PDA

View Full Version : Регистрация в КАТ на МПС от ЕС

Satanism
25-06-2009, 10:11
Колеги, това сигурно е разисквано, ама ми писна да търся, а и постоянно нещо се мени, та може ли някой да ми обясни какво ми трябва за регистрация на МПС внос от Англия.
Колата е на мое име в английския талон, тоест мисля, че не ми трябва договора или бъркам?
Имам и английски технически преглед валиден до 2010г.
Трябват ли преводи, митническа декларация и т.н?

И другото, никъде по документите не пише мощността на автомобила...мога ли да го изиграя в моя полза някакси тогава и изобщо какво ще се впише в документите?

Mind_Control
25-06-2009, 13:07
Колеги, това сигурно е разисквано, ама ми писна да търся, а и постоянно нещо се мени, та може ли някой да ми обясни какво ми трябва за регистрация на МПС внос от Англия.
Колата е на мое име в английския талон, тоест мисля, че не ми трябва договора или бъркам?
Имам и английски технически преглед валиден до 2010г.
Трябват ли преводи, митническа декларация и т.н?

И другото, никъде по документите не пише мощността на автомобила...мога ли да го изиграя в моя полза някакси тогава и изобщо какво ще се впише в документите?

По номера на двигателя им излиза мощността в КАТ, а иначе нищо не ти трябва освен гражданска отговорност.

П.С. А бе хора- за тия 1000-2000 лв по- малко дето струват тия коли ще се изкривите с тоя десен волан.

Satanism
25-06-2009, 14:26
По номера на двигателя им излиза мощността в КАТ, а иначе нищо не ти трябва освен гражданска отговорност.

П.С. А бе хора- за тия 1000-2000 лв по- малко дето струват тия коли ще се изкривите с тоя десен волан.

Аз си заминавам за Англия, колега...с колата ;)

oem
27-06-2009, 09:37
Аз защо чух, че са забранили или ще забраняват регистрациите на МПС с десен волан у нас? Има ли нещо вярно? Някой ми каза, че на негов познат са му отказали регистрация вече.

fred
27-06-2009, 09:57
Не е вярно, преди месец два се обсъждаше такова предложение в парламента но отпадна.Англия е страна от ЕС, там няма забрана за коли с ляв волан и др.Така че не може да му отказват регистрация, ако е така да пише официално писмо до КАТ и прочее.

oem
27-06-2009, 10:01
Не е вярно, преди месец два се обсъждаше такова предложение в парламента но отпадна.Англия е страна от ЕС, там няма забрана за коли с ляв волан и др.Така че не може да му отказват регистрация, ако е така да пише официално писмо до КАТ и прочее.

А, то може и да са ме излъгали.

SandoOne
27-06-2009, 10:03
Определено има далавера в цялата работа там алфите сигорно са по 300 лири :)

AntiLuuP
27-06-2009, 11:03
Определено има далавера в цялата работа там алфите сигорно са по 300 лири :)

Абе не е точно така както изглежда ... ;)

Satanism
28-06-2009, 09:41
Абе не е точно така както изглежда ... ;)

Хаха...а как е я кажи? :)
Иначе онзи ден регистрирах моята...без проблеми :)

AntiLuuP
28-06-2009, 11:36
Хаха...а как е я кажи? :)
Иначе онзи ден регистрирах моята...без проблеми :)
Ами и в германия има алфи по 100-300Е що не си купуваме такива ?

Satanism
28-06-2009, 12:01
Ами и в германия има алфи по 100-300Е що не си купуваме такива ?

Колега...айде без журналистически приоми :)
Аз питах какво им е на колите в Англия по 300 паунда? :)

AntiLuuP
28-06-2009, 14:33
Колега...айде без журналистически приоми :)
Аз питах какво им е на колите в Англия по 300 паунда? :)
Aми на 145/6 всичко си е точно, но не мога да се съглсася със същото и за останалите ...

StarChild
28-06-2009, 16:09
Аз защо чух, че са забранили или ще забраняват регистрациите на МПС с десен волан у нас? Има ли нещо вярно? Някой ми каза, че на негов познат са му отказали регистрация вече.

Няма как да стане това! Ако някои британски гражданин реши да дойде в БГ с автомобилът си? Какво става не може да го управлява в нашата китна страна или ще тртябва путните власти да му дадът официално разрешение и става дълга и широка! Смешна работа:Suicide: