View Full Version : Плюене по ALFA
plamen petkov
21-06-2009, 15:08
Виждам вече дори и в нашия форум доста хора не си харесват колите като експлатация ,разход ,здравина, цена на части и обезценяване естественно кола втора ръка е и до късмет и моята не е перфектна от двг капе масло :whistle:.разходих се по другите форуми направи ми впечетление че използват цитати от клуб алфа един вид да се успокояват че има по зле от тяхните дараци .Всеки се е сблъквал с това да му казват -алфа!!! ти нормален ли си?! Идеята ми е тук да се дават реални примери и цифри за качествата на ALFA ROMEO да си вдигнем самочувствието и да докажем на голфаджиите че има по добри коли .И да се опитаме да разбием митовете и легендите че FORD, OPEL, VOLKSWAGEN са вечни ,харчат малко и бягат много и за това са по скъпи от АЛФА :lol:
CrazyElement
21-06-2009, 16:25
Виждам вече дори и в нашия форум доста хора не си харесват колите като експлатация ,разход ,здравина, цена на части и обезценяване естественно кола втора ръка е и до късмет и моята не е перфектна от двг капе масло :whistle:.разходих се по другите форуми направи ми впечетление че използват цитати от клуб алфа един вид да се успокояват че има по зле от тяхните дараци .Всеки се е сблъквал с това да му казват -алфа!!! ти нормален ли си?! Идеята ми е тук да се дават реални примери и цифри за качествата на ALFA ROMEO да си вдигнем самочувствието и да докажем на голфаджиите че има по добри коли .И да се опитаме да разбием митовете и легендите че FORD, OPEL, VOLKSWAGEN са вечни ,харчат малко и бягат много и за това са по скъпи от АЛФА :lol:
Един живот живееш прави си кефа и това е , ако Алфа Ромео те радва това, че ще и оправиш предницата или ще смениш лагер или нещо от тоя сорт изобщо няма да те спре или откаже да я обичаш АЛФА!!
Това плюене от некомпетентност и от завист, иначе кола като кола, само дето носи повече радост от другите.
plamen petkov
21-06-2009, 17:02
Малко цифри от DAT-ITALY [ИТАЛИЯНСКИЯ TUV] колкото процента е по голям толкова колата е по здрава 156 2.0-98g-25,8%---A4 1.8-98g-26,2%---320i-98g-26,1%---BRAVO 1.6-98g-14,0%---FOCUS 1.6-17,4%---MERCEDES E 200-41,5%---ASTRA 1,6-16,8%---406 1,8-20,1%---MEGAN 1.4-12,9%---GOLF 1,6-20,8%---PASSAT 1,8-25,1%
От тези цифри се вижда че АЛФА се опитва да настигне AUDI и BMW и е доста пред супер здравия ГОУФ :pain:
Kostadin`
21-06-2009, 20:24
Много ше мЪ извиняват "разбирачите" ,ама по адрес на марката Алфа Ромео досега не съм чул подобие на следните лафаве:
1.Опела е кола със зачертана емблема.
2.Какво искаш от кола зачертана още в завода.
3.Опела бяга бързо,защото ръждатата го гони.
4.Ръждомобил.
5.Кола самоулекотяваща се с времето и ставаща по-бърза.
6.-Кой е най-хубавият Форд? -Продаденият.
7.Форда е създадена да има поне една по-лоша кола от Опел.
Пък за наливките по адрес на голф племето няма какво да говоря,то е ясно...
Питам ви някой чул ли е такива приказки по адрес на Алфа?Може да го избивам на сектантство,ама:Ай да си карат нечупливите бараки и да мълчат,щото лоша кола няма,има само лош шофьор.;) И като си вярват че тяхните талиги са най,да си ги карат и да се радват... Всеки който говори против Алфа просто не се е качвал на такава кола... :grandpa:
Идеята ми е тук да се дават реални примери и цифри за качествата на ALFA ROMEO да си вдигнем самочувствието и да докажем на голфаджиите че има по добри коли .
Изобщо нямам намерение да доказвам нищо:rolleyes: за мен това е колата, колкото по-малко като мен - по-добре. Напълни се с Алфаджии. Затова си направих и джантите черни. Омръзна ми да гледам в Бургас 5 Алфи като моята. Следващата ми кола може да е някой изхакан модел от 60-те години :wow:
ivoshaklev
21-06-2009, 21:22
Много ше мЪ извиняват "разбирачите" ,ама по адрес на марката Алфа Ромео досега не съм чул подобие на следните лафаве:
1.Опела е кола със зачертана емблема.
2.Какво искаш от кола зачертана още в завода.
3.Опела бяга бързо,защото ръждатата го гони.
4.Ръждомобил.
5.Кола самоулекотяваща се с времето и ставаща по-бърза.
6.-Кой е най-хубавият Форд? -Продаденият.
7.Форда е създадена да има поне една по-лоша кола от Опел.
Пък за наливките по адрес на голф племето няма какво да говоря,то е ясно...
Питам ви някой чул ли е такива приказки по адрес на Алфа?Може да го избивам на сектантство,ама:Ай да си карат нечупливите бараки и да мълчат,щото лоша кола няма,има само лош шофьор.;) И като си вярват че тяхните талиги са най,да си ги карат и да се радват... Всеки който говори против Алфа просто не се е качвал на такава кола... :grandpa:
На моята колегите и викат "АЛФА УМРЕЛО " ама вече 90000 се возят в нея и като я нагазя спират да говорят и търсят къде да се хванат....
Днес четох една изповед на един собственик на ГТВ от Англия, чийто край ме изпълни. Ето ако искате да ударите един поглед :) :
On Friday of last week i had a brilliant idea. As many people know i am a class a petrol head. After years of this car and that car i thought it's about time i confirmed my status as a petrol head by buying the ultimate branded car lovers car for Kate.
So i sold the citroen, ran (and i mean ran) down to the train station to get a train to swindon. Oh, and how expensive have train's become! After an 2 hours on a train, of which was delayed as a phone line fell on the track,( I should've seen the signs coming), i arrived in sunny swindon. I then walked accross to the bus station and took an hours bus ride to some where called faringdon. Once at Faringdon i caught a taxi to a dealer who specialized in perfomance, exotica motor cars.
I met this chap called Dominic, and in all fareness, he was a propper nice chap. Full of energy, full of life. Well i would be with a Porsche GT2, 911, Ferrari 328 GT, Skyline R34, Ducati 916 senna & a Honda RC30. Seriously, life has odvouisly treated Dominic well.
Dominic took me to a black Alfa Romeo GTV, 2 litre T-spark Lusso. I went through all the recepits with him. So much work had been done on this car. (was there a reason), all the history was present. MOt'd. Body work good. Letaher. Did i mention it was an alfa. So all in all. I was taken. I thought Kate would love this vehicle. Invoiced up and drove away.
Got through swindon, no problems. The Car was fast and sweet. Drove throuh the wiltshire country side at some miles per hour and had a smile on my face. I was thinking i now understand what people mean by power, soul, passion. Really loving the decision i just made. To buy an alfa Romeo sports car.
I am now approching the M4. The heavens open, rain was so thick, the spray up the motor way, i ended up doing 50mpg in the outside lane. Now approaching the M5. Hit the slip road by cribs, still thinking this is excellent. And then i noticed in the traffic jam the tempreture was going 60C,70,80,90,100,110. i then though i'd better pull over, 120, oh shit, by the time i got to the hard shoulder red light's everywhere, 130. engine shut down. Bugger.
So i was in the rain on the hard shoulder. I did smile for a while as i thought it was an over heating problem with the traffic. This has happenned to me before in other vehicles. I remember thinking, i'll give this 20 mins and we should be fine. Then i tried to get the bonnet up. Problem B. Bonnet does not open. at all. Now the questions are starting to enter by 'soulful' brain.
No problem. Just let the car chill. I am at this point still in ore of the alfa. Thinking it'll be fine. this is what alfa motoring is all about. 20 minutes later. Car starts. Then i read the manaul that said and i quote, "after over heating you should conintue to drive at high speed to aid to cooling of the the engine". The problem here was the M5 was chocka block. So i though i'd try and go through the countryside and come out the other end of Bristol.
I got as far as the portishead link road when it happenned again. But ten times quicker. Not good. I am starting to get arsy with my new love. I got out and this time i notice white smoke coming out of the exhaust with the engine turned off. white smoke coming out of the front. Is this the way of the alfa? Now at around 7.30 pm. approximently 4 hours since i left Faringdon. 2 brake downs and no go. In the rain. Cold and very unhappy.
Phoned the RAC, to no avail. It turns out my insurance company mis sold me the brakdown cover and i have to in the vehicle that is insured under the policy to be able to use the cover. Of course the alfa is under a new policy. The brake down cover is under the Golf. Starting to get very pissed off.
A friend of mine kindly agrees to come and rescue me. so at 11pm Mr Tom and co show. For love nor money we couldn't get this car started. We then decide to tow the vehilce home, then i realsie the battery on the Alfa is completely Flat. and as we are towing, i'd be in a vehicle that is being towed with out lights at 11pm at night.
This i may add turned out to be the scariest thing i've ever done. Well, scarier untill the tow rope snapped outside burnham. This day couldn't get any better. Enough is enough. Kate's surpise now blown. park it. leave it there. Sort it out later.
On returning the next day, with the AA man now in tow. The guy looked at it and said. 2 diagnoses. 1) Head Gasket gone. 2) cracked cylinder head. At this point i'm ready to smash the alfa with a golf club. We are talking minimum £400 and max £2k. Just to get the car fixed. I've owned this vehicle 48hrs and cover 55 miles in.
Now the GTV is in the drive way i'd advise the following, if your thinking of buying one. Do it. You'll hate it, you'll despise it. You'll wish you never bought the italian piece of crap. But what you will do is love it, it's parked in the drive way. and as i walked past it i looked at it for 5 minutes thinking, god your good looking. and when it brakes down. Because it will, you can sit on the side of the road looking at that passionate shape and look at the sexy engine and think, I can't wait to get it fixed!
ivangenchev
21-06-2009, 22:04
много добро описание на същноста на Алфа ромео. Много ми хареса
....
има и един друг лаф:
Защо циганите си купуват Фордове? Защото и двете не работят през зимата :bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_smiley :
лафове-колкото искаш:
форда не боледува, а направо умира
опел са измислили ръждата-сменяш масло, кърпиш вежди и така до следващата смяна на масло
мерцедес W124-"циганска мечта",
собственик на бмв е36-замогнал се голфаджия и т.н.
а за алфа който и да питам все ми разправя, че бил чувал че електрониката им била слаба друго засега не съм чувал да са измислили като мит
plamen petkov
21-06-2009, 23:10
Според мен хората си мислят че инженерите на алфа намират по изоставените складове някаква електроника и я натъпкват в колата с мисълта че е скъпа и лесно се разваля нарочно един път като си купиш алфа да не повтаряш.Просто като ги слушам голфаджиите точно това излиза :dyrvo_v_kenefa:
LeoVin4i
21-06-2009, 23:24
Като сме почнали с чуждите форуми ей тука се оплакват, че и у мерцедесите им тракат вариаторите :upsidedwnsmiley:
http://forums.mercedesclub.org.uk/showthread.php?p=296480
перфектни автомобили няма!има ли гума има и амортизация!:grandpa:
digitalundgrd
21-06-2009, 23:48
Не знам за вас, но аз зарибих доста народ, и сега гледат със съвсем друго око на Алфа Ромео...Разказвам им всичко за марката, за колата, за това какъв е звука на двигателя във високи обороти, за Алфистите какви печени хора са, за сбирките, за красотата на италиянските коли, за това че са капризни, че са глезли и че един ден могат да НЕ запалят, а на следващия да вървят с 220 по магистралата без да има помен от вчерашните капризи ;) Казвам им, че тези коли имат душа и сърце, и че усещат като ги глезиш или им обръщаш много внимание. Накрая винаги завършвам с изтърканата, но въздействаща фраза : " Алфа Ромео представлява купчина желязо и пластмаса, а някъде там по средата се крие душа!! " итн итн....Докато разказвам всички тези неща отсреща хората ме гледат така все едно им разказвам някаква приказка на братя Грим :) Ококорват очи и не обелват и една дума, докато не завърша моята "тирада"....И общо взето много се зарибяват :)
thecleaner
21-06-2009, 23:50
Знаете ли кое е циганското Ферари...... Опел Калибра.
А знаете ли максимата за трите Ф-та който да не се купуват, Фиат(да ме извиняват колегите), Форд и фсичко френско :bouncing_smiley:
Не знам за вас, но аз зарибих доста народ, и сега гледат със съвсем друго око на Алфа Ромео...Разказвам им всичко за марката, за колата, за това какъв е звука на двигателя във високи обороти, за Алфистите какви печени хора са, за сбирките, за красотата на италиянските коли, за това че са капризни, че са глезли и че един ден могат да НЕ запалят, а на следващия да вървят с 220 по магистралата без да има помен от вчерашните капризи ;) Казвам им, че тези коли имат душа и сърце, и че усещат като ги глезиш или им обръщаш много внимание. Накрая винаги завършвам с изтърканата, но въздействаща фраза : " Алфа Ромео представлява купчина желязо и пластмаса, а някъде там по средата се крие душа!! " итн итн....Докато разказвам всички тези неща отсреща хората ме гледат така все едно им разказвам някаква приказка на братя Грим :) Ококорват очи и не обелват и една дума, докато не завърша моята "тирада"....И общо взето много се зарибяват :)
Маниак :)
А колко пъти са викали бърза помощ за теб?
Ококорват очи и не обелват и една дума, докато не завърша моята "тирада"... - А смеят ли - току виж си ги нападнал :bouncing_smiley:
Иначе като изключим малкото веселба на твой гръб ( надявам се да не се сърдиш много ) - поздравления.
digitalundgrd
22-06-2009, 01:12
хехе мерси :)
Усещам си се аз, че се вманиачих по тази пуста Алфа :) Що пари потроших за нея, за автокозметика, джанти манти и прочие, че като се замисля по-евтино щеше да ми излезе да се оженя и да си направя бебе :) ХАХАХА
Скоро ще викат линейката за мене..., а дано успея да не вляза в лудницата с диагноза "неизлечима мания към АЛфа Ромео" :)
хехе мерси :)
Усещам си се аз, че се вманиачих по тази пуста Алфа :) Що пари потроших за нея, за автокозметика, джанти манти и прочие, че като се замисля по-евтино щеше да ми излезе да се оженя и да си направя бебе :) ХАХАХА
Скоро ще викат линейката за мене..., а дано успея да не вляза в лудницата с диагноза "неизлечима мания към АЛфа Ромео" :)
Сектант :static:
А за проблемите на колите най много се дразня, че не съм си я купил нова или поне да беше на 2-3 години, а то като я взех беше на 8. Сега вече 5 години откакто сме заедно, знам че колата носи много радост и страст. Даже в Петък возих колеги от офиса (двама млаждежи) и веднага ме питаха дали я продавам и кога ще стане това.
В Събота пък след малък преход ми забуксува съединителя с сега ще се сменя, но не ми пука. Може вариатора да се сменя за 400 лв и да има други недоразумения на италианската мисъл, но си я обичам и всеки ден като се качвам в колата ми носи радост на душата.
Абе запален алфист :paddle:
plamen petkov
22-06-2009, 10:40
Според вас на кое изречение вярва българина ? - folksvagen са здрави и икономични коли -АЛФА са здрави и икономични коли Има един основен проблем в наща държава МИТОВЕТЕ И ЛЕГЕНДИТЕ . Трябва ние [защото другите няма да го направят ] да започнем да разбиваме тези лъжи .Хората са като коне с капаци и трябва да започнем да им отваряме очите .Да си голфаджия не значи да имаш голф а начин на мислене .Проблема е много голям трябва да му обърнем внимание защото не живеем в БЪЛГАРИЯ а в ГОЛФАРИЯ !!!:bg:
santo_traficante
22-06-2009, 11:28
проблема идва от там че някой си купуват Алфа без да знаят какво ги очаква след това
защото това което идва като нов внос е удушено
и трябва дост ада се инвестира в автомобила:horror:
а българина не обича да дава много пари за подръжка:wow:
покара има няма 2 месеца
бангията се разтропа
и по лесния начин е да я "ожени" от колкото да я прави...
защото и да набие пари в нея няма кой да му я оцени после.
оня ден един френд продаде една 156 за 3600лв 1.8
тая кола на първо четене беше за свещи кабели и варятор..
ама тоя дето я купи хич не разбираше
гледаше цена и година
а после какво го чака...
и така
талянска бангия цена не държи
само задна от нея
и то много задна:static:
гледам бъзикате се с Хлопелите
сменил съм 3бр и само може да им завиждате за здравината:)
мое да са скучни мое да са грозни:)
но пък е здрава бангия
а хората тва търсят;)
Хлопела държи по деела цена на старо от една Алфа:))
Бе защо се косите за глупости, народа по целия свят много често робува на клишета, стари мълви и разни истини отпреди 50-60 години.Не само у нас е така и не само за коли важат тия работи.Виждам, че и други са го писали горе.
В случаая-нека си карат техните трошляци и да се утешават, че Вуте, демек ние с алфите сме по зле, щом това им носи радост.:wow:
А наистина, алфата не е да я натовариш с цимент, разни инструменти и да отидеш да зидаш някъде нещо си, по разбити улици и паланки, а на една голяма част това им трябва-транспорт, той не се вози за кеф, а защото трябва да свърши нещо си.
Аз не се чувствам с ниско самочувствие заради алфата, както и не изпитвам нужда да доказвам на някого нещо си ....карам си я с кеф и всеки изминат километър ми носи удоволствие ........
plamen petkov
22-06-2009, 16:38
Извадки от статия на AUTO BILD 11. 01 .2007 за голф втора ръка -----Нуждата от икономии при производството докара на голф 3 много проблеми от гледна точка на качеството .Изработката не издържа проверката на времето .Каросериите особенно от първите години на производство ръждясват много. За разлика от разочароващото и даже срамно представяне на наследника на голф 2 .Представеният през 91 г голф 3 се оказа истински кошмар защото при него за първи път един голф страдаше от нови и необичайни дефекти -тракане проблеми с двигателите както и много дефекти на окачването .Всичко това съсипа изграденото добро име на голф 2 .Като капак на всичко това се завърна и призракът на ръждата .Каква е ползата от АБС възд възгл или един VR6 след като безбройните слабости в изработката или дефектите на двг съсипват реномето на този модел .Така че през 97 се появи четвъртото поколение което да позамаже нещата .Ивъпреки поцинкованата каросерия ,АБС ...ГОЛФ успя до някъде .Наистина вече не е проблем но клатещите се седалки тракащите арматурни табла пощурялата ел инсталация ДЕФЕКТНИ ДЕБИТОМЕРИ и многобройните откази на двигателите поради скъсан ремък отново и отново разочароваха водачите Голф не можа да оправдае надеждите поради множеството проблеми добрият външен вид лъже голф 4 има дълъг списък със слаби места през 2003 голф 5 стартира доста колебливо твърде скромен дизайн твърде очевидна употреба на евтина твърда пластмаса в интериора
Да не забряваме и този момент, че хората масово коментират без да мислят много много и в повечето случаи правят коментар, който като се замислят не са много сигурни. Пресен пример ще ви дам с две мои колежки (учихме заедно в университета). Пътуваме ние и както винаги аз усмихнат до уши си карам Алфата. "Дръпна я" по-така, за да изпреваря и пак я закротя. Чувам коментар:
Колежка1: Върви, върви. Те Алфите си вървят бая. Ма не ми харесва как вози.
Аз: И това ми го казваш точно ти (приятеля и кара Опел Вектра 1.6),че то вървенето им е само чат от всичко останало. Не само, че върви, ми и носи кеф докато я караш. Алфа те кефи и като я спреш на паркинга, защото има външност, като седнеш вътре пак радва окото.
Колежка2: Ми да ти кажа чесно и на мен, не ми харесва много... отпред тоя триъгълник нещо... Ако фаровете и бяха малко по-така, като на Пежо, щеше да е по-добре.
Аз: Ей, сега ще спра да се качиш на стоп на някое Пежо да се прибереш...
Въпреки, че съм наясно с тяхното ниво на познания по автомобилите, им се впрегнах, защото говорят без да мислят особено. А това не е само при момичетата.
benji_gb
22-06-2009, 18:14
Някой като започне да плюе Алфа само си го премествам от единия крачол в другия и въобще не ме интересува кой, какво, как и защо! Мен си ме пълни отвсякъде колицата :bouncing_smiley:
plamen petkov
22-06-2009, 18:33
Преди няколко години имах приятелка с която се заприказвахме за коли [за алфа още не можех и да мечтая ] тогава тя ми каза -Искам елегантна и спортна кола като голфа :crazy: останах втрещен първо я попитах дали знае значението на елегантна и спортна след това трябваше да обяснявам доста дълго каква кола е всъщност голф и че няма нищо общо с тези две неща но не мисля че и промених мнението остана си тъпа и заблудена .здрастииии Мирославааа :big_flowers:
Няма никакво сравнение между "колата на народа" и "Алфа ромео". Марката казва всичко
santo_traficante
22-06-2009, 20:29
много промити и заблудени "мозъци":wow:
има време
ще ви дое акъла:wow::wow:
много промити и заблудени "мозъци":wow:
има време
ще ви дое акъла:wow::wow:
Добре, ти не си ли доволен от твоята, че говориш така като цяло за Алфа ?
plamen petkov
22-06-2009, 21:16
Може би проблема в България идва от това че вярваме само на себе си и между народа ни се въртят едни и същи лъжи и след време се взимат за истина :grandpa:
santo_traficante
22-06-2009, 21:30
Добре, ти не си ли доволен от твоята, че говориш така като цяло за Алфа ?
що да не съм доволен
за 13/14хил дето струва мойта 156 защо да не съм доволен
тая ми е трета и последна:grandpa:
в едим момент просто ще ми писне и ще я "подаря" на тънки пари на някой
и ще купя една импеза турбо или един приличен джип
няма да съм мазохист вече:wow:
Аз само едно от цялата тема не схванах, поради що трябва да се доказва нещо на някого?
Автомобили всякакви, кой каквото му харесва да си го хвали и кара.
Или просто не можем да живеем без да си гъделичкаме егото на чужд гръб?
pablo_pz
23-06-2009, 00:35
Да кажа и аз нещо-в една кръчма събрали се приятелчета да се черпяват по повод покупка на кола.Пристига един от поканените и го почва с думите:"Айде,жив и здрав,моето момче,тая година Форд,пък догодина кола да си купиш",и сичко легна по масата от смях,тва беше бахти нагрубяването.:rotfl::bouncing_smiley: Мога да кажа,че управлялах Форд цели две години,но стана много стар вече и го продадох.Парите не можах да отделя за друга,попълниха стари дупки в бюджета.След няколко години почнах работа и теглих заем за кола (не беше много заема,демек търсим евтина кола).Тръгнах за Германия с мисълта да си взема Корса или Астра,ама греда.Останах запленен от Фиат Типо двувратка и го отнесох за секунди.На фона на Астрата тва изглежда като космически кораб и така се докоснах до истината за италианските возила-имат душа,сърце и нрав,все едно излизаш с глезена жена,която хем те мрази,хем те обича.:bouncing_smiley:
Аз пък съм предоволен от сегашната си кола, купих я на 4 години, след месец ще стане на 6, единственият проблем беше датчик на колянов вал, който смених срещу 74 лева. Кой квото иска да разправя за Алфите, не ми пука ;-)
plamen petkov
23-06-2009, 10:42
Тук не става въпрос да се караме с голфаджиите те вече са загубена кауза а за хората които искат да си купят кола те обикновенно се допитват до голфаджии защото са повече и се започва с лъжите -ама да видиш с един чайник бензин правя 100 км не се разваля а пък как вървиии. примерче- един приятел си взе FOCUS 1.6 и ми казва че разликата в разхода между неговата и мойта трябвало да е МИНИМУМ 5 л мечти мечтиии той си мисли така -може да съм дал повече пари обаче тя ще си избие парите аз си задавам въпроса от кога една кола започва да връща пари някой може ли да ми отговори ?:please:
защо тези хора се занимават само с глупости? Това си е така защото за да се постигне нещо е трудно но да го оплюеш е по лесно .И две думи за „гордите„ голфаджии дето на всеки втори им светва лампата за маслото и идват при мен ето тъй:angry1: а пък се преструват
plamen petkov
23-06-2009, 11:27
Най плюената кола е FIAT .Добре може да си има проблеми и да не е толкова качествена обаче като цена бие всички можеш да си вземеш 2 брави и ще ти останат пари за основен ремонт на едната срещу цената на голф 4 никой не гледа съотношението ЦЕНА - КАЧЕСТВО което е най важното същото е и с наще можеш да си вземеш 3 алфи 156 на цената на едно бмв 3, а бмв-то 3 пъти ли е по-здраво от алфата или върви 3 пъти по бързо ? Това което става мога да си го обясня само с ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ .:chair:
Има си хас заради някакви тенекии да има и лоши чувства.:razz:
Алфите не са градски коли - факт. Но след година и нещо каране, към 17500 км от които повече от половината градско, мога да кажа, че съм доволен. Ремонтите и цените са били напълно в границите на очакваното.
Има си хас заради някакви тенекии да има и лоши чувства.:razz:
Алфите не са градски коли - факт. Но след година и нещо каране, към 17500 км от които повече от половината градско, мога да кажа, че съм доволен. Ремонтите и цените са били напълно в границите на очакваното.
Аз откарах около 100К без да я пипам,сега като се почна ......майко мила.....всеки ден с нова трицифрена изненада!
Според мен пък тия немски возила яко са ви комплексирали, колеги.
Alfa Pilot
23-06-2009, 18:55
Това че на Алфите им е слабо окачването е типичния мит според мен. За 5 години каране по софийските улици съм сменил веднъж носачи за 150лв., а последния път като казах на гумаджията да ми изправи железните джанти ми препоръча да си купя нови.
Следя форума ви от 10 дни. Понеже се налага по финасови причини да сменя ( за мое голямо съжаление) сегашната си кола с по-евтина. И понеже не обичам масов автомобил, и ваш колега , който не издържа на Селика-та и пак се върна към Алфа-та, серьезна реклама ми направи на марката.
Но именно тази тема започва серьезно да ме обърква.
Като визия ми допадат 2 модела, единия не мога да си го позволя сега GT, и другия по-примамлив 147. Но за мен и друго е важно: колата да е здрава ( не говоря в какъв вид ще я взема, а модела да е читав по принцип), да не я вкарвам на всеки 3 месеца в сервиз ( със сегашнта ми една година не съм влизала, и продлжава да вози без забележки).
И ме обърквате с това, че някои от вас които са или карат в момента Алфа, не са доволни от марката. Въпросът ми е: ако някой от вас карал и други марки, ако може да си изкаже сравнението или мнението. Чудя се м/у Алфа 147, Фиат купе и Тойота Авенсис ( всички ок. 2000г). Карала съм Хюндай купе ( трошлива кола), Тойота Авенсис ( хич не ми допада визията), в момента ( още няколо дни) Тойота Селика ( опитайте, няма да съжалявате).
П.С. ако въпросът ми не е коректен, моля да ме извините. Просто на кръстопът съм и се ослушвам за всякакви мнения.
Следя форума ви от 10 дни. Понеже се налага по финасови причини да сменя ( за мое голямо съжаление) сегашната си кола с по-евтина. И понеже не обичам масов автомобил, и ваш колега , който не издържа на Селика-та и пак се върна към Алфа-та, серьезна реклама ми направи на марката.
Като визия ми допадат 2 модела, единия не мога да си го позволя сега GT, и другия по-примамлив 147. Но за мен и друго е важно: колата да е здрава ( не говоря в какъв вид ще я взема, а модела да е читав по принцип), да не я вкарвам на всеки 3 месеца в сервиз ( със сегашнта ми една година не съм влизала, и продлжава да вози без забележки).
И ме обърквате с това, че някои от вас които са или карат в момента Алфа, не са доволни от марката. Въпросът ми е: ако някой от вас карал и други марки, ако може да си изкаже сравнението или мнението. Чудя се м/у Алфа 147, Фиат купе и Тойота Авенсис ( всички ок. 2000г). Карала съм Хюндай купе ( трошлива кола), Тойота Авенсис ( хич не ми допада визията), в момента ( още няколо дни) Тойота Селика ( опитайте, няма да съжалявате).
П.С. ако въпросът ми не е коректен, моля да ме извините. Просто на кръстопът съм и се ослушвам за всякакви мнения.
колежке аз карам алфа 145 ts 1.4 верно не е 147 , от половин година и да нечуе дявола единствения ми проблем беше , че на автомивката ми удавиха свещите! И ако трябва да сме честни въобще не съжалявам, че се спрях на нея, двоумях се м/у пежо 207, фиат браво и нещо японско- така и не реших какво, но добре, че си избрах тази:big_wink:
а за карането- амо покарала съм и фордове и фиати и пежа и бмв и т.н., но седалките на алфа са без забележки:razz:
Добре де, на мен не ми се връзва нещо историята откъм финансова гледна точка да се продава "пирфектната" селика и да се метнем на нещо неизвестно, макар и малко по евтино. Разходите по една кола закупена на старо не могат да се предскажат.
JORDANGT
23-06-2009, 21:38
Има митове и легенди и за VW и за Alfa Romeo.Вечната кола още не е измислена(по обективни причини) и за това аз залагам на красивата която за мен Алфата.Все пак всеки си има вкус или получава диагноза като мен.През ръцете (повече) и през краката(по-малко) са ми минали доста Алфи и почти няма кола на която да не съм видял коляновия вал наживо,на някой по няколко пъти.Продължавам да си купувам Алфа Ромео не защото съм богат,а защото съм мазохист.Ако тук в този форум се намери някой който да е по-голям карък от мен получава една каса бира(или левовата и равностойност).Имам 146-ца която за една година(7000км.) ми струва 4000лв.+4500лв. за ремонти и още има какво да се желае.На такси да се возих на цена 1лв./км. по-евтино щеше да ми излезе.Добре че сега си имам Спринт ,но съм напълно убеден че това ми е ПОСЛЕДНАТА алфа за съжаление.
Други коли освен Алфите съм имал Опел Омега 87г.(който бартеросах за първата 33-ка).Беше жестоко изгнил ,но за една година освен газ, бензин, фар и калник нищичко не съм пипал.
Алфата е много красива и отвътре и отвън и много трудно бих се обрекъл на нещо друго,но вече си платих дана към Миланската змия.
...виж един авенсис си е много "оптимално" решение на дилемата....
еее, колежката каза че има финансов кахър и дири по-евтина кола. Но след като е свикнала на тойота, алфата може да не й хареса в едно или друго отношение :)
Аз от моята съм си доволен - хем е готина на външен вид, хем има тръпка като я карам. Поскърцва отвътре, ама и на колегата пасат 3 комби от '95-та скърца. От време на време се опитват да ми спират колоните последователно, особено сега като е влажно, ама като пусна задна чистачка и се "появяват". :) На колегата с пасата му се губят задните светлини изцяло от време на време. Общо взето това е - за колегата най-добрите коли са немските, щото са най-здрави. Според мен зависи от начина на шофиране и поддръжка. При "нормално", доколкото може да е такова в България, шофиране и Алфата ще издържи доста дълго без ремонти. Аз за 1,5 години и близо 14 хил. км съм сменял само консумативи... Е, веднъж откачих и "четирицевката" отдолу, ама това беше в началото щото не бях още свикнал с това, че е нисичка. :)
Някои използват колата за предвижване от едно място до друго. Аз като изляза и си погледна алфата и почвам да се кефя, защото ми доставя удоволствие дори само да я гледам, а като я карам кефа е още по-голям. Преди да си купя алфата ми търсеха Голф 4 дизел в Германия. Добре, че не ми намериха читав :)
P.S. Друг колега, около половин година след мене си купи също Алфа...
plamen petkov
24-06-2009, 10:11
Отклоняваме се от темата ! А темата е защо се плюе по АЛФА .Не мога да си обясня защо DAT-ITALY и TUV Германия слагат 156 пред голф ,пасат и вектра а в България още като кажеш А и всички ти скачат на главата .Излиза че ние повече разбираме от тях нищо че те ги произвеждат и си ги тестват дори и AUTO BILD правят страшно много забележки на голфа а ние излизаме по германци от германците .Никой в България не се интересува от реалните тестове и цифри дори вече тъпите момиченца знаят че VOLKSWAGEN е най добрата марка . Само ние и никой друг можем да вдигнем имиджа не на фирмата а на марката АЛФА и България да започне да разсъждава защото тя се държи на глупавите МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ те са навсякъде дори и в политиката за това сме на това дередже :rip:
Алфите не са коли от висок клас, но наистина не са евтини за поддръжка. Те никога не са били и се надявам да не станат масов автомобил(макар че напоследък се нароиха доста и то от счупени по-счупени). Алфата не е рационално решение. С две думи - не стават!
Колкото по-малко Алфи, толкова по-добре!
На който му е скъпо, да кара каквото си ще, марки на пазара- бол.
Алфист не е човек, който кара Алфа, а такъв който обича Алфа. Независимо от всички проблеми, той намира нещо в нея, което другите марки не му дават! А какво е то...всеки знае сам за себе си!
plamen petkov
24-06-2009, 14:43
Алфите обаче не са и от ниския клас примерче-при сравнителни тестове особенно 156 се сравнява с AUDI A4,BMW 3,MERCEDES C а не с фокусчета гоуфчета астрички следователно трябва ли цените на частите да са като на голф ? Въпреки че се сравнява с AUDI A4,BMW 3,MERCEDES C алфата е от 2 до 4 пъти по евтина и с по евтини части ФАКТ !
Алфите обаче не са и от ниския клас примерче-при сравнителни тестове особенно 156 се сравнява с AUDI A4,BMW 3,MERCEDES C а не с фокусчета гоуфчета астрички следователно трябва ли цените на частите да са като на голф ? Въпреки че се сравнява с AUDI A4,BMW 3,MERCEDES C алфата е от 2 до 4 пъти по евтина и с по евтини части ФАКТ !
Абсолютно вярно, сравненията винаги са с премиум марките.
plamen petkov
24-06-2009, 18:10
Ето колегата sfinks доказва колко са големи и всеобхватни митовете. Според DAT-ITALY CELICA 1.8-98 g-21,8% срещу 156 1.8-98g-23,5% а кажете ми кое е по здраво .Така е като се говори на изуст .Моля ви наблягайте на цифрите и на други доказателства а не на общи приказки които се чуват навсякъде и естественно не са вярни
Kostadin`
24-06-2009, 18:17
Искам да кажа едно нещо:Не се засягайте от тъпанари,дето си мислят,че знаят всично и всичко им е ясно.Тъпанари винаги си е имало и винаги ще има.Като не харесват Алфите да си карат нечупливите и бързите бегачки и да си гледат кефа.Колкото по-малко Алфи,толкова по-добре.На който не му изнася поддръжката да си купи гоУф.Алфата която съм харесал,не съм я харесал нито по надежност,нито по нечупливост,нито по хубав разход,нито по здравина,а по това къв кеф ми прави.Щом си вярват че немското е най да си го карат.
Благодаря на всички, които приеха да откликнат на въпроса ми. И най-вече на личните впечатления, а не на офицални статистики.
Митове има във всяка марка, затова и се допитах до вас.
Аз, когато реших да взема сегашната, наслушах се на много отрицателни коментари, впоследствие останах приятно изненадана..... ....по-добре така, отколкото да имаш големи очаквания и накрая тотално да се разочароваш.
Някои останаха засегнати от споменаването от мен на други марки коли и тяхното сравнение. Никога не плюя някоя марка, ако не съм я карала. Дори ако съм карала определена кола и съм останала не доволна, пак не смея да се изкажа като цяло за марката, а само за точно определен модел.......защото другите може да са сполучливи. Точно както за Селиките......предишните генерации си имат някои проблеми, но пък са по-мощни.
Всеки от нас търси и иска различни неща от колата, която кара и за различни цели си купува кола. Затова и не споря коя по-здрава, мощна, стабилна и др. Просто се опитвам що-годе да си изградя някаква реална представа.
Ако ми позволите ( понеже съм от друг отбор и постоянно слушам "плюене" по адрес на моята кола), няколко думи да кажа по вашата тема ..... Не обръщайте внимание какво се говори и какво е всеобщото мнение за марката на колите ви. Ако ви кефят, карайте си ги със кеф!!!! а който не го кефи, той бързо ще излезе от отбора.
jorokulishev
25-06-2009, 16:24
и аз съм си фен на моята но като цяло ми стана тесничка но съм фен искам 166
plamen petkov
25-06-2009, 18:20
Колеги явно колкото и доказателства да се изкарат че АЛФА са нормални и даже добри коли никой дори и сред нас не вярва .Толкова ли са ви промили мозъците ? ето прилагам схема от новата тема където алфа е на второ място заедно с мерцедес кога една каруца наречена фолксваген ще се нареди на едно с мерцедес .фолксваген като ранг е висок колкото грайфера на гумата на мерцедес обаче всички българи казват че е най добрата кола ЩО ЗА ХОРА СМЕ :screwy:
plamen petkov
26-06-2009, 18:33
Дайте някакъв смислен отговор защо мислите че ford ,opel,volkswagen са по добри от АЛФА макар че това не са марките с които трябва да се сравнява .Ето аз давам за примери -цифри, проценти публикации от AUTO BILD а на среща не съм видял нищо градивно само безпочвено плюене не знам защо го правите защото завиждате на голфаджиите че мадамите им се хвърлят защото имат супер модерните за България голфове или защото е прието да имаш грозна талига с емблема vw:clap:
Извенете ме, че пак се намесвам..........Но вашите коли са доста над Голф-а!!!!!! Оставете народните приказките, не им обръщайте внимание!!!!!!!!! Ако можех сега да си го позволя, определенно щях да изпробвам Алфа. Както казах и преди: КАРАЙТЕ СИ КОЛИТЕ С КЕФ!!!!!!!!!!! не обръщайте внимание какво говорят наоколо! Аз, ако се вслушвах във съветите, едва ли щях да изпитам тръпката от колите си... всеки си е различен.По колите може да се определи човека ( малко съм психолог). Който кара не массова кола, е индивидуалист. Тая тема не ви "върви", гордейте се с колите си!!, а не се оправдавайте.......никой няма да ви разбере, защото не е като вас и не е карал Алфа.
Извенете ме, че пак се намесвам..........Но вашите коли са доста над Голф-а!!!!!! Оставете народните приказките, не им обръщайте внимание!!!!!!!!! Ако можех сега да си го позволя, определенно щях да изпробвам Алфа. Както казах и преди: КАРАЙТЕ СИ КОЛИТЕ С КЕФ!!!!!!!!!!! не обръщайте внимание какво говорят наоколо! Аз, ако се вслушвах във съветите, едва ли щях да изпитам тръпката от колите си... всеки си е различен.По колите може да се определи човека ( малко съм психолог). Който кара не массова кола, е индивидуалист. Тая тема не ви "върви", гордейте се с колите си!!, а не се оправдавайте.......никой няма да ви разбере, защото не е като вас и не е карал Алфа.
Всичко тръгва от тва, че на село има 1 майстор, който прави само голфове, пасатори и астри (които още не ги е изяла ръждата) и като види Алфа и не може нищо да направи и осира колата (и боксерите и ТС-а и ЖТД-то са малко по специфични). Затва тея коли са "дарци". Другите пък си взимат Алфа нов внос от Италия за смешни пари и после викат - тва са ебахти боклуците. Чакай бе, ами кой ти е виновен, че купуваш от джамбази, дето са я взели от италианската морга за 500 евро? Знам много хора, които се опариха по тая схема е не става въпрос само за Алфи, ама в италия нали италианките са най-масови и най-много от тях вкарват...Всичко останало е демагогия. Ама БМВтата колко страшни били, ама незнамсиквоси. За тва един приятел като разбра колко кинта ще му струва ремонта на окачването на А4-ката и я продаде директно
plamen petkov
27-06-2009, 15:15
Защо според вас 156 е с около 5000 пв само по евтина от бмв 3 и с около 20 000 лв по скъпа от голф .както знаете също така италиянците не слагат {данък марка } но пък за сметка на това има много нововъведения .първите които слагат комън раил са АЛФА и МЕРЦЕДЕС .А ФОЛксваген по него време още си търкаля карбураторите ОЩЕ ФАКТИ ЧЕ АЛФА Е НАД ПОВЕЧЕТО МАРКИ ???!:smackbum:
Една камара глупости изчетох в тая тема.... за дeвойката ,която се чуди каква по-евтина кола да си купи ще и кажа само че като купувах моята кола беше по снимка... филма е че ако искаш алфа - купуваш алфа ако не - ....това е свободна държава :) нищо лично ама нали са сещаш.... C Ya....:waving:
Защо алфа са НАИ-ДОБРИ - мощни и добри двигатели, перфектна возия, екстри за които до 98година мерцедесите и бмв не са чували, за външност няма да споменавам...В почти всяка алфа от началото на 90-те има сериини Климатроник. Във всички 166 има сериино Цветен монитор с добра разделителна способност за които дори ес класата до 98 година сигурно не са си педставяли че може въобще да има някакъв монитор...и т.н .. и т.н. ... Вие ми говорите за голфчета и бмв-3-чици... А сега кажете има ли по-добра кола от алфа и парадоксален шанс ли е ,че са на цени такива че да си ги позволим...:waving:
CrazyElement
27-06-2009, 17:53
Всичко тръгва от тва, че на село има 1 майстор, който прави само голфове, пасатори и астри (които още не ги е изяла ръждата) и като види Алфа и не може нищо да направи и осира колата (и боксерите и ТС-а и ЖТД-то са малко по специфични). Затва тея коли са "дарци". Другите пък си взимат Алфа нов внос от Италия за смешни пари и после викат - тва са ебахти боклуците. Чакай бе, ами кой ти е виновен, че купуваш от джамбази, дето са я взели от италианската морга за 500 евро? Знам много хора, които се опариха по тая схема е не става въпрос само за Алфи, ама в италия нали италианките са най-масови и най-много от тях вкарват...Всичко останало е демагогия. Ама БМВтата колко страшни били, ама незнамсиквоси. За тва един приятел като разбра колко кинта ще му струва ремонта на окачването на А4-ката и я продаде директно
Съгласен съм с теб колега прав си много да ти кажа , всичко тръгва от някакви си "самоуки" майстори или там какви са не ги знам, аз моята нямах наистина никаква възможност да я закарам до София и да отида при някои от сервизите , които са посечени във форума, поради простата причина , че колата беше с "чупен кол.вал" и я поправих тук при някой си майстор,който бил правил 1 алфа преди това (ПРАВИЛ) вероятно е имал предвид , че и е сменил спирачките ама едвали по двг. Евала на пича нося му вариаторен кит викам смени го и него и той съответно казва "КФО Е ТФА" да обеснявам ли повече? Зацепи ми пича ремъка без пети... и сега треа се дават 100 лв за презацепване и какво ли не... 1 приятелче си купуваха кола и много избираха и така натак и аз му казах брат вземи си алфа просто има всички екстри и е на много прилична цена, и така въпросния пич каза на техните те провериха при "техните майстори" и тои казва брат няма да е всички майстори казват , че тая кола само се чупи.... АМИ ЗДРАВЕ ДА Е :))) И аз сам на принципа по малко алфи по-добре АЕ да я взех в града имаше 2 156 ся са 102 преди бях индивидуален и се кефех още повече!!! А сега съм поредния с алфа.
митака-пловдив
27-06-2009, 21:23
Допреди два месеца (изключвам едно младежко увлчение по една 75-ца) нямах и най-бегла представа че ще имам алфа.Преди тази имах два форда:една фиеста 1.1 с верига - лелеее ква радост беше.Имах я една година и се спуках да обикалям по поля и паланки с нея,много здрава!Масло,бензин и само ръчкане (120 мах ) :) После си взех един ескорт кабрио 1.6 EFI,самолет (по тогавашните ми стандарти) С него изкарах почти две години,отново само бензин и масло и само яко каране.Продадох го защото ми омръзна от нерви и притеснения за гадния гюрук (нарочно ги нарязват) ,дъждовете,прахоляка,хвърлените фасове от терасите по колите под тях и т.н и т.н.Пак се засилих към Форд,нещо по-ново и турбо дизел,една година го търсих и неможах да си открия "моя".Последва една есенна "авантюра" с едно бмв 730d 2005 година :) което завърши бързо и безкомпромисно след първото влизане в NICY CAR BMW.430 лв за масло,а трябваше да се сменят накладки и гуми и да плащам автокаско след месец,резултата - бмв-то стана за една нощ сирак :) После ми "пробутаха" едно Венто 2.0 115к.с Абсолютната чоркма и безкрайно безлична кола,тъпа като галош и грозна като първото ми гадже (съжалявам Цецке,ама е самата истина) :) Нямаше месец без да вляза в сервиз за диагностика и ремонт на инжекциона,то не беха кабели,свещи,бобини за виско напрежение,дебитомери,вакуми,разход 40/100 градско,грешки в компа - абе пълен кошмар.И тая тъпня дори сега,дори след безкрайните пропилене часове и пари в сервизи,прави същия си тъп и гаден номер,гасне в движение,ай така караш примерно със 100 и тя гасне,все едно няма бензин.Спираш (защото нямаш избор) където тя реши,пушиш една кутия цигари и после бръм,палиш и заминаваш.До следващите 100 - 200 или 5 км,както тя реши.(на това му викам кола с характер) И после я видях 155,ей така в един авто салон,затрупана от пролетния мъх на тополите и миналогодишни листа.Без акомулатор,спаднали гуми,непалеща,с неработещ климатроник,с неотварящ се преден капак даже.(а на тва му викам любов от пръв поглед,Цецке ти пак си оставаш на първо място по грозотия,съжалявам) Намериха ми един изчорял акомулатор,отворихме капака,запалих я (трудно) врътнах и едно кръкче (500) метра и ...... реших да е тя.Още на следващия ден и взех нов акомулатор,след няколко часа ми изми краката (кранчето на парното) напълних климатроника (проработи).Скъса ми се жилото на ръчната (вече с ново) за втори път ми изми краката (мамка ти и прасе,дай да видим с новото кранче какво ще измислиш) Всичките мъркучи и вакуми искаха собствен живот (спукани,напукани - с една дума дишаха повече от спринтьор на 10000 метра след финала) Изпуснаха ми амортисьорите,първо предните после задни (сега сме с КОНИ :) след едно прибиране от Кърджали педала на спирачките "потъна" като воденичен камък в Ивайловградския язовир.(спукан маркуч на спирачките) вече с 4 нови.и още и още "приятни" и не толкова подобни таква случки.Ами багажника който се отваря от жабката!!Или звука след 4500 оборота?!Самия начин на палене?!Разхода от 10 градско (на 95 се мръщим,ама с 98 друга песен пеем)....Незнам никога не съм мислил за колата си като за живо същество (тази ме кара да се замислям) има едно такова усещане с нея което ме кара да се усмихвам сам на себе си.Дори сега като пиша този пост ме засърбяват ръцете да ида и да я покарам малко (всъщност точно това и смятам да направя) С няколко думи,Алфа ми харесва,нее обикновенна кола,има "излъчване".Моята Алфа :)
И Като цяло....:calc:
КАРАШ една кола , ПОДДЪРЖАШ две- и Алфа и Ромео !!!
тук в Пловдив си имаме и друг лаф...Кола от Италия и жена от Асеновград не ми ги хвали !!!
plamen petkov
02-07-2009, 09:33
а защо си мислите непременно че трябва да стои в сервизите с кое например един форд или опел са по здрави ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ЗА БЛИЗО ГОДИНА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПАРИ СЪМ ДАЛ ЗА КРАЧНА ПОМПА 8 ЛВ за сервиз и дума не може да става . говорете с факти а не да си правите вятър на устата НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИМАШ ГОЛФ ЗА ДА СИ ГОЛФАДЖИЯ ПО ДУША :static:
digitalundgrd
02-07-2009, 11:18
говорете с факти а не да си правите вятър на устата
Ами не знам дали това беше отправено към мен, но ето говоря с факти : За година и 2 месеца, от както имам колата съм дал само за ремонти около 5300лв ( ето я темата с цените на ремонтите : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=15262 ).
Остави парите, ами аз от година и 2 месеца реално съм я карал не повече от 7-8 месеца :) ахаха
(защото си отвися по сервизи)
Не, че се оплаквам, но просто това са ФАКТИТЕ :innocent:
plamen petkov
02-07-2009, 12:20
а не мислиш ли че може да си попаднал на лошо стопанисвана кола както може и да попаднеш и на такъв Мерцедес .другото е че при такова юркане каквото го има само при Алфа и Ферари друга кола трудно ще издържи толкова .дори и като разход на гориво не са зле -преди малко говорех с един съсед по гараж питам го за неговия нисан алмера 90 кс колко харчи и ми казва 7 извънградско 8 с климатик ами тя и мойта толкова харчи нищо че е 155 кс .Не се залъгвайте че другите марки са по добри ще направите грешка
thecleaner
02-07-2009, 13:51
Ами не знам дали това беше отправено към мен, но ето говоря с факти : За година и 2 месеца, от както имам колата съм дал само за ремонти около 5300лв ( ето я темата с цените на ремонтите : http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=15262 ).
Остави парите, ами аз от година и 2 месеца реално съм я карал не повече от 7-8 месеца :) ахаха
(защото си отвися по сервизи)
Не, че се оплаквам, но просто това са ФАКТИТЕ :innocent:
внимателно ти прочетох поста с ремонтите и освен че си си купил кола с строшен мотор които си правил, си си сложил газово инжекционче, специални амортисиори, специални дискове, ксенонче, лети джанти, затъмняване на стъкла. Това Мен са почти 5000лв, които при здрав мотор и ако си по стиснат спокоино си можел да спестиш.
digitalundgrd
02-07-2009, 15:15
Аз ще се повторя - аз не се оплаквам, просто КОНСТАТИРАМ, че с моите ремонти, а и на доста хора от форума е нужно човек да си има и 2-ра кола, която да му е под ръка, когато Алфата е в бокса...При мен това явление е често...Зле стопанисвана преди мен - за това ясно, ама айде сега я гледам по-добре сигурно от принц Уилиям като е бил дете...и пак прави магарии...Кола с характер ходи я разбери...
И да подчертая - аз не споря, че голф, астра или някой мерцедес са по-добри от Алфа ромео...
п.с. ксенончетата, джантите, дисковете, окачването итн съм си ги взел с цел личен кеф...Аз колата съм я взел да я карам и да ми е готино едновременно, а не просто някаква бракма да взема да ме кара от точка А до точка Б... Така, че лично за мен са си правилно инвестирани пари...И Ауди,Бмв и голф да беше, пак щях да си сложа фолио, джанти, спортно окачване и дискове, ксенон и прочие. За мен това са задължителни неща за една кола да ти прави кеф и като я караш, а и като я гледаш от страни!
assassin's
02-07-2009, 19:04
вие па тия коли ги изкарахте най трошливите бре!!!аз моята я имам от 2 години тва което съм сменил е почти всичко по предницата и кво дал съм около 1000 лева другото е малсло и бензин!а и да спомена душманско каране 30 000 +++ километра че тя трябва да ражда по ваще логики!който си е купил алфа да е мисли преди тва колко ще му бърка в джоба!
giogiaro_89
02-07-2009, 23:22
Колеги незнам кви са ви кахърите аз все още карам vw поло и имам същите разходи като вас,които са нормални за една кола,за да те слуша.Примерно от както съм,я взел съм сменил нормалните работи(ремаци,масло,накладки и в моя случай с дискове),но си личеше,че колата е била поддържана преди мен,а вече разходите за (газария):-) вобще не ги броя щото колата може и без тех.Те са би ксенони,джанти,нископрофилни гуми и т.н.а сега имам с нея и други малки разходи(гарнитура на капака на клапаните просълзи ,на десет хиляди накладките почнаха да свирят)но за това аз съм си виновен щтото и давам мн спрежняк.Такаче не си мислете,че колите ви са лоши,ако ги карате като мене се пригответе за малко повече разходи та кояко и да е кола на такова газене като алфата нема да издържи.Дайте ми и мерцедес 124 и на него ше му вида сметката :yes:;)
stefanta
03-07-2009, 14:33
Да си кажа и аз мнението, въпреки, че карам Хонда :) Основния проблем на италианските коли са..италианците. И нашите търговци. Масово алфите, фиатите и т.н., които стигат в България са с отдавна изчерпан ресурс и за това имат такива проблеми..неможе една кола да е на 300-400 хиляди километра и да не се разпада. Та както и при всички други коли - ако е поддържана е ок, ако е била на мърляч е кенеф..
don_pepone
03-07-2009, 15:36
:) съгласен съм че итализнците са мърлячи,затова и колите имса на това дереже. съгласен съм и че алфата е капризна даже доста но пък ми е кеф да "отнеса" на пътя някои философ с каквато и да било друга кола дето мие говорел ала бала за "италианските боклуци,кенефи и т.н.". Като ги настигна на пътя се чудят каде да се крият пове4ето газари дето могат само да дават газ на 400 м. а иначе с гола вода. МИсля да си сложа лепена на задният прозорец " НАТИ СЕГА ТРОШЛЯК" да г видя философите тогава. ще ми се газар4ат в голфета гти и астри гси а като ги настигна се чудя дали да ги прескоча или да ги заобиколя:) :) :rotfl:
plamen petkov
03-07-2009, 15:53
Има някаква не-много голяма разлика в качеството с БМВ и малко по-голяма с Мерцедес .Обаче и дума не може да става да се сравнява с FORD,VW или OPEL с тях се сравнява FIAT забележете че едно мондео като ново е доста по евтино от 156 .А 156 е по близо като цена с бмв 3 така че цената показва всичко .Не се бъркайте с цената на старо там играе търсенето и глупостите които говорят автоджамбазите
thecleaner
03-07-2009, 23:49
покарай, покарай имаш време ...едва от година караш Алфа , аз почти не познавам хора дето да са се задържали повече от 4-5 години на Алфа ...
И заучи добре израза "за тея пари по-добра кола няма " като решиш един ден да я продадеш 166 цата ;)
Аз съм карал повече от 5 години Алфа и какво пак съм на мнение че е кола. Возил съм се на Жулиета 2000 кубика доста време защото не съм имал книжка много преди да си виждал "западна кола" пич. От там нататък всички Алфи дето можеш да се сетиш. Я сега ти кажи колко и кви Алфи си имал?
Ми аз от 2000г карам 5-та лична италянка, а съм карал още поне 7-8 за доста повече от кръгче.Карал съм и много други марки, та много са си хубави талянките, но за едно нещо Сфинкса е прав, качеството не е като на БМВ и Мерц относно някой материали. Седалките от каквато и тапицерия да са се скапват по бързо, също така и други части от интериора. На моделите преди 2000г и боята е по некачествена. Затова като поостарее и цената и пада, как да продам дедра с еленова кожа на 170 000км като кожата, за която съм се грижил е супер зле, а на БМВ-то на 260 000 не е мръднала, без да съм я мазал и един път.
Всеки има различно виждане и нужди, затова и има толкоз марки. Имам познати които колите са им пълни кенефи и ще се разпаднат, но те са много горди че не са барали нищо по тях за разлика от моита Алфа която е като от магазина, и е 10 пъти по добра ама била Алфа.......
А и в последните години всички са еднакви щайги, незнам какво ще се купува :dunno:
Мой 1-ви братовчед миналата година си купи мерцедес чисто нов и за 15 000 км кожата на лявата седалка е по зле
от на бащами на москвича седалката.
plamen petkov
04-07-2009, 16:11
Един приятел си взе FORD FOCUS 1.6 98 г на поне 2 места лака му е паднал .Моята е същата година обаче няма такива мизерии ,разхода на гориво е почти един и същ обаче цената на 156-та е към 5000 а на фокуса е към 6000 как ги измислят тези цени разбирам да е нещо добро .Явно хората се лъжат че като е по малка кола ще се поддържа лесно и с малко пари обаче пък разликата е 1000 лв с тези пари можеш да направиш много по една алфа .Има ли някой който да ми обясни смислено защо такива боклуци са по скъпи от алфа и най вече защо се купуват ?:gruebel:
Jivko7777
07-07-2009, 11:23
снощи пак понасях обиди за Алфа, но какво да се прави срещу толкова много хора не ми се спори пък вече честно казано се уморих :cry: :cry: :cry:
Снощи пак понасях обиди за Алфа, но какво да се прави срещу толкова много хора не ми се спори пък вече честно казано се уморих :cry: :cry: :cry:
Добре бе, що Алфите са на почит навсякъде другаде, само в БГ някви селтаци ги плюят??? с малоумници няма какво да спориш. Не им се връзвай. Най-много да "накажеш" някой отворко и да им видиш опулените мутри:hehe:
Jivko7777
07-07-2009, 12:12
Добре бе, що Алфите са на почит навсякъде другаде, само в БГ някви селтаци ги плюят??? с малоумници няма какво да спориш. Не им се връзвай. Най-много да "накажеш" някой отворко и да им видиш опулените мутри:hehe:
E те за това много добре знаят че ги наказвам ама те вече ми водят некви коли дето няма как...Пример снощи BMW 525 TDS 2.5 TDS V6 + чип...180 коня...Едно такова му бях взел акъла но то въртеше много гуми и заради това, а това има система...
Абе просто много се нервя някой като каже нещо лошо за колата ми, защото така обижда и мен :brickwall:
E те за това много добре знаят че ги наказвам ама те вече ми водят некви коли дето няма как...Пример снощи BMW 525 TDS 2.5 TDS V6 + чип...180 коня...Едно такова му бях взел акъла но то въртеше много гуми и заради това, а това има система...
Абе просто много се нервя някой като каже нещо лошо за колата ми, защото така обижда и мен :brickwall:
Много се вживяваш, колега. Това е една купчина тенекии. Коли се сменят, марки с сменят, важното е да знаеш какво искаш от колата си и да си доволен. А ако някой обижда някого заради колата му, това показва само доста ниското ниво на обиждащия.
Jivko7777
07-07-2009, 12:36
Много се вживяваш, колега. Това е една купчина тенекии. Коли се сменят, марки с сменят, важното е да знаеш какво искаш от колата си и да си доволен. А ако някой обижда някого заради колата му, това показва само доста ниското ниво на обиждащия.
Така ама само се базикат с мен...Я ей ся да си купя Голф 4 или Бмв и всичко живо ще млакне само че не искам !!!
Давай, споделяй по какви теми те ебават, да им намерим ние на техните цаката, да млъкнат.
Jivko7777
07-07-2009, 13:49
Давай, споделяй по какви теми те ебават, да им намерим ние на техните цаката, да млъкнат.
Ми за каквото се сетиш...И най-вече прословутата фраза "Абе Алфа хубава на външен вид ама иначе са пълни боклуци ":furious:
Боклуци!!!!!!
На возия ли
На двигатели ли
На екстри ли
Визия ли
Стабилност ли
От друга страна това мнение спомага да можем да си позволим тези коли, че като гледам какво представлява алфата реално, трябва да е доста повече пари от ,,великите'' марки ,сравнено в клас и в години...:hehe:
като гледам как се хапате и ми е чак противно :shutup:
от друга страна: като гледам нови коли на по няма и 30к км колко изтормозени изглеждат в сравнение с набора ('90 Lancia Thema 2,0 i.e. 16v) и се замислям с какво новите коли са по- добри от старите- май с нищо....
Малко от новите коли го докарват на дизайн, не са по- икономични, не са по- комфортни, не са значително по- бързи, малко от тях могат да се докажат като качествени модели.
снощи пак понасях обиди за Алфа, но какво да се прави срещу толкова много хора не ми се спори пък вече честно казано се уморих :cry: :cry: :cry:
Ами то не е за чудене - в нашата страна средностатистическия личностен психо-физически портрет е комбинация от най-добрите качества на бай Ганьо, Вуте и отчасти Киркор. Та този средно статистически типаж е искрено убеден, че "от Искъро по-дълбоко нема, и от Голфо по убаво нема, нито по-здраво, нито по-бързо, а що се отнася до жирафо, то такова животно е па нема". Така че, нека оставим комбинацията от Ганьо, Вуте и Киркор да се наслаждава на "Голфо", доколкото това творение на германската автомобилна мисъл въобще може да предизвика подобно усещане, и да си караме нашите автомобили с нашето неподправено удоволствие. Всякакви спорове (и дръпки) са напразно губене на време. То шопо, дори жирафо до го ритне у челото, пак ще се почеше и ще повтори "е па такова живонто нема" ...
Принципно най-доброто решение е да не спориш, но аз лично трудно бих издържал психически.То е ясно, че го правят да те дразнят ама аз накрая бих им казал да си карат там колите и да не обсъждат моята много много.Поне не пред мене.Най-честия довод е, че се чупели.А извинявам се, ама коя кола не се чупи ?! И това за BMW, VW били много здрави коли.Били са едно време.Да вярно е , че нашите коли са си капризни, но никой не ти е опрял пистолет в главата, като си я взимаш.Я ми кажи друга марка кола, която за тия пари (говорим втора ръка) ти предлага такава визия, такъв интериор, такива двигатели и такова ускорение.Говоря ти примерно за 155.Коя друга кола от класа й и за парите й има тая агресивна и готина визия и стойка и въобще.Или пък 166-цата , като интериор, ниво обурудване и т.н.159 какво да говоря.Имат си и косури разбира се.Трудно ми е да обясня в няколко реда какво мисля, а и по-вечето неща си ги казвам от мои си наблюдения.Вярно като фен на марката съм зависим ама какво да се прави :prescription: Утре да им кажеш да млъкват със заяжданията си, че чак мене ме нервират.Айде че съм пил няколко бири.И да не идвам аз да им се карам :boxing::sleepy:
P.S. Ако не те оставят намира искам списък с великите им коли да видиме какво толкова имат, че се правят на интересни.
Един съвет :blah: като ви каже някой, че Алфа е това и онова с тон на разбирач, дето всичко му е ясно, не му се обяснявайте щото точно това се очаква. На такъв като му се изсмея един път без обяснения:haha: и след 5 минути сам почва да се оборва и да се чуди какво да каже:thumbup: 2 думи - поглед, още 2 думи - пак поглед - абе направо умирам от дърт смях :spell: Не съм си взел легендарната Alfa Romeo за да обяснявам на някакви селяни коЙ туЙ :blah:
айде едно старо клипче за надъхване:
http://vbox7.com/play:a478f7dc
Transvaal Premier
09-07-2009, 15:16
Аз :choice: като един от най-големите фенове на Alfa Romeo, бих казала че това е един по-специален автомобил, който определено не е за всеки и то от гледна точка на това, че не всеки притежава способността да се справи с темперамента му и съответно поради тази причина Alfa Romeo е марка за индивидуалисти, карачи и разбирачи...Струва ми се, че тези, които плюят по Alfa Romeo просто не познават възможностите на конкретните модификации на въпросната марка или просто завиждат, защото не могат да се справят с характера, темперамента и индивидуалността и.
Колеги,ще ви помоля да се придържате към темата.
Не става въпрос,нито за форд,нито за тойота,нито за москвич,а за плюенето по Алфите.
Не знам дали ви достава удоволствие,да пишете просто,или ви е по-кеф да гледате 15 истрити мнение и тук-там нещо по темата.
Моля ви карайте по темата :) :thumbup:
plamen petkov
10-07-2009, 11:57
Нали знаете поговорката че пред цифрите и боговете мълчат ето аз давах примери от DAT-ITALY че 156 е по здрава от голф ,пасат,вектра и тн, бях започнал тема че алфа 2,0 харчи почти колкото 1,6 фолксваген или форд /обаче не разбрах защо я заключиха/ ,трябва да си даваме между нас истински примери така че когато ни кажат че колите ни са боклуци да им натриваме носовете и само така ще премахваме митовете и легендите за алфа и другите /здрави/ коли:big_bow_down:
Transvaal Premier
10-07-2009, 12:38
:blush: Тук в защита на алфите искам да сложа един линк с нещо интересно и важно, познато на малко хора http://aviation.zonebg.com/istoria/bg_aviostroene/index.php /заслужава си да се изчете цялото/. Ето и тази част от него, която е доказателство за възможностите на Alfa Romeo :firstprize: :
"През следващата 1937г. от Германия е получена като подарък партида двигатери Siemens Jupiter /630к.с./, и с тях е пусната втора серия от 6 машини, наречени вече ДАР-3 “Гарван- II”. Те слабо се отличават от първата серия, като на един самолет /гражданска регистрация LZ-DIN/ е поставена закрита кабина с общ фанар за двамата летци, а някои машини имат станок за наблюдателска картечница. Проблемът е бил, че немските двигатели са давали голям брой дефекти и често са отказвали, но само на добрите характеристики на планера не се е стигало до катастрофи. Това довежда до създаването на най-съвършенния ДАР-3 – “Гарван-III”, снабден с мощните италиански мотори Alfa Romeo 126 RC34 /750к.с./, което довежда до подсилване на конструкцията, и през 1939г. е пусната серия от 12 машини. Те са вече със закрита кабина, с общ фанар за двамата летци, и полузакрит за наблюдателя, който вече е въоръжен с 7.92-мм картечница, а пилотът разполага със синхронна от същия калибър. "
plamen petkov
10-07-2009, 15:05
Да точно за това говорех факти ,примери ,цифри ,аз съм сигурен че почти всеки алфист знае за нещо уникално за марката вервайте ми това е начина да ги разбиваме ,естествено трябва да разбиваме и техните митове на които се надържат :clap2:
Gran_Turismo
11-07-2009, 01:45
Вижте какво ще Ви кажа изобщо не ме интересува, кой какво говори и какви са на нечий разбиранията като цитати от рода "Вече трета карам и тя е последната" и какво там щял да си купува друго. Смело мога да кажа на него и на всички като него Да го *уха и Да го *уха*. Аз съм казал нещо моята цел и мечта в живота е чисто нова Алфа Ромео купина от магазина от Шоурума без значение поръчкова ли ще бъде или от наличните експонати. Ето това се казва Алфист, а не там "Мъжка *урва"! Щом съм готов с парите след време когато и да е било това стига да съм жив и здрав отивам поръчвам, плащам и взимам! И съм решил тя да бъде GT модел или нейния наследник във времето било то като напълно обновен модел или модел заместваш нейното място под съвсем друго име. Но моите мечти са РЕАЛНОСТ, защото аз съм човек РЕАЛИСТ и целия ми живот ще бъде РЕАЛЕН стига пак повтарям да съм жив и здрав! Изобщо не ме интересува, кое ще се развали и кое няма да се развали. Аз купувам, защото това е моя живот и като се развали отивам и сменям, колата ще бъде в гаранция и нищо не плащам! Ако не се покрива от гаранцията отивам плащам и пак сменям без да ми пука от какво да ми пука та това е Алфа Ромео, а не някакво там немско,френско или японско добиче, нито пък шведски ескимос на припек слънце! След като изтече гаранцията на колата пак същата работа като се развали нещо отивам смело и гордо с високо вдигната глава плащам и сменям и всички ДА ГО *УХА*!!! А аз :go: И господ да ме пази. :big_bow_down:
Sen7:Редактирал съм мнението с цел цензура.Моля спазвайте правилата на форума!
Така, господа модератори, кое от линка дето пусна колегата за "здравата тойота" не е по темата?:coolio:
надуха ни главите к'ва върховна кола била тойотката, а като се извади доказателство на противното, триете. Хубаво е да има ред и порядък и не се сърдя, че моите мнения сте ги изтрили, предполагам заради словесната престрелка със Сфинкса, но мисля, че тя беше много показателна. Именно на това е подложен алфиста през повечето време - някви комплексари с тойоти и голфове му обясняват колко е тъп и как се е преебал. А като им покажеш доказателства за противното си навиват пружината и почват наново. фанатик съм бил, незнамсиквоси. Да, такъв съм. Алфа е религия! разни дребнотемци и стадни животни не могат да разберат какво значи индивидуализъм. Естетиката също не могат да си я обяснят. Но нека плюят:gives[1]: и да гледат надписа "Клуб Алфа Ромео" на задния ми джам, защото друго няма да видят:go::haha:
Колега,напълно съм сегласен с теб,и си прав за причината за истритите постове,а това за линка за тойота може да съм го изтрил погреша,все пак почти 04:00 сутринта.Извинявам се :)
Пиша с 2 дена закъснение, но сега имам повече свободно време. Щях да го прилагам в отделна тема, но сметнах, че тук ми е мястото.
Става въпрос за една графа в списане Autobild "Употребявани автомобили", където тази седмица в брой 27 са изложили Автомобилите Фолксваген Голф 5 1.9 ТДИ, Алфа Ромео 147 1.9ЖТД и БМВ 118д...
Оценени на 4,5 звезди за Голфа, 2 звезди за Алфата и 4 звезди за БМВто от макс. 5.
Пряко не са сравнявани трите автомобила, но ми направи впечатление, че слабостите на Голфа са силно занижени(някой дори спестени), на Алфата са максимално преувеличени, а на БМВто си противоречат с написаното от тях.
Прилагам ви директни материали, за да прочетете и вие и да си дадете мнението, независимо дали съвпада с моето.
ivoshaklev
11-07-2009, 18:48
Някой като започне да плюе Алфа само си го премествам от единия крачол в другия и въобще не ме интересува кой, какво, как и защо! Мен си ме пълни отвсякъде колицата :bouncing_smiley:
:rosso_racers:ЕВАЛА ЗА ПРИКАЗКАТА
Пиша с 2 дена закъснение, но сега имам повече свободно време. Щях да го прилагам в отделна тема, но сметнах, че тук ми е мястото.
Става въпрос за една графа в списане Autobild "Употребявани автомобили", където тази седмица в брой 27 са изложили Автомобилите Фолксваген Голф 5 1.9 ТДИ, Алфа Ромео 147 1.9ЖТД и БМВ 118д...
Оценени на 4,5 звезди за Голфа, 2 звезди за Алфата и 4 звезди за БМВто от макс. 5.
Пряко не са сравнявани трите автомобила, но ми направи впечатление, че слабостите на Голфа са силно занижени(някой дори спестени), на Алфата са максимално преувеличени, а на БМВто си противоречат с написаното от тях.
Прилагам ви директни материали, за да прочетете и вие и да си дадете мнението, независимо дали съвпада с моето.
Кво се чудиш - естествено, че немските "специалисти" ще ти обяснят, че техното си е най-убаво
историята ми напомня на състезание между руснак и американец, отразено от "Комсомолска правда". "нашият спечели сребро, американецът - предпоследен" - което де факто си е така, защото първи от двама си е предпоследен
plamen petkov
11-07-2009, 19:24
Е това е супер смешно супер здрав голф ,некачествена bella алфа и такова удоволствие от /скучното / бмв ,лесно е да се говорят глупости без факти ,а пък и да не забравяме че AUTO BILD е немско списание ,нали знаете поговорката моето гардже е най-хубавото ,за това пак ви моля давайте факти и цифри само с тях ще спрем глупостите и глупаците ,аз ще дам още малко цифри тестван смесен разход от GENTE MОTORI сп, на голф 1,6 комби 11,1км/1л и алфа 156 2,0 11,8 км/1л голфа е най-икономичната кола :BIGsmile:
Gran_Turismo
11-07-2009, 21:07
Значи колеги тази работа за сравнението между Голфа, БМВ-то и Алфата най точно може да се проучи от медиата Top Gear! Може примерно някой от модераторите да прати в нета едно писамце до тази медия като се представи, че е от Форума на Алфа Ромео във България и иска информация относна класацията на тези 3 автомобила от А до Я всичко. И съответно крайния резултат кой къде е, на кое място с колко точки от еди колко си! Но съвсем реално. И точно понеже като Алфисти търсите реалноста и искате да видите и чуете истината точно Top Gear е такова списание и медия. При тях няма това и онова на кой съм фен и какво харесвам. При тях се оценява абсолютно безпристрастно. А те са английска медия така, че на добър път и успех. Колкото до Gente Motori на времето се сещам, че съм го срещал по бензиностанциите да се продава на италиански, но от доста време насам нещо изчезна и не съм го виждал от години. В него ако направят сравнение естествено, че оценката на Алфата ще е далеч по - висока, но не се знае на кое място ще е поставят в класацията. За мен е налудничива идея Алфисти да четат български издания на немски автомобилни списания и да се чудят, защо тяхната марка винаги е на последно място. Истината е в Top Gear четете него поне няма да Ви хвърлят прах в очите, а и във България изданието е на български! :bg: :headbang:
alfa_erazor
11-07-2009, 22:40
Голям смях е това от AutоBuild, вижте разхода в таблиците, уж всички коли са дизел а пише:
Голф: 5.2л дизел/100км
БМВ: 5.8л дизел/100км
Алфата: 5.9л А95H/100км
явно цифрата за разхода на дизел-а не им е изнасяла, и са сложили тая на бензина за да е все пак по-зле от Голфа :)
Не го знам тва вестник ли е списание ли е, ама не бих си го купил :-D
иначе и аз съм на мнението на benji_gb
какво ви пука кой, какво мисли, теб си те кефи колата, и си я караш, тва е...
CrazyElement
11-07-2009, 22:45
Тази тема е напълн безмислена , защо изобщо ви пука да ви плюят колата еми правете кат мене , казвате им две думи и сменяте темата накрая ще видят , че немогат да спорят с вас по тази тема и няма ви закачат. То вие като изпадате в обеснения и те почват и така и така до безкрай. Чупила са много ем евала да са чупи ко да напрая , не е виновна количката ами хубавите пътища само на мойта улица имам 1 дупка дето трябва да я минавам с 5 км/ч иначе ще ми връкне джантата...
CrazyElement
11-07-2009, 22:47
Голям смях е това от AutоBuild, вижте разхода в таблиците, уж всички коли са дизел а пише:
Голф: 5.2л дизел/100км
БМВ: 5.8л дизел/100км
Алфата: 5.9л А95H/100км
явно цифрата за разхода на дизел-а не им е изнасяла, и са сложили тая на бензина за да е все пак по-зле от Голфа :)
Не го знам тва вестник ли е списание ли е, ама не бих си го купил :-D
иначе и аз съм на мнението на benji_gb
какво ви пука кой, какво мисли, теб си те кефи колата, и си я караш, тва е...
Жълт вестник е колега. :) хаха
...
Оценени на 4,5 звезди за Голфа, 2 звезди за Алфата и 4 звезди за БМВто от макс. 5...
На мен ми направи впечатление "тракането" в бавареца, което го има и в моята стара кола, но не от таблото, а отстрани в корите. На това най-много се смях. А и още нещо - при мене нищо не се "отлюпва" :rotfl:
Ааа да, а спрямо "висококачествената" шестица, все още нямам проблеми с електриката, освен изгоряла крушка на предния десен габарит :D
И само за протокола да отбележа - колата от подписа е купена на 08.10.2007 г от Горубляне за 4700 лв. Оттогава са й навъртяни около 15000 км и са дадени допълнително 2761 лв, в това число прехвърляне в КАТ, застраховки за 2 години(ГО + пълно каско на 5000 лева), зимни гуми, летни гуми + лети джанти(на старо) и консумативи(ролки, ремъци и масло, 2 пъти). За заинтересованите(от другите форуми) мога да дам подробен отчет.
Аман от смешници. Не се ли разбраха, че поддръжката на една кола струва толкова колкото се грижиш за нея. Баси пропагандата, баси чудото...
Или както викат сърбите "йебем ти и голфу, йебем ти и чудото,...."
Внимание... Външни елементи четат този форум... Не им отваряите очите...
После ще има ..,,,ама защо 15-годишна алфа струвала 20000''...:coolio:
giogiaro_89
12-07-2009, 01:17
Момчета за*бете ги тия прехвалени кошници опели,vw,фордове,аудита и т.н.Колегите от побратимия форум на фиат кво казват(ние можеме да се сравняваме с опели,голфове,фордове и т.н,а за мерцедес и вентилаторите тех ги оправят колегите от алфа).Иначе сички плюят по алфите ама като кажеш аре на чертата бегат като мишки щтото всички имат респект от алфата,а иначе мн говорат.
CrazyElement
12-07-2009, 14:57
Момчета за*бете ги тия прехвалени кошници опели,vw,фордове,аудита и т.н.Колегите от побратимия форум на фиат кво казват(ние можеме да се сравняваме с опели,голфове,фордове и т.н,а за мерцедес и вентилаторите тех ги оправят колегите от алфа).Иначе сички плюят по алфите ама като кажеш аре на чертата бегат като мишки щтото всички имат респект от алфата,а иначе мн говорат.
Ае колега те тогава ти излизат , че неговата кола не е бегачка ами е комфортна и била много многооо по здрава от наще... Ще ти каже аз не си купувам кола да се състезавам а да я карам и как да я карам таз алфа да се чупи... То е ясно секи си харесва неговата кола каквото и да е тя, и си я защитава със зъби и нокти.
giogiaro_89
12-07-2009, 22:33
Ае колега те тогава ти излизат , че неговата кола не е бегачка ами е комфортна и била много многооо по здрава от наще... Ще ти каже аз не си купувам кола да се състезавам а да я карам и как да я карам таз алфа да се чупи... То е ясно секи си харесва неговата кола каквото и да е тя, и си я защитава със зъби и нокти.
Aбе колега за коя стаа въпрос,че е по комфортна и по хубава за голфа ли кадето е като каруца или за вентилатор 3 каде дига за 400м 150 ама градуса на водата.Не им се връзвай колега а си свиркай и им даоказвай,че не е така.
Та темата плюене по Алфа ли беше или плюене по голф ?
:spiteful:
plamen petkov
13-07-2009, 10:10
Темата наистина е плюене по алфа ОБАЧЕ след като ти кажат че алфата е боклук започват да си хвалят собствените каруци колко били по здрави ,по бързи ,по икономични и т,н, следователно тук е и мястото да си кажем РЕАЛНИТЕ минуси на другите марки .Хора факти и цифри само с това ще ги разбие само тогава ще разберат че не са прави !!!
Та темата плюене по Алфа ли беше или плюене по голф ?
:spiteful:
:throw:
plamen petkov
13-07-2009, 12:37
Тази тема си е за нас, и когато ни говорят глупости да им затваряме устите ,защото много е лесно да се приказва на изуст но когато се опреш на факти и цифри нещата се обръщат за това давайте примери
Alfa User
13-07-2009, 15:04
Аз предпочитам да не се свръзвам на такива приказки, макар винаги почти да се намира някой упорит, който да ме изкара от спокойствието... По принцип има запушвам устите с няколко простички факта :
- от 1931 до 1934г Алфа печелят "24 часа на Льо Ман" 4 пъти подред ... да не говорим за DTM и WTCC ...
- цитат от теста на Алфа 8С на Топ Гиър : "Алфа може да е по-бърза от Ферари ... По-скъпа от Ферари ... По-лесна за каране от Ферари... Но тогава нямаше да има Ферари"
- пак цитат от същото предаване - там многоуважаемия Джеръми Кларксън завърши с думите : "Tова, което Алфа са построили, е 15 фута чисто изкуство..." :bowdown:
За мене в тия три изречения и в чистото и уникално удоволствие да седна и управлявам Алфата си, се заключава всичко в отношението ми към тази марка. Другите не ме интересуват.
Аз предпочитам да не се свръзвам на такива приказки, макар винаги почти да се намира някой упорит, който да ме изкара от спокойствието... По принцип има запушвам устите с няколко простички факта :
- от 1931 до 1934г Алфа печелят "24 часа на Льо Ман" 4 пъти подред ... да не говорим за DTM и WTCC ...
- цитат от теста на Алфа 8С на Топ Гиър : "Алфа може да е по-бърза от Ферари ... По-скъпа от Ферари ... По-лесна за каране от Ферари... Но тогава нямаше да има Ферари"
- пак цитат от същото предаване - там многоуважаемия Джеръми Кларксън завърши с думите : "Tова, което Алфа са построили, е 15 фута чисто изкуство..." :bowdown:
За мене в тия три изречения и в чистото и уникално удоволствие да седна и управлявам Алфата си, се заключава всичко в отношението ми към тази марка. Другите не ме интересуват.
Пропусна и "Ако в автомобилната индустрия "Тойота" е мозъкът, "Астън Мартин" е лицето, "Кадилак" е стомахът, то "Алфа Ромео" е сърцето и душата." :) (2 в 1 даже) :D
digitalundgrd
13-07-2009, 20:04
И специално за 8С каза Джеръми, че е можело да я направят и по-бърза от Ферари, но него направили, защото това било равносилно да повърнеш върху ПАПАТА хахахаха
plamen petkov
14-07-2009, 10:28
може да проверите в темата world racing 2 в предпоследния си пост съм дал линк в v-box за драг между 8C и AUDI R8 за какво смазване иде реч :bash:
plamen petkov
15-07-2009, 15:03
Днес по бтв дадоха колко горят полицейските астри 10-12 л че тя и мойта супер не икономична 156 2,0 харчи толкова ,другото нещо е една 156-ца има въздушно съпротивление Сх-0,31 а един форд фокус Сх-0,32 а това до колкото знам определя до някъде ускорението ,скороста и разхода така че да живеят икономичните и бягащи таралясници ,май най икономичното при тях е мозъка на собствениците им :roll2:
Alfa User
15-07-2009, 22:23
И специално за 8С каза Джеръми, че е можело да я направят и по-бърза от Ферари, но него направили, защото това било равносилно да повърнеш върху ПАПАТА хахахаха
Та по тоя въпрос ... нали всички знаем от къде тръгват Ферари ... :nono: Това е още един довод в наша полза като стане въпрос за + и - ...
Офф..........тая тема.......ей хора.Не сте в общи приказки или чат ! Ще почна с наказанията братче.Почнахте да обсъждате колко харчи астрата на полицайте
:gives[1]: Мн. ясно, че ще харчи колкото се може по-вече.Айде по темата моля.
plamen petkov
16-07-2009, 15:48
Колега много добре знаеш че това е едно от нещата за което най много се плюе по алфа Тъй че дали са полицейски астри или обикновенни хлопели с 1,6 двг харчат като нашите не да се бият в гърдите -ама мойта харчи поне с 5 л по малко от твойта алфа ДРЪН,ДРЪН :repuke:
Офф..........тая тема.......ей хора.Не сте в общи приказки или чат ! Ще почна с наказанията братче.Почнахте да обсъждате колко харчи астрата на полицайте
:gives[1]: Мн. ясно, че ще харчи колкото се може по-вече.Айде по темата моля.
Добре де, какво значи "По темата"?
Аз питах веднъж, постът ми беше изтрит. :gruebel:
За да съм "по темата" трябва да кажа, че алфите са боклуци ли? Или да ги защитавам, като казвам, че другите коли са боклуци?
Е моята пък Алфичка си харчи 10/100 градско,а навънка 6,7 с климатроника !!!! :yes::gas: (146 1.4 ТС 103 к.с. 99)г
plamen petkov
16-07-2009, 21:57
Точно за това говорех алфите може да са бързи но са и икономични а не като опелите ,фордове и фв да се праскат само на думи
О мойта е всичко друго но не и економична градско :D
digitalundgrd
16-07-2009, 22:34
Да определено бензинова алфа и икономичност са две несъвместими понятия!
Бих казал доста забавно четиво се е заформило :)
Добре де, какво значи "По темата"?
Аз питах веднъж, постът ми беше изтрит. :gruebel:
За да съм "по темата" трябва да кажа, че алфите са боклуци ли? Или да ги защитавам, като казвам, че другите коли са боклуци?
Едва ли е било изтрито мнение без причина.Най-вероятно не е било по темата.Иначе нямам нищо против е така в една тема да се изредят всички глупости, които се споменават по адрес на алфа, в два-три поста и след това да почнем заедно да ги оборваме и да мислим дали пък няма и нещо вярно в тях.Дори ако искате ще си направим и една класация със всеизвестни плюсове и минус на всяка марка.Ама един да каже "Ми тя полицеската астра харчи толкова" след това друг "ми то зависи от кой град си" след това трети "ми то зависи дали на полицайте им трябвало бензин" а темата да се казва "Плюене по АЛФА" - е как да не трия после.Айде обяснете ми.Ако искате ще си седя за окраса тука, вие си правете каквото искате.М ? Няма как просто.
P.S. Като последните няколко поста утре бъдат махнати да не се пак учудите !
В книжката и дават 14 градско.. Сложи още литър-два заради годините ....:Bolt:15-16/100, нормално каране...
Двигателист
16-07-2009, 23:53
Тц, тц... Няма спор - бая народ си изби комплексите на тема лично возило в тази тема. То не беше разход, мощност, цена, "бегане", "прескачане"... Автомобили от типа на БМВ 7 и Ес класата на МБ се оказаха каруци... Стигнахме дори до Сх, без да е ясно точно какво е това.
Няма смисъл модераторите да трият мнения, просто прекръстете темата на "Плюене по всичко, каквото не е Алфа".
Колега plamen petkov, твоята Алфа е с Сх 0,31, Фокусът 0,32, Ферари 0,33 По твоите критерии, коя е най-скапана? Даваш ли си сметка, че реализирането на вертикална аеродинамична компонента повишава стойността на Сх, но води и до повишаване на устойчивостта? Така мразеният от от вас МБ W124 (1984 година) е с Сх 0,29 и какво от това.
Изобщо, вадят се някакви даннни от контекста на спецификациите и се размахват, като байрак!
plamen petkov
17-07-2009, 09:35
Значи според някои хора тук само трябва да даваме примери за плюене по алфа и толкова .НО когато замислях тази тема си мислех и как да им противодействаме или пак искате всички да гледаме ТЪПО като ни кажат че наще коли не струват .Направи ми обаче впечетление че тук алфистите са много малко ако кажеш нещо хубаво за алфа 10 ти скачат Бях започнал и тема 2,0 /алфа /харчи като 1,6 /например астра/ където трябваше хора с други марки да си дават разхода на гориво за да го сравняваме обаче темата беше заключена .За колегата разбирач за аеродинамиката малко цифри porshe 997 Cx=0,28 тъй че спортните коли имат по добра аеродинамика също и добре проектираните за разлика от малките боклуци на форд ,Е КАЖЕТЕ МИ ТОВА ФОРУМ НА АЛФА ЛИ Е ИЛИ НА ФОЛКСВАГЕН !!!!
Значи според някои хора тук само трябва да даваме примери за плюене по алфа и толкова .НО когато замислях тази тема си мислех и как да им противодействаме или пак искате всички да гледаме ТЪПО като ни кажат че наще коли не струват .Направи ми обаче впечетление че тук алфистите са много малко ако кажеш нещо хубаво за алфа 10 ти скачат Бях започнал и тема 2,0 /алфа /харчи като 1,6 /например астра/ където трябваше хора с други марки да си дават разхода на гориво за да го сравняваме обаче темата беше заключена .За колегата разбирач за аеродинамиката малко цифри porshe 997 Cx=0,28 тъй че спортните коли имат по добра аеродинамика също и добре проектираните за разлика от малките боклуци на форд ,Е КАЖЕТЕ МИ ТОВА ФОРУМ НА АЛФА ЛИ Е ИЛИ НА ФОЛКСВАГЕН !!!!
Ама ти честно ли си вярваш ?
Хората тук може да са Арфисти но определено не са малоумни!
И изобщо никак не е зле човек да мисли малко преди да пише бисери във форума.
digitalundgrd
17-07-2009, 10:20
Пламене, за да си алфист не означава да казваш Алфа е най най най и всичко освен Алфа е боклук. Напротив...Истинския алфист си признава минусите на автомобила и казва: Въпреки кусурите и проблемите на колата (Алфа Ромео), аз пак си я обичам и ми доставя удоволствие да я карам....
plamen petkov
17-07-2009, 10:33
Добре стана ми ясно че алфисти тук няма защитавайте си ФВ,ОПЕЛ,ФОРД ,дайте тогава да видим плюсовете и минусите на алфа и останалите то е ясно че пак аз трябва да ви отварям очите само не ми е ясно защо сте си взели алфа като я плюете повече и от голфаджия :shocking:
Ами темата се казва плюене по Алфа, що пък да не си поплюем ?
:bash:
И така и не разбрах ти какво караш ?
digitalundgrd
17-07-2009, 11:03
Добре де, защо да се лъжем и да ти кажа примерно...мойта алфа гори 8 на 100 в София с настъпване като тя си гори 13...Виж темата в раздела 156/147/ГТ и ще разбереш, че просто 13/100 е абсолютно нормален разход за бензиновите Алфи...13/100 за мен е всичко друго, но не и в графата "икономичен двигател" .....
За красота просто няма и грам съмнение, че Алфите са много по-красиви автомобили от посочените по-горе ФВ-и и Опели....
Друго, което ми е интересно е да ми кажеш колко Голфове ГТИ и Астри ГСИ-ки например са родили на магистрала и колко Туин Спаркове...???
Факт, който няма как да не си го признаем, че ТС е доста по-чуплив и капризен за поддръжка (то не са строго определени масла - визирам Селения, то не са чипове мипове, ако не искаш да ти роди, то не са специфични свещи 320лв комплекта итн итн)...
Така, че от нещата до тук НЕ МОГА да си кривя душата, и да не кажа че поддръжката на ФВ или опел излиза доста по-евтино...ФАКТ!
И какво от това...мен моята кола си ме кефи и си наливам пари в нея колкото...толкова, колкото гори...толкова....Както се казва, ако те е страх от мечки, не ходи в гората...
Е, кажи ми това всичко, което написах, според теб плюене по марката ли е или разсъждения на базата на реалността?
@digitalundgrd - Никакъв Алфист не си ти ,чак сега го разбрах.
13 /100 разход на градско това е абсолютно невъзможно - повече от 10 не е релано
:yes:
digitalundgrd
17-07-2009, 11:27
Хаха...Възможно е..., ако се кара в задръствания и с включен климатик, а и като цяло не карам много бавно...По-малко от 10 (когато има празници и всички Софиянци са в провинцията) никога не съм успявал да сваля! На извън градско си ми дава доволен разход, дефакто колата си е читава, след основен ремонт, не е да кажеш мъртвец...
Ама ето четете какво пишат колегите :
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37117
plamen petkov
17-07-2009, 11:28
Е колега май за това говорех защо си мислиш че другите марки харчат по малко като знаеш че полицейските астри с бавно каране защото имат лимит от 7 л правят 12 л на 100 и те са 100 коня а не 120 ,за маслата и др, например фолксваген почти не правят нововъведения за тях инжекциона до 99 -а беше космическа технология знам алфа и мерцедес като вкарваха комън раил имаше фолксове още с карбуратор така че на един прост двигател можеш да му сложиш каквото масло и свещи искаш :big_flowers:
Друго, което ми е интересно е да ми кажеш колко Голфове ГТИ и Астри ГСИ-ки например са родили на магистрала и колко Туин Спаркове...???
астрите докато стигнат до детеродна възраст вече ги е изяла ръждата:priest: голфовете па са толко грозни, че няма желаещи да ги заплодят:naughty:
giogiaro_89
17-07-2009, 16:58
Добре де, защо да се лъжем и да ти кажа примерно...мойта алфа гори 8 на 100 в София с настъпване като тя си гори 13...Виж темата в раздела 156/147/ГТ и ще разбереш, че просто 13/100 е абсолютно нормален разход за бензиновите Алфи...13/100 за мен е всичко друго, но не и в графата "икономичен двигател" .....
За красота просто няма и грам съмнение, че Алфите са много по-красиви автомобили от посочените по-горе ФВ-и и Опели....
Факт, който няма как да не си го признаем, че ТС е доста по-чуплив и капризен за поддръжка (то не са строго определени масла - визирам Селения, то не са чипове мипове, ако не искаш да ти роди, то не са специфични свещи 320лв комплекта итн итн)...
Така, че от нещата до тук НЕ МОГА да си кривя душата, и да не кажа че поддръжката на ФВ или опел излиза доста по-евтино...ФАКТ!
И какво от това...мен моята кола си ме кефи и си наливам пари в нея колкото...толкова, колкото гори...толкова....Както се казва, ако те е страх от мечки, не ходи в гората...
Е, кажи ми това всичко, което написах, според теб плюене по марката ли е или разсъждения на базата на реалността?
Колега от каде си толкова сигурен,че гти и гси са по издражливи.Нали знаеш,че човек не си купува алфа за да,я кара бавно.Един туин спарк на какви обороти работи и едно гти на какви обороти е?Пак казвам ,че друга кола ,ако работи на такива обороти и тя няма шанс.Аз незнам колко колеги са им раждали туин спарковете на магистралите,но казвам че незнам,а не че няма такива случай.До колкото знам ти пати вече с твойта,но замислили се защо,подръжка ли е начин на каране ли е или просто си е боклук?
plamen petkov
17-07-2009, 18:00
Колега pr_oof да се плюе е най лесно но когато опрат нещата до факти нещата се обръщат аз имам харчеща много 156-ца 2,0 която харчи като супер мощен форд фокус 1,6 100кс
digitalundgrd
18-07-2009, 01:19
Вижте, аз нямам намерението да ви убеждавам в каквото и да било...
За мен Алфа Ромео е капризна кола, която много радва окото и е кеф да я караш, когато е технически изправна...Но, както за всичко в този живот - за кефа се плаща...
Е аз се кефя на моята кола и си плащам това е...
plamen petkov
18-07-2009, 08:01
Защо си мислите че едно нещо като е хубаво то задължително трябва да се чупи и обратното пример голф- грозен значи трябва да е здрав точно това мислене кара хората да го копуват и да дават луди пари за боклуци :yes:
giogiaro_89
18-07-2009, 14:23
Вижте, аз нямам намерението да ви убеждавам в каквото и да било...
За мен Алфа Ромео е капризна кола, която много радва окото и е кеф да я караш, когато е технически изправна...Но, както за всичко в този живот - за кефа се плаща...
Е аз се кефя на моята кола и си плащам това е...
Колега тука си мн прав за секи кеф се плаща,а иначе алфата не е за всеки тя е само за ценители;)
plamen petkov
18-07-2009, 16:50
За постигане на тези резултати например като моя 2,0 тс да гори като 1,6 и същевременно да бие 6 цил, бмв 320 е нужна по напредничава технология за времето си ,това е същата технология която всички плюят която/ струва скъпо и се разваля много:lol:/ но ако забележите новите коли са тъпкани с всякакви джаджи ето едно примерче още като излезе новата бмв 7-ца бяха върнати в сервизите хиляди бройки за смяна на някаква електроника която както си караш изведнъж колата изгася и не можеш да запалиш ,Тъй че дори и да се разваля тя се разваля в рамките на нормалното
Аз съм с 2.0 ТС и с неизправни кабели ми е около 9литра, ако и сложа :gas: отивам на по-добре от дизела :) Вярно че не я режа хич, карам предимно по инерция, но все пак километрите са километри и разхода е разход :) Извънградско ми е мед на душата, не съм я засичал ама няма да се учудя ако падне под 7 :yes:
Та и от тая гледна точка мн мн не става за плюене :thumbup::thumbup::thumbup:
За постигане на тези резултати например като моя 2,0 тс да гори като 1,6 и същевременно да бие 6 цил, бмв 320 е нужна по напредничава технология за времето си ,това е същата технология която всички плюят която/ струва скъпо и се разваля много:lol:/ но ако забележите новите коли са тъпкани с всякакви джаджи ето едно примерче още като излезе новата бмв 7-ца бяха върнати в сервизите хиляди бройки за смяна на някаква електроника която както си караш изведнъж колата изгася и не можеш да запалиш ,Тъй че дори и да се разваля тя се разваля в рамките на нормалното
еее, колега, пак не си разбрал...:no:
крайно време е да уточним, че само и единствено Алфите се развалят и то много (всъщност те така си излизат от завода-развалени), освен това не вървят:Suicide:, а само дрънчат и харчат (бензин, масло, нафта...всичко). А пък двигателите им се чупят само докато я изкараш от гаража. Земи си Тойота Ярис или БМВ мигла, та да се видиш на кола и стига сте се занимавали с глупости:shutup:
plamen petkov
19-07-2009, 12:46
Аз бях писал как се прави една алфа,инженерите на алфа намират случайно в някой забравен склад някаква джаджа и решават да я пуснат в производство и задължително тя трябва да е чуплива и скъпа и хората след това да плюят по алфа и повече никога да не си купуват алфа ,смешно ама поне 80% от българите мислят така което вече е трагично замислете се как да помогнем на имиджа на марката може да давате идеи
Аз бях писал как се прави една алфа,инженерите на алфа намират случайно в някой забравен склад някаква джаджа и решават да я пуснат в производство и задължително тя трябва да е чуплива и скъпа и хората след това да плюят по алфа и повече никога да не си купуват алфа ,смешно ама поне 80% от българите мислят така което вече е трагично замислете се как да помогнем на имиджа на марката може да давате идеи
мен вече ми омръзна. обвиняваха ме.. а как иначе да помогнем на имиджа ако не да хвалим собствените си коли, особенно ако има защо.....
От както съм си взел Алфата, 90% от близки и познати ми казаха(кои намекнаха, кои директно), че съм сгрешил с този избор. Аз тактично (като по-умен) оставих сами да си сменят мнението както с течение на времето видяха нейните предимства спрямо другите (дори собствеите им) коли. Много от тях, които осъзнаха, че са сгрешили си го признаха, но разбира се останаха и такива, които отстояваха глупостта си (включително и вуйчо ми, който кара изключителния Мерцедес Бенц Е-класа '97г и "вечната" Тойота Ленд Крузър). Тях ги оставих да си живеят в заблуда...
giogiaro_89
19-07-2009, 18:08
От както съм си взел Алфата, 90% от близки и познати ми казаха(кои намекнаха, кои директно), че съм сгрешил с този избор. Аз тактично (като по-умен) оставих сами да си сменят мнението както с течение на времето видяха нейните предимства спрямо другите (дори собствеите им) коли. Много от тях, които осъзнаха, че са сгрешили си го признаха, но разбира се останаха и такива, които отстояваха глупостта си (включително и вуйчо ми, който кара изключителния Мерцедес Бенц Е-класа '97г и "вечната" Тойота Ленд Крузър). Тях ги оставих да си живеят в заблуда...
Колега мн си прав,а и съм гледал твоито клипче на асфалт и си мисля,че не,я караш по най бавния и спокоен начин(за което поздравления).нека другите сами да се убедът,но сега ше трябва и в моето семейство да се убедът штото и на мен ми говорат същото за 147 и вобще за алфа.Така,че нека ги оставиме сами да се убедът.;)
pacho_kardana
19-07-2009, 18:22
Аз съм с 2.0 ТС и с неизправни кабели ми е около 9литра, ако и сложа :gas: отивам на по-добре от дизела :) Вярно че не я режа хич, карам предимно по инерция, но все пак километрите са километри и разхода е разход :) Извънградско ми е мед на душата, не съм я засичал ама няма да се учудя ако падне под 7 :yes:
Та и от тая гледна точка мн мн не става за плюене :thumbup::thumbup::thumbup:
Чак под 7 няма да падне,но наистина дава мн нисък разход извън градско...
И по въпроса за разхода: Попитах един така да се каже познат с форд ескорт 96г. 150коньов колко му харчи и той ми каза че разхода му в града е около 14л/100км тъй че алфата не харчи кой знае колко...факт е че колкото повече кончета имаш под капака ще харчат повече независимо на каква кола!
М-у другото аз съм си мн доволен от ЖТД-то!:spiteful:
Колега мн си прав,а и съм гледал твоито клипче на асфалт и си мисля,че не,я караш по най бавния и спокоен начин(за което поздравления).нека другите сами да се убедът,но сега ше трябва и в моето семейство да се убедът штото и на мен ми говорат същото за 147 и вобще за алфа.Така,че нека ги оставиме сами да се убедът.;-)
Вземи си една алфа 147 жтд,сложи и един чип,едни джанти и им покажи кво е красота и Дизел Пауър:spiteful:
Алфата била тва,алфата онова,абе ей маймунки мръсни,всяка кола се чупи,всяка кола има плюсове и минуси,като ти е на 6 колата и я поддържаш къв е проблема,ама не,те много разбирачи бате:stumm:
Щото българите живеят само с някви клишета-голфа е най-велик,италянците трошат коли.Всякакви хора има навсякъде,защо мойта 166 като беше от Италия,нямаше никакви забележки освен един протъркан подлакътник,ма неееее-те италянците дори масло не сменят:wallbash:.Писна ми от простотии на някви "разбирачи",аз съм фен на колите от малък,не спирах да запям коли по улицата,кат се съберем с едни приятели може цяла нощ да си говорим само за коли,но една кола си я избираш да те кефи теб,аз дори като съм ядосан и се кача да покарам,ми става кеф и ми е приятно,ей така просто заради самата кола.Защото:"You can't be a true petrol head,if you don't own an alfa once".:drive:
Аййййде-ти моеш да спреш гората да се разлиства:hehe:
Jivko7777
19-07-2009, 23:33
И по въпроса за разхода: Попитах един така да се каже познат с форд ескорт 96г. 150коньов колко му харчи и той ми каза че разхода му в града е около 14л/100км тъй че алфата не харчи кой знае колко...факт е че колкото повече кончета имаш под капака ще харчат повече независимо на каква кола!
Аааа ние с тебе си знаем ЖТД-тата :grin:...Кой каквото иска да ми казва аз от Алфата не се отказвам :grin: :grin: :grin:
Без мн мн да се хваля само щи кажа, че последното ми сипване беше от почти 0 и съм сложил 10.160лтр. бензин и съм минал над 130км. само и единствено градско, пак казвам с неизправни кабели, не ме питайте пак, сега сигурно не може и да запали :bouncing_smiley: но 130те км са си факт !
Та ако я карам извънградско както аз си знам ще падне под 7 и още как :rosso_spider::rosso_spider::rosso_spider:
А и да прибавя, че за жалост повечето пъти я карам студена, и я спирам почти така и после пак, а това въобще не е икономичен режим :)
giogiaro_89
20-07-2009, 00:53
Колега мн си прав,а и съм гледал твоито клипче на асфалт и си мисля,че не,я караш по най бавния и спокоен начин(за което поздравления).нека другите сами да се убедът,но сега ше трябва и в моето семейство да се убедът штото и на мен ми говорат същото за 147 и вобще за алфа.Така,че нека ги оставиме сами да се убедът.;-)
Вземи си една алфа 147 жтд,сложи и един чип,едни джанти и им покажи кво е красота и Дизел Пауър:spiteful:
Алфата била тва,алфата онова,абе ей маймунки мръсни,всяка кола се чупи,всяка кола има плюсове и минуси,като ти е на 6 колата и я поддържаш къв е проблема,ама не,те много разбирачи бате:stumm:
Щото българите живеят само с някви клишета-голфа е най-велик,италянците трошат коли.Всякакви хора има навсякъде,защо мойта 166 като беше от Италия,нямаше никакви забележки освен един протъркан подлакътник,ма неееее-те италянците дори масло не сменят:wallbash:.Писна ми от простотии на някви "разбирачи",аз съм фен на колите от малък,не спирах да запям коли по улицата,кат се съберем с едни приятели може цяла нощ да си говорим само за коли,но една кола си я избираш да те кефи теб,аз дори като съм ядосан и се кача да покарам,ми става кеф и ми е приятно,ей така просто заради самата кола.Защото:"You can't be a true petrol head,if you don't own an alfa once".:drive:
Аййййде-ти моеш да спреш гората да се разлиства:hehe:
Колега сичко е така ама само дето не харесвам дизел.Аз съм бензинджия,но и дизела вече е вариант:firstprize:
plamen petkov
20-07-2009, 09:13
Може да давате цифри и факти също така и сравнения между алфа и други марки с които да се показват приемуществата на алфа над останалите
Айде да не се изхвърляме толкова. Алфите си имат и недостатъци, не само преимущества. Но преимуществата са им такива, че правят недостатъците пренебрежими.
plamen petkov
20-07-2009, 11:11
Не става въпрос за безпочвена възхвала а за реални цифри в кои то да НЕ влизат дизайна /например 156 има 10 награди за дизайн факт /и удоволствието от шофирането защото немските марки са наистина много назад в това ,а за експлотация ,разходи ,чупливост,разход на гориво и тн с които немските фирми уж са по добри ,ако успеем да ги ударим по най-силните им качества това ще бъде най голямата победа на алфа ,обикновенно хората принизяват алфа под форд,опел и фолксваген но всъщност тя е конкурент на бмв трябва да се има в предвид
pacho_kardana
20-07-2009, 12:18
Без мн мн да се хваля само щи кажа, че последното ми сипване беше от почти 0 и съм сложил 10.160лтр. бензин и съм минал над 130км. само и единствено градско, пак казвам с неизправни кабели, не ме питайте пак, сега сигурно не може и да запали :bouncing_smiley: но 130те км са си факт !
Та ако я карам извънградско както аз си знам ще падне под 7 и още как :rosso_spider::rosso_spider::rosso_spider:
А и да прибавя, че за жалост повечето пъти я карам студена, и я спирам почти така и после пак, а това въобще не е икономичен режим :)
Но при това положение не трябва да си я ръчкал..а за инвън градското е възможно да паднеш под 7,но трябва да караш не повече от 120-130.. :grin:
plamen petkov
21-07-2009, 10:00
Хората обикновенно си мислят че като една кола е малка и с малък двг тя задължително трябва да харчи малко но не винаги е така и дори и да е така разликата не е чак толкова голяма аз като си взех 156 2,0 тс си мислех че ще харчи много обаче,,, примерче-рено клио 60-70к,с, харчи средно с около 1 л по-малко от 2,0тс а форд фокус 1,6 -200-300 гр хората ги мислят за икономични коли за това дават повече пари за тях и след това да могат да си избият парите обаче с такива цифри не знам как ще стане следователно те са излъгани и заблудени от други хора
Jivko7777
21-07-2009, 12:53
Хората обикновенно си мислят че като една кола е малка и с малък двг тя задължително трябва да харчи малко но не винаги е така и дори и да е така разликата не е чак толкова голяма аз като си взех 156 2,0 тс си мислех че ще харчи много обаче,,, примерче-рено клио 60-70к,с, харчи средно с около 1 л по-малко от 2,0тс а форд фокус 1,6 -200-300 гр хората ги мислят за икономични коли за това дават повече пари за тях и след това да могат да си избият парите обаче с такива цифри не знам как ще стане следователно те са излъгани и заблудени от други хора
Дам точно така си е! Големия мотор 2,0 ТС на извънградско ако го караш с 120 км ще харчи по-малко от Рено 60 коня със същата скорост !!!:handshake:
Ами мойто 2.0 марширут Варна-Разград-София ми направи 8.1 разход с нормално каране. И максимум скорост 150 на магистралата, иначе към 100 в извънградско.
Но при това положение не трябва да си я ръчкал..а за инвън градското е възможно да паднеш под 7,но трябва да караш не повече от 120-130.. :grin:
Еми казал съм че не я ръчкам, аз градско ако карам сповече от 2000оборота се ядосвам, изкарам ли я извънградско 90-100 без климатик и разхода е на лице :)
plamen petkov
21-07-2009, 21:20
Според вас какво означава нисък разход ? ето още един пример голф 3 60 кс 5,8л извънградско тук разликата с мойта е към 2 л обаче разликата в конете е 100 коня ,това е една от най големите реални разлики а не да ми казват че форд фокус 1,6 трябва да хачи поне с 5 л по-малко от 156 2,0 ,аз не ми е ясно защо не направят едно българско предаване за тестване на коли /толкова иначе глупави и скъпи предавания има/ имам чуството че някой има изгода да има заблуждения сред народа точно и едно от заблужденията са за алфа само трябва да и споменеш името и /разбирачите/ те мятат:love_umbrella:
pacho_kardana
21-07-2009, 22:39
Един пример..освен алфата имам и една фиестичка и като я карам в сф и я понастъпвам от време на време ми дава около 9л но не повече..алфата ми хари по-малко (сигурно защото е дизел.. хахах)
По документи алфа 156 1.6 ТС 120к.с. харчи 11,4л/100кмами 156 2.0 ТС 155к.с. 11.7л/100км,разликата в разхода е почти никаква ами в конете е 35кончета!:prescription:
Разход под 12/100 на ТС 2.0 с София можеш да видиш при 2 положения.
1.Ако си карал само вечер след 23:00
2.Ако караш събота и неделя през баш отпускарският сезон.
Другото са общи приказки и алабализми на н-та степен.
А относно тезата за полицейските астрички 1.6 дето горели повече от ТС 2.0 16в, преди да се гътна от смях ще предположа ей така на око че ако колегата дойде да си кара колата в Сф, със същият режим като патрулка ако падне под 16/100 ще му подаря една много запазена предна емблема символ на по-доброто качество на Алфа преди години.
digitalundgrd
21-07-2009, 23:08
Погледнах от любопитство в БМВ форума... е46-ците дават сходни на нашите разходи....бензиновите 318 320 са 12-16л/100км...Така, че не сме чак толква зле :)
pacho_kardana
21-07-2009, 23:13
Погледнах от любопитство в БМВ форума... е46-ците дават сходни на нашите разходи....бензиновите 318 320 са 12-16л/100км...Така, че не сме чак толква зле :)
По документи:
E46 318i 143к.с.- градско 10,2/10км извън градско 5,5л/100км
156 1.8 ТС 144к.с.-градско 11,4/100км извън градско 6,4/100км но пък кефа да караш алфа е мн по-голям!
Много документи четеш колега :)
Само че нещата леко се разминават понякога с реалността.
А и все пак говорим за 10+ годишни коли .
pacho_kardana
21-07-2009, 23:24
Много документи четеш колега :)
Само че нещата леко се разминават понякога с реалността.
А и все пак говорим за 10+ годишни коли .
Има значение и как е поддържана,но аз говоря по принцип,защото не може някой да си е взел алфа а тя да е била на пистата всеки ден преди да доиде и да и е правен двг и след като я докарат до бг и да харчи малко и да не пипа маслото..
:drunk:
Jivko7777
22-07-2009, 00:15
E че не сме зле яяя, та ние сме се най-доре бих казал...Ако ще и 2 литра да дава отгор конкурентите мен не ме интересува, защото такава вярна любовница като Джулияна (моята Алфа) не съм срещал през живота си...:big_love:
pacho_kardana
22-07-2009, 00:18
Важното е да те кефи!Разликата в разхода не е голям тъй че кой каквото го кефи да си го кара мен мн ме кефи жтд-то
Jivko7777
22-07-2009, 01:38
Важното е да те кефи!Разликата в разхода не е голям тъй че кой каквото го кефи да си го кара мен мн ме кефи жтд-то
Евала колега ние с тебе много си ги обичаме ЖТД-тата :big_love: :big_love: :big_love:
Ами тук нямаше ли да плюем по кочинките ?
Или темата е за хвалене ?
Май почнах да се повтарям.
plamen petkov
22-07-2009, 10:56
За полицейските астри- те се карат икономично защото имат лимит от 7л така че с такова каране и моята 2,0 тс може да изкара~12 л ,за бмв 320 не забравяйте че е 6 цилиндрово което оказва влияние на разхода въпреки това разликата с мойта не е повече от 1 л ,според AUTO BILD разходи смесено на коли втора ръка 156 2,0 тс-8,5л---фокус 1,6-8,4л---фокус 2,0-8,0л---обикновенно хората си казват -а фокуса е по-лека кола и 1,6 и е достатачен обаче разликата в кг с 156 е не повече от 100кг и виждате резултата ,а какво става с /разточителния/ фокус 2,0 който почти липсва по автокъщите по мощен е с 30 кс от 1,6 и дава с 0,4 л по малък разход ,значи става въпрос за оптимален двг на килограмите а не да сложиш 1,1 двг на 1200 кг а хората не разсъждават така :calc:
pacho_kardana
22-07-2009, 11:08
За полицейските астри- те се карат икономично защото имат лимит от 7л така че с такова каране и моята 2,0 тс може да изкара~12 л ,за бмв 320 не забравяйте че е 6 цилиндрово което оказва влияние на разхода въпреки това разликата с мойта не е повече от 1 л ,според AUTO BILD разходи смесено на коли втора ръка 156 2,0 тс-8,5л---фокус 1,6-8,4л---фокус 2,0-8,0л---обикновенно хората си казват -а фокуса е по-лека кола и 1,6 и е достатачен обаче разликата в кг с 156 е не повече от 100кг и виждате резултата ,а какво става с /разточителния/ фокус 2,0 който почти липсва по автокъщите по мощен е с 30 кс от 1,6 и дава с 0,4 л по малък разход ,значи става въпрос за оптимален двг на килограмите а не да сложиш 1,1 двг на 1200 кг а хората не разсъждават така :calc:
И все пак алфите не харчат кой знае колко много.. :handshake:
Нали?
Това алтернативната реалност е голяма работа :cheers:
И пак го казвам 156 2.0 бензин ако се кара в Сф като полицейска кола ще даде минимум 16/100 а може и 20ка да удари.
Нали?
Това алтернативната реалност е голяма работа :cheers:
И пак го казвам 156 2.0 бензин ако се кара в Сф като полицейска кола ще даде минимум 16/100 а може и 20ка да удари.
Кой е казал, че полицейските коли трябва да са задължително бензинови? Миналата година обърнах внимание, че новата Астра на полицейското управление в Ахтопол беше CDTI/JTD, и си тракаше кротко из градчето ;-)
Чели тука колегите някакви материалчета писани от журналисти кухи като гъдулки че в Сф полицейските астрички с 1.6 горели 12/100 и на базата на това материалче се опитват да се убедят един друг колко били икономични Алфите...
Е то лошо няма човек да се посмее на чужд гръб, и аз нямам нищо напротив да ми е забавно.
Ама чак пък толкова чак не е весело.
plamen petkov
22-07-2009, 12:29
Колега pr_off това е реалноста ,защо мислиш че 2,0тс ще харчи 20л в София това е смешно а мога да ти кажа виждам че имаш ланча -2,0 ланча харчи с литър над 2, 0 тс ,колега хубаво е като казваш нещо да се обосноваваш с някакви факти защото по този начин може да изкараш че не харчи 20 а 30 л алфата точно в това е проблема в България всеки говори на изуст ,това за астрите го казаха по БТВ полицаите които ги карат -никой не си измисля
pacho_kardana
22-07-2009, 12:31
Колега pr_off това е реалноста ,защо мислиш че 2,0тс ще харчи 20л в София това е смешно а мога да ти кажа виждам че имаш ланча -2,0 ланча харчи с литър над 2, 0 тс ,колега хубаво е като казваш нещо да се обосноваваш с някакви факти защото по този начин може да изкараш че не харчи 20 а 30 л алфата точно в това е проблема в България всеки говори на изуст ,това за астрите го казаха по БТВ полицаите които ги карат -никой не си измисля
Ти видя ли че ланчата му е ЖТД :?::cheers:
plamen petkov
22-07-2009, 12:34
да видях но исках да сравня с нещо по познато на мен ,а човека си говори хей така да се намира на приказка
pacho_kardana
22-07-2009, 12:37
Факт е ,че алфите не са от най-икономичните коли,150 коня форд и 150 коня алфа харчат еднакво г/д ..и да караш кола 60коня бензин не може да ти харчи 3л/100км това е!
Относно разхода -водя си точна статистика и можеш да го видиш :
27500 км с бензинарката и 11500 км с дизела.
Поне 95% от зарежданията са само на една бензиностанция , на една и съща колонка. Винаги до преливане.
Когато намериш някой да ме бие по разход - ела ми се обади- ще почерпя както си му е реда.
AR 155 1.7TS
http://www.spritmonitor.de/en/detail/169324.html
Lybra 2.4 JTD
http://www.spritmonitor.de/en/detail/290347.html
А на въпроса ти - замисли се в какви режими се карат полицейските коли и се замисли какъв разход ще даде 156 2.0 ТС.
Че то дизеляка дето е супер икономичен като се набуташ по задръстваният в Сф дава 9 че и 10 и то с нормално каране.
Има създадени доста теми погледни какъв разход споделят колегите в Сф. пък тогава ще си говорим.
:cheers:
pacho_kardana
22-07-2009, 12:48
Не мога да разбера хората какво постигат като казват че им харчи малко колата...аз не познавам само един с 2.0 ТС който успя да свали разхода до 12 и то с най-нормално каране (не повече от 2500 оборота) и то не в голямите задръствания!
Aми миналото лято и моя се движеше между 12 и 13. Предполагам, че и сега е толкова, не съм го засичал напоследък. :)
Това е със спокойно каране, смяна на предавките при не повече от 3500 оборота.
Двигателист
22-07-2009, 12:56
Мойта харчи 3,6 пропан-бутан... Засичам винаги винаги от Бистрица до околовръстното. Двигателят ми е много високотехнологичен - цилиндров блок, 4 бутала и няколко железа с неправилна форма, една кесия с клапани и някви валове, които не знам за какво служат и ако ги махна допускам, че разходът ще ми падне още, щото май само тежат в коша и ми разбиват предното окачване.
Сори, ама не се сдържах.
Интересен е критерия на plamen petkov за сравняване на разход. Това, което пише в документацията по принцип е вярно и може да е база за сравнение. Но единствено за установените режими (90, 120 и т.н км/ч), защото европейските коли се изпитват на разход по еднакъв стандарт. Градския цикъл навремето беше на стенд, сега май е пътна проба по определена скоростна карта...
Но такова понятие като реален градски разход за мен няма - без значение алфа или фолксваген или волво...
Кое е реалното? Ако джиткам през нощта и взема люлин-младост за 20 мин и двулитровата коруба даде 10/100? Или ако пълзиш 3 часа в задръстване, първа-втора, постоянно зацепен компресор на климатика и бучащи отпред 200 ватови вентилатори и същата кола даде 16/100?
:)
А зимата.
А ако сменяш на 5-6к рпм ?
Колко ли ще е :)
:)
А зимата.
А ако сменяш на 5-6к рпм ?
Колко ли ще е :)
Зимата е зле. :tooth:
Aко има достатъчно задръствания (а то винаги има), разход от 14 до 16 на 100 е нещо нормално. :death:
Toва пак при спокойно каране. :)
Я го повтори пак , ама с по-дебели букви.
Че на колегите да стъпят малко на земята :)
Jivko7777
22-07-2009, 13:47
Тeмата лека - полека загина :unsure: Пак се обърна към разхода...
Я го повтори пак , ама с по-дебели букви.
Че на колегите да стъпят малко на земята :)
Не виждам смисъл да го повтарям. :)
Но ще вметна, че всеки двулитров бензинов двигател със сходни параметри при дадените условия ще харчи приблизително толкова. Физичните закони няма как да се заобиколят. Става въпрос за автомобили от едно поколение разбира се, въпреки че и новите не харчат много по-малко, въпреки хвалбите на автопроизводителите.
Значи,на един приятел чисто нова мазда 6 модел 08,на 17 500 км,харчи градско,около 10,колкото харчи и мойта алфа 155 95-та с 1.8 127 коня,неговия двигател е 2.0 143 коня,за зимата на мен разхода ми е с литър нагоре макс-нормално каране,той също така ми каза че извънградско му харчи около 7-8,до към 140-160км/ч,еми и на мен ми е толкова разхода,още повече че баща ми я е докарвал до към 6-7 при около 120км/ч.
pacho_kardana
22-07-2009, 14:45
Зимата е зле. :tooth:
Aко има достатъчно задръствания (а то винаги има), разход от 14 до 16 на 100 е нещо нормално. :death:
Toва пак при спокойно каране. :)
:bravo: на такива хора,които си признават и не им пречи,вместо да казват че им харчи под 12 в града и 5л извън града!
В книжката и дават 14 градско.. Сложи още литър-два заради годините ....:Bolt:15-16/100, нормално каране...
:plane:
pacho_kardana
22-07-2009, 14:51
Тeмата лека - полека загина :unsure: Пак се обърна към разхода...
Ние с теб сме си добре..
Извода е : JTD му е майката
:bravo: на такива хора,които си признават и не им пречи,вместо да казват че им харчи под 12 в града и 5л извън града!
Честно казано, вече не следя колко харчи. Не съм я купил тази кола за да й робувам, а за да я карам и да й се наслаждавам. :drive:
Така или иначе е ясно - колкото и бензин да й сипвам, досега нищо не е върнала. :crazy:
В този ред на мисли - дайте ми едно GTV с 3.2 двигател, пък ме оставете да се мъча с високия му разход. :hehe:
plamen petkov
22-07-2009, 14:54
Колега pr_of аз не сравнявам бензин с дизел ,тестванията на AUTO BILD СА в еднакви условия за всички коли , 2,0тс може да изхарчи с 2л повече градско обаче трябва да се настъпва много колкото 1,6 не може ида си и помисли и с климатик чак тогава но при нормално каране разликата едвали ще е над литър пак го казвам хората много се заблуждават -въй 2,0 бил голям двг харчи кат за световно ,ако мислите че разлика от 1 л градско е много тогава и аз ще кажа че харчи много :sleepy:
pacho_kardana
22-07-2009, 15:07
Всички знаем,че алфата и италианските мотори не са най-икономичните,но колегата Fear си го каза,че не трябва да робуваме на колата,а да сипваме бензин (нафта) и да си се кефиме..
plamen petkov
22-07-2009, 15:17
ДА прав си че алфа е за удоволствие но аз исках да я сравним с другите и като разход също е вярно че общото мнение е че алфа харчи много което е грешно а всъщност харчи нормално има по голяма разлика при натискане повече на газта а много добре знаете че алфа върви повече от другите така че алфа ако вдигне 180 другите вдигат 160 там идва разликата
...а много добре знаете че алфа върви повече от другите така че алфа ако вдигне 180 другите вдигат 160 там идва разликата
Бъзикаш се, нали? :)
Две коли, с приблизително еднакви мощност, въртящ момент, задвижване/предавки и не на последно място, килограми, ще вървят приблизително еднакво, независимо каква марка са.
Тук пак се мъчите да заобикаляте законите на физиката, ама не става тази работа толкова лесно. :naughty:
П.П.
Е, ако визираш разни извънземни технологии, под формата на "спортни" гърнета, лепенки, диоди на пръскалките и т.н., които виждаме по Golf-овете, тогава може и да си прав. :crazy:
Нищо не разбираш, хем си дърт метъл.
Алфата е Алфа и е винаги в пъти по,по,по че и най в сравнение с всички останали марки.
Това е аксиома, и никакъв случай няма нужда да се доказва.
pacho_kardana
22-07-2009, 15:24
Бъзикаш се, нали? :)
Две коли, с приблизително еднакви мощност, въртящ момент и не на последно място, килограми, ще вървят приблизително еднакво, независимо каква марка са.
Тук пак се мъчите да заобикаляте законите на физиката, ама не става тази работа толкова лесно. :naughty:
Е, ако визираш разни извънземни технологии, под формата на "спортни" гърнета, лепенки, диоди на пръскалките и т.н., които виждаме по Golf-овете, тогава може и да си прав. :crazy:
И все пак италианката е по-бегачка..факт е,че приблизително еднакви к.с. килограми,въртящ момент и степен на сгъстяване италианката бие ;)
DerMeister
22-07-2009, 15:28
И все пак италианката е по-бегачка..факт е,че приблизително еднакви к.с. килограми,въртящ момент и степен на сгъстяване италианката бие ;)
Тва зувчи точно като по-дълъг ли е крокодила или е по-зелен. По-дълъг е, защото отдолу е бял. Ако всичко, което казваш е еднакво, някак си не виждам как ще има разлика. :handshake:
Kostadin`
22-07-2009, 15:28
Може да съм следващия отнесъл наказание ама тая тема почва да става с извинение "Моето ла**о мирише най-хубаво".Както всека кола и Алфата си има преимущества и недостатъци.Горели много...ами щом им е кеф да горят....по повод горенето има един много хубав лаф:"Кеф цена няма",кола дето да не върви и да не гори много няма.Ще цитирам едно изказване от архива по повод 33 1.7 :"Няма по-голям кеф от това да настъпиш бесен боксер 1.7 до ламарината..."Може Алфите да не печелят приз за най-икономична кола,ама Алфата си е Алфа,като минеш по убицата с Алфа всички се обръщат и гледат с уважение,а като минеш с голфче си викат:"Виж го тоя селтак."Няма никакъв смисъл да се обръща внимание на приказките против Алфите,всеки "разбирач" дори не се е качвал в Алфа Ромео.Така че свирвайте си и който ви каже нещо против Алфата го игнорирайте.Да се спори с "разбирачи" е безмислено губене на време.
pacho_kardana
22-07-2009, 15:29
Тва зувчи точно като по-дълъг ли е крокодила или е по-зелен. По-дълъг е, защото отдолу е бял. Ако всичко, което казваш е еднакво, някак си не виждам как ще има разлика. :handshake:
Ти май не знаеш че италианките са бегачки а?!?!!?!?!??!!?!?!??!???
По-бегачка е с какво?
Прави 0-100км/ч. за 8.6сек, а другата марка за 8.7сек.? :tooth:
Аз съм го казвал това преди, ама ще повторя:
Опа, опа...
По-кротко, че ми лъха на сектантство. :choice:
Няма лошо, да си обичаме, поддържаме и защитаваме любимата марка, ама малко обективност никога не е излишна. ;)
Така че свирвайте си и който ви каже нещо против Алфата го игнорирайте.Да се спори с "разбирачи" е безмислено губене на време.
Браво , усети същността на темата :)
pacho_kardana
22-07-2009, 15:34
По-бегачка е с какво?
Прави 0-100км/ч. за 8.6сек, а другата марка за 8.7сек.?
Аз съм го казвал това, ама ще повторя:
Японките вървят колкото италианките,харчат по-малко и май са им по-здрави двг,но не е италиан хорс пауър!
Японките вървят колкото италианките,харчат по-малко и май са им по-здрави двг,но не е италиан хорс пауър!
Лелееее ще си посегна с тъп нож.
Kostadin`
22-07-2009, 15:37
Добре ай като Алфата е най да ги варим с Транспортера......обаче по маневреност и проходимост а?Алфа фенче съм си ака както каза Fear трябва да сме обективни!!!
Лелееее ще си посегна с тъп нож.
Е трябва и сектанти да има, иначе това няма да е форум на Alfa Romeo. :cheers:
То сектанти да има си е много добре даже.
Ама да се вадят твърдения от "алтернативни реалности" по скоро вреди от колкото помага за имиджа на марката.
pacho_kardana
22-07-2009, 15:57
На който му вреди да не чете..
plamen petkov
22-07-2009, 16:09
извинявам се за 160 и 180км/ч имах предвид 1,6 двг и 2,0 а алфата върви наистина повече и не е 8,6 и 8,7 а примерче бмв 320 - 9,9сек тук разликата е повече от секунда от алфа 2,0тс ,така че не става въпрос за сектантство а за факти които липсват при моите опоненти
На мен лично ми е все тая какво се пише тук и то няма да ме направи повече или по малко фен на марката.
Но не забравяй че има много други хора следящи форума, като около 1/2 от тях са нерегистрирани.
извинявам се за 160 и 180км/ч имах предвид 1,6 двг и 2,0 а алфата върви наистина повече и не е 8,6 и 8,7 а примерче бмв 320 - 9,9сек тук разликата е повече от секунда от алфа 2,0тс ,така че не става въпрос за сектантство а за факти които липсват при моите опоненти
Tова за BMW-то веднага ти обяснявам, защо е така.
Работата е там, че бавареца трябва да ръгне и 3-та предавка, докато алфата тези 100км/ч. ги прави на 2-ра. ;)
Сметни, ти за колко време можеш да превключиш, и ще ти стане ясно откъде идва разликата. :)
pacho_kardana
22-07-2009, 16:18
Tова за BMW-то веднага ти обяснявам, защо е така.
Работата е там, че бавареца трябва да ръгне и 3-та предавка, докато алфата тези 100км/ч. ги прави на 2-ра. ;)
Сметни, ти за колко време можеш да превключиш, и ще ти стане ясно откъде идва разликата. :)
Въпросът е защо бмв-то не са го направили като алфата...
Въпросът е защо бмв-то не са го направили като алфата...
Сериозно ли питаш? :)
Ами инженерите от BMW са изчислили, че такава скоростна кутия/диференциал ще пасва на този двигател и са я сложили.
Нали не смяташ, че в Мюнхен са мислили как да направят един семеен седан най-бързата кола от 0 до 100? :D
Уверявам те, че са имали други приоритети.
pacho_kardana
22-07-2009, 16:22
Сериозно ли питаш? :)
Ами инженерите от BMW са изчислили, че такава скоростна кутия/диференциал ще пасва на този двигател и са я сложили.
Нали не смяташ, че в Мюнхен са мислили как да направят един семеен седан най-бързата кола от 0 до 100? :D
Уверявам те, че са имали други приоритети.
Ето защо алфата е бегачка!
plamen petkov
22-07-2009, 16:25
да вярно е че има външни хора тук и даже ни цитират колко сме недоволни от колите си колко много харчат колко много се развалят и се самоуспокояват че има по галеми дараци от техните ,точно за това пуснах тази тема защото има алфаджии които си мислят че са се прекарали с алфа и един голф е може би е по добра алтернатива че харчи 1л /100км ,части от всичко за 1лв и други заблуди ,просто се опитвам с факти и цифри да ги опровергая но хората вярват повече на митове и легенди от колкото на цифрите
Отивам да се обеся на уличните лампи пред офиса.
Имам си въже в багажника , теглили са ми Алфата с него , пък аз съм теглил един бравчо -надявам се да ме издържи.
Ето защо алфата е бегачка!
:bowdown: :surrender:
Aбе хора...
Съзнавате ли, че говорим за коли с 2 (ДВА) литра двигатели и мощност 150-160к.с.?
Какви бегачки, какви чудеса ви гонят? :tooth:
Kostadin`
22-07-2009, 16:31
Aбе хора...
Съзнавате ли, че говорим за коли с 2 (ДВА) литра двигатели и мощност 150-160кс.?
А ти не знаеш ли че по-бърза кола от Алфа и по-здрава от голф няма?
pacho_kardana
22-07-2009, 16:32
Aбе хора...
Съзнавате ли, че говорим за коли с 2 (ДВА) литра двигатели и мощност 150-160к.с.?
Бегачка е в сравнение с колите от класа си и приблизително еднакви!:lsabre:
Бегачка е в сравнение с колите от класа си и приблизително еднакви!:lsabre:
Oххх, сега ще ме караш да търся коли в този клас, които са по-бързи...
И кaто намеря, какво ще правим? :crazy:
pacho_kardana
22-07-2009, 16:37
Oххх, сега ще ме караш да търся коли в този клас, които са по-бързи...
И кaто намеря, какво ще правим? :crazy:
Имам чувството че не споря с алфист!По-бърза може би е хондата..
Имам чувството че не споря с алфист!По-бърза може би е хондата..
A с какъв спориш? :tooth:
Aз всъщност не споря, ами се опитвам да изкореня от вас това: "От Витоша по-високо нЕма и от ИскърО по-дълбоко също нЕма". :D
Ама май е обречена кауза това... :surrender:
Kostadin`
22-07-2009, 16:43
И сега ако някой каже,че ЖТД не върви,стойте да гледате цирк...:lol: Казах го и пак го повтарям с извинение темата върви към "Мойто ла**о мирише най-хубаво"....то кво да върви,тя е вече там....
pacho_kardana
22-07-2009, 16:43
A с какъв спориш? :tooth:
Aз всъщност не споря, ами се опитвам да изкореня от вас това "От Витоша по-високо нЕма и от ИскърО по-дълбоко също". :D
Ама май е обречена кауза това... :surrender:
Кой каквото си има си хвали..целта ти май е да ми кажеш колко много харчат бензин някои и масло, колко се чупат,колко са им съпи частите и т.н. това всички го знаеме но аз си мислех че тази тема е да напишем добрите качества на алфата и да отбележим лошите на другите марки..
Т.е противно на заглавието на темата да плюем по другите марки а да хвалим алфа.
Чудя се колко ли от пишещите тук са карали Голф примерно , че яко го оплюват ?
plamen petkov
22-07-2009, 17:08
Алфа поне се признава за една от най-бързите коли в класа си а вие и това ли оспорвате ЕВАЛЛА бе алфисти има само една кола която е по бърза в класа на 156 2,0тс това е ауди а4 1,8т - 8,3 сек друго всичко пада няма хонди няма бмв-та ,акорд 2,0-147 кс-10,1сек колега pr_off ще ми дадеш ли въжето под наем че и аз не издържам признайте си тук колко хора пишат които имат алфа :new_Eyecrazy:
Нямам Alfa. Таен агент на BMW съм, разкрихте ме! :crazy:
Jivko7777
22-07-2009, 17:33
Ние с теб сме си добре..
Извода е : JTD му е майката
Естествено, че сме си добре :handshake:
thecleaner
22-07-2009, 17:37
Алфа поне се признава за една от най-бързите коли в класа си а вие и това ли оспорвате ЕВАЛЛА бе алфисти има само една кола която е по бърза в класа на 156 2,0тс това е ауди а4 1,8т - 8,3 сек друго всичко пада няма хонди няма бмв-та ,акорд 2,0-147 кс-10,1сек колега pr_off ще ми дадеш ли въжето под наем че и аз не издържам признайте си тук колко хора пишат които имат алфа :new_Eyecrazy:
Много се забавлявам на сравнението коя кола е по бърза, да се взимат заводските данни 0-100км/ч, това означава ли че на 1ва и на 2ра само е състезанието и край. На твоя принцип сравни 1,9 16v. JTD на 156 и 2,4 20v.JTD с които си искаш 1,9тди на А4 или 2,5тди.
pacho_kardana
22-07-2009, 17:39
И все пак е турбо бензин..
Т.е противно на заглавието на темата да плюем по другите марки а да хвалим алфа.
Чудя се колко ли от пишещите тук са карали Голф примерно , че яко го оплюват ?
Е, карал съм и двойка и тройка и е пълна каруца. Вози по твърдо от Алфата, без това да се отразява на стабилността. Имам чувството, че карам Жигула, горе-долу такова е усещането. иначе двойката верно е здрава, мама й, ама това е всичко. Кажи ми с кое точно е по-добър от алфата, че е по-скъп?
pacho_kardana
22-07-2009, 17:56
Е, карал съм и двойка и тройка и е пълна каруца. Вози по твърдо от Алфата, без това да се отразява на стабилността. Имам чувството, че карам Жигула, горе-долу такова е усещането. иначе двойката верно е здрава, мама й, ама това е всичко. Кажи ми с кое точно е по-добър от алфата, че е по-скъп?
По принцип голфа е евтин като цяло и евтин за поддръжка (до 3ката)Голф 2 вози мн кофти и таблото му е като на лада 2107..3ката вози по-добре но пак не е по- добър от алфата..ръждясват и имат прекалено много вредни шумове!
Абе вие сте като коне с капаци http://s17.rimg.info/68599210e5bfac9b25b6f0e1b7e6e284.gif
Хубаво е да харесвате дадена марка коли, ама чак пък да изключвате другите и да казвате, че тази е най -добрата е смешно просто!
Всичко се опира до вкуса на човек! http://www.foxes2.be/k/girl_blum2.gif
Брей, появи се още някой, който е на моето мнение, ще черпя. :cheers:
Jivko7777
22-07-2009, 18:53
Абе какво се карате Алфата си е Алфа, други коли за нас не съществуват :rotfl:, освен служебните :rotfl:
Абе вие сте като коне с капаци http://s17.rimg.info/68599210e5bfac9b25b6f0e1b7e6e284.gif
Хубаво е да харесвате дадена марка коли, ама чак пък да изключвате другите и да казвате, че тази е най -добрата е смешно просто!
http://www.foxes2.be/k/girl_blum2.gif
Посочи къде точно го прочете това, че аз съм го пропуснал:tv:
digitalundgrd
22-07-2009, 19:19
Е как бе колега, не ми ли четеш и мойте постове в темата...И аз това се опитах да кажа, но ме нападнаха и аз клекнах.... :handshake:
Посочи къде точно го прочете това, че аз съм го пропуснал:tv:
Как къде аз прочетох незнам си колко страници с възхвала на Алфа не, че има нещо лошо, но чак пък толкова е смешно просто. Чудя са как просто са пропуснали да я сравнят с някой самолет убедена съм, че пак тя ще е по-бързаhttp://s16.rimg.info/86567154cfdf01d0bfea315ec5298c9c.gif
pacho_kardana
22-07-2009, 19:46
Не мисля,че тези 2 мнения са еднакви..останах с впечатлението,че се опитваш да е убедиш алфа какъв боклук е!Тази тема май беше създадена да плюеме другите коли,а не алфа!!!Можеш да направиш тема в която да казваме недостатъците на алфите но каква е ползата?!??!?!!??!?