PDA

View Full Version : работи неравномерно

koko155
02-02-2006, 17:28
днес сложих газ двигателя работи на бензин на 600 оборота и тресе а на газ пак така работи иначе си върви какво може да и има и как да направя така че да си работи нормално колата е 1.7 8 клап как да й вдигна оборотите???? мерси :?:

търтей
02-02-2006, 17:37
къде сложи газта?
каква газова?

Dodo 155
02-02-2006, 17:39
днес сложих газ двигателя работи на бензин на 600 оборота и тресе а на газ пак така работи иначе си върви какво може да и има и как да направя така че да си работи нормално колата е 1.7 8 клап как да й вдигна оборотите???? мерси :?:
Да не смуче въздух между смесителя или между кихалката :?: :roll:

koko155
02-02-2006, 17:44
брс в пловдив я сложих чува се някво свистене като от въздух откаде ли може да е?????

търтей
02-02-2006, 17:45
брс в пловдив я сложих чува се някво свистене като от въздух откаде ли може да е?????

колега
от много места може да е - отиваш при тия дето са ти я сложили и да ти я оправят

не каза кава е газовата

koko155
02-02-2006, 17:54
б р ц е газта така и ще направя :?: :idea:

WhitePower
02-02-2006, 18:04
BRC ама кои модел бе човек щото аз сам с БРЦ ама за 2 бона и не ми тресе

Dodo 155
03-02-2006, 11:49
BRC ама кои модел бе човек щото аз сам с БРЦ ама за 2 бона и не ми тресе
Колегата е слагал обикновена АГУ, не четеш темата от началото :wink:
Явно монтажниците не са направили нещата както трябва :roll:
А ако аз дам 2 бона за АГУ и ми тресе, нали се сещаш кой ще се разтресе сериозно след това :?: :lol: :lol: :lol:

@ Коко155 - Виж дали работят и двете бубини :idea:

koko155
03-02-2006, 14:15
как да разберя дали работят и двете бубини?????

търтей
03-02-2006, 14:19
как да разберя дали работят и двете бубини?????
не е от това не се притеснявай

иначе:
под всеки блок с бобини има комутатор (една черна плочка ако не знаеш какво е) - откачаш му куплунга и пробваш дали пали
колата трябва да може да пали и работи само с един канал на запалването

koko155
03-02-2006, 17:19
а трябва ли да се слага имулатор на моят двигател 1.7 ??? защото не са ми сложили с газовата и си мисля че прекъсва заради грешки които натрупва компютъра??? на бензин мени оборотите на празен ход даржи ги кам 600-700 и ясно се чува че прекъсва ????

Dodo 155
03-02-2006, 21:16
а трябва ли да се слага имулатор на моят двигател 1.7 ??? защото не са ми сложили с газовата и си мисля че прекъсва заради грешки които натрупва компютъра??? на бензин мени оборотите на празен ход даржи ги кам 600-700 и ясно се чува че прекъсва ????
:shock: :shock: :shock: :shock:
Е как са ти прекъснали дюзите :?: :? :roll:
Само със спиране на помпата и без емулатор на дюзите не става (пробвано е) :idea: Ако се заслушаш ще чуеш че и дюзите ти работят в момента и меша горивата :idea: (от опит го казвам) :idea:

@ Търтея - от прецакана бобина също може да има ниски обороти :wink: Аз като свалях буксата на едната падаха оборотите, докато когато на Алф му беше изгоряла му трещеше като луда :wink:

търтей
04-02-2006, 00:02
@ Търтея - от прецакана бобина също може да има ниски обороти :wink: Аз като свалях буксата на едната падаха оборотите, докато когато на Алф му беше изгоряла му трещеше като луда :wink:

мое да са падали на твойта :wink:

на мойта не са - пробвано е - а на алф му я знам до болка как трещеше - макар че при него трещеше от друго - не беше от изгорялата бобина

koko155
04-02-2006, 09:22
целият проблем се появи след поставянето на агу-то сутринта си оставих колата работеща като часовник с обороти-850 следобед като си я взех от газаджията прекъсваше и нямаше обороти затова изключвам проблем с бубини всичко стана заедно с газовата

koko155
04-02-2006, 11:02
и още нещо-не са ми сложили симулатор на дюзите-великия газаджия вика че на вош запалване не трябвало прекъснали са помпата на газ и може ли от това да трупа грешки комп. и да работи в някав авариен режим и как се чистят??? грешките де???????

Dodo 155
04-02-2006, 14:04
и още нещо-не са ми сложили симулатор на дюзите-великия газаджия вика че на вош запалване не трябвало прекъснали са помпата на газ и може ли от това да трупа грешки комп. и да работи в някав авариен режим и как се чистят??? грешките де???????
1. Сигурно може да трупа грешки :roll: Но отиди и му кажи на "майстора" да ти направи колата като хората :idea: Симулатор на ламбда датчика може и да няма - не е фатално, но на дюзите трябва да има, защото те в момента цъкат на сухо :wink: И нали се сещаш какво става като се цъкаш на сухо :lol: :lol: :lol:
2. Дали е настроена като хората тази уредба :roll: БРЦ са много хубави изпарители, но са е***и за реглаж - то са ниски, високи, средни стойности и един куп количества :wink:
Ако оня "майстор" не ти оправи колата, ела в София и ще те пратя при един човек, който наистина разбира :idea: Ще прежалиш малко време и още някой друг лев, но ще изчезнат проблемите 8) Преди да дойдеш, нека ти сложат симулатор на дюзите, защото нищо не правиме в противен случай :wink:
Моята бивша Алфа (тази от подписа) работи по-добре на ГАЗ :!: За справка питай Гиги, той сега и се кефи :D