View Full Version : проблем обороти
KalinAlfista
24-06-2009, 14:21
Колата е 145 1,6 т.спарк 97г.Имам проблем сас оборотите на празен ход...Проблема е следния паля колата топал двигател...като почнат да падат оборотите и по4ват да играят и след 3-4 секунди си застават на 750-800 оборота....На студен двигател няма грижи!Стапковият мотор е изчистен идеално...та вапроса ми е какво може да е това някой датчик ли незнам...ако някой му се е случвал тоя проблем моля помогнете.....благодаря...!!!
щом е на топъл двигател, може да е ламбдата. пробвай да я откачиш и виж как е без нея. преди да я смениш нека и направят диагностика че да не се набутваш 200лв.
sirjordan
24-06-2009, 21:45
аз имам абсолютно същия проблем , днес ходих на диагностика и ми казаха че проблема бил от ламбда сондата , преди време е сменяна ама с няква менталива , и мисля да купя и да пробвам , то не ми остана кво друго да пробвам.. :)
А тя струва 240 лв бош.
hollyman_R
24-06-2009, 23:19
Вземи си универсална на Бош, същата работа върши е с поне 70-80 лв. по-ефтина. Аз съм с такава година и половина и нямам никакви грижи.
Добре дошъл,колега.Първо поясни какъв модел ти е колата и с какъв мотор.Това ще ни ориентира,за да ти помогнеме.Второ преди да си дадеш парите, се вслушай в знаещите в секцията,а те не са малко.По принцип ламбда мове да дава грешки от много прозаични неща,като свещи например.Клапани сегменти и други също я объркват,Често проблема е механичен,но се вкарваме в излишни филми,гонейки електрониката,която няма никаква вина
KalinAlfista
25-06-2009, 14:20
аз сам показал каква е колата....колега 1.6 16v twin spark металният капак...!И само да поясня пак нещо не ми го прави винаги да мени обороти на празен ход...правиго седмицата 1-2 пати....а колата си варви както преди няма проблеми...ако е сондата не би ли имало проблем сас варвенето..Мерси се пак....!
по-скоро с разхода би трябвало да имаш проблем.
KalinAlfista
26-06-2009, 12:13
:-| не няма проблем с горенето...разхода е нормален 10л на 100км е някаде разхода в град...изван града 7л-7,50л...Стигнах до мнение,че можеби стапковият мотор не го бива майче???Издал е багажа и сигорно засича????:shutup:
може и от него да е. намери някой колега със същия и пробвайте да ги размените. ти как го чисти?
KalinAlfista
26-06-2009, 14:37
да и аз така мисля да направя ама имам приятел с 1.4 16в ама пласмасовия капак мотора....ще тарся си купя друг втора ръка...............мерси много!!!