View Full Version : помощ проблем с паленето
Имам Алфа-146 1.6 боксер
Угасна в движение. При подаване на контакт не отива ток до бензиновата помпа и свети индикация дюза на таблото и не угасва Казаха ми че има шок-бутон за захранването Къде се намира? Откачах клемите на акумулатора за изчистване грешките на борд-компютъра но ефекта е същия Стартера върти но помпата не работи
galinves71
27-06-2009, 17:57
Имам Алфа-146 1.6 боксер
Угасна в движение. При подаване на контакт не отива ток до бензиновата помпа и свети индикация дюза на таблото и не угасва Казаха ми че има шок-бутон за захранването Къде се намира? Откачах клемите на акумулатора за изчистване грешките на борд-компютъра но ефекта е същия Стартера върти но помпата не работи
до свещите отива ли ток?
Да отива ток Колата припалва явно от изпаренията
Може да ти бяга налягането на горивото.Хубаво е да се замери,ама малко зор става,чак до горивния филтар се закача манометъра.
"шок-бутон за захранването " ако е това което си мисля под предна лява седалка от страна на вратата ма май не се казваще точно така и освен това се задейства при удар
шоковия датчик се задейства при по-сериозен удар или сътресение. при 146 тс бутона се намира под шофьорската седалка, има една напречна греда, закачен е на нея отпред. кутиятя е достатъчно голяма - горе-долу колкото 2 цигарени кутии. при боксерите не знам, но все пак провери.
ivan dimitrov
27-06-2009, 20:20
---
Предпазителя е проверен Горивния филтър е сменен Мерих напрежението на входа на самата помпа на буксата Нямам ел.схема и не знам кое е релето
Там е!Как установихте че няма напрежение на помпата?Помпата се захранва от реле което храни и инжекторите.Има си и предпазител за тях.Намират се в черната кутийка в дясно от акомулаторът.Не е изключено и помпата да е загинала.Също е възможно и да се е задръстил горивният филтър.
Това да, но масата на помпата минава именно през този изключвател. Ако е задействал, логично е да не работи помпата.
ivan dimitrov
27-06-2009, 22:25
---