View Full Version : Какво масло да сложа на 1.7 8в?
Препоръчайте ми най-доброто масло за 1.7 8в??
Орентирай се към селения или агип как ти е мотора в какво състояние ,гледай маслото да е полу синтетика
ако мотора не е издухал - отиваш в метро и си купуваш мобил 10/40.
Agip Sint 2000 10w40 - това е
Аз лично, винаги препоръчвам Selenia 20К Alfa Romeo , просто е изпитано с времето. Държи налягане както при ниски така и при високи температури. Всичко останало е експеримент.
Agip Sint 2000 10w40 - това е
Да добро е, но след 8 000 км. рязко си губи качествата (държи все по-ниско налягане)
То и на толкова дават да се сменя.
То и на толкова дават да се сменя.
ОК, затова препоръчвам 20К, по-скъпо е, но държи налягане и след 12000-14000км. Просто е идеалното съотношение между качество и цена. Иначе алтернативи хиляди. Просто не съм минал милиони километри със всички марки масла за са имам и от тях впечатления.
Значи много е относително ако мотора не ти е хубав сложи Селиния hpx или agip 10-50 сичко зависи от състоянието на мотора ,принципно селенията 20к е хубава за по нови и запазени мотори
svilenalpanev
05-07-2009, 23:59
10w60 е моето масло.
Значи,като доайен на сектата,обобщавам и внимавайте,че съм на много водки!!!:whip:Маслото за нашите кочини е Селения Голд или по-доброто Аджипт 10в-50.Още по доброто от Селения голд е 20К,но то е по-скоро за ТС.При нашите няма толкова голямо значение.Най-доброто е Селения Райсинг 10в-60,но само,ако мотора за 50 000 км гори под 2 литра масло.иначе е безсмислено да го слагаме.Формулата му е такава,че разкъсаните му молекули се възстановяват и това позволява да е отлично масло с пробег до 50 000 км.Мазителните му качесвтва нарочно не ги обсъждам,защото те са актуални само за ТС.там нещата са други.Дори и топовия ни 1.7 16в,работи на по-облекчен режим.Разбира се има и много нови съвременни масла,кото не познаваме и работят на същия принцип,като Райсинг,но за сега са недостъпни за нас.Колегите в чужбина знаят за тях.Пробега им е над 100 000 км.Проблема е,че нашите любими си искат техните масла.Само за пример.Сложете на една посредствена Лада Селения Голд и тя ще стане друга кола.Просто някои забравят,че и тя е Фиат!
Това исках да ви кажа,а вие имате пълното право да правите,каквито си искате глупости и експерименти.
Впредвид часа и ВРЕМЕТО,наздраве на всички,които за гласували днеска,независимо за кой!
Колега, пиши едно лично до VFTI (Венци). Той ще ти препоръча нещо на Агип.
Извинявам се предварително, ако не съм разбрал правилно, нали не мисли някой да си кара колата 50 или 100 000км с едно масло :busted_cop::?:
Колега ни става въпрос за каране , а колко килметра маслото запазва качествата си най бързо грумват минералните
Последните 2 смени съм ги направил с Аджип 10в40...Преди това карах с Agip 5w40 но МИ е много скъпо...Още преди това карах пак Agip 10w40.... Цената НЕ Е по евтина от на 20К, а просто се намира един пич, който го дава на драгите форумци без да ги товари през 2ма дистрибутора с по 35-40%.....
В момента съм на 8000км. с полусинтетиката и не забелязвам да имам проблеми с налягането-(много важно е в какво състояние е двигателя...)...Ще го сменя на 10-12к км.)... Всички знаят как ми върви колата и как се кара...
Всеки сам да си реши....Ако колегата му се дават 20лв./1л може да си вземе много хубав Рейсинг 10в60....
П.П Тук ще се искефя на фразата...Производителя знае най-добре с какво масло да се кара:hump: виж на капака какво пише:hump: хихихи :):):)
Значи по темата маслото за тая кола по принцип е 10W40, според това колко е износен мотора може да се кара с 10W50, 10W60 евентуално 15W40, 15W50 :blah:(това са евтините минерални варианти, не са грешка) и останалото са празни приказки. Няма съвременно масло което да не превишава изискванията на тая кола в пъти!:yawn: А смяната е между 10 и 20 000км в зависимост от начина на експлоатация.
Значи Колега да те улесним ако ти е ИЗНОСЕН мотора , Селения hpx ако не агип 10-40-50
Благодаря ви за мненията, двигателя в момента е разглобен и е на 1-ри шлайф(коляновия вал) сменени са и лагерите, иначе вичко друго е добре, и не ми гореше масло преди това, на 130 000 км е двигателя
А за какво е шлайфан вала.километрите са много малко.Да не си попаднал на майстор,поклонник на шлайфането.Аз още не съм шлайфал нищо!
Да те на ладите им прават по късно основен ,защо си шлайфал
ми защото постоянно я настъпвах, после нещо взе да трака и като го отвореха (двигателя) трябваше, лагери колянов вал и напаска на клапаните, неразбирам много той брат ми я прави щото има същата самоче 16в.
Е щом брат ти я прави,отпадат много от въпросите и съмненията.Все пак,когато слагаш маслото след ремонта,не се подвеждай по селски мухабети и си сложи масло,препоръчано от Фиат за Алфа Ромео.По горе ти казахме кои са.После си я ръчкай след разработката.Разбира се има много масла,които стават за колите ни,но е по-добре да се придържаш към провереното.Коде каза верни неща за маслата,но са само за разбирачи!
Аз съм с ESSO 10W40 и нямам проблеми зех го за 50кинта 4литра Незнам дали е добро за наще капризните италианки!?!:shutup: