PDA

View Full Version : Камери в патрулките ???

hunter1989
16-06-2009, 21:38
Колеги някой знае ли нещо за тези камери. Аз чух че те са с радар, и времето за истриване на записа е супер малко. Демек имаш много малко време да ги подкупиш :humpx:

BLUE1
16-06-2009, 21:46
Драги ми подкупвачо, част от тези камери са в не обозначени автомобили и разбираш за нарушението си едва в КАТ когато ти връчват акта. А даже и обозначените не винаги ще те спрат.

kokless
16-06-2009, 21:47
Драги ми подкупвачо, част от тези камери са в не обозначени автомобили и разбираш за нарушението си едва в КАТ когато ти връчват акта. А даже и обозначените не винаги ще те спрат.

Не ги ли пращаха по пощата?

hunter1989
16-06-2009, 22:14
Колега подкупването беше метафора :)

BLUE1
16-06-2009, 22:34
Колега подкупването беше метафора :)

Честно не се сещам метафора на кое друго действие е даването на подкуп?! Не се засягай, но си използвал дума на която явно не знаеш значението. :cheers:

Иначе радарите с камери които са на необозначени автомобили стават все повече и наистина е невъзможно да бъдат манипулирани. Иначе актовете се връчват след призоваване в КАТ тъй като е възможно автомобила да не е управляван от собственика.

vikoalfa
17-06-2009, 00:19
Знам за три автомобила с камери,две сини и една бяла астра,така че техните необозначени не са толкова невидими.

detelazurno
17-06-2009, 11:37
Знам за три автомобила с камери,две сини и една бяла астра,така че техните необозначени не са толкова невидими.

А в София има само по една от тия коли та видиш ли ще бягаме далеч като ги видим. Ако наистина знаеш по какво да ги различим от останалите кажи!

vikoalfa
17-06-2009, 13:01
Е не,не мога да кажа къде са,защото просто незнам.Неможе да нямат и други коли с камери.Колите няма как да ги различиш освен по модела и цвета т.е. невъзможно.Това им е идеята,тогава като ги видях трябваше да им драсна номерата ама от къде толкова акъл.Отогава като видя астра тип полицейска чисто бяла или синя се оглеждам в нея като партизанин у гора.Засега не шават много,но съм сигурен,че ако почнат яко да снимат рег.номерата ще са известни.

detelazurno
17-06-2009, 14:13
Е не,не мога да кажа къде са,защото просто незнам.Неможе да нямат и други коли с камери.Колите няма как да ги различиш освен по модела и цвета т.е. невъзможно.Това им е идеята,тогава като ги видях трябваше да им драсна номерата ама от къде толкова акъл.Отогава като видя астра тип полицейска чисто бяла или синя се оглеждам в нея като партизанин у гора.Засега не шават много,но съм сигурен,че ако почнат яко да снимат рег.номерата ще са известни.

А камерите виждат ли се? Защото преди време имаше няколко такива коли, но прозорците им бяха затъмнени и не се виждаха. Тогава обаче за тях се знаеше марка, модел, регистрационни номера, отличителни белези (драсната, чукната....) и бяха станали достояние на цялото интернет общество. Не че това може да те спаси с нещо де, защото докато видиш колата и докато я разпознаеш камерата отдавна те е снимала, така че карайте по правилата, а ако правите нарушение поне бъдете усмихнати :Tease:

Mind_Control
17-06-2009, 14:22
Аз онзи ден по Сребърна в София, видях една патрулка спряла и горе на лампите имаше нещо странно с 2 или 3 прозорчета. Полицаите просто си седяха и това сигурно снимаше отгоре. За първи път виждам такова нещо.

RPWWD
17-06-2009, 14:27
Има и червени Астри с камери, всичките са с 5 врати, модификация Астра Класик с нови регистрации от типа СА....МТ, , т.е. от тези които продължават да се произвеждат успоредно с новият модел. Иначе, обозначените имат нещо като доплеров радар на покрива над лампата, по това може да ги познаете. Така стана, че вече всеки селянин паркирал бялата си астричка нейде под сенките те шашка, но няма как.

Sunny
17-06-2009, 14:36
Във Варна са 6 броя Опел Астра - 3 сиви и 3 бели . Карат се от цивилни ченгета - офицери , може да ги разпознаеш само по неестествената "кутийка" по средата на таблото на предния джам . Радар детектор не помага защото когато писне (ако писне) вече си бил в кадър ;) . Камерата е с вграден радар и е с автономен режим - т.е. не решава полицая дали да те снима или не , записа се проверява след приключване на смяната в КАТ и се разпращат повиквателни. Докато си правех колата един подполковник от КАТ който си правеше личния автомобил беше с едната Астра и ни изнесе лекция .

П.С. Така ,че когато идвате на морето умната .

J_I_V_K_O
18-06-2009, 23:53
Във Враца се пазете от Бежава полицайска астра с тъмни стъкли и от хюндай тъмно син пак с всички тъмни стъкла...

nastybg
19-06-2009, 13:40
В надежда само под надлеза спират отвреме на време бяло комби с тъмни прозорци марка незнам. Но обикновено като ги видиш колите вече е късно ... аз имам друго питане антирадарите ловят ли подвижните камери ?

ФЕРАРИСТ
19-06-2009, 13:45
В надежда само под надлеза спират отвреме на време бяло комби с тъмни прозорци марка незнам. Но обикновено като ги видиш колите вече е късно ... аз имам друго питане антирадарите ловят ли подвижните камери ?
Някой ги ловят......
Ся чета че вече почти сяка кука ще мое да мине курсче и да драска актове - гениално решение за да се тушира проблема с ниските заплати в МВР - сега освен катаджиите, повече куки ще мое да се облажат и няма да им е до протестиране, хем бюджета ще е бомба, хем те ще се видят у пари......

detelazurno
19-06-2009, 14:15
Някой ги ловят......
Ся чета че вече почти сяка кука ще мое да мине курсче и да драска актове - гениално решение за да се тушира проблема с ниските заплати в МВР - сега освен катаджиите, повече куки ще мое да се облажат и няма да им е до протестиране, хем бюджета ще е бомба, хем те ще се видят у пари......

Ми че то нали и сега пешаците имат право заради което подпират всеки втори храст :ranting:

ФЕРАРИСТ
19-06-2009, 15:30
Па не съм се замислял, гледам ги че дремят, ама досега не са ме закачали......четох че трябвало задължително жилетки трябвало да носят, курсове да минават, но не съм се задълбочавал.....

~NiKoL~
19-06-2009, 15:55
В Благоевград знам със сигурност за бяла Астра номера и е E2905... със затъмнени стъкла.Пазете се!

detelazurno
19-06-2009, 21:41
Па не съм се замислял, гледам ги че дремят, ама досега не са ме закачали......четох че трябвало задължително жилетки трябвало да носят, курсове да минават, но не съм се задълбочавал.....

Това със жилетките не съм го чувал. Иначе спират, стига да си те харесат. Мен веднъж са ме спирали, че ми беше изгоряла едната крушка на фара някъде в движение и не съм забелязал. Даже искаха да ги черпя иначе акт. В крайна сметка ме пуснаха без черпене и без акт де, но знае ли се на какви ще попаднеш утре... Така че пазете се и от тях!

toshko69
20-06-2009, 00:57
И в Плевен е една патрулка с камера.Бяла астра с широки сини линий от страни с номер ЕН 9317 буквите на края не ги помня.Лошото е че след известно време МВР ще прехвърлят всички мобилни камери в автомобили модел 90 до 95г.които по нищо няма да приличат на полицейски и тогава става интересно.Ще свикваме да спазваме правилата.аз лично нарушавам само/скорост и колан/,което е напълно достатъчно и ми е голям проблем,не мога да се влача като мравка по пътя,пробвам се от известно време да спазвам ограниченията,но успявам за кратко/10 до 15 км./и после газ.Може би не съм единствения.Нашите коли не са създадени да се карат леко,за което ще берем ядове.

mirchozo
20-06-2009, 09:16
В Добрич също има кола с камера (поне за една знам със сигурност). Колата е бяла АСТРА с номер 1001 (за буквите не се сещам)

KirilSol
20-06-2009, 09:37
Мен са сме спирали с такава камера. Катаджията си ме показа на едно екранче как си карам точно аз зад волана(Тойотата,а не алфата) с колко си карам, колко е ограничението, с колко съм го превишил в колко часа и т.н. Всичко се вижда като слънце и не можеш да кажеш нищо. Този запис го прилагат към акта и си готов...та не ми е ясно кого и с колко можеш да подкупиш след като си главен герой във филм с много високо качество :coolio:

mirchozo
20-06-2009, 09:49
Някъде бях чел че са незаконни все още тези камери, съответно записите които правят не могат да се използват в съда и не могат да се прилагат към каквито и да било нарушения.Ма нали се сещате че като се направите на интересни, ще ви изкарат от 9 реки вода и пак ще ви украсят подобаващо.
Някой ако го интересува да потърси в гугъл информация.

fred
20-06-2009, 18:07
E в цяла Европа са законни, а у нас може и да са незаконни, ние сме наобратно винаги:bad_evil:, в крайна сметка не камерите са виновни.А иначе има и незаконни камери, тоест полицая работи частно един вид.Затова може да изискате да видите холограмния стикер, че радара е законен и минал през съотвената проверка.Това трябва да се прави.

benji_gb
20-06-2009, 18:14
И в Габрово има патрулка с камера (бяла със сини ленти на вратите)
Един приятел вече изгоря от нея .

Sunny
20-06-2009, 20:38
Затова може да изискате да видите холограмния стикер, че радара е законен и минал през съотвената проверка.Това трябва да се прави.

Да не ти казвам пък как минават метрлогия ,че там е по-голяма корупция отколкото на пътя .

SFINKS
23-06-2009, 16:59
най-новото е че вече въртят нон стоп по магистрала Тракия кола с камера с радар , карат с 120 точно , като го изпервари някой и веднага се престрояват зад него за няколко секунди колкото да го засече и после пак се прибират в дясната лента и чакат следващият . Знам защото точно зад полицая карах .Докато карах за него поне 7-8 коли застреля изотзад , бяла астра без отличителни знаци .:sniper:

На бургаската магистрала същата история , изпреварих го едва едва с 125 км/час и му помахах , той се засмя :waving:

Аз съм за , камери и радари навсякъде , и яки глоби , само това ще оправи тарикатите
Ако всички спазваха ограниченията на скороста ,надали щеше да има и наполовина толкова жертви по пътищата колкото има сега .

RPWWD
23-06-2009, 18:08
най-новото е че вече въртят нон стоп по магистрала Тракия кола с камера с радар , карат с 120 точно , като го изпервари някой и веднага се престрояват зад него за няколко секунди колкото да го засече и после пак се прибират в дясната лента и чакат следващият . Знам защото точно зад полицая карах .Докато карах за него поне 7-8 коли застреля изотзад , бяла астра без отличителни знаци .:sniper:

На бургаската магистрала същата история , изпреварих го едва едва с 125 км/час и му помахах , той се засмя :waving:

Аз съм за , камери и радари навсякъде , и яки глоби , само това ще оправи тарикатите
Ако всички спазваха ограниченията на скороста ,надали щеше да има и наполовина толкова жертви по пътищата колкото има сега .
Позволената скорост на магистралата е 130, много скромно си го давал с изпреварването ;-)

SFINKS
24-06-2009, 09:53
всяка седмица карам по магистралата пич , знам много добре колко е ограничението . Изпреварих го съвсем бавно за да го огледам и да му помахам .

georgyg
24-06-2009, 10:01
Някой ги ловят......

Хората ще се видят в пари, само ако от другата страна им дават!!!

И за де не е спам, ето един интересен линк. http://dnes.dir.bg/2009/06/24/news4660184.html

ludkanar
24-06-2009, 10:41
Хората ще се видят в пари, само ако от другата страна им дават!!!

И за де не е спам, ето един интересен линк. http://dnes.dir.bg/2009/06/24/news4660184.html

е тетва с американската регистрация разби постата.тия толко ли са тъпи бре.неим спирали...егати смеха

~NiKoL~
23-07-2009, 11:52
Бял Опел Вектра Е6025 движи се по пътя Благоевград-София и обратно.

marian2784
23-07-2009, 13:33
тук в италия са разрешени но само ако има знак който те предупреждава че полицицията контролира скоростта чрез камера,ако видиш знака значи си имат местенце наоколо а на магистралите има огромни табели точно къде са,ама в бг сме все тарикати,че и полицията даже,някой не провери ли дали са законни камерите в бг

koolio
23-07-2009, 14:56
тук в италия са разрешени но само ако има знак който те предупреждава че полицицията контролира скоростта чрез камера,ако видиш знака значи си имат местенце наоколо а на магистралите има огромни табели точно къде са,ама в бг сме все тарикати,че и полицията даже,някой не провери ли дали са законни камерите в бг

Така е било и така ще бъде, както казват поповете. Защото безотговорните шофери се радват, че квото и да стане, ще минат с някой лев. А моралистите се радват и не протестират срещу полицейските нарушения и своеволия.

ФЕРАРИСТ
23-07-2009, 23:31
Откакто се нароиха тия камери, редовно карам чист спретнат и градко избръснат, обличам се по фешън, зализвам малкото бретон дето имам, и винаги карам усмихнат, леко държа главата в анфас, и се старая да изглеждам добре, не искам като ме снимат да изглеждам мърляч......

marian2784
23-07-2009, 23:34
Откакто се нароиха тия камери, редовно карам чист спретнат и градко избръснат, обличам се по фешън, зализвам малкото бретон дето имам, и винаги карам усмихнат, леко държа главата в анфас, и се старая да изглеждам добре, не искам като ме снимат да изглеждам мърляч......

е те това ми хареса вече, а аз все среденпеъст им сочаи газ,добре че са стационарни и не ме е погнал някой още

ФЕРАРИСТ
23-07-2009, 23:38
е те това ми хареса вече, а аз все среденпеъст им сочаи газ,добре че са стационарни и не ме е погнал някой още
Е не може така колега среден пръст да им показваш, те са чуствителни натури и ще го преживеят тежко.....някой ще вземе и да си посегне....

marian2784
23-07-2009, 23:44
може може 19х евра глоба за паркиране виждал ли си,и то на паркинг