View Full Version : Смяна на маслото (Selenia?)
Смея ли да сложа 20К на моя мотор? Ако не се лъжа, Алф беше с такова.
Нееднократно съм чел мнения тук, че синтетиката е подходяща, независимо от факторите износване и концепция на мотора (да не забравяме и продавачите-"консултанти" :twisted: ). Нооо, все пак да питам, преди да си закупя (май към 5-6 литра беше в моя случай?).
До момента съм врътнал почти 10000 км с полусинтетика, доливал съм два пъти по около 200 мл.
20K е полусинтетика и няма никакъв проблем да го сложиш на твоя мотор, освен тва гледай да е "20К for Alfa Romeo" има доста ценни добавки в него :wink: има и чисто 20К :wink:
20K е полусинтетика
Убягнал ми е нюансът в "Synthetic-based" :oops:
Значи тва ще е, 10x :)
(Ако някой има контра - да каже сега, или да замълчи... до следвщите 15К километра :P )
WhitePower
10-02-2006, 13:52
Tutela Imola или Senenia Racing
това за за мене хубави масла другото което го боготворя е Естерното
Motul 300V LeMans
за което ми отвори очите Бат Еньо а тои знае и разбира
.. другото което го боготворя е Естерното
Motul 300V LeMans
това е двойно-естерно СЪСТЕЗАТЕЛНО масло, което
Запазва качествата си при екстремни температури и силно смесване с гориво и/или охладителна течност.
конкретно 300V LeMans е 20W-60 (http://www.prospeed.bg/motul_product_more.php?c=1749&p=3655), което ако си държиш колата на улицата при тия -25 градуса нощес.... по добре "големия Томи - само за 1лв" :lol:
300V LeMans е 20W-60[/url], което ако си държиш колата на улицата при тия -25 градуса нощес.... по добре "големия Томи - само за 1лв" :lol:
Тука Вальо е много прав аз съм с такова и в момента е на грес тропа чука докато стопли мнооогоооо :roll:
Kostadin
10-02-2006, 15:03
аз съм с 20К for Alfa Romeo-доволен съм :wink:
300V LeMans е 20W-60, което ако си държиш колата на улицата при тия -25 градуса нощес.... по добре "големия Томи - само за 1лв" :lol:
Тука Вальо е много прав аз съм с такова и в момента е на грес тропа чука докато стопли мнооогоооо :roll:
аз сипах 5W-40 Motul 8100 - но мойта си е БАШ на улицата, докато ти пак си под земята..... и мойта ръмжи в най студените дни :(
ма цаката май е единично естерното 0W-40 8100 E-tech дето го сипахме на Насо ... той поне не е казвал да е имал проблеми ...
20K е полусинтетика
Убягнал ми е нюансът в "Synthetic-based" :oops:
Значи тва ще е, 10x :)
(Ако някой има контра - да каже сега, или да замълчи... до следвщите 15К километра :P )Сипвай спокойно 20К маслото е добро :wink: :wink:
WhitePower
10-02-2006, 17:01
ми има и 10W-60 - това е таман и за навънка става
Аз карам със зеления HPX на Selenia .Маслото For Alfa го хапва в повеко .
И аз и немам никви ядове. :D
Dodo 155
10-02-2006, 23:42
И аз и немам никви ядове. :D
Това масло е за поизносени ДВГ-та :wink:
На колегата му харчи 200мл 10W40 за 10К км, което е нищо :idea:
@Bass - слагай смело каквото Бобо ти каза (да пише Алфа Ромео - червена кутия) и няма да имаш ядове. Най-много да вземе да мърка още повече като котенце :D
Това масло е за поизносени ДВГ-та wink
На колегата му харчи 200мл 10W40 за 10К км, което е нищо Idea
На мене ми харчи/хвърл повечко, та именно за това го сложик, иначе 2 г. карах с 20к for Alfa :D
@Bass - слагай смело каквото Бобо ти каза (да пише Алфа Ромео - червена кутия) и няма да имаш ядове. Най-много да вземе да мърка още повече като котенце :D
Аз карам с 20к за алфа, и маслото е доста добро. Иначе все се чудя дали да го сменям за Мотул, но като слушм тука май все тая.
Ами и аз съм с 20К за АлфаРомео - само дето по погрешка бях сипал повече и после го дърпах със спринцовка с маркуче :? иначе съм доволен и не го пипа :D :D
Най-много да вземе да мърка още повече като котенце :D
Да но на самолета му тежат 470 хиляди км. А и със зеленият HPX на празен ход си мърка и не мени обороти.
Абе колеги,кажете най-сетне за това масло-по изискванията знам,че е Selenia 20k for Alfa Romeo,но откъде да го купя(аз съм от Търново,но може да се поръча доставка с куриер примерно от axm-auto),за да знам,че е внос от Италия маслото.Полу-синтетика ли е това масло или пълна синтетика и дали в крайна сметка е наистина най-доброто за колата.А,да колата е Алфа 155 2.0 8V.В момента е с Мобил,слагано юли 2010 от предишния собственик,на вид маслото е добро-има малко чернилка в него,но е още прозрачно,гъсто и мазно,а и не е минала много километри с него.Това ме навежда на мисълта,че маслото не издухано,но точно заради това си мисля,че не е добро за тая кола.Когато е студена и вискозитета му е добър,двигателят работи гладко и стегнато,като загрее нещо почва да не ми харесва работата на двигателя...Прерових хиляда теми за масла и никъде няма категорично мнение,подкрепено с някакви доводи-всеки казва-въпрос на избор,но нали тоя избор трябва да стъпва на факти.Благодаря ви предварително! :)
WhitePower
15-03-2011, 21:56
Аз карам с 20к за алфа, и маслото е доста добро. Иначе все се чудя дали да го сменям за Мотул, но като слушм тука май все тая.
явно никога не си карал с мотул или с хубаво масло
аз лично карам с 10/60 на тутела ,
RoMeO_156_GTA
15-03-2011, 22:04
Селениа 20К е много хубаво масло , но си е скъпичко . Масла във ВТ пазарувам от Джеймс ауто (намира се над автогара Юг) , а и въобще доста колеги купуваме от там . Попринцип на алфисти прави добри отстъпки . Гледах последно имаше 20К , но дали беше с емблемата на Алфа ще погледна другия път .
155-цата ти да не е с бели джанти и в кой квартал живееш ако не е тайна :grandpa:
nicola 59
15-03-2011, 22:30
От къде да го купиш не знам ,но знам ,че това е точното масло за алфа
Селениа 20К е много хубаво масло , но си е скъпичко . Масла във ВТ пазарувам от Джеймс ауто (намира се над автогара Юг) , а и въобще доста колеги купуваме от там . Попринцип на алфисти прави добри отстъпки . Гледах последно имаше 20К , но дали беше с емблемата на Алфа ще погледна другия път .
155-цата ти да не е с бели джанти и в кой квартал живееш ако не е тайна :grandpa:
Благодаря,колега!Ще отида да питам в тоя магазин.А иначе Алфата не е с бели джанти-отзад са си оригиналните алуминиеви на Алфа,отпред ДжИлезни със зимни гуми.Живея на Пишмана,точно до старческия,може да се видим някой път-то нещо сбирки италиански няма ли да има в Търново....макар че с тея цени на горивата,едва ли им е до сбирки на алфистите...
RoMeO_156_GTA
16-03-2011, 08:23
Не съм те засичал май още . Сбирки си има обикновенно всеки четвъртък - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=8625 , а ако видиш няколко Алфи покрай "Камбаната" значи има и извънредна :tooth: За маслото ще измислим нещо :cheers:
Ааа,аз бях там точно когато падна големия сняг на 3-ти март и видях няколко 156-ци отпред,едната дойде доста ефектно,движейки се с вратите напред :D
митака-пловдив
17-03-2011, 15:47
20k си е точното масло за тая кола.28лева му е литъра в Пловдив,за 15 000 километра съм долял около 500 грама,но повечето е че от пробката капе,а като го сменях изобщо не се сетих да взема нова медна шайба.Но тези дни като се постопли ще го сменям че му е време и капането ще оправим :)
20k си е точното масло за тая кола.28лева му е литъра в Пловдив,за 15 000 километра съм долял около 500 грама,но повечето е че от пробката капе,а като го сменях изобщо не се сетих да взема нова медна шайба.Но тези дни като се постопли ще го сменям че му е време и капането ще оправим :)
Как 28лв :shocking: Че аз трябва да дам 130-140 лв за тая смяна-тя мойта пущина кат събира почти 5 литра :stumm: :heavy_cry: Май ще се мисли друг вариант...
don_pepone
18-03-2011, 12:26
Колегата се бърка около 19 лв му е литъра,a 38лв е кутията от 2 литра
митака-пловдив
18-03-2011, 13:21
Колегата се бърка около 19 лв му е литъра,a 38лв е кутията от 2 литра
Да беее,забравих че бяха 2-литрови тенекиените кутий :blush: 28 лева съм го взимал с отстъпката на фирмата,защото имаме Ивеко Страли-си и всеки ден сме при тях за нещо.
Иначе цената за литър е 18.70 а за двулитровата 37.40 Tecnocar R-125 е модела на масления филтър който взимам от там и мога да кажа че са много добри филтри!!!
Абе и аз като се поразрових малко ми излязоха цени от около 18.50 на литър,тъй че може и да хапва Селения мойта убавица,пък по-натам може и да експериментирам с друго масло.А колега,може ли да ми напишеш на лично откъде го купуваш и може ли с доставка,щото оставам с впечатление,че трудно се намира 20к за Алфа и се опитват да пробутват от другото.Не че нещо,но нали още й треперя на колата и след всяка дупка, през която мина, цял ден мисля как съм можел да я избегна...та искам да я обслужвам по учебник :D
nikola 155
30-03-2011, 19:55
И аз карам с 20К,не съм имал проблеми единствената особенност е че след пробег 8000К започва да се завишава чуствително разхода на масло.Вероятно визкозитета намалява,а пък и самия двигател по заводски параметри "обича да похапва" масълце.