Log in

View Full Version : Осветление на задния номер

bass
03-02-2006, 14:43
или
"Колко ИТ-та са необходими, за да сменят ел-крушка"? :D

Забелязах, че е изгоряла едната, но беше тъмно и не се и опитах да разбера как би трябвало да се извади и замени. Току-що се въръщам от бостана с ПДФ-ите - изнервих се за норматив да ровя страница по страница и се отказах.
Някой ще ме упъти ли, pls?

WhitePower
03-02-2006, 14:46
отваряш багайника от от кам отвътре( зад номера все едно на тапицетиата ) има две пласмасови завартулки
вавърташ вадиш и всичко е 6

bass
03-02-2006, 15:06
БлагодарА, звучи обнадеждаващо :)

bass
04-02-2006, 12:53
Брей, че културка - никви инструменти, лесно място, работа за 15 секунди :D
След опита ми с други дребни ремонти въобще не допусках, че може да има и толкова лесни манипулации по тая кола - няма завиране между седалките в поза "болонка в центрофуга", трикратна смяна на накрайници на отвертката, колебания от сорта "ша са спраска ли таа пластмаса, ако я напъна ся?" :D

p.s. Някой да не реши, че плюя по колата - нееее! Просто съм див аматьор :P Ама вече се чувствам достатъчно уверен, за да си налея сам бензин следващия път :naughty: )

Kostadin
04-02-2006, 13:02
вече се чувствам достатъчно уверен, за да си налея сам бензин следващия път :naughty: )
само гледай да не сипеш нафта :lol:

Dodo 155
04-02-2006, 14:13
вече се чувствам достатъчно уверен, за да си налея сам бензин следващия път :naughty: )
само гледай да не сипеш нафта :lol:
Е няма - ПАРЕН КАША ДУХА :lol: :lol: :lol:
Вече се опари веднъж :wink:

kris11
08-02-2006, 20:30
p.s. Някой да не реши, че плюя по колата - нееее! Просто съм див аматьор :P :naughty: )
Я да взема да ти пожелая да ти изгори крушка на десен фар :D :D , че ако си и с аларма, и до нея съдче за хидравлика ,а пък до него кутия с релета за климатроника :D :D :D .
Брей пепел ми на езика.

bass
21-02-2006, 11:21
(Да не пускам нова тема, ще пиша тук)
Образува ми се една аналогична задачка, но с повишена трудност - като за човек с опит вече :D
Изгоряха ми горе-долу по едно и също време две крушки - на индикацията за вкл. къси светлини и тази на копчето за халогените (не на таблото, а в самото копче).
Питанката е дали са еднакви (да си купя две-три преди да разглабям) или първо да разглобя и да ида в магазина с мостра (ама пеша)?

Crusader
21-02-2006, 12:57
Ми аз бих избрал вторият вариянт, но едвали ще ида пеша :lol: :lol: :lol:

Презумпцията е че щом всичките колела, ДВГ, трансмисията и спирачките са си на място /последното не е много задължително/ ->значи колата може да се движи на ход :roll2:

Lucky
21-02-2006, 13:49
Ми според мен са еднакви поне на колите които съм разглабял досега
са били еднакви като вид като мощност не знам. :lol:

bass
21-02-2006, 17:57
Хм, все пак за по-сигурно ще извадя старите и ще ида с тях в магазина (ако, разбира се, успея да ги извадя, особено тази в копчето :twisted: )

търтей
21-02-2006, 21:42
Хм, все пак за по-сигурно ще извадя старите и ще ида с тях в магазина (ако, разбира се, успея да ги извадя, особено тази в копчето :twisted: )

лесно се вадят и ако не съм в грешка са еднакви

bass
22-02-2006, 12:42
Опаааа...
Извадих съвсем лесно панела, на който са монтирани копчалъците за задните стъкла и халогените. Обаче самото копче беше капсуловано (не точно, но очевидно не беше предвидено за разглабяне). Аз все пак го разглобих и вътре попаднах на... светодиод вместо крушка :roll: Понеже, доколкото знам, в светодиода няма галванична връзка между проводниците, няма начин да е изгорял (или съм в грешка)? За сметка на това има малко нагар по клемите в самото копче - ще ги почистя и ще пробвам дали има ефект. А таблото с приборите ще го отворя през уикенда, че трябва да се подготвя психически. Има ли шанс вътре да е с LED-ве пак вместо с крушки?

търтей
22-02-2006, 12:45
А таблото с приборите ще го отворя през уикенда, че трябва да се подготвя психически. Има ли шанс вътре да е с LED-ве пак вместо с крушки?

таблото се сваля мега лесно - държи се на две рапидки
крушки са там 100%

Venci
22-02-2006, 12:54
Светодиода също може да изгори. Ала да не е другаде проблема?

bass
22-02-2006, 13:01
Светодиода също може да изгори. Ала да не е другаде проблема?

Много е възможно и другате да е заровена мършата... лошото е, че мноо мразим да се разпрявам с хардуер и нямам дори мултицет да видя къде прекъсват тоците...

alf
22-02-2006, 16:02
тва е загубена кауза брат ми на мене ми присветват по дупките и тва за халогена и тва за заключването на задните стъкла и съм ги разглобявал десетина пъти по друга причина и съм изпръскал сигурно половин шише контактшпрей обаче цветомузиката си остава. хич не ги мисли :!:

bass
22-02-2006, 16:18
Е кво, да му се не види, се скапва там??? И при мен известно време премигваше и после умря окончателно :evil:
Ако е изгорял светодиодът, няма проблем да му запоя нов - ей така, за да е мойто магаре мъжко :D

alf
22-02-2006, 17:42
Е кво, да му се не види, се скапва там??? И при мен известно време премигваше и после умря окончателно ...
ми кво бош-ова жвъчка в италянска кошница :lol:

ALFA CORSE
22-02-2006, 17:53
И аз имам същия проблем с бутончето за халогените. Всъщност имам две такива бутончета... едното не задържа в долно положение и си свети, другото работи, но не свети :)

alf
22-02-2006, 17:54
И аз имам същия проблем с бутончето за халогените. Всъщност имам две такива бутончета... едното не задържа в долно положение и си свети, другото работи, но не свети :)
мда мойто последно рещение е хартийка която да го заклинва във включено положение :D

bass
25-02-2006, 11:36
Брях, мойто кола си живее собствен живот и тва е :lol:
Снощи като си тръгвах от офиса включвам къси и... уж изгорялата индикация на таблото светва! Пусках, гасих, карах по дупки - свети си абсолютно стабилно, не мига :shock: Днес пак свети... (за разлика от копчето на халогените - там няма подобрение :wink: ). Ама ще хвана да отворя все пак табълцето - май-малкото да почистя контактите.

kris11
01-03-2006, 18:49
Bass явно има характер - каквото реши това свети.
И аз съм на тоя :( Двата светодиода под таблото за климатроника - за щеката/ маслото/ и за ниво на течност чистачки са на кеф . /И масло и течност има/ палиш - светят , караш си и по някое време гледаш ах не светят :D . Много често има и обратната ситуация не светят и като им щукне светят .

bass
01-03-2006, 19:51
Въх мър майко! Че сал аз ли нямам индикация за течността за чистачките??? При мойта модификация почти всичко от чекпанела е изнесено на таблото, ма не е светило досега (а не е като да не съм оставал без течност) :shock: Или пък да е загинала ламба...:roll:
Колега 100letov, как е при теб тая работа (нали си и ти с MY95)?