View Full Version : спукано стъкло
Здравейте колеги. Гледах случайно Pro7 - а там тече реклама - някаква фирма възстановява (при това, според рекламата, за около 10 минути) пукнати от камъчета и др. предмети предни стъкла. Сетих се, че и тук съм виждал такива обяви. Т.к. и на моето предно има такава пукнатина (около 5-6 мм), се замислих за процедурата - има ли някой от вас лични впечатления - къде се прави в София, колко струва и ефикасно ли е. Предварително благодаря за отговорите!
нещо вайно, което съм чувал по този въпрос е, че се прави още при малки пукнатини като твоята, тъй като ако го оставиш, от 5-6мм, ще стигне до някой край на стъклото. иначе е ефективно, стига да е качествено направено, тъй като от тея дупки и неравности стъклото понася изключителни вибрации и напрежение и за твоя случай е необходимо.
Правиш неправиш все ще го смениш това стъкло.Аз миналата година така правих-преправях и накрая пак се спука докрай и си го смених спасение няма.
StarChild
18-06-2009, 11:16
На мен зимата ми се беше пукнало в центъра на стъклото точно както казвате и след една седмица сещате се кавокво се случи...тръгна да се цепи.
Колегата "kompir" е прав смяната е най-ефикасното решение!
има някои правят следното: ако нямат каксо, но са имали идея да си правят, лепят стъклото че да не си личи, след което си правят каксо и като се пукне, им го сменят. ако пък си личи, намират някой познат в ЗД-во.
не знам колко ще е едно стъкло, от порядъка на 170-200 лв със смяната, нали? сещам се за Клио '92 беше 130 със смяната преди година и половина.
има някои правят следното: ако нямат каксо, но са имали идея да си правят, лепят стъклото че да не си личи, след което си правят каксо и като се пукне, им го сменят. ако пък си личи, намират някой познат в ЗД-во.
не знам колко ще е едно стъкло, от порядъка на 170-200 лв със смяната, нали? сещам се за Клио '92 беше 130 със смяната преди година и половина.
Тук някъде
AntiLuuP
18-06-2009, 23:29
В Дианабад на ул.Тинтява 100 мисля че беше, някъде зад басейна.
Не си спомням къде четох но там ги правели прилично, имаше коментари от сорта че по 2-3 години си карат и стъклото не е мръднало ;)
Колега, провери и тук:
www.uah.hit.bg/autoglass/
Преди 3 год. сменях на един Мерцедес 190 - предно+задно дясно+монтаж - 170 лв. (от дилърчето в Габрово)
Успех!
StarChild
19-06-2009, 15:44
За моето мисля броих към 200лв. от кобра, уж някакво испанско било б...лиго какво е:gruebel: Имаше и китайски вариант за 130лв мисля. :rolf:
За моето мисля броих към 200лв. от кобра, уж някакво испанско било б...лиго какво е:gruebel: Имаше и китайски вариант за 130лв мисля. :rolf:
точно от кобра гледах и за клиото, но да ти кажа не го смених, карах със страх да не ме спрат. и за късмет ме спряха един път и оня не видя, а пукнатината беше точно пред мен към 25см. и завиваше към стикера за гражданската.
иии така я продадох,малко смъкнах от цената, но това са подробности и не се оплаквам..