View Full Version : Проблем с аудио диск
leshoiad
14-06-2009, 17:09
Здравейте колеги,
абе от 3 дена се опитвам да си направя аудио CD за ICS-са и не става. С какво ли не пробвах, неро, WMP, cheetah и какво ли не. Е не ги чете и тва е. Имам няколко диска купувани навремето от магазина тях си ги чете но моите не ще. Какъв е проблема? Дайте акъл!!!
Фирмата на песните втрху дисковете - обикновено ЦД ли е или мп3 ?
Записвай на възможно най-ниската скорост.
leshoiad
14-06-2009, 17:49
Записвай на възможно най-ниската скорост.
Ами последно с WMP записах на х2 и пак неще, мамка и :machinegunner:
leshoiad
14-06-2009, 17:50
Фирмата на песните втрху дисковете - обикновено ЦД ли е или мп3 ?
Ами обикновено е......
leshoiad
14-06-2009, 17:51
Са ше пробвам на 1х............
Е как бе.. На нерото ползваш Make Audio CD, слагаш 70-80 минути музика и си ти :)
leshoiad
14-06-2009, 18:03
Е как бе.. На нерото ползваш Make Audio CD, слагаш 70-80 минути музика и си ти :)
Ей ако стане ше те....ше те черпя :big_bow_down:
А прескача ли чейнджъра по принцип.
Моя на оригинален диск прескачаше значително по-малко, отколкото на записван от мен, затова ги печах на 1х или 2х та малко от малко да вървят.
Презаписваем диск така и не съм подкарал все още.
Пробвай на друга записвачка и с друга марка дискове, защото се убедих, че тоя чейнджър иска повече уговаряне от селска отличничка.
leshoiad
14-06-2009, 18:11
Не бе праскам му обикновенни CD-R TRAXDATA и не ще. Ей са записах на х1 и пак не ще а тия купиваните записани, лицензирани ли са какви са ги хапва веднага!!!
leshoiad
14-06-2009, 18:16
Абе ше ми писне най накрая и ше си хакна ipod-а с емулираща касета и тва е!!!!
Не може да не става по моя начин!
leketo84
14-06-2009, 21:14
Колега всичко е от дисковете да знаеш ! Аз колко се нервих като си зех 100 диска и не тръгват както и на каквато скорост да се записват :machinegunner: !!! Сега си зимам дискове от 1 лев бройката и съм пей сърце !!! :biker::biker:
leshoiad
14-06-2009, 21:59
Колега всичко е от дисковете да знаеш ! Аз колко се нервих като си зех 100 диска и не тръгват както и на каквато скорост да се записват :machinegunner: !!! Сега си зимам дискове от 1 лев бройката и съм пей сърце !!! :biker::biker:
Добре де кажи какви са тия дискове, че и метода с неро не става да го е.а!!!
old alfist
14-06-2009, 22:56
Според мен това са първите симптоми, че четящото устройство е тръгнало да си заминава - и при битовите плеъри става така.
leshoiad
14-06-2009, 23:23
Според мен това са първите симптоми, че четящото устройство е тръгнало да си заминава - и при битовите плеъри става така.
нищо подобно, главата или чете или не!!!!!!!!!
old alfist
14-06-2009, 23:28
нищо подобно, главата или чете или не!!!!!!!!!
Не е така колега - когато отслабне оптиката в първия момент нещата се оправят с чистене, но след време дори и чистене не помага.
leshoiad
14-06-2009, 23:32
Не е така колега - когато отслабне оптиката в първия момент нещата се оправят с чистене, но след време дори и чистене не помага.
Не е така бе братле. Виж в началото описах точно. Ако беше така както казваш и при лицензните дискове щеше да просвирва от време на време, а то не е така. Хакваш му лицензно тръгва, после home made и не ще.
old alfist
14-06-2009, 23:41
Тогава явно чете кодовете, които ги има при лицензираните и първите пиратски матрични дискове правени у нас, или заради пътечките при презаписваемите, които са по плитки.
leketo84
15-06-2009, 01:14
Добре де кажи какви са тия дискове, че и метода с неро не става да го е.а!!!
Sony или Verbatim (1.10лв) бройката си зимам аз , a такива Prinko , Maxel , Sky и дори и Verbatim от по 12 лева 100 диска !!! :notify:
leshoiad
15-06-2009, 06:32
Sony или Verbatim (1.10лв) бройката си зимам аз , a такива Prinko , Maxel , Sky и дори и Verbatim от по 12 лева 100 диска !!! :notify:
Май прав ше излезеш щото се зачетох в един форум и май-точно това им беше идеята, за качеството на дисковете!!!
bobbybg75
15-06-2009, 13:38
leketo84 е прав за цд другото нещо е да се записва на бавна скорост а ако ви скача диска тогава вижте дали болтовете дето хващат ченджера не са по далги при мене имаше този проблем и в италия ми го оправиха успех
Купи си VERBATIM Crystal Azo и тях ще ти ги прочете.
old alfist
16-06-2009, 23:48
Купи си VERBATIM Crystal Azo и тях ще ти ги прочете.
Ако тръгнем в тази насока - най доброто, което съм виждал е "Ceram Guard" на BASF.
Пък ако не ги прочете ще е бахти тъпото, че си дал куп пари на вятъра :x
Колега пиши дали ти е прочел някои записан диск - и марката му...
Извинявайте, моето как чете обикновенни PRINCO записани на 4-8-ма скорост по тази логика?
(записани на Mac-а 100% от тях не прескачат)
(записани на Win-а 50% от тях първите няколко песни прескачат)
nightroller
17-06-2009, 14:38
При мен всичко си бачкаше идеално при записани дискове с евтини носители и записани с Неро :) но от един момент звука стана като от стар ВЕФ :( За да избегна всякакво ровене из чейнджъра просто си сложих касетка + мп3плеърче :):):) Скоро мисля да взема един почистващ диск и да пробвам да видя кво ще стане :)
leshoiad
17-06-2009, 17:40
Командировка съм и сега нищо не мога да направя, но за принкото четох че също стават. Хората препоръчват скъпи дискове а не от тези който са 100 за 5 лв.
Izvinqvam se za latinicata ma nqma tuka dr v balkana.
Моят чейнджър си чете най евтините дискове на 42 записвани и досега не съм имал случай да не тръгне някои. Може би като се позацапа оптиката и почва да дава ядове с бързозаписаните ментаци.
leshoiad
01-07-2009, 18:15
Май ще трябва да пробва с почистване и после пак ше пекна некой диск. Пробвах със Сони 1.15лв цена, с х1 но пак не стана!!!
leshoiad
02-07-2009, 18:11
Чааак днес стана нещо.... ;) Тук из къщи бяха останали некви дискове но марка неква, узбекистанка и о Боже........!!!!! Стана! Не можах да повярвам!!!!!!!!! За тва пекнах и още един (те бяха общо 2) и втория стана. Са съм поръчал 30 хахахахах ма нема как! Марката е AXXESS.
leketo84
02-07-2009, 19:14
Чааак днес стана нещо.... ;) Тук из къщи бяха останали некви дискове но марка неква, узбекистанка и о Боже........!!!!! Стана! Не можах да повярвам!!!!!!!!! За тва пекнах и още един (те бяха общо 2) и втория стана. Са съм поръчал 30 хахахахах ма нема как! Марката е AXXESS.
Браво знаех си че е от дисковете много са претенциозни тия цейнджъри !!! :pancake:
vlahov_74
25-07-2009, 12:02
Браво знаех си че е от дисковете много са претенциозни тия цейнджъри !!! :pancake:
Kолега,що не си купиш един FM трансмитер и една флашка и ще си не само "пей сърце" а "пей и играй сърце"
Kолега,що не си купиш един FM трансмитер и една флашка и ще си не само "пей сърце" а "пей и играй сърце"
Щото по-добре да си слуша радио .. качеството е ужасно , пробвал съм и 2-те и мога да кажа , че второто (касетката , от тези с жак които са) е много по-добър вариант , въпреки , че е доста дразнещо с този кабел..
Колега и аз с дискове дето съм записвал преди време нямам проблеми и измислени и реномирани марки, при новите дискове има един проблем което може да е причината като се замисля, че напоследък СД-ари с по-малка от-8ма скорост на писане не мога да намеря-на алфата чете дискове писани на 2-ра със сигурност за 4-та не съм сигурен...ти от нерото може да му даваш ниска скорост ама той самия диск ако не я поддържа...просто тогава бяха други стандартите...според мен ако намериш дискове на които пише 2х - ще стане работата...пробвай стига да намериш аз не виждам напоследък такива...
Верно е... на 2ра стават супер а на 4та и 8ма има прескачане.
Колега и аз с дискове дето съм записвал преди време нямам проблеми и измислени и реномирани марки, при новите дискове има един проблем което може да е причината като се замисля, че напоследък СД-ари с по-малка от-8ма скорост на писане не мога да намеря-на алфата чете дискове писани на 2-ра със сигурност за 4-та не съм сигурен...ти от нерото може да му даваш ниска скорост ама той самия диск ако не я поддържа...просто тогава бяха други стандартите...според мен ако намериш дискове на които пише 2х - ще стане работата...пробвай стига да намериш аз не виждам напоследък такива...
Няма минимална скорост на дисковете ;) И скороста на записване при нормално качествен носител няма никакво значение за скоростта на четене ;)
Целия проблем при колегата идва от комбинацията некачественна записвачка кофти дискове и капризния чейнджър.
Даже по склонен съм да мисля че записвачката е кофти и на по некачественни дискове скапва "power zone" сектора от което те стават неизползваеми в стандартен плейър;)
Нали не забравяте през цялото време че примерно пайнер мюзик не ползват много качественни подложки просто им е добра записващата матрица ;)
---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:38 ----------
Верно е... на 2ра стават супер а на 4та и 8ма има прескачане.
Ето това е типичен пример за скапана китайска записвачка ;)
mr.kostov
05-08-2009, 15:56
Колеги, извинявайте малко ивън темата, имате ли представа какъв телефон трябва за колата, че това устройство в подлакътника не става за Нокиа
Колеги, извинявайте малко ивън темата, имате ли представа какъв телефон трябва за колата, че това устройство в подлакътника не става за Нокиа
Какво устройство имаш в подлакътника? :wow:
mr.kostov
07-08-2009, 15:09
ми едно дето се слага GSM в него, като на BMW-то
На конзолата до мониторчето в дясно нямаш ли слот (голям колкото да вкараш кредитна карта) в дясно?
Ако е в подлакътника най вероятно е за Нокиа 6310 ;)
mr.kostov
08-08-2009, 09:45
Ами на конзолата нямам слот за карта, а иначе пробвах една нокиа която става за BMW а при мен не става.
Колеги,
След едно дълго пътуване установих, че са спрели да ми свирят задните тонколони (на задната кора). Моля за някакви идеи и съвети. Има ли някъде (сигурно да) бушонче, което да дало фира?
Звънни да се видиме и ще установим от какво е.