View Full Version : Проблем с дебитомер
vankatabe
07-02-2006, 17:44
пичове имам проблеми с дебитомера. Някой може ли да ми каже колко струва,къде се мнамира и мога ли да го сменя сам? 145 1.6 16в 98г
Това което знам е че има някакви дебитимери- неоригинални и не ставало добре с тях-било по добре със скъпия вариянт от Ванто-ама........все пак не съм сигурен :? . Бобо и Вальо може да ти кажат повече :D
а как разбра къде ти е проблемът?
Ако наистина имаш проблем с дебитомера наистина не се подлъгвай да взимаш ефти по-добре скъпия :wink: :wink: :wink:
vankatabe
08-02-2006, 13:43
а как разбра къде ти е проблемът?
ами сигурен съм че е или дебитомера или ламбда сондата,просто няма от какво друго да се ебава така с оборотите.като дам газ се чуди 20 сек преди да зацепи и тва го прави на всички предавки.няма топлая няма студена.глъхне и няма мощност. ако не е едно от двете неща не знам от какво друго мкоже да е.
vankatabe
08-02-2006, 13:44
Това което знам е че има някакви дебитимери- неоригинални и не ставало добре с тях-било по добре със скъпия вариянт от Ванто-ама........все пак не съм сигурен :? . Бобо и Вальо може да ти кажат повече :D
добре де а ква е цената горе долу?
примерно:
смуче въздух
дефектен датчик на дросела
и още разни такива неща
аа и предвид че имаш газова слагана от кретени - още 10-тина проблема :wink:
Абе диагностика у Ванто му е майката.........
vankatabe
08-02-2006, 14:35
примерно:
смуче въздух
дефектен датчик на дросела
и още разни такива неща
аа и предвид че имаш газова слагана от кретени - още 10-тина проблема :wink:
за майсторите си прав напрао ми идва да ги запаля,а ми ги препоръчваха много горещо и то таксита ама нейсе. поне нямам проблеми на газ.
vankatabe
08-02-2006, 14:38
Абе диагностика у Ванто му е майката.........
да де ама диагностиката може да не покаже нищо, което ми се струва че ще стане.затова мисля преди да я закарам да видя дали аз няма да мога да си я оправя и да спестя някой лев
Колега, пробвай да го почистиш. Аз така направих и нещата по-зле не станаха имам чувството сега че колцата е отказала цигарите :D :D но много внимателно. Риск винаги има... гаранция 70%
Разкачаш дебитомера взимаш една спринцовка 50 млл и шлалувка 5-10 см. Бенз А92 :D и изпръскваш две зареждания вътре точно по пластинката и околните повърхности без да натискаш много рязко. Чакаш да изсъхне и слагаш.
Много внимателно с цялата операция.
п/с аз си мисля за 90 градуса спирт е по-добре ама с бензина е изпитано.
Дебитомера ми завършва на 111 и не е с интегриран датчик за темп. на въздуха в него.
Благодаря на valjo за психологическа подкрепа. То ръчичките ми трепереха ама кво да се прави..
Една пробвала и... родила :D
vankatabe
08-02-2006, 14:53
Колега, пробвай да го почистиш. Аз така направих и нещата по-зле не станаха но много внимателно. Риск винаги има...
Разкачаш дебитомера взимаш една спринцовка 50 млл и шлалувка 5-10 см. Бенз А92 :D и изпръскваш две зареждания вътре точно по пластинката и околните повърхности без да натискаш много рязко. Чакаш да изсъхне и слагаш.
Много внимателно с цялата операция.
п/с аз си мисля за 90 градуса спирт е по-добре ама с бензина е изпитано.
Дебитомера ми завършва на 111 и не е с интегриран датчик за темп. на въздуха в него.
Благодаря на valjo за психологическа подкрепа. То ръчичките ми трепереха ама кво да се прави..
Една пробвала и... родила :D
ок ще пробвам да го почистя както казваш но ми кажи каде се намира точно щото къвто съм индианец ша зема да почистя нещо дето не е дебитомер. то лошо няма де щото цялата кола е за чистене
я кажи каква газова и къде слага?
Разкачаш дебитомера взимаш една спринцовка 50 млл и шлалувка 5-[/quote]
ок ще пробвам да го почистя както казваш но ми кажи каде се намира точно щото къвто съм индианец ша зема да почистя нещо дето не е дебитомер. то лошо няма де щото цялата кола е за чистене[/quote]
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 0&start=15 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=3936&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E4%E5%E1%E8%F2%EE%EC%E5%F0&start=15)
Да не са му объркали нещо там по тръбопровода юнаците-газаджии?
И на мен нещо ми намирисва за дръвце с газта, а то нали знаеш за какво е - да се гризка....
vankatabe
08-02-2006, 15:00
ловато-за инжекция(не газов инжекцион) 25л. бутилка. слагаха ми я на околовръстното. сервиза е посока от люлин към центъра след езерото. точно 100м. преди сфетофара в дясно.
като имам предвид и другия ти проблем (оправи ли го?) - много е вероятно да не са ти сложили както трябва тръбите за входящия въздух
ама трябва да се види - така на изуст не става
но ми прилига на проблем заради газовата
Проблема имаше ли го преди да сложиш газ?
vankatabe
08-02-2006, 15:48
проблема се появи след като сложих гезта,и го прави само на бензин-на газ работи супер и ми дава 10 на 100 градско. бензин 9 на 100
Еми той Търтея още отдавна ти каза какво да направиш в предната тема.. ама ти като че ли се расърди нещо тогава...
vankatabe
08-02-2006, 15:55
Еми той Търтея още отдавна ти каза какво да направиш в предната тема.. ама ти като че ли се расърди нещо тогава...
напротив не сам такъв човек.благодарен съм за всяко мнение и всеки съвет. а и все пак имам някакво чувство за хумор
ОК
Като се оправи Алфето пиши за протокола какво и е било :D