Log in

View Full Version : Концерта на Marillion

milenamr
14-06-2009, 17:02
Има ли някой снощи да е ходил на концерта на Marillion?
Аз бях и страшно много се изкефих, това за момента е най-вълнуващия концерт, на който съм присъствала.Незнам дали има фенове на тази музика, но на мен Marillion са ми една от любимите групи и ги чакам от поне 17-18 години :)
Супер свежарки бяха пичовете и пяха и свириха невроятно.
Имаше няколко парчета от новия албум на групата Happiness Is The Road,доста от старите , също така и няколко парчета от периода им с предишния вокалист Фиш(като например песента Kayleigh)
Ето две от парчетата, които изпяха снощи
http://vbox7.com/play:f73d306b
http://www.youtube.com/watch?v=cwNVfNc1IQM&feature=related

MUROMAN
14-06-2009, 21:41
Много дабра група са си ,за съжаление не можах да присъствам на концерта им.
Стария вокал си беше по -добър,визирам Fish , новия също е доста добър.
Трябва да има и фенове на качествената музика,стига с тази пошлост дето ни залива отвсякъде.

Mury
14-06-2009, 22:32
Аз бях ,но си тръгнах по средата,просто ми бяха скучни с тоя вокал,Фиш си е съвсем друга бира,да не говориме че неговите песни бяха изпяти просто отвратително:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thum bdown:

milenamr
15-06-2009, 00:24
Аз бях ,но си тръгнах по средата,просто ми бяха скучни с тоя вокал,Фиш си е съвсем друга бира,да не говориме че неговите песни бяха изпяти просто отвратително:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thum bdown:

E то си е въпрос на вкус може би.
Аз ги харесвам и през двата им периода(и с Фиш и след това)
Оценявам ги във всяко тяхно амплоа.Те звучат може да се каже доста различно и дори на мен ми е трудно да ги сравнявам от гледна точка на звученето им по време на Фиш и след това със Стив Хогарт.
Харесвам ги много и в двата варианта.Това е една от най-любимите ми групи и ги чакам от 91-ва година(когато ми станаха любимци).
За мен Мерилиън са велики музиканти и с Фиш и със Стив Хогарт, а великите неща са несравними, те са си просто велики.
А на Фиш също му харесвам и самостоятелното творчество.
Преди 6 години имах удоволствието и на него да се насладя, когато дойде в Банско .
И тогава Фиш ме изпълни отвсякъде не само с невероятния си глас, но и със също толкова невероятното му поведение.
Тогава трябваше да пеят около 10 групи в рамките т.нар "Звездно шоу", което бе определено за 16 август 2003 г.в Банско.
И за беля заваля пороен дъжд и малко след това за десерт се развали и тонрежисьорския пулт и концерта спря :) ..точно по средата на песента на Бони Тейлър, при което мадамата се ядоса и си тръгна.
И концерта се провали.Ние стояхме 2ч удавени под дъжда, който нямаше никакво намерение да спира и чакахме ...какво ли чакахме незнам .....да спре дъжда ,или да падне небето, или някой да оправи пулта :)))
Е надежда имаше и по едно време някой се осмели -към 22.30 да излезе и да каже ,че концерта се проваля -много се извиняват .
И ние безкрайно разочаровани тръгнахме да си излизаме, обаче тълпата беше огромна и излизането съвсем не беше лесна задача.
И така придвижвайки се бавно и тъжно към входа след около половин час(към 23 и нещо) излезе Фиш изненадващо и изневиделица и каза, че няма да си тръгне от Банско, докато не си изпее песните, заради които е дошъл.И допълни,че силно се надява утре техническия проблем да е решен и да може ни изпее песните, които е предвидил и апелира към нас да се обадим на приятели и познати, които по една или друга причина не са могли днес (в събота да дойдат) да ги поканим утре безплатно .
Извини се и той човека без да има грам вина и на следващия ден направо ни разби от кеф, пя та се скъса тоя човек, както си може :)
По стандартна процедура за всяка група (или изпълнител ) бе определено време около 30-40 мин, но след като в неделята Фиш пя сам,той почти запълни времето, отредено за всички групи.:)
Ами великите са си просто велики и аз лично не мога да ги охарактеризирам по друг начин :notworthy:

Alfa User
15-06-2009, 19:22
Истинските групи имат истински фенове - и затова са още живи, и все така къртят по концерти (и не само де).
Добре че има кой да ви ръчка да ходите, че да има после кво да разправяте :jumping:

MUROMAN
16-06-2009, 12:47
хехехех да бе да. който му се ходи и сам ще си отиде .:busted_cop: