PDA

View Full Version : лампа на таблото

mariio
18-06-2009, 22:44
колеги започна да ми мига лампичката за ръчната,спирачна течност има дали не заради износени накладки.

mordohy
18-06-2009, 23:33
Баш от това е на 90%!

ivan dimitrov
19-06-2009, 08:01
---

DerMeister
19-06-2009, 14:14
Има един момент, в който при по-голямо износване на накладките, спада нивото на течността и е възможно да светне и лампата за ръчната. Иначе за износване си има отделна лампа.

soldier
19-06-2009, 14:38
Иначе за износване си има отделна лампа.
Стига накладките да са с датчик

Sm0k
20-06-2009, 05:59
Че са с датчик - с датчик са. Моите съм ги сменял вече - като светна лампата за износване (която наистина е отделна) наистина бяха износени и тогава не ми е светила тази за ръчната, тъй че този момент малко ми е невероятен, че като се износят и толкова течност ще отиде от казанчето надолу в системата. Ако има достатъчно течност, и да поизтънеят тряба да остане достатъчно ;) Виж ако няма, с износването и отварянето на място може и да спадне...
Сега момента, че накладките може да са без датчик (или да е откачен) го има, ама пак колкото и да изтъняват, просто няма да свети индикатора за износване, това няма общо с другата лампа.

Освен това, човека казва, че течност има, ама той не я гледа в движение, а когато спре, което незнам дали не оказва някво влияние ;)

И накрая, аз доколкото съм чел упътването на тая кола, лампата за ръчната свети по две причини - дръпната ръчна и ниско ниво на спирачната течност, така че според мен тряба да се види дали не губи от някаде. Като имаме предвид че на тия коли и хидравликата на съединителя взема течност от същото място и не е като да няма случаи с протекли помпи на съединител си мисля, че не е зле да се погледне и тва преди колегата да е пуснал нова тема, че не може да включва скорости :)

Perdaha
29-07-2009, 01:16
и аз имам идентичен проблемс тая лампичка понякога светва за малко

georgievgi76
29-07-2009, 09:00
Задължително провери и помпата на съединителя и я смени,иначе ще има изненанада-ХЛЪТНАЛ ПЕДАЛ:roll2:

Sm0k
29-07-2009, 10:20

Ама задължително, както ти каза колегата, и двете помпи (по-точно помпата и цилиндъра) ги провери. Помпата се намира вътре в купето, над педала, а работното цилиндърче е над скоростната кутия, представлява баш цилинтър с един гумен маншон накрая. Ако текат, ще се вижда, че са омазани. Ако са текли ги сменяй, че на мен ми е оставал педала на пода насред кръстовище. Ако не текат, търси теч на спирачна течност другаде, за да си сигурен, че всико е ОК. Ако няма теч, вече остава да си мислим, че е от накладки, както се говери по-горе в темата.

nhg
30-07-2009, 10:45

...и си долей спирачна течност!

astronoma
31-07-2009, 00:34
колега много се вглеждаш,караи докато не почне да жули на желязо...:bouncing_smiley:

KalinAlfista
01-08-2009, 12:36
помпа съденител....там се губи спирачна течност....

vlado_iv
01-08-2009, 21:07
Просто си долейте спирачна течност.
На няколко хиляди километра е нормално да присветва лампата,понеже се износват накладките и нивото на маслото пада.

mariio
01-08-2009, 23:57
долеи си течност на мен ми беше от това намаляла и то много малко под средата но на мен ми тече от помпата която е на скоростната кутия и сега ще я сменявам.

marian2784
02-08-2009, 02:03
при мен се появява когато се намокрят спирачките,но рядко мръсната вода е добър проводник