Log in

View Full Version : спукано стъкло

serafim
15-06-2009, 23:30
Здравейте колеги. Гледах случайно Pro7 - а там тече реклама - някаква фирма възстановява (при това, според рекламата, за около 10 минути) пукнати от камъчета и др. предмети предни стъкла. Сетих се, че и тук съм виждал такива обяви. Т.к. и на моето предно има такава пукнатина (около 5-6 мм), се замислих за процедурата - има ли някой от вас лични впечатления - къде се прави в София, колко струва и ефикасно ли е. Предварително благодаря за отговорите!

146_JTD
15-06-2009, 23:37
нещо вайно, което съм чувал по този въпрос е, че се прави още при малки пукнатини като твоята, тъй като ако го оставиш, от 5-6мм, ще стигне до някой край на стъклото. иначе е ефективно, стига да е качествено направено, тъй като от тея дупки и неравности стъклото понася изключителни вибрации и напрежение и за твоя случай е необходимо.

kompir
16-06-2009, 19:51
Правиш неправиш все ще го смениш това стъкло.Аз миналата година така правих-преправях и накрая пак се спука докрай и си го смених спасение няма.

StarChild
18-06-2009, 11:16
На мен зимата ми се беше пукнало в центъра на стъклото точно както казвате и след една седмица сещате се кавокво се случи...тръгна да се цепи.
Колегата "kompir" е прав смяната е най-ефикасното решение!

146_JTD
18-06-2009, 15:09
има някои правят следното: ако нямат каксо, но са имали идея да си правят, лепят стъклото че да не си личи, след което си правят каксо и като се пукне, им го сменят. ако пък си личи, намират някой познат в ЗД-во.
не знам колко ще е едно стъкло, от порядъка на 170-200 лв със смяната, нали? сещам се за Клио '92 беше 130 със смяната преди година и половина.

tonov
18-06-2009, 21:13
има някои правят следното: ако нямат каксо, но са имали идея да си правят, лепят стъклото че да не си личи, след което си правят каксо и като се пукне, им го сменят. ако пък си личи, намират някой познат в ЗД-во.
не знам колко ще е едно стъкло, от порядъка на 170-200 лв със смяната, нали? сещам се за Клио '92 беше 130 със смяната преди година и половина.

Тук някъде

AntiLuuP
18-06-2009, 23:29
В Дианабад на ул.Тинтява 100 мисля че беше, някъде зад басейна.
Не си спомням къде четох но там ги правели прилично, имаше коментари от сорта че по 2-3 години си карат и стъклото не е мръднало ;)

nhg
19-06-2009, 10:02
Колега, провери и тук:
www.uah.hit.bg/autoglass/

Преди 3 год. сменях на един Мерцедес 190 - предно+задно дясно+монтаж - 170 лв. (от дилърчето в Габрово)
Успех!

StarChild
19-06-2009, 15:44

За моето мисля броих към 200лв. от кобра, уж някакво испанско било б...лиго какво е:gruebel: Имаше и китайски вариант за 130лв мисля. :rolf:

146_JTD
20-06-2009, 10:55
За моето мисля броих към 200лв. от кобра, уж някакво испанско било б...лиго какво е:gruebel: Имаше и китайски вариант за 130лв мисля. :rolf:
точно от кобра гледах и за клиото, но да ти кажа не го смених, карах със страх да не ме спрат. и за късмет ме спряха един път и оня не видя, а пукнатината беше точно пред мен към 25см. и завиваше към стикера за гражданската.
иии така я продадох,малко смъкнах от цената, но това са подробности и не се оплаквам..