PDA

View Full Version : датчик скоростомер 164 тд супер

danonas
29-06-2009, 18:40
Здравейте,
значи не ми работи скоростомера , ходих на сервиз и ми казаха че проблемът е в датчика, обаче те няма откъде да го поръчат, разпитах на няколко магазина и ми обявиха че наличност в БГ няма и става само с поръчка от Италия, цените варирали от 200 лв нагоре. Ако някой може да ми помогне, дали в БГ мога да си намеря някъде защото така е малко гадно. Благодаря предварително !http://www.alfaromeo-bg.com/forum/images/icons/icon7.gif

Alexanderbb
29-06-2009, 19:12
ами от стара кола но трябва да кажеш откъде си

icedoc
29-06-2009, 22:51
Здравейте,
значи не ми работи скоростомера , ходих на сервиз и ми казаха че проблемът е в датчика, обаче те няма откъде да го поръчат, разпитах на няколко магазина и ми обявиха че наличност в БГ няма и става само с поръчка от Италия, цените варирали от 200 лв нагоре. Ако някой може да ми помогне, дали в БГ мога да си намеря някъде защото така е малко гадно. Благодаря предварително !http://www.alfaromeo-bg.com/forum/images/icons/icon7.gif
Трябва да го имам някъде ... обаче в мазето е ужас и незнам дори какво търся ...
Ако някои може да постне снимка може да ти свършиме работа ;)

Sunny
30-06-2009, 01:12
А дали е прецакан датчика или платката в таблото ?

danonas
30-06-2009, 10:08
А дали е прецакан датчика или платката в таблото ?
ами значи на мен ми обясниха, че когато датчика се прецака, започва да дава грешни импулси и в самото табло има някакви резистори, които горят точно заради датчика. Хубавото е че тези резистори ги има и могат да се сменят.

Sunny
30-06-2009, 11:58
И транзистори има , и операционни усилватели и стабилизатори на напрежение освен резистори и кондензатори . Самият датчик е индукционен там няма какво да се прецака .

icedoc
30-06-2009, 12:42
И транзистори има , и операционни усилватели и стабилизатори на напрежение освен резистори и кондензатори . Самият датчик е индукционен там няма какво да се прецака .
Имам табло от 164 тд супер ;)

Sunny
30-06-2009, 17:26
Ето проблема вече е решен на 3/4-ти . :go: