PDA

View Full Version : Въпрос за климатик

DJ Vladic
26-06-2009, 23:16
Проблема е следния.МАй месец ползвах климатик и си духаше доволно.До скоро не ми се е налагало да пускам климатик щото карам на по-кратки растояния в града.Оказа се че няма газ в системата.Заредиха го обаче както си работи и почва да изключва компресора.Това става защото прегрява и си изключва сам.Прегряване се дължи на запушен радиатор.Сега ще го сваляме да го почистваме. Въпроса ми е.. замърсяването на радатора ли предизвиква това прегряване на компрессора или са неразбиращи майстори.. мерси :)

Alexanderbb
26-06-2009, 23:24
първо как са разбрали че е запушен и като е запушен къде е отишъл фреона първия път. И последния въпрос е с какво е запушен. Може би трябва да попиташ и на друго място

victtorbg
26-06-2009, 23:31
Проблема е следния.МАй месец ползвах климатик и си духаше доволно.До скоро не ми се е налагало да пускам климатик щото карам на по-кратки растояния в града.Оказа се че няма газ в системата.Заредиха го обаче както си работи и почва да изключва компресора.Това става защото прегрява и си изключва сам.Прегряване се дължи на запушен радиатор.Сега ще го сваляме да го почистваме. Въпроса ми е.. замърсяването на радатора ли предизвиква това прегряване на компрессора или са неразбиращи майстори.. мерси :)

Няма такъв филм-запушен радиатор.Кажи им на тия да ти сменят дехидратора и да изчистят дроселиращата цедка(ако си с цедка,ако не да видят ТРВ-то дали е в ред).

krasisashkov
26-06-2009, 23:34
обърни се към victtorbg ,ще ти оправи климатика !

MUROMAN
27-06-2009, 12:10
обърни се към victtorbg ,ще ти оправи климатика !

е да де ама Виктор е в СФ ,а бат ви Влади е в Русето.Иначе послушай съвета на виктор и нека пак да опитата да ти го оправят Влади.:prescription:

DJ Vladic
27-06-2009, 16:03
:) Чак готино ми стана.Мерси за мненията:thumbup::big_bow_down: Искам да отбележа че ми прави впечатление че колата по-бързо вдига градуси.Перката си ги смъква после разбира се.Четох една тема не помня в кой раздел беше.. ама радиаторите са ни позапушени доста.И след почистването колегите са доста доволни :)

MUROMAN
27-06-2009, 19:10
:) Чак готино ми стана.Мерси за мненията:thumbup::big_bow_down: Искам да отбележа че ми прави впечатление че колата по-бързо вдига градуси.Перката си ги смъква после разбира се.Четох една тема не помня в кой раздел беше.. ама радиаторите са ни позапушени доста.И след почистването колегите са доста доволни :)

Влади продават по бензиностанциите и авто магазините ,разни течности за профилактика на радиатори.
Изсипваш течноста ,дърпаш едини маркуч да изтича водата и пускаш да работи колата.
Тези препарати правят промивка на системата и изтичат страшни ръжди и гадости.После пълниш цялата система наново и си готов.

Чувал сдъм и за промивка на системата с оцет,един познат го направи на реното си и след това много лошо му протече от 5 места радиатора.
Но имай на впредвид,че ако системата е позатлачена,може някъде където имаш малък теч да се е самоуплътнило и като направиш промивка да има теч.
Ти се преценяваш.

Поздрави.

DJ Vladic
27-06-2009, 21:09
Викторе, майсторчето вика че бил много скъп дехидрататора, и като му казах това което ти си писал той се обоснова с това че е задръстен с мизериии (листа, пепел и т.н.) и след изчистването щяло да помогне, защото не можело да охлади.... И без това си е за изчистване радиатора.Дано да стане. Мерси все пак.....

victtorbg
27-06-2009, 21:09
Влади продават по бензиностанциите и авто магазините ,разни течности за профилактика на радиатори.
Изсипваш течноста ,дърпаш едини маркуч да изтича водата и пускаш да работи колата.
Тези препарати правят промивка на системата и изтичат страшни ръжди и гадости.После пълниш цялата система наново и си готов.

Чувал сдъм и за промивка на системата с оцет,един познат го направи на реното си и след това много лошо му протече от 5 места радиатора.
Но имай на впредвид,че ако системата е позатлачена,може някъде където имаш малък теч да се е самоуплътнило и като направиш промивка да има теч.
Ти се преценяваш.

Поздрави.

Да де,ама ти говориш за водния радиатор,а на него са му казали за климатичния,че е запушен.Мен ме напушва смях от такива изказвания на псевдо колеги.Един съвет-първо измий много хубаво радиаторите с водоструйка от вътре на вън и тогава виж как ще се държи колата.

victtorbg
27-06-2009, 21:16
Викторе, майсторчето вика че бил много скъп дехидрататора, и като му казах това което ти си писал той се обоснова с това че е задръстен с мизериии (листа, пепел и т.н.) и след изчистването щяло да помогне, защото не можело да охлади.... И без това си е за изчистване радиатора.Дано да стане. Мерси все пак.....

Дехидратора не е повече от 60-70 лв.Води се консуматив и след смяната му забравяш за смяна.Няма как на 14-15 годишна кола дехидратора да не е за смяна-силикагела в него вече е поел много мизерия и започва да се разпрашава.В резултат прави тапа и задръства кичето.Следват спукани маркучи,блокирали компресори и т.н.Хубаво е който има възможност и колата му е стара да си го смени.После 5-6 години забравя да го сменя.

DJ Vladic
27-06-2009, 21:27
:notworthy: Отново благодаря :) Ще пробвам първо това което ми каза .. го измия и като видим какво ще каже колата тогава ще видим за чистенето :)

ivan konov
29-06-2009, 11:27
на мен докато ми работеше климатроника нестига че недухаше добре студено ами и загряваше .сега въобще не работи

victtorbg
29-06-2009, 13:06
Значи колата има по-сериозен проблем.Закарай я някъде да я видят.

ivan konov
29-06-2009, 15:33
Значи колата има по-сериозен проблем.Закарай я някъде да я видят.
а ти нали все още се занимаваш с ремонта на климатици исками се да по натам да я погледнеш защото май фреона го нема никъв

victtorbg
29-06-2009, 17:06
няма проблем-обади се и ще я направя.

ivan konov
29-06-2009, 17:21
ок само да ме ориентираш къде да доида точно

Furious 155
29-06-2009, 17:31
ок само да ме ориентираш къде да доида точно

Ами така ми е трудно да го обясня добре.Намирам се в Обеля-адреса се води Ломско шосе 210,но под този номер се водят маса постройки.От кръговото на надежда като тръгнеш посока Обеля по Ломско шосе,караш само направо.Подминаваш Била и от дясната страна гледаш за голяма жълта табела на която пише Транспрогрес.Свиваш покрай нея в дясно и втората пряка пак в дясно и ще ме видиш.Първия гараж от дясната страна е моя.С жълти врати,пише 27.
ето!

ivan konov
29-06-2009, 17:50
благодаря ще ти звънна да се до-уточним кога ще доида

venci_kk
16-08-2011, 15:03
Би ли ми казал някой на какво се дължи климатика да духа студено само от духалките пред шофьора и да недуха толкова студено отпред дясната седалка. Какво може да се е случило? Мерси :)

soldier81
16-08-2011, 15:16
Да ти се е извадил въздуховода (или скъсал)някъде.

venci_kk
16-08-2011, 15:47
За да го проверя това сигурно трябва да се разглоби таблото лиии :( кой знае какви бели ще направя ако тръгна да го разглобявам ...