PDA

View Full Version : Въпроси :) LCD TV 19"

VFTI
12-06-2009, 11:26
След като ми изгоря 12годишния JVC е реших да си взема някакво LCD телевизорче....

Бюджета ми беше за обикновен телевизор, но малко го разширих... Та бих дал до 300лв... Просто това ми е максимума...

Търся си принципно 17" но гледам че май стандарт са 19"....

В технормаркет намерих НЕО 19" за 300лв. Някой ще сподели ли мнение...Има ли такова чудо и как се държи...По принцип ползвам хладилник нео и пералня Нео и съм доволен :tooth: а и нали са побратими със Самсунг... Другата марка която е в този бюджет е DAEWOO....

Ударете едно рамо и мнения, опит и коментари... Най-вероятно ще взема от техномаркет или технополис...:calc:

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026680

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09038210

..

zdravio
12-06-2009, 11:31
След като ми изгоря 12годишния JVC е реших да си взема някакво LCD телевизорче....

Бюджета ми беше за обикновен телевизор, но малко го разширих... Та бих дал до 300лв... Просто това ми е максимума...

В технормаркет намерих НЕО 19" за 300лв. Някой ще сподели ли мнение...Има ли такова чудо и как се държи...По принцип ползвам хладилник нео и пералня Нео и съм доволен :tooth: а и нали са побратими със Самсунг... Другата марка която е в този бюджет е DAEWOO....

Ударете едно рамо и мнения, опит и коментари... Най-вероятно ще взема от техномаркет или технополис...:calc:

..
Не се занимавай с Нео! Тва е отмъщението на консултанта в ТМ, Деу са една идея по-добри. Истината за ЛЦД е Самсунг или Филипс(и те имат добри бюджетни модели)!

bager
12-06-2009, 11:34
Ти комп нямаш ли? Сложи му един тунер и имаш TV. А ако държиш на ТV, събери още малко пари и си купи нещо друго а не Нео. Не ти трябва TV от тази марка.

nicks1
12-06-2009, 11:49
Срещу малко повече пари:
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09029733

VFTI
12-06-2009, 11:50
Имам компа и??? В рамките на 2 дена изгоря и компа и телевизора... Иии ако си мислите, че това е малшанс да ви кажа че не е...На следващия ден замина и служебния лаптоп, който между другото вече е направен.... И за капак вечерта когато вече нямах лаптоп и телевизия и успях да изровя една стара уредба поне музика да послушам музика и на нея и стана нещо...
(Да отбележа, че нямам проблем с тоците у нас, а и 50:50 не бяха у нас тия електроники)

Изобщо не ми харесва идеята лаптоп и тВ в едно...Защото когато съм на компа винаги гледам/слушам ТВ...Да не говорим, че разпределението на стаята ми е такова, че не е удачно да ползвам лаптопа, а и да ми бръмчи цяла вечер тоя лаптоп...не мерси...А и е само 15.4.....Ааа и преди когато работеше беше му изгоряла звуковата карта та имах лаптоп ама без звук .....

Абе късмета е с мен последно време...А дано да е само техниката:cussing:

Таа... Търся си отделно ТВ...

Много пари идват Филипсите...Единствения шанс е да си взема 15" гледах един самсун за 250лв., както и тошиба 15" за 300лв.... Филипс 15" за 350лв...

Ужас:yawn:

Едит: Тоя самсун за 360лв. изглежда много добре, ама много голям 22" ...Не можеше ли да е 19" за 320-30лв... :(
Едит: Ооооо това е монитор не е ТВ>....

nicks1
12-06-2009, 11:57
Корегирах си поста. Погледни пак.

georgyg
12-06-2009, 11:59
-20" (51 CM.) ШИРОКОЕКРАНЕН TFT LCD МОНИТОР С TV ТУНЕР

nicks1
12-06-2009, 12:00
Взимаш приятел със златна М-телска карта и смъкваш
18 лв.

nicks1
12-06-2009, 12:01
-20" (51 CM.) ШИРОКОЕКРАНЕН TFT LCD МОНИТОР С TV ТУНЕР

Бях дал грешен линк.:Suicide:

VFTI
12-06-2009, 12:13
Имам такава карта...И все пак...

А тоя самсунг? Трябва ли му нещо допълнително като се води " монитор с тунер" ?? Или директно слагам кабела и почвам да зяпам :)

И защо разликата в цените между монитор с ТВ тунер и ТВ са различни?

nicks1
12-06-2009, 12:34
Директно слагаш кабела.

nhg
12-06-2009, 14:50
Колега, вземай някой Самсунг (който и да е), за по-нисък бюджет по мои наблюдения най-добра картина има Деу; в никакъв случай измислени за БГ марки - Нео, Елит, Бесс,....
Да не забравиш да съобразиш формата на екрана със сигнала който имаш (за да не гледаш 'разпъната' картина)

VFTI
12-06-2009, 15:00
Защо разликата в цените между монитор с ТВ тунер и ТВ са различни?Характеристики? нещо не виждам:calc:

georgyg
12-06-2009, 15:03
Защо разликата в цените между монитор с ТВ тунер и ТВ са различни?Характеристики? нещо не виждам:calc:

Монитора е с висока резолюция, а ТВ-то обикновено с доста по-ниска :drunk:

nicks1
12-06-2009, 15:07
Тия ефтините монитори с тв тунер са с ТН матрица.
Малко време за реакция, но по-лошо цветоподаване.
Чистите телевизари използват други матрици. По-голямо време за реакция, по-добро цветоподаване, но пък много ниска резолюция-640 на 480.
Но при 20" разликата трудно ще забележиш разлика.
Монитора е с доста по-висока резолюция и можеш да гледаш НД филми.

Изпревари ме.

georgyg
12-06-2009, 15:12
Казвам го на всички (въпреки, че не съм голям специалист), но МОНИТОР И ТЕЛЕВИЗОР СЕ ГЛЕДАТ НА ЖИВО.
Каквото ти харесва, това ще гледаш.

Първо прегледай характеристиките, спри се на 2-3 модела и после отиваш, тестваш, харесваш, плащаш и си готов.

VFTI
12-06-2009, 16:39
Добре мерси....

Все пак в крайна сметка намерих една много полезна статия в която всичко се разяснява- подробно за характерстиките на всичките и т.н...

В крайна сметка реших че с пръдня боя не става и вместо да давам малко пари за псевдо марки с кофти качество е по-добре да изчакам и след година две като се опарича да си купя по хубаво ЛСД...И без това не съм някакъв маняк и рядко гледам тв и филми.... Тааа ще си купя от ония готините дърварските телевизори по 30кг.... Просто не мога да отделя 400лв. за нещо свястно....Тия за по 250-300лв. са просто с някакви ужасни характерситки и няма смисъл :):)

Мерси за всички писали и помогнали в темата :) Утре ще отида да си взема едно "дърварче"...

georgyg
12-06-2009, 16:43
Мерси за всички писали и помогнали в темата :) Утре ще отида да си взема едно "дърварче"...

Абсолютно безсмислена инвестиция. Ако си решил телевизор със CRT си взем втора употреба. Новите се произвеждали до преди 2,3,4 години от реномираните марки, другото е измислица и са все едно правени по трудово обучение :shutup:

Mind_Control
12-06-2009, 16:44
Вземи си от някъде за 50 лв. един тръбен телевизор и гледай :)

georgyg
12-06-2009, 16:45
Вземи си от някъде за 50 лв. един тръбен телевизор и гледай :)

:offtopic: Ама много съм бърз в петък следобед.

VFTI
12-06-2009, 16:52
Не искам втора употреба...Ако исках втора ръка щях да си ремонтирам моя....

Офф... ебаси размисъла....

Все пак един нов с 3г. гаранция за 160лв. мисля да си взема...А до 1-2г. съм сигурен че и цените на LCD ще паднат и тогава вече ще има смисъл да си взема ЛСД, което ще ми дава наистина възможности за хубава картина и ХД филми и т.н...и т.н...

Ако моя не беше изгорял даже изобщо нямаше да го сменям....Все още съм в размисъл, ама смятам че това е най-логично.... До утре има време все пак :)

georgyg
12-06-2009, 17:08
Изобщо не си мисли, че ще паднат драстично. Просто ще се вдигнат инчовете за парите. А новия с 3 години гаранция не се знае дали ще изкара тези 3 години при теб, но ти си знаеш де. Аз лично ти казвам, че тези телевизори не се произвеждат от доста години вече и новите са само измекярски марки и са пълен боклук, всичко е на една платка и като гръмне заминава целия телевизор.
Мой приятел си взе така за село един телевизор, ми той беше на ремонти 7-8 месеца през гаранционния срок, а той колко пари даде за бензин не е истина само да ходи до сервиза.

galinves71
12-06-2009, 17:14

..
Имам и 2те марки 29инчови,от 3г и дан чува дявола са 6.М/у другото, на самсунг е доу а нео е на сони.

fade
12-06-2009, 17:16
Не искам втора употреба...Ако исках втора ръка щях да си ремонтирам моя....

Офф... ебаси размисъла....

Все пак един нов с 3г. гаранция за 160лв. мисля да си взема...А до 1-2г. съм сигурен че и цените на LCD ще паднат и тогава вече ще има смисъл да си взема ЛСД, което ще ми дава наистина възможности за хубава картина и ХД филми и т.н...и т.н...

Ако моя не беше изгорял даже изобщо нямаше да го сменям....Все още съм в размисъл, ама смятам че това е най-логично.... До утре има време все пак :)

Е добре де ... какво му изгоря на твоя? Ако може да се поправи за 30-40 лв... ми се струва кофти инвестиция да се купува нискобюджетно LCD
П.П.
Подкрепям колегата за 3 годишните гаранции... и то на JVC
За 3 години ходи 4 пъти на ремонт телевизора на Родителите ми който е всекидневната им!
Ся друг е въпроса да кажем, че аз не ги харесвам повечето LCD-та... и пред LCD предпочитам Плазма или CRT ама ...

VFTI
12-06-2009, 18:16
Абе моя ще го поправя, ама ще го занеса някъде на село на бабите.....За 20лв. ще му е ремонта...гръмнаха части по захранването иначе кинескопа е окей.... Просто не искам да стоя 1-2 седмици без телевизор (вече отбелязах че и лаптопа ми замина та и от него не мога да гледам) и за това до утре трябва да направя нещо...

Иначе за Нео имам хубави наблюдения... Дз... А каква е гаранцията че тия LCD няма да сдадат багажа? На село имам едно Санг се води на 6г... А един приятел има Нео на 4г. и е добре.... Или е просто въпрос на шанс.???

Значи така...CRT за 200лв. или ЛЦД за 300лв. със съмнителни характеристики предпочитате??? И двете ще са еднакви размер....

Уффффф

Mind_Control
12-06-2009, 18:43
Абе моя ще го поправя, ама ще го занеса някъде на село на бабите.....За 20лв. ще му е ремонта...гръмнаха части по захранването иначе кинескопа е окей.... Просто не искам да стоя 1-2 седмици без телевизор (вече отбелязах че и лаптопа ми замина та и от него не мога да гледам) и за това до утре трябва да направя нещо...

Иначе за Нео имам хубави наблюдения... Дз... А каква е гаранцията че тия LCD няма да сдадат багажа? На село имам едно Санг се води на 6г... А един приятел има Нео на 4г. и е добре.... Или е просто въпрос на шанс.???

Значи така...CRT за 200лв. или ЛЦД за 300лв. със съмнителни характеристики предпочитате??? И двете ще са еднакви размер....

Уффффф

Ами по добре вземи ЛЦД, там поне екрана има шанс да не е куче марка, защото ЛЦД екрани произвеждат много малко фирми.

nhg
12-06-2009, 19:22
....................

Уффффф

Тръба. Твърдо!

galinves71
12-06-2009, 21:02
Ами по добре вземи ЛЦД, там поне екрана има шанс да не е куче марка, защото ЛЦД екрани произвеждат много малко фирми.

ЛСД за село на бабушка си е голяма инвестицийка.

J_I_V_K_O
12-06-2009, 22:52
Как самсунг бре хора?!? По добре нео crown, beko или нещо такова, единствените лсд-та който пращам за сервиз са самсунг и най вече монитори. Според мен се ориентирай към филипс сега излезе едно ново моделче с USB i DVB тунер, 22PFL3404 http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id=10249&hotels= Квото си харесаш само като ако взимаш поо нискобюджетен телевизор го гледай да не си мени ъгълът на виждане :) Просто съвет...
И най добре CRT za 300

VFTI
12-06-2009, 23:39
Нема кинти за Филипс.....

Е тоя Краун изглежда с добри параметри...
http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id=9923&hotels=

Или тоя Нео от първия линк за 299лв. ??

Крауна е по-малък обаче? 16" но ако е доста по качествен ще преглътна разликата...

Живко кажи още и някоя друга дума..виж какво мислиш за тия Неота от първия ми линк в техномаркет? А тоя Краун ще държи ли? Хубави ли са :)

Тенкс на всички ъгейн :)

J_I_V_K_O
14-06-2009, 00:55
И в техномаркет съм работил НЕО-то не става, имаме същиет модел КРАУН 19750 доста стар модел не ти трябва, по добре като си решил да е ЛЦД додай още малко и вземи това http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id=9058&hotels= 22 инча и с перфектна резолюция за размера си. А за дали ще държи е въпрос на късмет, кво да ти кажа в момента имам една 19-ка на КРАУН с вградено двд за сега нема грешка пък я имам близо година :) както някой последен модел на панасоник или на сони може да дефектира така и по евтините. Естетстено колкото по евтин толкова по-голям процент на оказване на дефект, относително е...
Прост пример Днес пратих 42-ка на Филипс която струва 1800 лв на сервиз.... :choice:
А ако пазаруваш от сайта имаш проценти на доло ;) а по веригата от днес 13-ти има нова промоция

VFTI
14-06-2009, 11:31
Аха тенкс :):)

Днес ходих до Метро, Техномаркет и Технополис...

В технормаркет ги нямаше тия Нео 19" и не можах да видя за какво става въпрос... Най-малкия беше 32НеО.... Другите бяха с цени далеч от моя джоб...

В Метро имаше само един LG 19" за 380лв., който вадеше страхотна картина..., но нямаше други...

В технополис имаше само 15" Беко за 280лв.. 19" бяха много малко и скъпиии.... Там обаче си харесах един CRT SANG за 200лв. черен с плосък екран :tooth: и що годе компактен 21" (20-22кг. :tooth:)...та се замислих дали да се мъча още с тия ЛЦД или да си взема тухличка...

Общо взето не можах да видя 19" Нео за да си направя изводи за качеството и т.н.. дали ще ми хареса...та над 300лв. не мога да дам...абсолютен макс..Тоя краун не можеше ли да е 19" да му се невиди и да струва 300лв..

J_I_V_K_O
14-06-2009, 16:14
15-ки можеш да си вземеш до 250 лв...Все пак иди и до Зора :)

VFTI
14-06-2009, 21:59
Не искам 15" то по добре да си стоя със сегашния като го ремонтират....

А ходенето до зора не е лесно...Трябва си работно време и място...
За сега нещата бият към СРТ просто нищо няма на пазара...

Grim
15-06-2009, 19:08
така като гледам.... както е тръгнало най-добре спестявай още малко и си земи нещо като бял човек...
може и нещо като първоначална вноска от 300 и после да доизплащаш ама ти си знаеш.... ама сичките тия са фул ъф шит.... успех

VFTI
15-06-2009, 19:40
Принципно май мисля да си търся в момента едно НЕО, обаче няма налични в тия близките техномаркети, а работя до късно...

А възможно ли е да си купя примерно някой 19" монитор така с по-добри характеристики за около 220-240лв. и да си купя и един ТВ тунер? И дали трябва компа ми да работи(май тряба да си бачка?) Или ще може директно да си се ползва само като монитор??

Примерно:
http://www.asknet-bg.com/product493.html

+
http://www.asknet-bg.com/product1237.html

Някаква такава комбинация?

J_I_V_K_O
16-06-2009, 01:38
Този ТВ тунер го слагаш на ПЦ-то не на монитора. Има такива и с УСБ ако ти е в гаранция и неможеш да го отваряш , тъй че задължително се пуска ПЦ-то :)

detelazurno
16-06-2009, 12:57
Принципно май мисля да си търся в момента едно НЕО, обаче няма налични в тия близките техномаркети, а работя до късно...

А възможно ли е да си купя примерно някой 19" монитор така с по-добри характеристики за около 220-240лв. и да си купя и един ТВ тунер? И дали трябва компа ми да работи(май тряба да си бачка?) Или ще може директно да си се ползва само като монитор??

Примерно:
http://www.asknet-bg.com/product493.html

+
http://www.asknet-bg.com/product1237.html

Някаква такава комбинация?

Можеш да си вземеш монитор + външен тунер. Те не изискват включен компютър тъй като е самостоятелен тунер. Единственото от което се нуждае е ток и екран към който да го вържеш (монитор, телевизор, видео стена.....) Но пък недостатъка е, че са сравнително скъпи....разбирай нещо от сорта на 100-200 и нагоре, което в комбинация с монитор ти надвишава бюджета. Но пък от друга страна ако поне монитора ти е останал жив може да сложиш например ето този тунер http://plesio.bg/external-tv-radio-tuners-c-69978227/hybrid-tv-box-fm-stb9-a215-p-231411.html Предимството му е, че е хибриден. Демек лови аналоговата телевизия която се излъчва, но лови и цифровата (за момента е само тестово излъчване) и няма да се налага да взимаш допълнителен тунер когато преминем окончателно към цифрова телевизия.

VFTI
16-06-2009, 13:07
Даммм знаех си че няма да стане... Дано тази вечер намеря време да отида до Техномаркет дружба за видя как работят Неотата и евентуално да си взема...Ако не имам още 4 дена в които ще ползвам телевизора на сестра ми и трябва да намеря решение...

VFTI
17-06-2009, 11:30
В крайна сметка вчера след като дадох крупната сума от 8,90лв. за ремонт на старото си JVC то вече работи перфектно и пак си го гледам...За момента се отказвам от ЛЦД, и се радвам че моето телевизорче си работи :) Ако изкара някой и друг месец дано сме по-богати тогава и да си купим хубаво ЛЦД :)

mimouzunov
17-06-2009, 12:25
В крайна сметка вчера след като дадох крупната сума от 8,90лв. за ремонт на старото си JVC то вече работи перфектно и пак си го гледам...За момента се отказвам от ЛЦД, и се радвам че моето телевизорче си работи :) Ако изкара някой и друг месец дано сме по-богати тогава и да си купим хубаво ЛЦД :)

Направо са ти одрали кожата с тоя ремонт :Tease::kicking::crazy::dark2::roll2:

VFTI
17-06-2009, 13:15
Ич недей да скромничиш, а си признавай че ти го прави:Lkingsmiley:

Мимоузунов ми смени STR ри платки, разистори и там разни "неща" :tooth: ама сега работи много добре :tooth: даже си представям че е плазма:biggrin:

Просто бога на електрониката...за пореден път се убеждавам..:cheers::cheers:

Neokill
18-06-2009, 09:15
Ако искаш можеш да разгледаш и предложенията със слим дизайн едни такива с кинескопи ама много тънки ;) Заслужават си вервай ми:waving: