PDA

View Full Version : Собствениците на автомобили в Германия поставят Алфа на второ място в класация за...

servosterzo
25-06-2009, 03:46
Оригинална статия http://topcars.bg/news.php?id=2292

Японската автомобилна компания Daihatsu бе избрана на първо място от потребителите в Германия. Меко казано, изненадващият резултат e регистриран в германското проучване VOSS. Daihatsu събира общо 843 от максимално възможни 1000 точки. Лидерът според германските купувачи е следван от Alfa Romeo и Mercedes-Benz, които са събрали еднакъв актив от 835 точки. На трето място се намира BMW с една по-малко. Петицата оформят Audi и Toyota с 831 точки.

От друга страна, Ford (796 т.), Opel, Kia и Peugeot (790 т.), Fiat (778 т.), Chevrolet (775 т.) и Smart (772 т.) са окупирали твърдо последните местя на класацията.

Експертите на VOSS (Vehicle Ownership Satisfaction Study) са интервюирали онлайн 16 200 германски потребители, собственици на автомобили на средно две години. Задаваните детайлни въпроси са били 67 на брой, разделени в четири основни групи:

Оценка на модела - включва: технически качества, дизайн, комфорт, екстри.

Качество и надеждност.

Разходи по поддръжка - включва: разход на гориво, застраховки, цени на поддръжка.

Оценка на работата на официалните представителства.

Радваща новина , а ако бяха интервюирали и мен щеше да ни се покачи резулата още доста :Lkingsmiley:

kokless
25-06-2009, 08:24
А,народната им кола къде е?Нещо не мога да я видя.

Pepo
25-06-2009, 08:52
Истинският алфист никога няма да се оплаче от колата си. Ако интервюират собствениците на AR в България, сигурен съм, ще изпреварим и Daihatsu :drool:

Сещайте се колко е меродавно въпросното проучване :screwy:

1115
25-06-2009, 08:57
E да ама ако бяха пуснали проучването в голф форума - нали се сещаш какъв щеше да е резултата?
То затова е било предполагам независимо проучване.
За да няма сектанти.

plamen petkov
25-06-2009, 09:03
Точно за това говорех и отворих темата за плюене по алфа дявола не е чак толкова черен колкото се представя в България всичко тук е фарс но много малко хора го разбират

Speeder
25-06-2009, 09:50
Истинският алфист никога няма да се оплаче от колата си.

Наистина.
И в един от големите тестове за надеждност на АутоБилд ,посочваха като причина за липса на оплаквания в пощенската кутия, вманиячеността на алфистите и отказа да си признаят недостатъците на колите.
Не е ли яко, а? :metal:

morfius
25-06-2009, 10:10
А колко от нас карат коли на около 2 години, по нормални пътища, поддържат ги с нормални консумативи и могат да са сигурни в нивото на обслужване в сервиза?
Тук всичко е изкривено, та митологията ли :bouncing_smiley:

Jivko7777
25-06-2009, 10:16
А,народната им кола къде е?Нещо не мога да я видя.

На 15 място еее:gayfight::gayfight::gayfight:

kokless
25-06-2009, 10:39
На 15 място еее:gayfight::gayfight::gayfight:

След Дачия,могат да се гордеят с постижението си:metal:

Jivko7777
25-06-2009, 11:28
След Дачия,могат да се гордеят с постижението си:metal:

И след Шкода :bouncing_smiley:

plamen petkov
25-06-2009, 11:37
Дори и ние алфистите не си вярваме че може алфа да е толкова напред май не са ни виновни голфаджиите а ние ако бяха сложили фолксваген най отпред щяхте да повярвате нали !!!промити мозъци сме ние българите :bg:

Pepo
25-06-2009, 11:44
[quote=plamen petkov;509024]
Дори и ние алфистите не си вярваме че може алфа да е толкова напред май не са ни виновни голфаджиите а ние ако бяха сложили фолксваген най отпред щяхте да повярвате нали !!!промити мозъци сме ние българите :bg:
Как да не си вярваме?!! Наше лошо няма, бре :drinking:

achkar
25-06-2009, 12:39
След първото място на тая компания, която сигурно чувам за 10ти път ми е малко трудно да приема второто място за Алфите :gruebel:

Tedo
25-06-2009, 13:44
След първото място на тая компания, която сигурно чувам за 10ти път ми е малко трудно да приема второто място за Алфите :gruebel:

моята теория за първото място в тази класация е, че то е определено от социално слабите германци които са скочили от голф 2 примерно на чисто ново дайхатсу и се радват, че им мирише на ново и няма много неща да му се сменят, което се дължи не на друго а на елементарната концепция на тези автомобили

LeoVin4i
25-06-2009, 16:00
Тази класация определя доколко собствениците са доволни от съответния автомобил, щом си дал една камара пари за Мерцедес и ти откажат чистачките примерно, следва да си много недоволен. На алфистите пък съответно такива проблеми не им правят впечатление и оттам и доброто място в класацията :tongue2:

venko
25-06-2009, 16:27
щом си дал една камара пари за Мерцедес и ти откажат чистачките примерно, следва да си много недоволен. На алфистите пък съответно такива проблеми не им правят впечатление и оттам и доброто място в класацията :tongue2:
направо изби рибата:grin::grin::grin:

Коки
25-06-2009, 16:42
Тази класация определя доколко собствениците са доволни от съответния автомобил, щом си дал една камара пари за Мерцедес и ти откажат чистачките примерно, следва да си много недоволен. На алфистите пък съответно такива проблеми не им правят впечатление и оттам и доброто място в класацията :tongue2:

А новата Алфа според теб не е камара пари ли? Я сравни цената на 159 и на Ц-класата. Що не караме аз и ти нова Алфа? Коя година ти е боксера? Писна ми от изявления като "карам Алфа, щото нямам пари за Гоуф".

LeoVin4i
25-06-2009, 17:03
А новата Алфа според теб не е камара пари ли? Я сравни цената на 159 и на Ц-класата. Що не караме аз и ти нова Алфа? Коя година ти е боксера? Писна ми от изявления като "карам Алфа, щото нямам пари за Гоуф".
Аз по-скоро имах впредвид, че спокойствието на алфистите не може да бъде нарушено от разни дребни проблемчета, и като цяло си мислех, че сме освен другото и хора с чувство за хумор ама ти явно не си. Боксера е 95г на 200 000+ км и съм много доволен от него.

DanewRomeo
25-06-2009, 17:04

Много насериозно се взимаш, колега. Такива пионерски изказвания са характерни за форума, но "бойният дух" от тях вече линее, та чак крее. Малко самоирония никога не е излишна...

Коки
25-06-2009, 18:53
Аз по-скоро имах впредвид, че спокойствието на алфистите не може да бъде нарушено от разни дребни проблемчета...

Колега, твоето изказване е в съвсем друг смисъл - от него излиза, че Мерца е много по-скъп и при него е нормално да недоволстваш, а пък Алфите са евтини и затова на хората не им правят впечатление дребните болежки. А това просто не е вярно - една нова 159 не е много по-евтина от една Ц-класа, следователно очакванията за качеството следва да са еднакви. Извинявай, но анкетата е правена между собственици на автомобили на възраст до 2 години, а на тях още не са им се развалили чистачките, мигачите или машинките за заключване - тези проблеми ги знаем ние, които караме 5-10-15 годишни Алфи. Като цяло, в поста ти прозираше идеята, че по чисто обективни критерии Алфа Ромео не може да е толкова напред в класацията, затова трябва да има някакво друго обяснение, напр. че Алфистите са свикнали с неработещи чистачки и др. "дребни проблемчета".

Моята теза е друга: актуалните модели на Алфа Ромео са достатъчно добри, хората са се постарали да ги направят качествено и клиентите да са доволни. В Германия, както и в България Алфа Ромео се кара не само от алфисти, а и от много хора, които нямат пристрастия към марката. Фактът, че тези хора оценяват колите си толкова високо е показателен за реалното място на марката в автомобилния свят, а изказвания като твоето омаловажават това място.

Знам, че не го мислиш сериозно и не си имал това предвид, нито пък искам да те засегна по някакъв начин. По-скоро бих желал да те провокирам да се замислиш по-сериозно върху темата, защото така с лекота хвърлени несериозни твърдения се възприемат и от околните, въпреки че не това си имал предвид. Така се подхранва един комплекс, който много се е разпространил вече из нашата общност и където го видя гледам да го съсека. Бих го нарекъл "комплекс на българския алфаджия". Не само аз го забелязвам - хвърли едно око на темата за "плюенето по алфите", както и на тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35940, в която се стигна дори до ключ.

...и като цяло си мислех, че сме освен другото и хора с чувство за хумор ама ти явно не си. Боксера е 95г на 200 000+ км и съм много доволен от него.

Чувството ми за хумор си е на мястото, просто темата ми се вижда сериозна и затова реших да се изкажа сериозно. Нищо лично, колега, не се заяждам.

Коки
25-06-2009, 19:01
Много насериозно се взимаш, колега...

Както казах, взимам насериозно не себе си, а темата, както и комплексът на алфаджията.

Такива пионерски изказвания са характерни за форума, но "бойният дух" от тях вече линее, та чак крее. Малко самоирония никога не е излишна...

Бих казал, че ""бойният дух" линее, та чак крее" именно от "самоиронията", която нито е "малко", защото вече е масово явление, нито е "само-", защото всъщност е ирония към марката.

Бих искал да призова за малко повече обективност и сериозност, за да не се излагаме пред чужденците :), както и към малко повече толерантност към по-различното мнение. Айде нЕма нужда като не сте съгласни с тезата ми да ме квалифицирате като "взимащ се насериозно" и като "нямащ чувство за хумор.

Коки
25-06-2009, 19:03
Точно за това говорех и отворих темата за плюене по алфа дявола не е чак толкова черен колкото се представя в България всичко тук е фарс но много малко хора го разбират

А колко от нас карат коли на около 2 години, по нормални пътища, поддържат ги с нормални консумативи и могат да са сигурни в нивото на обслужване в сервиза?
Тук всичко е изкривено, та митологията ли :bouncing_smiley:

+1 :th_up:

Коки
25-06-2009, 19:13
моята теория за първото място в тази класация е, че то е определено от социално слабите германци които са скочили от голф 2 примерно на чисто ново дайхатсу и се радват, че им мирише на ново и няма много неща да му се сменят, което се дължи не на друго а на елементарната концепция на тези автомобили

А един по-задълбочен поглед показва, че (като изключим феномена Дайхацу, за който нямам обяснение) като цяло производителите на премиум автомобили са в челото, а масовите марки са надолу в класацията - Тойота и Мазда са на 6-то и 7-мо място, Шкода и Хонда - на 9-то и 10-то, а от 12-то надолу са предимно масови марки. Разбира се при всички премиум марки има и фенщина, но това важи и за Мерцедес и Ауди и БМВ. Освен това, анкетата се е състояла от 67 конкретни въпроса, между които е доста по-трудно да се прокара фенщина, отколкото от простото "доволни ли сте от автомобила си". Да не говорим, че дори социологическите проучвания за изборите в България се правят с извадка от 1000+ човека, а тази анкета е направена сред 16200 души!

DanewRomeo
25-06-2009, 19:25
Бих искал да призова за малко повече обективност и сериозност, за да не се излагаме пред чужденците :), както и към малко повече толерантност към по-различното мнение. Айде нЕма нужда като не сте съгласни с тезата ми да ме квалифицирате като "взимащ се насериозно" и като "нямащ чувство за хумор.

Да се излагаме? Колега, комплекси ли имаш? Какъв всъщност е смисълът от километричните ти постове и менторския тон? Някаква достоверност и тежест ли трябва да изимитират те, че "гостите" да ги асоциират с марката? Не, не мога да разбера подобен род дискусии. Преливане от пусто в празно по всички параграфи. Не се считай за длъжен да ми отговаряш, приключих по темата.

Коки
25-06-2009, 19:32
Да се излагаме? ...

Колега, това беше цитат от известен български филм с Тодор Колев. Понеже ме бъзнаха за чувството за хумор ... Поне да беше забелязал усмивката след цитата :)

Смисълът? Опитах се да развия теза. На който не му се чете - да не чете.

LeoVin4i
25-06-2009, 19:34
Тц тц тц алфистите се изпокарахме и то повода е такава добра новина, че новите алфи са хубави и хората са доволни от тях.

PEPI-2ALFA
25-06-2009, 19:43
А някои още твърдят, че новите Алфи били Фиати:bouncing_smiley:

georgyg
26-06-2009, 08:26
Факта, че Алфаромео държи доста висока цена до 5-тата година и е съпоставима с марки като БМВ и Ауди води до извода, че са надежни, проблема е ча караме коли, който нямат нищо общо с 2 годишни. Това са фактите.
Проблема е и във факта, че няма никаква гаранция за това каква кола втора ръка купуваш, както е в повечето държави, а не излизаш от автокъщата и вече продавача няма отношение към колата, както и че се ремонтират във всевъзможни сервизи и доста хора си се учат на тях.

SFINKS
26-06-2009, 11:32
като цяло тва е една много измислена класация , Алфа на второ място , пък във втората част на класацията където са разделени на сегменти моделите никаква я няма :calc:

някакси съм по-склонен да вярваm на класациите на Аутобилд и TUV ...

plamen petkov
26-06-2009, 11:43
Плюс това класацията е правена в Германия излиза че дори родината на най {здравия} автомобил за България гоуф признава че не е толкова добър .Германците го признават а ние продължаваме като коне с капаци .Може ли да сме толкова заблудени явно може :prescription:

Stello
26-06-2009, 12:18
Абе малко ми е страна тази класация, щото не съм забелязал да има кой знае колко Алфи в Германия.Което е положителното в този момент. Защото на 1000 Голфа, като има 1 Алфа, много ясно че собственика на Алфата ще е по-доволен от колата си от повече от 1 собственик на Голф.Сиреч да кажем поне 500 ще има по-недоволни.

Коки
26-06-2009, 12:46
Абе малко ми е страна тази класация ... защото на 1000 Голфа, като има 1 Алфа, много ясно че собственика на Алфата ще е по-доволен от колата си от повече от 1 собственик на Голф.Сиреч да кажем поне 500 ще има по-недоволни.

:clapping:

Гоуфът е най-хубавата, най-бързата и най-надеждната кола на света. И 16000+ германеца да кажат обратното, ние сме непоклатими в убеждението си. Всеки собственик на Алфа мечтае някой ден да се качи на Гоуф. Иначе караме Алфи, щото немаме пари за Гоуф.

Stello
26-06-2009, 13:18
:clapping:

Гоуфът е най-хубавата, най-бързата и най-надеждната кола на света. И 16000+ германеца да кажат обратното, ние сме непоклатими в убеждението си. Всеки собственик на Алфа мечтае някой ден да се качи на Гоуф. Иначе караме Алфи, щото немаме пари за Гоуф.

Нямях това предвид. Голфа го дадох просто за пример, че когато количеството на едната марка е много по-голямо от на другата е нормално да има повече недоволни.

plamen petkov
26-06-2009, 13:41
В България има повече голфове и хората са много доволни Мерцедеса даже неможе да му стъпи намалкото пръстче в България има по малко Ферарита шото са по бавни от голфовете руските машини изчезнаха щото им са по скъпи частите :bravo:

SFINKS
26-06-2009, 15:27
ей тва Алфистите умират да се сравняват с Голф .................................................. .......

kokless
26-06-2009, 15:29
ей тва Алфистите умират да се сравняват с Голф .................................................. .......

Да.И аз не мога да разбера защо.

SFINKS
26-06-2009, 15:35
Аз мога да ти кажа ама вместо това сложих дъъълго многоточие..

kokless
26-06-2009, 15:38
Аз мога да ти кажа ама вместо това сложих дъъълго многоточие..

Направи ми впечатление ...........-ето.Аз имам няколко предположения,ама за сега ще си ги запазя за себе си.:shutup:

DanewRomeo
26-06-2009, 15:43
Колега, това беше цитат от известен български филм с Тодор Колев. Понеже ме бъзнаха за чувството за хумор ... Поне да беше забелязал усмивката след цитата :)

Смисълът? Опитах се да развия теза. На който не му се чете - да не чете.

Извинявам се за острия тон. Вчера бях недоспал, съответно кисел. Днес пак, но фактът, че пак Я КАРАХ ми донесе поредната порция удоволствие, а то се изразява в широка усмивка. И така винаги, когато Я КАРАМ. Моля, спрете с тези голфове...

kokless
26-06-2009, 15:46
..... Моля, спрете с тези голфове...

И аз МОЛЯ,уж сме нещо повече от тях, а винаги се сравняваме с тях....

Коки
26-06-2009, 16:20
Извинявам се за острия тон. Вчера бях недоспал, съответно кисел...

Няма проблем, колега.

...фактът, че пак Я КАРАХ ми донесе поредната порция удоволствие, а то се изразява в широка усмивка. И така винаги, когато Я КАРАМ. Моля, спрете с тези голфове...

Ей това е приказка на истински алфист, а не на някакъв алфаджия. Аз също карам моята Ромина с огромно удоволствие и не мога да разбера какво толкова чудно има, че са класирали нашата марка на 2-ро място и защо някои "алфисти" носят от 9 кладенеца вода за да докажат, че Алфа Ромео всъщност не заслужава това място. Ей това ме дразни.

achkar
27-06-2009, 21:23
Никой не е казал, че не си обичаме колите или че не ги караме с кеф, поне аз не съм. Но класацията е смешна :) Извинявай - Духайцу??

plamen petkov
27-06-2009, 21:56
DAIHACU АМА може да сложи в малкия си джоб всички бюджетни марки като почнеш от ford че завършиш до renault по надеждност а явно не създава ядове

santo_traficante
30-06-2009, 09:47
винаги, когато Я КАРАМ. ...
що
през останалото време в сервиза ли седи:tooth:

майтапче:hvala:

RPWWD
30-06-2009, 11:54
Никой не е казал, че не си обичаме колите или че не ги караме с кеф, поне аз не съм. Но класацията е смешна :) Извинявай - Духайцу??

Доколкото си спомняма, Дайхацу беше дъщерна компания на Тойота...

Коки
30-06-2009, 18:48
Доколкото си спомняма, Дайхацу беше дъщерна компания на Тойота...

Тъй, тъй.

Gran_Turismo
08-07-2009, 02:53
Оригинална статия http://topcars.bg/news.php?id=2292

Радваща новина , а ако бяха интервюирали и мен щеше да ни се покачи резулата още доста :Lkingsmiley:

Само Алфа Ромео това е! За Дайхатсу мога да кажа само, че по принцип те и Субару, който не участва в тази класация са единствените Японски автомобилни марки, които се проидвеждат в Япония. Субару има завод в САЩ, но там се произвижда само голeмия семеен SUV наречен Tribeca и нищо повече това е единственото изключение. При Дайхатсу знам, че моделите им се произвеждат в завода в Япония с 50 процента ръчна изработка, а останалата част е автоматизирана. От тук може да идва удовлетворението на собствениците на тази марка в здравината и доброто качество на материалите откъмто липса на дефекти повреди и аварии. Субару също имат отчасти ръчна изработка на своите модели, но не знам дали е такава както при Дайхатсу. При това положение мога само да Ви кажа, че всичко останало, което е Японец и се движи на колела се произвежда някъде в Европа и само името и логото на марките е Японско. И всичко е с автоматизирана изработка. Няма и грам ръчна изработка на производство. Всичко минава автоматизирано по поточната производствена лента и се поставя от роботи и други подобни заводски машини.

RPWWD
08-07-2009, 16:08
Само Алфа Ромео това е! За Дайхатсу мога да кажа само, че по принцип те и Субару, който не участва в тази класация са единствените Японски автомобилни марки, които се проидвеждат в Япония. Субару има завод в САЩ, но там се произвижда само голeмия семеен SUV наречен Tribeca и нищо повече това е единственото изключение. При Дайхатсу знам, че моделите им се произвеждат в завода в Япония с 50 процента ръчна изработка, а останалата част е автоматизирана. От тук може да идва удовлетворението на собствениците на тази марка в здравината и доброто качество на материалите откъмто липса на дефекти повреди и аварии. Субару също имат отчасти ръчна изработка на своите модели, но не знам дали е такава както при Дайхатсу. При това положение мога само да Ви кажа, че всичко останало, което е Японец и се движи на колела се произвежда някъде в Европа и само името и логото на марките е Японско. И всичко е с автоматизирана изработка. Няма и грам ръчна изработка на производство. Всичко минава автоматизирано по поточната производствена лента и се поставя от роботи и други подобни заводски машини.

Като например сглобката на Мазда 6 в Италия ;-)