. От там в лозенец ,един приятел ми вика ,че за да ми платят цяла брона ,трябвало да я счмупим и ,хоп готов ,нямам вече броня. Отивам да заведа щетата в бул инс ,и след 15 дни на касата гледам като гръмнат ..... 640 лева за предна броня .Това става 2000 година ,алфата е 33 от 88 година.
С тея пари ,има един познат в лозенец - Главоча ,ми боядиса цялата кола червено россо,както ми стигнаха и даси извадя нов талон заради смяната на цвета.
Миналата година ,с моята спирам зад министерство на .... не се сещам кое беше - на христо ботев и някакъв ми одрал огледалото шофьорското . Пуснах си щета и ми изписаха огледало 370 лева от бул инс . Аз си го взех чисто ново за 75 .
Сега саме се наакват с на шефа ми колата ,повече от два месеца не плащат щетата, но знам ,че при тотал ,се чакало три ..
та това ми е мнението
Аз бях в Бул инс, но ги смених с "Армеец" и съм значително по-доволен. Разликата е осезаема и в отношение и финансово. Сега вноската ми е по-малка,а обещетението по-голямо. Бул Инс са измет и мошенници и ми скъсаха нервите :fuckoff::smackbum:
Вече втора година съм клиент на Алианц и съм много доволен, хората чинно си покриват всичко и по принцип плащат без цигании тоталките и кражбите, защото презастраховат всички автомобили в Щатите.
трета година колата е доволно застрахована в Уника, до сега не съм имал ниякакви грижи с тях. Ако имаш тук там и някой агент, още по-добре....
За булинс споделям мнението на всички тук - не стават!!!
Mind_Control
16-06-2009, 12:01
Аз пък за сикаджиите съм със смесени чувства.
Защо ,защото преди 10 години купих една 33 ка .Беше застрахована там ,когато я взех. Тогавашнатами приятелка ,удря колата ,в следствие на което преднатя броня беше леко изкривена. От там в лозенец ,един приятел ми вика ,че за да ми платят цяла брона ,трябвало да я счмупим и ,хоп готов ,нямам вече броня. Отивам да заведа щетата в бул инс ,и след 15 дни на касата гледам като гръмнат ..... 640 лева за предна броня .Това става 2000 година ,алфата е 33 от 88 година.
С тея пари ,има един познат в лозенец - Главоча ,ми боядиса цялата кола червено россо,както ми стигнаха и даси извадя нов талон заради смяната на цвета.
Миналата година ,с моята спирам зад министерство на .... не се сещам кое беше - на христо ботев и някакъв ми одрал огледалото шофьорското . Пуснах си щета и ми изписаха огледало 370 лева от бул инс . Аз си го взех чисто ново за 75 .
Сега саме се наакват с на шефа ми колата ,повече от два месеца не плащат щетата, но знам ,че при тотал ,се чакало три ..
та това ми е мнението
Изключението само потвърждава правилото- на много малък % късметлии дават нереално високи обещетения, за да може все някой да ги похвали.
Stefan Caromov
16-06-2009, 16:17
Изключението само потвърждава правилото- на много малък % късметлии дават нереално високи обещетения, за да може все някой да ги похвали.
Еми де да знам .Без връзки ми ги дадоха и вете щети ...е ,почти .Помогнаха ми само да ми се придвижат по бързо нещата.
Ще видим с тоталката какво правят ,щото сега взеха да се бавят .Ще пиша веднага когато имам ясна представа
hunter1989
16-06-2009, 18:29
В Алианц е истината.Вярно че при тях е най-скъпо но си заслужава. До сега никои които познавам и е при тях не се е оплакал било то за ГО или каско.
В Алианц е истината.Вярно че при тях е най-скъпо но си заслужава. До сега никои които познавам и е при тях не се е оплакал било то за ГО или каско.
И в Интерамерикан са точни, даже мисля да си направя следващите застраховки при тях.
Stefan Caromov
01-08-2009, 16:49
Оня ден са изплатили тотална щета на зелената афла на шефа ми , 4000 лв и колата е останала в него си . От нея няма калници ,преден капак , фарове,броня предна , радиаторите двата .Всичко останало е здраво и ще се продава
marian2784
01-08-2009, 23:07
и аз не разбирам за какво ви е каско за кола за под 2000 пазарна цена,имобилайзера и аларма с имобилайзер биха спрели над 95 процента от крадците освен ако не са с паяк,останалите 5 процента надали ще влязат в колата дори и да е отключена
ФЕРАРИСТ
01-08-2009, 23:16
Досега съм имал Каско само 3 месеца, откакто изобщо има каско, никога не съм имал и причина да го ползвам, дори и да го имах, спестил съм пари за поне Алфо и половина......
и аз не разбирам за какво ви е каско за кола за под 2000 пазарна цена,имобилайзера и аларма с имобилайзер биха спрели над 95 процента от крадците освен ако не са с паяк,останалите 5 процента надали ще влязат в колата дори и да е отключена
А ако се шибнеш нейде примерно?
marian2784
02-08-2009, 00:37
ами поемаш си риска,пък и ще си по-внимателен като знаеш че на твоя задник се пише после,а и рядко изплащат достатъчно
Абе българина е крадливо племе. те на Muroman грозните тасове му свиха (Мъра, ше ме прощаваш, ама ти направиха голяма услуга), та няма да ти вземат колата. То не винаги коли се крадат, за да се продават. някои ги взимат, за да свършат някоя нечиста работа с тях, а други само да се повозят и може да си я намериш в някое дърво паркирана. Всеки сам си решава дали си струва. На мен лично ми е по-спокойно така. А не говорим недайси боже някоя катастрофа да стане...:popesmiley:
ами поемаш си риска,пък и ще си по-внимателен като знаеш че на твоя задник се пише после,а и рядко изплащат достатъчно
Моята се опитаха да я откраднат....И струва под 2хил... сигурно 1000лв. ще и вземат...Ама за мен е безценна....За това и плащам 200лв. на година за каското...
+ това 99% от крадците(наркомани, олигофрени, цигани) ще отворят всяка 2 кола само за 2мин...Дори аз знам как се откл. кола и се спира алармата.... А в Бг е такова беззаконие, че крадците могат да си позволят да крадат коли за да изкарат 1000лв. защото никой не ги наказва... 3 коли на месеца за по 1000лв. ей ти живот...
Днес слушах по радиостанцията на полицията че откраднато бяло Фиат Уно 1.1 СА****...ТОва го давам като пример от последните 20мин.... И колко аджеба струва това Уно??
Такава е реалноста...
marian2784
02-08-2009, 13:42
не искам да се изхвърля но от аларма до аларма има разлика ми се струва,моята сам я правил аз и ми отне половин час под дъжда докато я преборя че се беше намокрила а освен това и ми звъни на мобилния ако се включи ;) и дори и 100 лева не струва
Твоята...Ама щото ти си я правил и си разбираш нали...
Аз дадох 180лв. за моята аларма и все същата работа...А и 90% от тия коли за по 2000лв. нямат аларми или имат некви евтини и китайски...За това няма смисъл да даваш за пример твоята и на основа твоята кола и аларма да правиш изводи или препоръчки към колеги да не си правят каско :):)
Аз вече съм минал по тоя път и за това съм с каско...Да не ми е приятно да плащам по 200лв. ама не искам и кола в която съм налял 5бона да изчезне ей така...И това Уно където го откраднаха днес и то едва ли е имало специална аларма...
marian2784
02-08-2009, 15:47
ами не знам как гледаш на нещата но една качествена аларма я плащаш за година максимум вместо каското,а тоя с уното надали си е ценил толкова колата колкото теб и мен за да не и сложи аларма,но все пак всеки мисли различно нали,и всеки си има своите изводи
ами не знам как гледаш на нещата но една качествена аларма я плащаш за година максимум вместо каското,а тоя с уното надали си е ценил толкова колата колкото теб и мен за да не и сложи аларма,но все пак всеки мисли различно нали,и всеки си има своите изводи
Май не разбра...Сложих аларма Валкор за 180лв. с доживотна гаранция с доп. захранване и камара глупости и бяха успели да вземат колата.... Какво трябваше да си сложа аларма за 300лв. и да продължавам да треперя или каско? Да не говорим че предполагам си виждал как се крадат коли за по 100 000 евро и най-модерните аларми не спасяват.... Тоя с уното е имал неква алармичк китайска както 90% от старите коли...
Другото че ако и аз си живеех в Севлиево тоест на село, а не в София нямаше да имам нужда от каско, че и от аларма...Ама в големия град и по точно София...нещата стоят по друг начин...
marian2784
02-08-2009, 17:09
Май не разбра...Сложих аларма Валкор за 180лв. с доживотна гаранция с доп. захранване и камара глупости и бяха успели да вземат колата.... Какво трябваше да си сложа аларма за 300лв. и да продължавам да треперя или каско? Да не говорим че предполагам си виждал как се крадат коли за по 100 000 евро и най-модерните аларми не спасяват.... Тоя с уното е имал неква алармичк китайска както 90% от старите коли...
Другото че ако и аз си живеех в Севлиево тоест на село, а не в София нямаше да имам нужда от каско, че и от аларма...Ама в големия град и по точно София...нещата стоят по друг начин...
дай да продължим тук
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=537679#post537679
pinkmousy
17-11-2010, 14:07
Да съживим малко темата за идиотите в Бул Инс :) какво ми поднесоха днес - на 13.11 трябваше да си платя вноската по каското. Доколкото знам, в неделя не работят, в понеделник не можеше, вчера мъжа ми не взел номера на полицата, понеже са идиоти и няма как иначе да ме намерят и едва днес сутринта отиде. Понеже 'много сме закъснели с вноската и колата трябва да я видим'. Хаха :) Разходих се през цяла София по обед, защото утре пътувам в провинцията и вече наистина ще изпусна срока, нищо, че на полицата си пише, че може да се плати до 2 седмици след посочената дата, кой ти чете дребния шрифт. Отивам там и идиотите ми гледат колата и описват - две врати, един калник, предна и задна броня... не видях дали я снимаха и ми е много интересно сега за какво им е това - полицата ми е валидна, дали са ме одрали преди 2 месеца или вчера, тях какво ги интересува. И това описание какво означава - че утре някой ако ме нацели и ми удари отбелязаната врата, няма да ми платят ли? Знаех си аз, че трябва да се махам от тях, ама от мързел :(
Това означава, че утре ако някой те удари - няма да ти платят боядисването на описания детайл.
pinkmousy
17-11-2010, 14:32
Ами живи и здрави, по-точно аз, за да мога да ги осъдя :) че нещо взе да ми писва от използвачи в тая "държава"...
Знаех си аз, че трябва да се махам от тях, ама от мързел :(
Ще си дойдем на думата, колежке :drunk: Макар, че аз лично не бих правил каско на толкова възрастна кола (приятелски съвет).
:dark2:
Ще си дойдем на думата, колежке :drunk: Макар, че аз лично не бих правил каско на толкова възрастна кола (приятелски съвет).
Що пък не? На моята не пропускам да и направя каско и ако не бях направил първата година, щях да съм с едни към два бона назад ;).
Да съживим малко темата за идиотите в Бул Инс :) какво ми поднесоха днес - на 13.11 трябваше да си платя вноската по каското. Доколкото знам, в неделя не работят, в понеделник не можеше, вчера мъжа ми не взел номера на полицата, понеже са идиоти и няма как иначе да ме намерят и едва днес сутринта отиде. Понеже 'много сме закъснели с вноската и колата трябва да я видим'. Хаха :) Разходих се през цяла София по обед, защото утре пътувам в провинцията и вече наистина ще изпусна срока, нищо, че на полицата си пише, че може да се плати до 2 седмици след посочената дата, кой ти чете дребния шрифт. Отивам там и идиотите ми гледат колата и описват - две врати, един калник, предна и задна броня... не видях дали я снимаха и ми е много интересно сега за какво им е това - полицата ми е валидна, дали са ме одрали преди 2 месеца или вчера, тях какво ги интересува. И това описание какво означава - че утре някой ако ме нацели и ми удари отбелязаната врата, няма да ми платят ли? Знаех си аз, че трябва да се махам от тях, ама от мързел :(
Е хайде да не говорим така ...
Полицата ти е валидна, да.
Те няма да ти платят щетите по простата причина, че не си ги завела когато са се случили, а не защото ти е изтекла вноската ...
Никой не можеш да осъдиш, но се пробвай де ...
Аз съм при Бул Инс от 3 години и не съм имал случай да си заведа щета навреме и да не ми я платят подобаващо.
Напоследък наистина плащат по-малко, но ги постегнаха всички и не дават ...
Ако колата е по-нова, държат връзки с добри сервизи и няма никакъв проблем ... на нашите стари щайги ... нормално да си сложат някакъв процент овехтяване ... не става ти да караш 10 години и да искаш да ти платят детайла като нов ...
П.С. : В договора си имаш срок от 3 дни да заявиш щетата ;)
:dark2:
Що пък не? На моята не пропускам да и направя каско и ако не бях направил първата година, щях да съм с едни към два бона назад ;).
Кой беше виновен в произшествието?
Ами живи и здрави, по-точно аз, за да мога да ги осъдя :) че нещо взе да ми писва от използвачи в тая "държава"...
Според мен, нещата могат тактично да се договорят. Нали каското е било в същата компания. Но трябва да намериш познат или благосклонен служител да ти помогне. Е, все пак зависи какви са щетите и дали ще могат да минат за "паркинг" щети. Много страдме от това, че не си завеждаме щетите на време. Аз лично с около 10 автомобила едвам се оправям, защото постоянно имам разни щети.
Кой беше виновен в произшествието?
Според акта - аз, де факто - който не беше изчистил пътя в 10.30 сутринта.
Я да се отбележа в тази старичка тема...така или иначе имам разни мнения...Та аз продължавам да съм към Булинс..>Ама понеже вече нямам здрав детайл по колата(все драсното или жулнато) се отказах от пълното каско...Тази година си направих само една маркировка и застраховка кражба и всичко ми излезе 80лв.....Таа дано не се случи нещо лошо, ама и моята баба е на тази възраст вече че пазарната и стойност си е 1000лв....
pinkmousy
17-11-2010, 17:31
Аз драскотините не си правя труд да ги завеждам, защото не искам да чакам 100 години за боя, като му дойде времето, сама ще си ги оправя. А в Бул Инс се застраховам повече от 4 години, така че им познавам и кътните зъби - и стъкло ми правиха на предишната кола - сложиха ми боклук, по експертна оценка каквото са ми плащали - на 1/3 от цената в магазина и т.н. Така че за дреболии просто не си губя времето да се занимавам с тях. И днес това ме ядоса най-много - накараха ме да се вдигна от единия край на София до другия посред обяд, само защото те искали да я видят. Когато му е било времето за маркиране, са я видяли и описали. Но както и да е - друг път - при друг, дано е по-добре.
А към колегите против каското - предпочитам да ми е мирна главата. Какво, като колата ми е на 15 години? Аз си я поддържам в добро състояние, гледам си я и като плащам за нещо, очаквам да го получа като се наложи. А не да ми се обяснява, че тя, видите ли, колата ми е стара. А като взимат парите, не го казват :)
За драскотини няма да си мръдна и пръста, не ги и оправям даже, то вече и аз не ги помня кои са нови и стари, а каско е добре, ако някой се натресе по сериозно в теб или нещо от сорта, не дай боже.
А за по сериозни щети трябва да се гонят до дупка тия застрахователни лешояди.
Лошото в подхода е, че драскотините са основание за намаляване на плащанията при по-сериозна щета включваща детайла.
Тъй като аз съм 100% против БулИнс немога да си замълча. Имам 2 Опела, единият е Вектра и е в Алианц, е Омега и БЕШЕ в Булинс, сега няма автокаско.
Този който е в Алианц, скоро му правих цялостно пребоядисване, без тавана и едната броня. "Пуснаха ми един ключ" на цялата кола, минах оглед, пребоядисаха колата и сега тя блести отвсякъде! Безкрайно съм доволен, имал съм много щети и винаги е било дране или вандализъм, никога отказана щета, всичко минава директно с Възлагателно, колата е 2008 год.
Бул Инс - леки драскотинки от ключ на дясната страна на колата ....разправии и отказ за плащане, според тях съм си ги бил самонанесъл, което не беше така! Удариха ми калника и предната броня, хиляда разправии, платиха боя и ремонт на калника, бронята неможело, защото била отбелязана при сключването, а тогава имаше само една драскотина и аз знам за това. Отказ! Исках среща със шефа им, не получих, дойде някакъв гащтник, пита какъв е проблема обясних и след 2 часа разправия ми платиха само ремонт без боя, но за боята ми казаха че в сервиза в който ще ми правят ремонта ще ми дадат отстъпка ако си платя аз боя на бронята - така и стана! Боядисаха ми бронята за 200лв, боята се пр**ба след 1 месец :chair:
Имах и един случей пак в БулИнс задна броня и капак на багажника и един стоп, отидох, направиха ми се, но си тръгнах преди дори да са завършили огледа, обадих се на тъста ми, той отиде пак с колата и заведоха всичко, и я направиха перфектно! Но като цяло 1 случей не оправя свинското отношение от предишните! Каско в България за ефтина кола не бих си направил! Алфата ми имаше преди каско в Левинс, имах една щета на огледалото, отнесаха се несериозно и пред тях скъсах полицата и я хвърлих в коша с думите "Не струвате"!! Така или иначе имаше 10 дни до края на каското... Карам внимателно и се моля на Господ да не ми се случи случка....
Mind_Control
19-11-2010, 13:04
Аз на алфата от 2 или 3 години съм без каско и ми е много по- добре. Първо, че внимавам повече, второ не се вталясвам за дребни драскотини и не си губя времето да ходя да ги описвам, защото ако имаш каско, се чувстваш длъжен да си го използваш.. На лексуса много се чудих да правя ли каско, но баща ми ме убеди, че по- добре да му направя. В Булинс ми беше най- изгодно, но толкова ги мразя тия обирджии, че естествено не го направих там каското. За догодина може би ще направя частично каско само или изобщо няма да правя. Все пак за 700-800 лв. мога да си сменя цялата предница, ако недай си боже се ударя. А сметнете 5х500 лв средно= 2500 лв., а все си мисля, че няма всяка година да правя зверската катастрофа и то по моя вина.