View Full Version : висока температура
Rado_alfa146
14-06-2009, 18:11
Колеги четох целия форум и не намерих решение на проблема ми! Колата е 146 1.4боксер 8v 90hp на газ! Да ви кажа направо какво съм сменил. темостат датчик на температурата на радиатора и на мотора. Направих и диагностика на компютър имаше грешки и ги махнаха. И нищо от това не мопогна. Проблема е следния колата загрява до средата на 80 и 100 и после почва да качва градуси и светва лампата като я пусна пи инерция се охлажда и пак така. Перките работят и 1 и 2 степен. Незнам защо прави така вече съм пас. Помогнете моля. А иии не мисля че е гарнитура защото не пуши и не губи антифриз. Интересно е че в казанчето започва да се вдига нивото на водата но не излиза от капачката. Дайте идеи моля. Че в тези жеги е ужас.:big_heat:
Ако и с предишният термостат е било така,много вероятно е да е водната помпа.Ако има счупена турбинка.Друга причина, може да е много бедна горивната смес.Ако го прави само на газ е сигурно от нея.Има още една вероятност,която я изпитах тия дни на гърба си и си бях откровенно за :smackbum:-недостатъчно масло.Съветвам те първо да си провериш ремъка,после маслото и най-накрая някой да ти регулира газовата.Ако продължава с простотията-смени си помпата.
половината от причините си ги отстранил
mordohy ти е казал другите+радиатора,който може да не охлажда с пъленния си дебит :)
Vlado_PK
15-06-2009, 01:41
А случаино да си сменявал антифриза или да е губила много течност и да си доливал?
fiat fen
15-06-2009, 08:03
Почти сигурно е че е водна помпа
Мдааа миналото лято и аз сменях водна помпа и признаците бяха абсолютно същите само че моята даже и протече накрая