PDA

View Full Version : Голям Проблем

alfredkn1
21-06-2009, 15:07
Здравейте и от мен!
Колеги Явисе голям проблем по моята Алфа 146 1.6 Т.С
Вчера както си карах и заседнах в една много голяма локва. Колата изгасна в средата на локвата.И от тогава няма палене.Оказа се че през въздушния филтър е влязла вода в цилиндрите.Сега три от буталата се движат но едно не . Някой имали представа за какво става въпрос какво трябва да се сменя и колко ще струва всичко това.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!

tonov
21-06-2009, 15:13
Така както го описваш се е получил воден удар :(
Докато не отвориш мотора няма как да се разбере какви са пораженията, но във всеки случай сумата няма да е малка

stiliyan66
29-06-2009, 16:51
купи си друг мотор от катастрофирала кола.

kocta
30-06-2009, 01:05
И как беше констатирано това,че не се движи едното бутало? Искаш да кажеш ,че вала се е счупил (ако е крайно или биелата е на 2 :)
Махни картера виж какво е положението пък след това ак осе налага сваляй мотора...

trustworthy
30-06-2009, 10:37
И как беше констатирано това,че не се движи едното бутало? Искаш да кажеш ,че вала се е счупил (ако е крайно или биелата е на 2 :)
Махни картера виж какво е положението пък след това ак осе налага сваляй мотора...

Може да са махнали главата само.

Явно водният удар е дал сериозни поражения. Изпод картера едва ли ще е розова картинката :shock:
Определено вариантът с друг двигател е сериозна алтернатива.

phoenix
30-06-2009, 21:21
абе, верно вие как го констатирахте това?!?!
Щото ми се струва, е колата още не е разпиляна. Отворихте ли нещо, картер, глава? Има вероятност нещо да е изключило някое реле или да е окъсило нещо, и проблема да се окаже чисто електрически.

mordohy
01-07-2009, 00:00
Колега,отговориха ти!Поне отговори на въпросите!Ако действително си получил хидроудар,най-смисленото решение е друг мотор,Стария винаги ще има проблеми,както и да го правиш.

Sm0k
01-07-2009, 16:20
Е то явно момчето се е регистрирало, влязло е, хвърлило е бомбата ("едното бутало не се движи...") и тва ше му остане единствения пост :)

И на мен ми е интересно, как е протекла цялата диагностика: сигурно ли е, че е влязла вода в мотора и как след като няма палене от тогава се знае кво се движи и кво не? Отворен ли е мотора, не е ли отворен? И ако е отворен за кво изобщо палене си говорим и що се чудим кво е за смяна като тогава ясно ще се види :)

Не искам да обидя колегата, ама за пореден път се убеждавам, че има няколко марки, които не са най-подходящите учебни коли и Алфа е на първо място в тоя списък :) Дори само и поради факта, че е жалко да счупиш такава кола ;)

trustworthy
01-07-2009, 16:37
Аз не виждам проблем да са свалили главата и да я бутнат на 4-та или 5-та скорост. По движението на челата на буталата става ясно кое се движи и кое не.

А дали е влязла вода се разбира веднага след като се свали въздушният филтър ;) Обикновено при воден удар се кривят биели, но щом не мърда буталото, значи работата е яко дебела.
Дано каже колегата, че явно голям интерес предизвика с тая тема.

zdravio
01-07-2009, 16:39
Аз не виждам проблем да са свалили главата и да я бутнат на 4-та или 5-та скорост. По движението на челата на буталата става ясно кое се движи и кое не.

А дали е влязла вода се разбира веднага след като се свали въздушният филтър ;) Обикновено при воден удар се кривят биели, но щом не мърда буталото, значи работата е яко дебела.
Дано каже колегата, че явно голям интерес предизвика с тая тема.
Темата предизвика интерес и у мен, но човека го отнема да каже как са диагностицирали!

trustworthy
01-07-2009, 16:40
Темата предизвика интерес и у мен, но човека го отнема да каже как са диагностицирали!

Е нека му дадем още малко време да се обади ;)

kocta
01-07-2009, 19:51
Той ако беше свалил главата нямаше да пита какъв е проблема а сам щеше да си го диагностицира :)

stiliyan66
02-07-2009, 17:36
Колега,отговориха ти!Поне отговори на въпросите!Ако действително си получил хидроудар,най-смисленото решение е друг мотор,Стария винаги ще има проблеми,както и да го правиш.
и аз така мисля