View Full Version : ИГРА :Що е то ?
Не е ли новата Делта?? По пътя на логиката щом е в шоурум с италянка кола...Пък и погледнах снимка и май е това :)
pacho_kardana
10-07-2009, 15:08
МН ясно че е 159ка...хайде на следващата загадка!
RoMeO_156_GTA
10-07-2009, 15:09
Не е ли новата Делта?? По пътя на логиката щом е в шоу рум с италянка кола...
Добра логика :clap2: Печелиш ценовата листа http://www.lancia.bg/images/razni/File/Price_List_Lancia_Delta_Nov08-new.pdf :tooth:
МН ясно че е 159ка...хайде на следващата загадка!
не е 159 ... губиш .... 159 е на преден план , не на заден
Furious 155
10-07-2009, 15:11
Не е ли новата Делта?? По пътя на логиката щом е в шоурум с италянка кола...Пък и погледнах снимка и май е това :)
точно тя трябва да е - новата делта!
Добра логика :clap2: Печелиш ценовата листа http://www.lancia.bg/images/razni/File/Price_List_Lancia_Delta_Nov08-new.pdf :tooth:
не е 159 ... губиш .... 159 е на преден план , не на заден
Хахаха наскоро некакъв филм гледах с тая Делта, Ангели и Демони май...Ако бях женен с деца и кран се бе стоварил върху главата ми сигурно щях да си взема такава :)
pacho_kardana
10-07-2009, 15:18
23841
Айде лесно е :)
Т'ва май беше на братя Диневи...?
WTF ? Прилича ми на скумрия :Yoda:
Само те имат достатъчно пари за да си позволят подобни извращения :) Но колата е впечетляваща. Кайто я познае получава награда снимки от разтоварването.
niksonjr
10-07-2009, 15:31
Mitsuoka Orochi!
Голяма грозотия е според мен!
Mitsuoka Orochi!
Голяма грозотия е според мен!
Правилно.
23843 238442384523846
vankata_ll
10-07-2009, 15:57
А тази кола им е била подарък, или наистина са си я купили :shocked:
Хората са колекционери, притежават уникални коли ,не само съвременни но и адски редки ретромодели. Иначе колата е като морско чудовище.
23855
Каква е бялата кола. И сега за тези смятащи,че колата е Lamborghini НЕ Е.
AntiLuuP
10-07-2009, 17:49
23855
Каква е бялата кола. И сега за тези смятащи,че колата е Lamborghini НЕ Е.
TOYOTA 4 пъти по евтина от ламбото ;) :oops::go:
Браво, Toyora MR е и освен че тази реплика е 4 пъти, даже 5 по евтина от истинското Ламбо до 200км.ч е и по бърза по обясними причини. Когато репликата и истинското Ламбо са спрени една до друга неможе да се различи,че едното не е Ламборджини. Докарана е 1:1 с оригинала и екстериорно и интериорно.
niksonjr
10-07-2009, 19:07
Колкото и барза да е тази Toyota MR2, ако ще и 100 пъти по-бърза да е и колкото и еднаква да изглежда с Lamborghini Gallardo, винаги бих избрал Lamborgini-то.
Браво, Toyora MR е и освен че тази реплика е 4 пъти, даже 5 по евтина от истинското Ламбо до 200км.ч е и по бърза по обясними причини. Когато репликата и истинското Ламбо са спрени една до друга неможе да се различи,че едното не е Ламборджини. Докарана е 1:1 с оригинала и екстериорно и интериорно.
Това в България ли е? Колко горе долу е излезнал този проект знаеш ли?
Баш техно си е. Долу на яхтеното пристанище в Свети Влас може да се види .. нека да е грозна, но единствена...
Аз бих искал още малко снимки и инфо за въпросната Тойота,стана ми интересно.Благодаря предварително и се извинявам за офф-а
23930 23931
23932 23933
Оранжевото е истинско Ламбо, бялото е репликата. Собственост са на две семейства имащи общ бизнес, оранжевото е на едното, бялото и СЛР-а на другото. Бялто ламбо се кара от сина им. Ако някой намери разлики д акаже, аз лично съм ги оглеждал подробно и отвътре и отвън и разлики не съм намирал.Само една бълото е с ръчна скоростна кутия.
Репликата е страхотна,излезе им около 50к, като може да излезе и по малко зависи от това колко искаш да ти е пипнат мотора на колата и от материалите за интериора, и това какви екстри искасш. Донор колата е Тойота МР, двигателя е допълнително пипнат, колко коне не се знае. Предването е задно, кутията ръчна.
tipo1960
11-07-2009, 13:33
23855
Каква е бялата кола. И сега за тези смятащи,че колата е Lamborghini НЕ Е.Това нещо не го разбрах,колата ли трябва да познаваме,или базата на която е правена репликата,и тази реплика я правят върху няколко бази още.
Да не прозвучи като заяждане ,но хората схванаха какво имам впредвид и познаха. А колкото до това репликата върху какви бази още я правят и идея си нямам не съм се интересувал. Ако бях на 20 години и исках да изпонае*а полвин Варна точно такава реплика щях да си взема,защото повярвай ми почти никой не знаеше доскоро че е реплика.И аз ако не се познавах с тях нямаше да разбера. Във варна има още една реплика на Ламбо Кунтач но от много години не съм я виждал.
Да не прозвучи като заяждане ,но хората схванаха какво имам впредвид и познаха. А колкото до това репликата върху какви бази още я правят и идея си нямам не съм се интересувал. Ако бях на 20 години и исках да изпонае*а полвин Варна точно такава реплика щях да си взема,защото повярвай ми почти никой не знаеше доскоро че е реплика.И аз ако не се познавах с тях нямаше да разбера. Във варна има още една реплика на Ламбо Кунтач но от много години не съм я виждал.
баси много кофти , че не са направили нещо по което да се различават ако ще и само емблемата да е иначе колата е страшна :coolio:
Оранжевото е истинско Ламбо, бялото е репликата.
Е ,ти ме убиhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/478677.gif
tipo1960
11-07-2009, 18:22
Имам предвид да не се полу4и това,какви са тези колиhttp://www.picvalley.net/u/2751/15741650965913964541247325704uHgMk8kEbQY2HOIsjM9j. JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2751/15741650965913964541247325704uHgMk8kEbQY2HOIsjM9j. JPG)
Имам предвид да не се полу4и това,какви са тези коли
ами надявам се ферари и ламбо
На тези им личи от километри че са реплики или се бъркам. Не съм виждал наживо тези модели сложени до оригинал и немога да кажа. Но качеството на тези е ужасно... Поне да копират с уважение. Сега ми казаха,че тези който са правили бялото ламбо имали готова реплика на Ревентон, само че е за платформа са използвали Мурсиелаго.
tipo1960
11-07-2009, 20:47
Имам предвид да не се полу4и това,какви са тези колиhttp://www.picvalley.net/u/2751/15741650965913964541247325704uHgMk8kEbQY2HOIsjM9j. JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2751/15741650965913964541247325704uHgMk8kEbQY2HOIsjM9j. JPG)
Тези двете неща, са спечелили награди за най-добри реплики.Червеното нещо е MR2,а синьото нещо е Fiero.
Точно това се мъчих да се сетя, на базата на Понтика правеха реплики. Варненския Кунтач е на тази база,ама не се меркал скоро..
Това ми го прати един познат, колата е в Ямбол...
24132 24133
niksonjr
17-07-2009, 07:53
Виждам в последно време тази тема се е извратила и доста офтопик се е насабрал с тези fake sh*t реплики.
Затова пускам нова загадка. Според мен тази ще е най-трудната за отгатване, но пускам я защото много хора от форума едва ли са виждали този невероятен автомобил с меко казано втрещяващ дизайн и елементи (на мен лично част от елементите ми напомнят Стелт при самолетите). А интересното е как състезателен автомобил може да има толкова тънки А-колони а вратите да са просто прозрачни от стъкло или друг подобен материал. Но все пак говорим за 1968 година :)
Така, че общо взето смятам, че ще е интересно за много от колегите във форума да научат повече за този автомобил.
Отсега казвам автомобила не е известна марка. Но компанията, която прави този автомобил е участвала и все още участва в доста състезатения и досега не изневерява на странния си дизайн.
niksonjr
17-07-2009, 16:27
Lotos ли е ?
Не е Лотус!
Прилича много на Lola T70 ама сега погледнах и не намерих точно този вариант...
niksonjr
17-07-2009, 22:06
Прилича много на Lola T70 ама сега погледнах и не намерих точно този вариант...
Не е и Lola.
Много ми напомня на McLaren..
Незнам каква е горната странна кола,пускам някаква нова ама незнам каква е .......
Незнам каква е горната странна кола,пускам някаква нова ама незнам каква е .......
Май е дърта Хонда
Май е дърта Хонда
Honda Prelude coupe 1980 год.
Да дърта е, ма е със задно :naughty:
на мен ми прилича на някои ДАТСУН
niksonjr
18-07-2009, 01:56
Honda Prelude coupe 1980 год.
Да дърта е, ма е със задно :naughty:
Honda Prelude 1st Generation е.
Но мисля, че е с предно, а не със задно предаване. Ето справка: http://carfolio.com/specifications/models/car/?car=23958
Я сега да жидим ко туи 24373 Ако се затрудните ще дам жокер !!!
niksonjr
18-07-2009, 09:24
Така като гледам е Alfa Romeo 33.
Жалко, че така са се изгаврили с автомобила според мен.
niksonjr
18-07-2009, 09:28
Много ми напомня на McLaren..
Не е и McLaren! По скоро Lola-та, която постна колегата прилича на McLaren, но не и това, което съм задал за отгатване.
Ако не се отгатне скоро, ще дам жокер!
Honda Prelude 1st Generation е.
Но мисля, че е с предно, а не със задно предаване. Ето справка: http://carfolio.com/specifications/models/car/?car=23958
Опс грешка. Със предно е
Да точно така! Обърках се - Сори
Айде и от мен една загадчица :naughty:
http://img440.imageshack.us/img440/7521/lelemedia.jpg
Опс грешка. Със предно е
Да точно така! Обърках се - Сори
Айде и от мен една загадчица :naughty:
http://www.carsablanca.de/Fotostrecke/iso-lele/2#pathway
Кое точно е загадката?:grin:
ludkanar
18-07-2009, 10:12
155???:gruebel:
Кое точно е загадката?:grin:
Туй е загадката...http://img440.imageshack.us/img440/7521/lelemedia.jpg
pacho_kardana
18-07-2009, 12:00
155???:gruebel:
Трябва да е 33.. :hmm:
Туй е загадката...http://img440.imageshack.us/img440/7521/lelemedia.jpg
То си го пишеше ISO Lele....:naughty::naughty:
Я сега да жидим ко туи Ако се затрудните ще дам жокер !!!
Тва е 33 с отвратителни стопове.....Според мен :):):)
niksonjr
19-07-2009, 08:55
Виждам в последно време тази тема се е извратила и доста офтопик се е насабрал с тези fake sh*t реплики.
Затова пускам нова загадка. Според мен тази ще е най-трудната за отгатване, но пускам я защото много хора от форума едва ли са виждали този невероятен автомобил с меко казано втрещяващ дизайн и елементи (на мен лично част от елементите ми напомнят Стелт при самолетите). А интересното е как състезателен автомобил може да има толкова тънки А-колони а вратите да са просто прозрачни от стъкло или друг подобен материал. Но все пак говорим за 1968 година :)
Така, че общо взето смятам, че ще е интересно за много от колегите във форума да научат повече за този автомобил.
Отсега казвам автомобила не е известна марка. Но компанията, която прави този автомобил е участвала и все още участва в доста състезатения и досега не изневерява на странния си дизайн.
Жокер:
Британска марка автомобил. Ако трябва да я сравнявам с някой друг производиел то това би било TVR.
Фирмата е по-известна не с този автомобил от загадката, а с спортните си модели с предноразположен двигател.
Човече заби ме в земята...Произвежда ли се още тази марка?
niksonjr
19-07-2009, 12:00
Човече заби ме в земята...Произвежда ли се още тази марка?
Фирмата е произвеждала автомобили до 2007 година.
Също като жокер мога да кажа, че повечето модели на тази марка автомобили са използвали двигатели V8 от Rover, Chrysler, Ford и др. Автомобила, който съм задал като загадка е използвал V8 двигател и е единствен екземпляр. Участвал е в състезание за издръжливост, но поради електрически проблем не е завършил.
niksonjr
19-07-2009, 12:51
Marcos Mantis XP
Браво! Кое ти подказа, че е това автомобила?
Браво! Кое ти подказа, че е това автомобила?
:offtopic: Щото е все още с XP след тая година почват да ползват Vista :):):):)
P.S.Как може да пиша такива глупости !!! :Suicide:
Това,че е фалирала през 2007-ма. Още вчера си мислих за тая фирма ама неможах да намеря точно колата която си сложил.И за да не стане като с Лолата се разтърсих ама нищо. Като каза, че е фалирала през 2007 се светнах и се поразрових малко повече и попаднах на модела.
ПП. Името XP общснява защо колата се е прецакала на състезаниетоп по издръжливост.Още оттогава не му е тръгнало на това име ;)
niksonjr
19-07-2009, 13:18
Това,че е фалирала през 2007-ма. Още вчера си мислих за тая фирма ама неможах да намеря точно колата която си сложил.И за да не стане като с Лолата се разтърсих ама нищо. Като каза, че е фалирала през 2007 се светнах и се поразрових малко повече и попаднах на модела.
ПП. Името XP общснява защо колата се е прецакала на състезаниетоп по издръжливост.Още оттогава не му е тръгнало на това име ;)
Ех издадох се с тази година :)
Айде още 1-2 загадки...:spiteful:
А за първите 2-ма познали, ще има
награда -по една суха паста "Наслада" :tooth:
Това е лесно...8)
http://img156.imageshack.us/img156/7076/caskmdf.jpg
А тук .. да ви видя..:spiteful:
http://img505.imageshack.us/img505/697/sidefront125.jpg
pacho_kardana
19-07-2009, 17:10
Първото да не е понтиак?
Първото е Камаро 3 1982-1992
Първата и аз мисля ,че е Понтиак някакъв ,а втората ми прилича на много променено BMW Z3 .
Първото е Камаро 3 1982-1992
Първото да не е понтиак?
Не е Понтиак!
Ето Спийдъра, печели "Наслада-та"
Chevrolet Camaro 3(Z 28 ) Точно така!
А кажете ся , тва синьото долу , какво е... ?
Marcos Mantis GT? Възможно е да е и от LM серията..
Marcos Mantis GT? Възможно е да е и от LM серията..
Морган или ТВР?
kokless, Сори ама не позна, 2-рата паста отива при
Tanatos! Повече няма...:lol:
Точно така- Мarcos Mantis е!
Айде ся е ваш ред, давайте и вие загадки, гатанки и прочие..
24706
Лесно е :)
Ферари бре! Дино (Спайдер)
Ако не се лъжа,от 67 ма
трябва да търся в книгите...
pacho_kardana
19-07-2009, 18:23
Ферари бре! Дино (Спайдер)
Ако не се лъжа,от 67 ма
трябва да търся в книгите...
То му се скива емблемата.. :mr-t:
Горе долу позна 1968 GTS spider :)
Емблемата мислех да я махна ама викам айде..:)
24707
А това? :)
AntiLuuP
19-07-2009, 18:39
Горе долу позна 1968 GTS spider :)
Емблемата мислех да я махна ама викам айде..:)
24707
А това? :)
Жълта кола с десен волан ....
niksonjr
19-07-2009, 18:57
Мисля че е MGB GT с custom design на купето.
Мисля че е MGB GT с custom design на купето.
Не :)
niksonjr
19-07-2009, 19:33
Не :)
Хм. бях сигурен, че поне марката е MG. Очевидно съм се обаркъл. :)
Поне си се насочил правилно,че е британско :)
AntiLuuP
19-07-2009, 23:53
Поне си се насочил правилно,че е британско :)
Ягуар :oops:
24707
А това? :)[/QUOTE]
Датсун :pokey:
niksonjr
20-07-2009, 08:07
Отпред фаровете и мигачите приличат на Лотус Europa. Но пук Лотус-а е с централноразположен двигател пред задната ос, а това е с предноразположен двигател.
Лотус ли е?
Оце жокери - Двама братя са основали фирмата през 58-ма, и до ден днешен колите се произвеждат.
Много ми мяза на Triumph Gt6 MKI
Това ли е? Или в краен случай е Bristol..
Друго незнам кво може да е тва чудо..:gruebel:
Ааааа прилича на Triumph-а ама не е, разлгедай го има разлика в халогени, дръйки на врати, гърловината на резервоара :) Ако се предавате кажете :)
AntiLuuP
20-07-2009, 14:05
Ааааа прилича на Triumph-а ама не е, разлгедай го има разлика в халогени, дръйки на врати, гърловината на резервоара :) Ако се предавате кажете :)
Аз се предадох още с първото предположение .... :oops:
Austin Healey???
Отново не...Аз си мислех,че това ще е по лесно...Щом имаше хора знаещи за Marcos Mantis-a би трябвало и тази да е разгадаете.
niksonjr
20-07-2009, 20:56
Gineta G21 :)
Междо другото мислех си една от загадките, която да пусна, да бъде Gineta, но ме изпревари :)
Браво колега, това е колата. Хайде, сега пак сте вие.
Ех вярно бе.. Gineta e..
Такаааа, да видим сега кой ще
грабне голямата награда - вафла "Боровец" :tooth:
http://img518.imageshack.us/img518/4338/gvfgf.jpg
Успех в мисленето и в търсенето в Гугъл хе хе :wow: :lol:
AC - Auto Carrier ?
Не позна! .. Давай, нататък!
Жокери..?
Би било добре некой жокер :)
Би било добре некой жокер :)
Известна английска марка спортни коли...
Участвала е в поредица шпионски филми...:innocent:
niksonjr
21-07-2009, 07:47
TVR Tuscan 1972?
Точния модел от загадката мисля, че е TVR 2500M!
niksonjr
21-07-2009, 07:48
Ето и една загадка от мен отново.
Смятам, че ще я познаете лесно!
Точния модел от загадката мисля, че е TVR 2500M!
TVR Tuscan 1972?
Твърде "топло", ама не е 2500M , нито Tuscan...:lupe:
A e Vixen S2!
Пфууу гледах Vixena ама мигачите ме излъгаха...
А това синичкото на стария Lotus Esprit ми бие нещо..ама едва ли е...че требва се помисли повечко.
И на мен ми мяза на Лотус,ама нз.
niksonjr
21-07-2009, 13:39
Прави сте, че прилича на Лотус, но не е!
pacho_kardana
21-07-2009, 22:48
Ето и една загадка от мен отново.
Смятам, че ще я познаете лесно!
Нисан?:prescription:?
Има нещо червеничко в емблемата, не е нисан сякаш...ама ще почакаме да разберем,може и аз да греша...
niksonjr
22-07-2009, 07:37
Нисан?:prescription:?
Не е Нисан! Жокер: Европеска марка автомобил е! :)
Хмммммм,трудните коли ги разгадахме а това подобе на Форд Пробе не можем....Боже,боже....
niksonjr
22-07-2009, 15:40
Хмммммм,трудните коли ги разгадахме а това подобе на Форд Пробе не можем....Боже,боже....
Не бих сравнил Ford Probe точно с този автомобил. Прилича повече на Lotus Excel отколкото на един неуспешен модел на Ford, какъвто е точно Probe.
Един жокер: Ако ви спомена от коя държава е марката на автомобила веднага съм сигурен, че някой ще я познае, защото не са много спортните автомобилни марки от тази държава. Почти се издадох според мен :)
Тунингован Талбот? Бааа ли го
pacho_kardana
22-07-2009, 16:27
Друг жокер?
niksonjr
22-07-2009, 16:51
Тунингован Талбот? Бааа ли го
Леко топло. Но не е Талбот :)
niksonjr
22-07-2009, 21:07
OK. Виждам, че ви затруднява.
Давам жокер: Марката автомобили са участвали в Le Man и дори във Формула 1, за кратко време.
niksonjr
22-07-2009, 21:31
Matra Murena????
Не не!
---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:29 ----------
Пробвайте се още малко и ако не успеете и този път ще дам и последния най-голям жокер.
pacho_kardana
22-07-2009, 21:43
Не не!
---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:29 ----------
Пробвайте се още малко и ако не успеете и този път ще дам и последния най-голям жокер.
Като гледам давай направо жокера..!
Тая кола ми е*а майката. Имам на един фотоколаж всички марки коли и модели участвали в Ф1 от началото до 2004. Гледам и се чудя коя е тази марка....
niksonjr
22-07-2009, 22:00
Последен жокер. Ако и това не помогне и кажете, че се отказвате, ще напиша марката и модела.
Колегата tanatos се насочи правилно. Френска марка е!
pacho_kardana
22-07-2009, 22:14
Аз сигурно не я знам тая марка и се предавам!
niksonjr
22-07-2009, 22:15
Panhard?
Много далеч е от отговора. Panhard не правят леки автомобили от 60-те години насам.
Оххх да е.а и Вентурито 260 кухо до е.а.. Съвсем го бян отписал
niksonjr
22-07-2009, 22:38
Оххх да е.а и Вентурито 260 кухо до е.а.. Съвсем го бян отписал
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ браво! Не очаквах толкова да ви затрудни.
За мен лично като кажа френски сериен спортен автомобил и веднага правя асоциация с няколко марки:
-Bugatti(не бих казал, че е чисто френска марка при положение, че е основана от италианец)
-Venturi - автмобилна марка, която лично на мен много ми харесва. Особено 600 LM е страшен автомобил според мен.
Всички други са просто модели на марки които обикновено не правят истински спортни автомобили или ги правят но средно на всеки 20-30 години изкарват по един такъ. Примерно:
-Renault Alpine
-Matra Bagheera
-Matra Murena
Особено на Matra моделите са уникални според мен. Три седалки в един ред и двигател разположен неподсредстено зад тях. И също в Matra Bagheera е правен експеримент с U-образен двигател :) Супер добро!
pacho_kardana
22-07-2009, 22:41
:cheers:
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ браво! Не очаквах толкова да ви затрудни.
За мен лично като кажа френски сериен спортен автомобил и веднага правя асоциация с няколко марки:
-Bugatti(не бих казал, че е чисто френска марка при положение, че е основана от италианец)
-Venturi - автмобилна марка, която лично на мен много ми харесва. Особено 600 LM е страшен автомобил според мен.
Всички други са просто модели на марки които обикновено не правят истински спортни автомобили или ги правят но средно на всеки 20-30 години изкарват по един такъ. Примерно:
-Renault Alpine
-Matra Bagheera
-Matra Murena
Особено на Matra моделите са уникални според мен. Три седалки в един ред и двигател разположен неподсредстено зад тях. И също в Matra Bagheera е правен експеримент с U-образен двигател :) Супер добро!
Никога нямаше да се сетя!
Човече,Вентурито го бях отписал тотолно. Всека друга френска кола прехвъърлих,но Вентурито.... А за Матрите си много прав. Тази загадка ме свърши направо...
niksonjr
22-07-2009, 23:00
:cheers:
Никога нямаше да се сетя!
Според мен това е доброто на тази тема. А именно, че всеки може по интересен начин да научава за автомобили които са уникални и малко известни и доста от тях вече не са съществуващи. Вземете за пример De Tomaso, Marcos, TVR, Venturi, Matra, ... Понякога много съжалявам, че вече много рядко се правят такива автомобили.
---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:48 ----------
Давайте с нова загадка! Сега е някой друг наред! :)
niksonjr
24-07-2009, 07:44
Panhard 24CT
AntiLuuP
24-07-2009, 13:22
Предполагам няма да ви затрудни ама все пак да пробвам....
niksonjr
24-07-2009, 13:24
:)
Maserati MC12
niksonjr
24-07-2009, 13:25
Айде и от мен една лесна загадка!
AntiLuuP
24-07-2009, 13:28
:)
Maserati MC12
Печелиш усмивка по радиото ..
автомобилът е изцяло изграден върху шасито на Ferrari Enzo, но двигателят е на базата на този от пистовата весрия MC12 GT1 - 6000 куб. см. и 755 к.с. (срещу 5800/660 при Enzo). Запланувано е производството само на 12 бройки и - не, няма да видите Maseratti MC12 по българските улици, защото автомобилът не е 'хомологизиран' за движение по пътищата.
Ааа как да не е, за българия може и да не е ама за англия 100% е. Даваха мисля по Фифт Гиър, милионера който си купил такова(същия купил и болида на Шумахер). Караше 300 км Мазератито до пистата, имаше си заден номер а преднищ беше в колата защото му грозял муцуната. Та спокойно си го караше пича, даже на пистата се занесе и се блъзсна, счупи задното крило. Качи се на магистралата и се прибра...
а за загатката на niksonjr (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=2741) мислим...
pacho_kardana
24-07-2009, 14:26
Айде и от мен една лесна загадка!
Да не е алфа RZ?
niksonjr
24-07-2009, 14:34
Не е SZ нито RZ!
Alfa Proteo?? хммм и е със задно...
niksonjr
24-07-2009, 14:37
Да! Казах ви, че е лесно!
Предшественика на ГТВ и Спайдер, сега го прочетох това :)
niksonjr
24-07-2009, 15:09
Alfa Proteo?? хммм и е със задно...
С двойно предаване е, както също четирите колела са завиващи. V6 3.0 24V двигател от Алфа 164. За база са използвали скъсено шаси от 164. То и пълното наименование е Alfa Romeo 164Proteo Concept.
Дизайнер Walter DaSilva.
Както се вижда части от дизайна на елементи на този концептуален модел са използвани и при дизайна на GTV и Spider.
Една лесна загадка от мене ;)
http://www.saint.org/blog/uploaded_images/jensen-interceptor-790128.jpg
niksonjr
24-07-2009, 16:53
Jensen Interceptor
Първия сериен автомобил със 4x4 предаване.
Бързак си :)
От известно време съм в Англия и имам наблюдение над две такива уникални машини ,едната с 7.2 мотор ,а другата с 6.3 Страхотен класически автомобил !
pacho_kardana
24-07-2009, 17:36
ягуар?
pacho_kardana
24-07-2009, 17:44
:shocking:
Нем.
астън мартин?
pacho_kardana
24-07-2009, 17:57
Не е Британско.
жокер?
Ето нещо и от мен:
(ама май е лесно)
pacho_kardana
24-07-2009, 17:59
Ето нещо и от мен:
(ама май е лесно)
ламбо?
Ламборгини Лм 002,жокера е че е италианско.
pacho_kardana
24-07-2009, 18:02
Ламборгини Лм 002,жокера е че е италианско.
Може да се изложа,но се изложиш достатъчно така че .. мазерати?
Споко не се излагаш,ма не е и Мазерати.
Тва на една Ланча ми бие ама немога да намера дали е така или не..
...енд дъ уинър ис:...
:bouncing_smiley:Flame:bouncing_smiley:
Ами всъщност е Ланча Фламиния Супер от 1967,Tanatos почти я позна.
http://img228.imageshack.us/img228/2276/pict3334.jpg
:whistle::gruebel:
Да видим сега...
Мамка му :) требваше да поровя повечко.
niksonjr
24-07-2009, 21:54
http://img228.imageshack.us/img228/2276/pict3334.jpg
:whistle::gruebel:
Да видим сега...
Еи това си е трудно. Някаква друга снимка няма ли?
niksonjr
24-07-2009, 22:02
Морис?
MG да е?
Да,точно тази решетка прилича на MG.
Морис?
MG да е?
Да,точно тази решетка прилича на MG.
Еи това си е трудно. Някаква друга снимка няма ли?
ХА ха Нито една от изброените от вас марки не е!:wow:
Друга снимка.. по-трудна ли да ви пускам тогава??
Напънете се малко бре момчета, толкова други марки познахте, а баш тая нема да я пузнайте ба.. :tooth:
май не е MG това, с тоя РЪБ на капака....
---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:35 ----------
Cobra ??????
niksonjr
24-07-2009, 22:40
Cobra ??????
MG беше само отчаян опит за налучкване на отговора! И аз си помислих за Cobra или по-точно AC (Извивката на предните панели) но не съм открил такъв модел все още.
---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:35 ----------
Cobra ??????
Мисли, мислиии!
Дизайна на колата е такъв.."издайнически":wow:
Огледайте я добре, вижте всички екстериорни белези.:coolio:
аз ще получа интериорно психични белези ако се не сетя :)
голямата риба
24-07-2009, 22:59
Maserati A6 G54 Zagato
не можах обаче да намеря кабриолет
Отпред на емблемата има кон,ама такова ферари....НЕ СЪМ ВИЖДАЛ
Мазерати е май даааа
niksonjr
24-07-2009, 23:03
Maserati A6 G54 Zagato
не можах обаче да намеря кабриолет
Точно и аз бях тръгнал да търся Maserati A6 някоя модификация. Но не намерих точно същата никъде.
Отпред на емблемата има кон,ама такова ферари....НЕ СЪМ ВИЖДАЛ
Мазерати е май даааа
Изобщо не е Мазерати бе!
Аййййй:shocking:
Кон, магаре.. ли има незнам, ама какво гледате, какво
мислите ейй
niksonjr
24-07-2009, 23:09
Изобщо не е Мазерати бе!
Аййййй:shocking:
Кон, магаре.. ли има незнам, ама какво гледате, какво
мислите ейй
Нито кон, нито магаре виждам аз. Затова споменах да се даде някаква друга картинка да видим повече детайли по купето. Или дай някой жокер поне ни насочи нанякъде.
Два нокътя изгризах,давай жокер :)
Нито кон, нито магаре виждам аз. Затова споменах да се даде някаква друга картинка да видим повече детайли по купето. Или дай някой жокер поне ни насочи нанякъде.
Жокера е:
Южноевропейска марка... ;)
Детайли по купето.. вижте страничните лайсни,
особената форма на калниците както и халогените и цветът
Повече от това - какво да пиша...?
голямата риба
24-07-2009, 23:19
http://www.allsportauto.com/photoautre5/maserati/a6/g54_zagato/1955_maserati_a6_g54_zagato_25_m.jpg
http://www.allsportauto.com/photoautre5/maserati/a6/g54_zagato/1955_maserati_a6_g54_zagato_25_m.jpg
Ето, видяхте ли ?
Мазератито се отличава ярко от другите коли...!
Никога не може да бъде сбъркано с друга марка!
Ех тия италиянци...:flower:
П.П Ако се предавате, кажете си го!
нема се предаваме, това е интересното тук, замина още един нокът. Като свършат ще се предам ;)
niksonjr
24-07-2009, 23:32
Жокера е:
Южноевропейска марка... ;)
Детайли по купето.. вижте страничните лайсни,
особената форма на калниците както и халогените и цветът
Повече от това - какво да пиша...?
Честно казано по тези жокери бих определил марката, че е Lancia. Не може да не се отрече че въпросия модел и Мазератито има доста общи черти особено във формата на фаровете и панелите над предните колела както и част от решетката отпред.
Честно казано по тези жокери бих определил марката, че е Lancia. Не може да не се отрече че въпросия модел и Мазератито има доста общи черти особено във формата на фаровете и панелите над предните колела както и част от решетката отпред.
нема се предаваме, това е интересното тук, замина още един нокът. Като свършат ще се предам ;)
Момчета,
Да не ви мъча повече, ето ви:
;)
http://img151.imageshack.us/img151/4425/pict3335.jpg
Да видим сега Ланчиа ли е????:tongue2:
niksonjr
24-07-2009, 23:52
Ferrari 212 Inter Cabriolet от 1952 година
Е аз като обяснявам,че има шибан кон отпред...1000 пъти избистрях снимката и все кон излиза..Браво на niksonjr
niksonjr
24-07-2009, 23:59
Честно казано повече ми помогна извивката на задния калник да го разкрия, че е ферари, отколкото лайсната острани или предният мигач. Пък и това не е стандартния модел на 212 а е кабриолета, което още повече ни затрудни. Особено предната рещетка не е от най-обичайните за феррари и се различава от повечето модификации на стандартното 212. Но все пак добра загадка. Много ни затрудни, но това е готиното понякога да гледаш и най-малкия детайл и да намираш прилика с някоя марка.
Браво за загадката. Много ни изпоти, но я разгадахме все пак.
Furious 155
25-07-2009, 02:37
а аз като видях и прочетох какво е това, за малко да си прережа вените... я сега отгатнете какво е то... дам ТО е :)
http://i.dir.bg/CMS/2009/07/23/18_120900.jpg
pacho_kardana
25-07-2009, 03:56
а аз като видях и прочетох какво е това, за малко да си прережа вените... я сега отгатнете какво е то... дам ТО е :)
http://i.dir.bg/CMS/2009/07/23/18_120900.jpg
Ситроен?
И аз така мисля все пак емблемата се вижда :crazy:
niksonjr
25-07-2009, 08:19
Citroen 2CV на базата на Ferrari F355 или по-скоро Ferrari F355 с ламарини от Citroen 2CV.
От няколко дни го пускат навсякаде по автомобилните сайтове. Дори и видео има. Звука е уникален защото то си е F355 само купето е от Citroen. Тъпо е според мен, но това си е мое мнение. Все пак F355 е толкова красиво Ferrari и да жертваш един такъв автомобил, за да реализираш болните си идеи на мен не ми се нрави.
Ferrari 212 Inter Cabriolet от 1952 година
Правилен отговор! Браво!!!!!!
Това е да!
Внимание!!! Що е то???26057
Ееее това от пред ми прилича доста на Волга :gruebel:
не!! жокер не е европеиска марка
niksonjr
01-08-2009, 09:01
Toyota Publica
Междо другото бях се насочил към Daihatsu и чрез модела Daihatsu Consorte, който е базиран на Toyota-та, намерих модела Publica.
toyota e но не е publika
Други предложения за отговора има ли???
Не е ли първата Корола това?
Правилен отговор!!! 26276
Туй ...мисля ,че е лесно!?
marian2784
02-08-2009, 20:52
еди жокер може ли немка ли е е ми рии н баварец ама незнам
niksonjr
02-08-2009, 22:43
Някакъв тунинг на Ford Focus Coupe ми се струва, че е. Американското изпълнение на Focus е обаче, затова и няма нищо общо с Ford Focus-a, който се среща в Европа!
Фокус е да,ма американска версия.
Предницата го издава .... и леко замаскираната емблема :) Ford
niksonjr
03-08-2009, 21:07
Предницата го издава .... и леко замаскираната емблема :) Ford
От снимката, която си постнал според мен детайлите които издават, че е Ford Focus Coupe (Американско изпълнение), са страничния профил на прозорците и особено извивката на задния страничен прозорец, както и като цяло страничния профил на автомобила. Естествено тези детайли нямат нищо общо с европейския Фокус, още повече че eвропейския Фокус няма изобщо версия Coupe. Така, че ако човек не е виждал поне веднъж какво американците наричат Ford Focus трудно би разпознал точно този автомобил като Ford Focus.
Според мен друг подобен автомобил, който много прилича на Focus-а от точно тази снимка е Scion tC.
Това го срещнах на пътя и не разбрах, какво е точно ....!
RoMeO_156_GTA
04-08-2009, 14:31
Това го срещнах на пътя и не разбрах, какво е точно ....!
SsangYong Chairman :wierdo: с двигател на Мерцедес
http://en.wikipedia.org/wiki/SsangYong_Chairman
http://www.madwhips.com/upload/images/ssangyong_chairman_limo_3-568-426.jpg
Китайски простотии:bouncing_smiley:
Всъщност не е са много зле Санг Йонга :) Рекстъна моя го взех на бартер срещу едно ЦЛК-а от приятел. При него не е имал никакви проблеми а и на мен ми се струва корава машина. За предните рекстъни съм чувал кофти неща, но конкретно с ЦДИ мотора и Т-троника са здрави.
niksonjr
04-08-2009, 16:07
Айде още една загадка от мен!
niksonjr
06-08-2009, 09:15
Хайде, никой ли не знае какъв е този автомобил.
Големината на автомобила подсказва производителя от коя държава е.
RoMeO_156_GTA
06-08-2009, 09:20
Американска е , но каква :bouncing_smiley: Стрелям на посоки - Шевролет Шевел
niksonjr
06-08-2009, 09:29
Американски е да! Но не е Шавел! Формата е много специфична на автомобила. Особено в задната част след B-колоната! В инженерно отношение автомобила е много различен особено за американските стандарти.
'66 Chevrolet Corvair 500
Много елегантна кола!
С 6 цилиндров Боксер разположен отзад! :
....the Corvair's powerplant was an aluminum, air-cooled 140 in³ (2.3 L) flat-6 engine. The first Chevrolet Corvair engine produced as little as 80 hp (60 kW). Later versions developed as much as 180 hp (134 kW)
niksonjr
06-08-2009, 10:18
Браво точно Corvair е!
Наистина елегантен автомобил! Освен това много различен в инженерно отношение:
задноразположен boxer двигател с въздушно охлаждане (също както и при Porsche и VW Beetle).
Някои от следващите модификации имат дори турбо.
Интересното е че на същата платформа са разработвани освен това елегентно купе, също така и седан, комби, кабриолет и дори микробус (също много подобен като конфигурация на VW Transporter).
stiliyan66
06-08-2009, 11:24
Хайде, никой ли не знае какъв е този автомобил.
Големината на автомобила подсказва производителя от коя държава е.
Бил съм много пъти в Япония и Корея и Там карат големи коли като в Щатите а не като в Европа. Това за малките японски коли е дивотия. Карат големи тойоти и мазди, бусове с окачване на джип, джипове и спортни нисани и мицубишита. Бълхоподобните боклуци ги изнасят за нас. За няколко години в Корея съм видял само ДЕСЕТИНА Тико и Матис.
niksonjr
06-08-2009, 11:44
Бил съм много пъти в Япония и Корея и Там карат големи коли като в Щатите а не като в Европа. Това за малките японски коли е дивотия. Карат големи тойоти и мазди, бусове с окачване на джип, джипове и спортни нисани и мицубишита. Бълхоподобните боклуци ги изнасят за нас. За няколко години в Корея съм видял само ДЕСЕТИНА Тико и Матис.
Конкретно за жокера и за загадката, който дадох.
Големината на автомобила в комбинация с дизайна му издават много, че това е Американски автомобил, тъй който прилича много на Muscle или Pony Car. Не съм искал да се визира само върху големината на автомобила, а и върху дизайна най-вече.
Според мен американските автомобили (по-точно Coupe-та) от 60-те и 70-те имат много специфичен дизайн, който не е особено характерен за други марки производители от други държави различни от USA. Те и затова се водят muscle/pony cars.
А това какво обичат да карат хората в различните държави е субективно. Тук говорим за това кой производтел какви модели произвежда. В това отношение американските, европейските и японските автомобили се различават, понякога драстично особено в дизайна и размерите. Да не говорим, че в япония и америка това, което даден производител предлага като моделна гама се различава от това, което се внася в Европа примерно. Но това се определя от пазара.
Както и да е. стига сме спамили темата повече. Давайте друга загадка!
Ето една загатка.
П.С. Снимката е от Уикипедиа
Според мен е някакво BMW,заради решетката (бъбреците)
Но като се загледам,виждам отгоре на капака някаква червена емблема,което ме навежда на мисълта за Бугати ?
Аз мисля че е първия фиат 500(тополино).
niksonjr
06-08-2009, 14:37
Наистина много прилича на BMW 321 или някой подобен модел, но емблемата не е на BMW!
Да не би да е EMW!
Никой не е познал до сега.
Автомобилът е фейслифт от '49.
Произвеждан в Англия.
Ford Popular
Tоя е от '54-та.
http://www.bardneygarage.com/S7002829.jpg
Правилно!
С малко уточнение: http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Anglia
Струва ми се ,че има емблема на Алфа ??? :gruebel:
niksonjr
11-11-2009, 07:53
Alfa Romeo 1900 Ghia Aigle
Alfa Romeo 1900 Ghia Aigle
:headbang:
Непоколебим!
П.П. Май трябваше да махна емблемата :)
Днес ей това профуча покрай мен докато разхождах песа
си.. даже и той се спря и се обърна да види фурията хехех
:tooth:
Та ето ви една загаТка от мен.. лесно е :thumbup:
http://images.businessweek.com/ss/06/11/1113_super_history/image/slide-3.jpg
Aston Martin?:roll:
Още...? кажи поне едишън, модел, годинки..:roll:
Иначе браво :thumbup: Печелиш пакет бадемки :lol:
Aко познаеш и другите неща, може и уиски да има хехе:tooth:
Уиски си имам,ама мезето липсваше ама вече го уредихме.
---------- Post added at 19:50 ---------- Previous post was at 19:38 ----------
1960 Aston Martin DB4GT Zagato:dance:
RENEGATA
11-11-2009, 20:18
Още 1 загатка
Още 1 загатка
Прилича ми на Ferrari California, но коя година е, не знам
RENEGATA
11-11-2009, 21:11
Ferrari е със сигурност,но повече подробности не знам...
Ferarri 250 GT California!!!
От 61-ва год.!:pimp::thumbup:
---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 21:59 ----------
Уиски си имам,ама мезето липсваше ама вече го уредихме.
---------- Post added at 19:50 ---------- Previous post was at 19:38 ----------
1960 Aston Martin DB4GT Zagato:dance:
Абсолютно вярно колега!!!
От тоя Ултрарядък модел на А.Мартин има само 20 броя
в целия свят! Струва към 2-3 мил. паунда
май доколкото знам, е 315 к.с. и вдига от 0 - 100км/ч
само за невероятните 6,2 сек.
и става въпрос за МПС от 1960 год! :wow:
Ferarri 250 GT California!!!
От 61-ва год.!:pimp::thumbup:
---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 21:59 ----------
Абсолютно вярно колега!!!
От тоя Ултрарядък модел на А.Мартин има само 20 броя
в целия свят! Струва към 2-3 мил. паунда
май доколкото знам, е 315 к.с. и вдига от 0 - 100км/ч
само за невероятните 6,2 сек.
и става въпрос за МПС от 1960 год! :wow:
Следващия път гледай да ме затрудниш!;-)
Следващия път гледай да ме затрудниш!;-)
Разбира се! Ето го "затрудняването" ;)
Коя е тая чудесия?
http://img5.imageshack.us/img5/3130/1002820yw.jpg
Дай некъв жокер.Засега се ориентирам ,че е от Америка.
Струва ми се, че е Plymouth .Дано съм познал.
Дай некъв жокер.Засега се ориентирам ,че е от Америка.
Жокера е следния -
Продукт на Форд е ;)
Води се все пак един от легендарните
Мъсъл карс поколението от края на 60
и нач. на 70-те год. Иначе разбира се , американска е
и естествено с Ве-осмак...:-)
Браво!!! Аплодисменти!
Плимут е!
Плимут фури III та серия купе..
Много бързо отговори, аз тъкмо "стъкмявах"
жокера. хехе. А ти взе, че отговори преди да съм пуснал поста..
В никакъв случай не е Додж! Имат си отличителни белези помежду си ;)
Ся е твой ред.
А това някой сеща ли се какво е
PEPI-2ALFA
13-11-2009, 22:11
А това някой сеща ли се какво е
Е, това е лесно - Опел Манта
Евала колега дори като разбрах коя е колата пак не можах да я позная.
Една концепция :
Тва не беше ли БАТ мобила на Алфа??
:roll::roll: