Log in

View Full Version : Проблеми при работа на бензин

vankatabe
02-02-2006, 17:44
След като сложих газ започна да глъхне на низките и го прави само на бензин. На газ работи като часовник.В момента в който превключа на бензин и дам газ прекъсва и няма мощност. На какво може да се дължи?

grale
02-02-2006, 17:47
ми от газста се набиват грешки в компютъра има си специална джажа която се слага да ти рестартира компютъра всеки пат като запалиш
а за сега отиди някъде на диагностика да я видят

vankatabe
02-02-2006, 17:48
Ок ама майстори-дал бог. Знаеш ли някое читаво място за диагностика?

grale
02-02-2006, 17:50
ми май най добре в вантотрайд но колегите да кажат
или отиди там където са ти слагали газста

Crusader
02-02-2006, 17:56
Колега, каква ти е колата, това първо, второ каква е газовата уредба, какви симулатори /емулатори/ си сложил към нея, а бе с други думи я обесни, ама по-подробно!

vankatabe
02-02-2006, 18:00
Колата е 145,1.6TS Газовата е обикновена ловато и незнам точно какви симулатори са и сложили

Crusader
02-02-2006, 18:20
Значи ДВГ е почти като моят, ето и следващите въпроси:
Къде е монтирана смесителната плочка?
Как е прекъснато подаването на гориво към дюзите?
Има ли емулатор на ламбдата /не че има много ефект от него де/?
Слагал ли си добавки към бензина след слагане на уредбата?

Мама му стара знам че почвам да приличам на ония тъпи игри дето на всяко следващо ниво те засипват с въпроси ама нима как да разберем иначе какъв може да е проблема :wink:

PEPINKO
03-02-2006, 08:48
колега.........не се притеснявай.и при мен го имаше този проблем.значи първо си почисти дюзите във ванто /80лева/.след това си провери ламбда сондата дали ти е наред.откакто стана този проблем при мен я карам само на бензин/145 1,6 боксер/.но имай предвид, че ако продължаваш да караш на газ,проблема ще ти се появи отново.

grale
03-02-2006, 09:02
колега.........не се притеснявай.и при мен го имаше този проблем.значи първо си почисти дюзите във ванто /80лева/.след това си провери ламбда сондата дали ти е наред.откакто стана този проблем при мен я карам само на бензин/145 1,6 боксер/.но имай предвид, че ако продължаваш да караш на газ,проблема ще ти се появи отново.

Колега не е задалжително да се появи пак.Аз си я карам мойта от 3 години на газ и само в началото имаше този проблем докато не сложиха тази джажа която рестартира компютъра и изчезват грешките от него. Но е хубаво от време на време да се кара на бензин

Dodo 155
03-02-2006, 20:47
След като сложих газ започна да глъхне на низките и го прави само на бензин. На газ работи като часовник.В момента в който превключа на бензин и дам газ прекъсва и няма мощност. На какво може да се дължи?
Когато са монтирали смесителят, намаляват притока на въздух :idea:
Сега все едно колата ти е с запушен въздушен филтър :wink:
Да не би да са сложили тесен смесител (не като за твоята кола) :?:

Това с рестартирването е ташак работа :wink: Аз на моята имах ГАЗ и никога не съм рестартирал. Грешки не трупаше, защото си имаше емулатор на дюзите и ЕКУ-то се лъже че работи на бензин и не се шашка компа :wink:
Ламбда сондата играе по-скоро роля за екологията, отколкото за разхода на бензин :idea:

Crusader
03-02-2006, 21:12
Това с емулатора на дюзите е ОК и при мен сегашната кола вече е на 4 м. с газовата и не съм рестартирал ЕКУ-то! А че се стих след слагане на уредбата колата да ти е правила детонации? Щото ако е - лошо!
А бе я най добре иди на диагностика че така по нета си е гадаене!