View Full Version : Газов инжекцион Течна фаза
Здравейте, забелязвам че тук се намират най-много потребители на газов инжекцион в течна фаза.
Може ли да кажете малко отзиви от този тип газова уредба как се обслужва във времето, какви проблеми прави, понеже мисля да си слагам. Също така някой знае ли каква е разликата между Vialle или ICOM JTG освен 3000 лв. (за 6 цилиндров двигател) предполагам че цената може да е обоснована но може и да си е чиста печалбарщина от страна на производителите.
Предварително Ви благодаря за отделеното време
Ами цената е тази. За Европа е около 3000-3300 евро. Като Иком е малко надолу в цената. Новите модели мисля, че са на практика необслужваеми. Но... винаги идва но. Качеството на горивото в България е никакво. И предвид наличието на помпа в бутилката това е голям проблем. По немски форуми съм ровил за Виале и там се споменават пробези по 100-150-200 хиляди без абсолютно никакви проблеми. Тук не вярвам да издържи толкова. Гледам обаче Иком имат филтър на пълначката, което може да е предимство. Колкото за самата уредба като работа - аз съм ЗА с двете ръце. Перфектно работи на газ целогодишно без никакви донастройки и прочие. Карал съм я при минус 13 примерно - няма проблеми. Дори има нещо вярно за динамиката на газ - подобрява се. И толкоз в общи линии.
Благодаря за отговора. това по немските форуми и аз го четох, а относно качеството на газта съм напълно съгласен, сестра ми има кола на газ и знам как е положението, но след като почна да зарежда само на Еко петролиум където газта е гръцка за разлика от всички останали бензиностанции в БГ и Петрол блуфорсгаз която е с добавка, проблемите и рязко спаднаха. Само при тези две горива при 150 когато натисна газта колата ускорява, а с останалите губи мощност и почва да глъхне (колата е Toyota Carina 1.6 с обикновенна газова).
Гледам че в сайта ICOM има представител за България. някой ходил ли е там?
Аз искам да слагам газ на Lexus IS200 и затова разпитвам понеже после всеки възникнал проблем при недобре избрана и монтирана система ще струва доста пари :)
Иком и представителя за България особено са съвсем отскоро на пазара. Аз лично отзиви за Иком нямам още. Ти интересувал ли си се за цена нещо?
Повярвай - каквато и газ да сипваш, след максимум 10 хиляди бутилката е пълна с пепел. Изпитано. Само не знам филтъра на пълначката на Иком дали се предлага като резервна част и дали може допълнително да се монтира.
пуснах им запитване и казаха че за моята кола монтажа на ICOM JTG струва около 3800-4000 докато на Vialle е 7650 лв. в булавтосервиз
Интересно. Като гледам как се монтират газови в България, се плаша вече. И не знам при тази цена, ако се получи фал с монтажа, какво ще правиш вече.
И между другото ми е интересно каква програма ще ти сложат на Виалето. Щото в сайта им няма Лексус. Освен специална поръчка някаква да е.
Относно монтажа и проблемите след монтажа мисла да си поговоря с тях още преди да почна каквото и да е. Относно Виалето наистина го няма в сайта моя модел, но като отидох в булавтосервиз и ми отвориха ценова листа в която имаше моята кола описана като Toyota-Lexus но имаше и точно разновидността на моя двигател. Засега везната клони към ICOM поради финансови съображения, но все пак живото впеатление от сервиза ще си каже финалната дума.
Ясно. Но наистина ме притеснява цялата работа. Да сипеш една торба пари и да си оставят ръцете после... Искрено Не ти го пожелавам това!
да така е, предимството на булавтосервиз е че вече са правили кола като моята и все пак имат някакъв опит, но пък при другите са правили по големи модели на лексус което пак си е опит
nik_hadji
22-06-2009, 18:31
Колеги продавам ГИ течна фаза Ваеле.Уредбата е свалена от 156 1.8 ТС работила е до последно.Но колата влезна за ремонт и уредбата се оказа ненужна. Ако някой се интересува цената е 2000лв.
lubo_red
23-06-2009, 15:07
Благодаря за отговора. това по немските форуми и аз го четох, а относно качеството на газта съм напълно съгласен, сестра ми има кола на газ и знам как е положението, но след като почна да зарежда само на Еко петролиум където газта е гръцка за разлика от всички останали бензиностанции в БГ
Братовчед ми работеше в еко,една комшийка също и от тях знам,че газта е българска за разлика от бензина им:razz:
поздрави
Всичко е възможно за газтам няма да ги защитатавам но не е ясно дали това е за цялата верига или за единичен случай.
А я кажете за течната фаза как стои реално въпроса с клапането и прегарянето, Оинеже пишат по официалните прес релийзи че този проблем не съществува. Дали наистина е така.
Този проблем отдавна липсва въобще за двигатели на газ.
lubo_red
24-06-2009, 00:13
Всичко е възможно за газтам няма да ги защитатавам но не е ясно дали това е за цялата верига или за единичен случай.
А я кажете за течната фаза как стои реално въпроса с клапането и прегарянето, Оинеже пишат по официалните прес релийзи че този проблем не съществува. Дали наистина е така.
Братовчед ми работеше в Перник а комшийката в СФ и газта е от ЛукОйл ама е доста по-добра от другите бензиностанции,или поне в Перник де:razz:
Mind_Control
24-06-2009, 16:50
Тая газова за 7000 лв. ще я избиеш за повече от 100 000 км. и чак след това ще си на някаква печалба. Ако мислиш да си караш колата 200 000 км още има смисъл, ако не е само набутване.
тази газова от 7000 е Виале а тази от 4000 е ИКОМ при положение че правя по 40000 на година мисля че ще имам някаква полза а и колата ми е на 100 000 реални
сестра ми има кола на газ и знам как е положението, но след като почна да зарежда само на Еко петролиум където газта е гръцка за разлика от всички останали бензиностанции в БГ
Извинявам се предварително за спама , но искам само да поясня нещо .
На Еко Петролиум газта не е гръцка . Еко зареждат от Газтрейд - Справка (http://www.gastradebg.com/pagebg.php?P=6)
А от къде зарежда Газтрейд е друга работа - Австрия и се доставя с влакови композиции до терминалите им .
Благодаря за информацията за газтрейд, понеже 2 от обектите са ми напът. Но това че не е лукойлска газта доказва разликата която съм усетил.
Разрових се малко из сайта на представителите на Иком тук. Малко грубовата ми се вижда тази система - дюзите са доста обемни май. Медни тръбички помежду им. Някакви странни шлауси до тях. Иначе като монтаж имат добри идеи хората.
Ще я видим системата
утре вечер трябва да я взема колата с монитриан JTG от въпросния представител, които за разлика от булавтосервиз не се прави на велик и и още с питането ми за такава система да ми каже много пари няма да си я купиш а и да ми каже 2-3 месеца срок на доставка при цена 1000 евро по висока от стандартната за виале.
Ето ме отново,
вече монтирах уредбата и засега съм доволен, разликата от работата на бензин е че колата стана малко по шумна, като онтаж при въпросните представители съм доволен, с някой дребни забележки но като цяло се стараят хорицата. За разход не мога да кажа колко е точно понеже не съм я засичал а и след като мина 1000 ще донастройваме дюзите. Иначе колата без проблем на околовръстното си дигна за отрицателно 205 км/ч при таван от 205, но според мен може и още, също така при изпреварване когато натисна кикдауна се усеща повече мощност от колкото при 100 октанов бензин.
Хм, звучи добре. А какво ще донастройват още?
Здравейте.
Понеже и аз обмислям слагане на газова, но според мен ГИ газова фаза е повече компромис отколкото читаво решение, та...
След повече от година екслоатация, как се представя уредбата? Разход, вървене, подръжка...
Поздрави
nikopld_87
20-05-2013, 14:15
Течна фаза на Vialle (Холандия) са с 5 години гаранция. Колата върви като на бензин и разхода и е същия. По-скъпи са от обикновените газови системи, но във времето излизат по-изгодно. Все пак разхода е по-нисък и от към сервиз икономисваш.
Каква е точно разликата между този инжекцион и газовите инжекциони до 1100лв освен цената ? Инсталира се на по- новите мотори, където не може с обикновен ГИ ?
Основната разлика е, че подава в двигателя ТЕЧНА а не ИЗПАРЕНА фаза на газта.
Георги Живков
20-06-2013, 20:59
Ето още една http://www.brc.by/ru/content/production/sdi
Това не е ли за изпарена фаза доколкото съм запознат.