View Full Version : неверен уред за темп. на водата
ivan konov
02-07-2009, 12:45
колеги някои има ли идея може ли да се монтира допълнителен уред за показанията на темп.на водата.защото моя не показва вярно.:yes:
колеги някои има ли идея може ли да се монтира допълнителен уред за показанията на темп.на водата.защото моя не показва вярно.:yes:
А сигурен ли си, че е проблемът е в него? Подмени си първо температурния датчик, който подава инфото за самия уред.
ivan konov
02-07-2009, 16:30
аз поне несъм много в час как да го проверя дали в темп. датчик е проблема щото бобо я прави колата и каза че стрелката нее вярна а този уред вървял с таблото
Не е като да не можеш да си свалиш от друго табло, но има пипане на стрелка и не си е работа. Като цяло верно си е най-добре с цяло табло от моргата. Обаче, както са ти написали, първо си виж датчика за уреда. ~10лв струва и се намира над този за налягането на маслото(тумбестия), ако си с 1.8 или 2.0 8V ТС(1.7 принципно нямат). Пада се от задната страна на главата (към шофьора и от неговата страна). Лошото е, че и сред новите има ментета неземни. Старият ми отчита по-малко, а новия повече. Карам си със стария, за да не ме стресират показанията на новия.
ivan konov
03-07-2009, 11:56
с 1.8 8v-93г.съм проблема е че вместо 90 показва около 70гр. утре ще напавя един оглед за местонахождението на въпросния датчик и ще вземам мерки .
с 1.8 8v-93г.съм проблема е че вместо 90 показва около 70гр. утре ще напавя един оглед за местонахождението на въпросния датчик и ще вземам мерки .
После пиши к'ва си я свършил :notify:
ivan konov
03-07-2009, 13:01
тайно се надявам да се окаже от датчика че хич не искам да раскоствам таблото че и без това има 1000 кабела из краката ми .
тайно се надявам да се окаже от датчика че хич не искам да раскоствам таблото че и без това има 1000 кабела из краката ми .
Не се занимавай с глупости - на 99% е датчикът :holiday2:
Успех,
ivan konov
03-07-2009, 14:54
блягодаря другата седмеца ще пиша кво е станало
The_Game
03-07-2009, 20:15
Moже вярно стрелката да не показва вярно. Щом на диагностиката са казали че точно стрелката е виновника може и така да е.
Moже вярно стрелката да не показва вярно. Щом на диагностиката са казали че точно стрелката е виновника може и така да е.
На диагностика се хваща темп. датчик за ECU-то(този на термостата). Съответно, ако той показва 90 и по това време някъде запали и перката, а на таблото сочи 70, ясно, че уреда не е верен, но не значи, че не е от датчика за уреда, който е различен от този, чиито показания се четат от ECU-то и съответно от диаг. софтуеър.
П.С. При мен е същото като при колегата. На уреда показва идея над 70 гр., а перката се включва (само с една степен съм и с датчик 85-87 градуса). С новия датчик, при равни и други условия, показваше 110+. Карам си с "нискотемпературния" Веглия.
БТВ. Утре по план-график имаме монтаж на конус с MUROMAN, ако колегата иска да си тества, старото ми табло(с такова от 1.8 съм) е с читав такъв уред(от 1.7) и е налично за проби.
но не значи, че не е от датчика за уреда, който е различен от този, чиито показания се четат от ECU-то и съответно от диаг. софтуеър.
Именно. Съответно останалото се обезсмисля, докато колегата не подмени температурния датчик, който праща инфо за уредана таблото ;-)