PDA

View Full Version : "Новите" управляващи?

Pages : 1 [2] 3

CBET
08-03-2010, 19:43
Я да съберем 2 и 2.

Още по Костово време се организираха контрабандните канали да се отчитат на властоимащите. Надявам се дори и Търтея, като негов фен да си го признае това. Според всички статистики за потреблението на цигари е ясно, че пушачите (аз да се похваля от 3 месеца не съм палил) много трудно се отказват от цигарите. Всяко вдигане на акцизите и респективно повишаване на крайната цена не намалява потреблението, а просто се намалява официалната продажба за сметка на контрабандата. Т.е. в момента процъфтява контрабандата на цигари и от там са се увеличили яко оборотите. А на кого се отчитат тия дето се занимават с това? Може ли да се сети някой? Я да добавим и едни винетки се дадоха на една банка, конкуренцията в "охранителният" бизнес се притискат от Цецко, къде основателно къде използвайки по груби методи, яко цензура по медиите и опитване да се измести фокуса на населението от реалните проблеми към зрелищни и измислени скандали (Монката и Жорко в момента) и т.н.

Автобиографията на БиБи като се замисля е следната:

1991-2001 - Основател на ИПОН 1 ООД, ИПОН 2 ООД, ИПОН - Агенция за сигурност и охрана ООД (имаше едни други такива охранителни фирми само дето бяха с по три букви и после поредни цифри ...)
2001-2005 - Главен секретар на МВР - за тия 4 години всички разбрахме, че той ги хваща (престъпниците), а адвокатите ги освобождават
2005-2009 - кмет на София - 4 години непрестанно медийно присъствие и обяснение как не получава никаква подкрепа от управляващите по проблемите на града, в който е кмет. По тая линия всички кметове в България могат да се оправдават! Нито оправи проблемите с боклука, нито построи завод за смет. Най-странното е, че в последните си дни на кметския стол смени фирмата концесионер за сметта и го даде на ТИТАН. Същите тия ТИТАН изведнъж започнаха да сметосъбират и в други градове в България (странна работа ей).
2009-до момента - премиер на България и лидер на най-голямата парламентарна група спечелила последните парламентарни избори с доста категоричен резултат. За 8 месеца управление не е свършил нищо от предизборните си обещания. Непрестанно се оплаква от наследството оставено от предходното правителство. За несполуките отново търси причината някдъде другаде - съдебна система, президентство и т.н. - но не и в себе си.

Признавам си с ръка на сърцето, че аз като работодател никога, ама наистина никога няма да наема бивш охранител в борческите години и некадърник (визирам последните му три местоработи -генерален секретар, кмет, премиер), който само се оправдава, на работа при мен.

morfius
08-03-2010, 21:11
Още по Костово време се организираха контрабандните канали да се отчитат на властоимащите.

Това има ли доказване, защото ми се чини, че тия канали и хората зад тях ги имаше още по татово време, а през тях минаваха не цигари, алкохол, горива и дрога... оръжия и дрога... и винаги са си били вързани с управлението.
Да не се окаже, че приписването на практиката на Костов е поредната пропаганда на ДС?

fred
08-03-2010, 21:50
Я да съберем 2 и 2.

Още по Костово време се организираха контрабандните канали да се отчитат на властоимащите. Надявам се дори и Търтея, като негов фен да си го признае това. Според всички статистики за потреблението на цигари е ясно, че пушачите (аз да се похваля от 3 месеца не съм палил) много трудно се отказват от цигарите. Всяко вдигане на акцизите и респективно повишаване на крайната цена не намалява потреблението, а просто се намалява официалната продажба за сметка на контрабандата. само се оправдава, на работа при мен.

Та ако съберем 2 и 2 става ясно, че всички контрабандни канали са от времето на БКП и се контролираха от Държавна сигурност.По тях се изнасха оръжие, наркотици и какво ли не, естествено с благословията на висши другари и с тази на КГБ. Не случайно всички нашенски милионери, а и мутри са били служители на ДС, МВР и всякаквите му там образувания.Цялата сган от терористи от цял свят и разни корумпирани правителства от Африка, Азия и Латинска америка имаха най-приятелски връзки с нашите тайни служби.
Така е и по другита соц страни, ама там бързо разформироваха тия бандитски гнезда, само у нас, Русия и Югославия поостанаха,та затова сме и като Колумбия в някои отношения.

CBET
08-03-2010, 22:02
Колеги,

нали за това ги свалиха уж на 10.11.1989г. За да се спре всичко това. Костов беше големият демократ, който щеше да променя нещата. Хайде стига с тоя сляп тъмно син фанатизъм и култ към неговата личност. Друг е въпросът, че ако трябва да избирам м/у него и Борисов той май е по-малкото зло, но в никакъв случай не е правилният избор.

fred
08-03-2010, 22:07
Колеги,

нали за това ги свалиха уж на 10.11.1989г. За да се спре всичко това. Костов беше големият демократ, който щеше да променя нещата. Хайде стига с тоя сляп тъмно син фанатизъм и култ към неговата личност. Друг е въпросът, че ако трябва да избирам м/у него и Борисов той май е по-малкото зло, но в никакъв случай не е правилният избор.

Бе тоя Костов да не е Ленин, че да унищожи с терор и насилие за 4г. система градена за 50?
Още другаря Ж Желев каза една умна приказка навремето:демокрация се гради по два пътя-революционен, бърз и еволюционен, естествено по-бавен.Е тъй като за щастие или нещастие революционния минава през диктатура, военен режим, терор малко и прочее, просто нямаше условия как да бъде приложен, та се влачим по бавния

Fear
08-03-2010, 22:10
Mама му стара, ако бяхме тръгнали по революционния, вече сигурно щяхме да сме приключили - чак ме е яд. :)

Иначе колеги, аз вече наистина не знам какво да мисля - не виждам светлина в тунела за нашата държавица. :cry:

CBET
08-03-2010, 22:15
Fred,

само за протокола да отбележим че от 1989 до 2010 са 21 години разлика ... та 50 години едните градили една система, а вече 20 години другите не че искат да я променят, а 20 години си търсят оправдания!

Ай сиктир! (ще ме прощавате за израза!!!)

fred
08-03-2010, 22:20
Fred,

само за протокола да отбележим че от 1989 до 2010 са 21 години разлика ... та 50 години едните градили една система, а вече 20 години другите не че искат да я променят, а 20 години си търсят оправдания!

Ай сиктир! (ще ме прощавате за израза!!!)

E и от мен сиктир /сори, ама като се каза, да си го продължим/-айде сега да видим от тия 21 години, колко години бяха на власт БКП и производните му?
Ето-Костов 4;
1 година и малко ФД;
и това е, а сега от 7-8 месеца е ББ, все пак не е от БКП, поне от 10 тина години.
Осталните 15-16 са си годините на БКП, която не иска да се променя.Затова другарката Масларова бе министър даже в две правителства, Р.Овч, тоже и т.н.А тяхното протеже, ДС партията на ДПС само май по времето на Костов не беше във властта и сега не е....
За тия 21 години, източна Германия можа ли да се изръвни със западната и част? Не. Е как най силната икономика в ЕВропа не можа да преодолее за 21 години изоставенето на източната и посестрима, която беше и витрина на социализма?Милиарди марки и евра отидоха да заличят последиците на соца, но все още стандарта и манталитета са видимо различни.
А ние, без западна част и с предимно посткомунистически правителства,обвързани с Русия и тяхните им мутри, ще надминем германците би?Даже сега и АЕЦ иската да строят-ми що не го строят в Полша или в Германия, поне при Чехите да спретнат една...
Та може и още 50 да минат и щом твърдения, подобни на твоите вързват дикиш в обърканото съзнание на оскотелия и затъпял български народ, то нищо няма да се промени към по-добро.Но както е казал националния предател от бившия ни мавзолей, колелото на историята се върти, това е успокоителното....
Айде лека нощ, колега Свет, че ще гледам Оскарите, а по НВО ще дават Дзифт, пак добре че не са пуснали Ешалоните и това как другаря Янко спасява евреите да речем с лика на покойния А.Генов.......

CBET
08-03-2010, 22:46
Фред,

недей така моля те!!! Някак си доста удобно ми се струва, че изпускаш Димитър Попов, Беров, Ренета Инджова, Стефчо Софиянски, Царчето. Отдавна съм спрял да хващам дикиш на когото/каквото и да било. Най-лошото е, че от 3-4 месеца започнах да се интересувам от Австралия, Нова Зеландия (Чили вече от 10-тина дена обяснимо ми изпадна от мирогледа), емиграция и т.н. ...

morfius
08-03-2010, 22:55
Фред,

недей така моля те!!! Някак си доста удобно ми се струва, че изпускаш Димитър Попов, Беров, Ренета Инджова, Стефчо Софиянски, Царчето. Отдавна съм спрял да хващам дикиш на когото/каквото и да било. Най-лошото е, че от 3-4 месеца започнах да се интересувам от Австралия, Нова Зеландия (Чили вече от 10-тина дена обяснимо ми изпадна от мирогледа), емиграция и т.н. ...

Попов - мандат на БСП, Беров - мандат на ДПС с подкрепата на БСП, Инджова - 6м. служебен кабинет с ограничени правомощия, Софиянски - 6м. служ. кабинет, "царчока" - докаран от ДПС с уговорка да му върнат заемите за хазарт ако ритне столчето на Костов.
Да ти просветва картинката?

Костов хич не е ангелче небесно... но на фона на -феодалната клика на каскета и цървула - БКП/БСП и производни ООД... определено е по-малкото зло.

А за емиграция вече и аз се замислям... писна ми да живея в държава в която болшинството не желае да промени нещо към по-добро, не желае да помисли, а предпочита да вярва на учиндолски цървул, медии с управа известна с доволен стаж в ДС и премиер - охранител на баш цървула - Т. Живков... да псува на ракийка, да се радва като на Вуте му е зле и да се гордее, че родовете им 500 години са били роби.

CBET
08-03-2010, 23:05
Абе Селеспийда ми липсва с неговата екзалтираност и сляпа вярност, като се "разпенеше" ...

А картинката ми е кристално ясна! Не съм фен и на комунистите, но не е само тяхна вината за клоаката в която сме от 20 години!

Морфей, в Нова Зеландия чета природата прекрасна, има възможности за развитие, държавата с добра социална политика и т.н. Австралия и тя не е за пренебрегване ... Пък и двете са на обратната страна на Земята т.е. само да ти мине през ума еретичната мисъл "Носталгия", пътя който те чака до тука, изпарява желанието за прибиране.

ФЕРАРИСТ
08-03-2010, 23:09
Здравната вноска щяла да стане 10% - баси кефчето.......не мога да отрека че тия сега ни клатят много по яко от други преди, но перфектно успяват да убедят масите че това е адски хубаво нещо дето им прилагат......

morfius
09-03-2010, 00:00
А картинката ми е кристално ясна! Не съм фен и на комунистите, но не е само тяхна вината за клоаката в която сме от 20 години!

Има много да се говори за вината на "комунистите" - в кавички защото и комунисти не са, цървули и каскети докарани на власт от окупационна армия.
Истинските комунисти сред тях са прогонени или избити лека полека, после се започва с обезчовечаването и обезродяването на цялата ни нация, зловещ психичен експеримент чийто плодове берем и сега.
А настоящите 20 години - ами те са същите ония на власт дето проведоха чернобилския геноцид в/у собствения си народ, управляват си и в икономиката и в политиката, какво очакваш?

nhg
09-03-2010, 00:00
Абе Селеспийда ми липсва с неговата екзалтираност и сляпа вярност, като се "разпенеше" ...

Морфей, в Нова Зеландия чета природата прекрасна, има възможности за развитие, държавата с добра социална политика и т.н. Австралия и тя не е за пренебрегване ... Пък и двете са на обратната страна на Земята т.е. само да ти мине през ума еретичната мисъл "Носталгия", пътя който те чака до тука, изпарява желанието за прибиране.

Имам едни добри приятели в Нова Зеландия - последните 5-6 години се виждахме само 2 пъти... Ама сега наистина ги разбирам
(за протокола: никога не съм бил фен на емиграцията!)

bass
09-03-2010, 08:31
Е тва е, предадоха се, дотук им стигна "административният капацитет" и дотук с дясното самоопределение.
http://dnevnik.bg/pazari/2010/03/08/870069_obraten_zavoi_na_gerb_za_danucite_i_osiguro vkite/

Който не е поискал от Биби, той не е получил (но ще даде, та да има за поискалите).

fred
09-03-2010, 09:22
Фред,

Сега, Димитър Попов и Инджова колко години бяха на власт?вече съм стар и не помня, а бат Стефчо изкара и той има няма 5-6 месеца. Отделно я се позаинтересувай от биграфията на Димитър Попов-накратко от млак е номенклатурчик , член на ДКМС, БКП и прочее, типичен представител на комунистите, не случайно поставен на такъв пост.
Служебните правителства са размита работа и общо взето нищо не се върши или времето е кратко.
Няма лошо да се интересуваш от емиграция, аз донякъде също съжелявам че се отказахме от спечелена зелена карта през 2000 г, ама това е положението.Но за това не е виновен никой освен нас, като племе, но и да подчертая дебело-миналото на комунистическа държава.Комунизма унищожи и икономиката ни и морала и съвестта на поколения.
А отделно, да ти кажа пък че една голяма част от моите познати, които позабегнаха в периода 1989-2000г са си вече тука, ама и това е друга тема.

Mама му стара, ако бяхме тръгнали по революционния, вече сигурно щяхме да сме приключили - чак ме е яд. :)

Иначе колеги, аз вече наистина не знам какво да мисля - не виждам светлина в тунела за нашата държавица. :cry:

От една страна и аз съжелявам, но давам пример само с филма "Къщата на духовет", то май и роман има, та де да знам, така или иначе у нас това беше почти невъзможно, но пък смятам, че и връщане назад няма :)

Crusader
09-03-2010, 09:55
Ей, тоя Биби или хер Флиг, ще Ви изселят от тая държава...жалко ще стане скучно по форумите - няма да има с кого "да си ги мерим"...

Stoyan Georgiev
09-03-2010, 10:36
Ей, тоя Биби или хер Флиг, ще Ви изселят от тая държава...жалко ще стане скучно по форумите - няма да има с кого "да си ги мерим"...

я не мърдам , споко :)

търтея сега ще ги затрие защото са спам и с право...

търтей
09-03-2010, 11:12
Е тва е, предадоха се, дотук им стигна "административният капацитет" и дотук с дясното самоопределение.
http://dnevnik.bg/pazari/2010/03/08/870069_obraten_zavoi_na_gerb_za_danucite_i_osiguro vkite/

Който не е поискал от Биби, той не е получил (но ще даде, та да има за поискалите).

Учудва ли те нещо? Некомпетентността води до това - увеличаване на данъците. А събираемостта ще падне обаче и пак няма да има пари, а повече сива икономика.
Да ни е честито.

търтей
09-03-2010, 11:50
Е го следващия спасител на народа ...
http://www.capital.bg/show.php?storyid=868755

Fear
09-03-2010, 12:08
:priest:

Друго май няма какво да кажа... :brickwall:

alfamicin
09-03-2010, 12:10

Май темата за Костов става все по-актуална?:yes:

sen7
09-03-2010, 13:55

Учудваш ли се ?!

morfius
09-03-2010, 13:58

Очаквах го... но не съм сигурен ще мине ли номера, все пак Жорж Ганчев 2 няма да е особена новост.

---------- Post added at 13:58 ---------- Previous post was at 13:57 ----------

Май темата за Костов става все по-актуална?:yes:

Тя винаги е била актуална... не толкова заради самия Костов, а заради мисленето на опониращите си по нея.

JORDI
09-03-2010, 14:58
...
Служебните правителства са размита работа и общо взето нищо не се върши или времето е кратко.
...
Основната цел на едно служебно правителство е подготовка за провеждане на парламентарни избори! 8)

Crusader
09-03-2010, 23:33
Ти верно ли ги мислиш тия работи...?!?:big_whoops:

Crusader
10-03-2010, 00:37
Еба го, ще ме умориш от смях "...всенародната любов..."

На кабинета не му работа да гласува закони....

...всенародната любов е кат любовта на началника - курвенска работа, а кабинета ще си изкара мандата и не щото много го обича народа /а по други причини, които не са за форум/, ма Флиг ще си иде скоро, а кабинета след 4 години и той ще иде след Флиг - в збвение, а след 8 години няма да има Герб, част от феновете ще са се пребоядисали, друга част ще са подхванали бизнес /на който полагат основите сега/ а част ще са емигранти, а конците ще се дърпат от където се дърпат и сега....и ще има друг Герб /с друго име и друг месия.../

и както се пееше в една песен на времето:
"...8 милиона мишлета..."

nhg
11-03-2010, 00:03
Еба го, ще ме умориш от смях "...всенародната любов..."

На кабинета не му работа да гласува закони....

...всенародната любов е кат любовта на началника - курвенска работа, а кабинета ще си изкара мандата и не щото много го обича народа /а по други причини, които не са за форум/, ма Флиг ще си иде скоро, а кабинета след 4 години и той ще иде след Флиг - в збвение, а след 8 години няма да има Герб, част от феновете ще са се пребоядисали, друга част ще са подхванали бизнес /на който полагат основите сега/ а част ще са емигранти, а конците ще се дърпат от където се дърпат и сега....и ще има друг Герб /с друго име и друг месия.../

и както се пееше в една песен на времето:
"...8 милиона мишлета..."

Имаш много голяма грешка колега: в песента мишлетата/ченгетата бяха 9 милиона, имаше и котараци... Ама всичко друго е 100% вярно!!

Crusader
11-03-2010, 16:44
Може, оставявам - забравям колко милиона бяха мишлетата....

morfius
11-03-2010, 16:46
Не ги забравяш, просто намаляват прогресивно... естествен подбор.

dimo
11-03-2010, 17:23

отдавна се чудя кога ще пуснат този сценарий комунягите , естествено балъци колкото щеш ще има елкторат и за него .

---------- Post added at 17:23 ---------- Previous post was at 17:20 ----------

Фред,

недей така моля те!!! Някак си доста удобно ми се струва, че изпускаш Димитър Попов, Беров, Ренета Инджова, Стефчо Софиянски, Царчето. ...

Тук освен един който е преминал на( от) другата страна всички са комунисти до девето коляно .

VFTI
11-03-2010, 17:56
А някой би ли споделил инфо за Слави? В смисъл защото сте против него настроени и т.н. Нещо пикантно, скандали, далавери, замесване и т.н... За да знам дали да бъда от балъците или не:biggrin::biggrin:

Другото е че последните месеци се канеха разни негови близки и близки на хората от шоуто, което е един вид сближаване на евентуално бъдещия електорат с милите му очички и неговата добродушност. Но колко е реална тя, питам аз:smoke:

Fear
11-03-2010, 19:26
Според мен единствената му положителна черта е, че е моята зодия. Toва в случай, че вярвате в такива простотии! :tooth:

sen7
11-03-2010, 23:18
А някой би ли споделил инфо за Слави? В смисъл защото сте против него настроени и т.н. Нещо пикантно, скандали, далавери, замесване и т.н... За да знам дали да бъда от балъците или не:biggrin::biggrin:

Другото е че последните месеци се канеха разни негови близки и близки на хората от шоуто, което е един вид сближаване на евентуално бъдещия електорат с милите му очички и неговата добродушност. Но колко е реална тя, питам аз:smoke:

Ами аз от това което знам е , че и той не е цвете за мирисане.Но айде да оставим това - просто някак си ми е тъпо (срам ме е) да ме управляват пожарникари и цигулари, които приличат по-вече на мутри и използват националния ефир за манипулиране на мнението на хората.Но това си е моето виждане за нещата.Ако серго мога да го призная за нещо е, че поне изглежда умен да го еа.Той и с това си печели половината електорат ама това е друга тема.

DerMeister
12-03-2010, 10:18
Слави е с болни амбиции и колкото и да е селски мисля, че го е грижа за хората и България. Та една малка парламентарна група няма да навреди, а би трябвало да помогне. Колкото и да не го харесвате... Все пак Болен и Яне са в парламента. :cold:

VFTI
12-03-2010, 10:49
Това ми е интересното...Искам да разбера кирливите му ризи. По телевизията наистина е светец. В реалния живот имам няколко сблъсъка с него и мога да дам примери за подкрепа на хора в беда с доста финансови ресурси. Знам и че медала има 2 страни, заради това и не се заблуждавам че може да 100% чист...

И наистина още една парламентарна група едва ли ще навреди или поне не повече от скатаджията и мистър безкористен...

Иначе мисля, че голямата грешка на ГЕРБ е че влязоха "изведнъж" в парламента. В смисъл не са били преди това на власт, незнаят как стават неща, какво е да си опозиция, какви са реалните ресурси на страната и още много неща, които човек може да научи само в коларите на парламента...

На някой направили му впечатление какъв "галош,срамежлива ученичка,ЖПО(разговорно пут..)" беше Станишев преди да влезе във властта, а после колко бързо се открехна и започна да се "таралежи" ....

156
12-03-2010, 11:38

Ето една статийка по темата:)
http://razkritia.com/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2/

dimo
12-03-2010, 13:24
Слави е продукт на БСП и Мултигруп и до момента не виждам кой знае каква еволюция в него .Послушен слуга на партията, инструмент за телевизионни манипулации
Манталитета му е отвратителен, а грандоманията му е ненаситна за пример може да посоча отношението към гостите на баналното му и изтъркано предаване - които след като приемат поканата да му гостуват им се налага да изтърпят едно невъзпитано и просташко отношение в повечето случаи.
Да слушат колко умен и осведомен е и колко кадърен артист и музикант е .Тези хора в повечето случаи не им се дава възможност да кажат това което мислят и това което искат.
Представете си колко на сериозно ще се вземе ако му се даде малко политическа власт .
Всъщност СлаФчо закъсня , с появяването си в политиката, имаше време когато масите го приемаха за официоз :"Слави каза,това,Слави каза онова " обаче дори и на тях им поомръзна вече пък и нали си имат Бойко да ги забавлява с остроумието си и да му се кланят .

sen7
12-03-2010, 13:34
Бе в България ако искаш да оплюеш някого все ще намериш връзка, за това последното четиво ми е през.............Иначе както каза някой - щом Янко и Боленчо са там, що и тоя да не се намърда ? Да не е по зле от тях ?

Thunder
12-03-2010, 20:13
Колеги, аз нямам никак богат политически опит, но все си мисля, че които и да са на власт,нашето правителство ще си остане една сервилно-конформистка структура, готова да жертва интересите на гражданите заради лични облаги. A пък нашите "партньори"(предишни и сегашни), май, май имат интерес положението в България да си остане "омазано" по най-различни причини. Поне тези, които ни управляват, са последователни и следват златното правилo -panem et circenses - и всички са доволни :hehehm:

156
12-03-2010, 23:12
Бе в България ако искаш да оплюеш някого все ще намериш връзка, за това последното четиво ми е през.............Иначе както каза някой - щом Янко и Боленчо са там, що и тоя да не се намърда ? Да не е по зле от тях ?

По принцип си прав, но аз лично съм склонен да се съглася с писанията в онова "четиво" :)
Достатъчно е да видиш кои се отцепиха от Каналето и отидоха в хъшове (=> шоуто на Слави) и какви са сега.

Crusader
17-03-2010, 19:16
Биби и хер Флиг пак пробват колко е дълбока водата...."Да де ама то ако има такива мерки, ще има компенсационни механизми за военнослужещите и полицаите..." Аньо Ангелов - министър на отбраната...

...Някой се уплаши че може да яде дървото и хем му се иска да не се осира, хем не смее а пипне у паницата на силовите структори...ей ама са курви тия!

Old Fox
19-03-2010, 19:11
Ся чух даже не видях по коя телевизия.
Дянков: "Благодарение на нашата фискална политика ние постигнахме най-ниския растеж в региона. Това означава стабилност на доходите"
Е браво. Не знаех, че най-ниския растеж е велико постижение. Отивам да си изгоря триумфално и двете икономически дипломи.
Да си некадърен е едно, ма да обясняваш, че твоята некадърност е висше постижение е е.. е нямам думи.

Но разбира се това моето е хейтърство, требе да се гледа положително.;-)

Kuku
19-03-2010, 23:25
Има ли изобщо ден, в който тоя малоумник Дянков да не влиза в новините?!
Баааааааси дразнещия, нискоразряден, полуграмотен червей!

proper
20-03-2010, 12:00
Аеее писнА ми вече.... моля Ви ...стегнете се бе...мъже сме...баси...

натис (http://www.btv.bg/news/bulgaria/institucii/story/1338863461-Dyankov_Bulgaria_e_ostrov_na_sravnitelna_stabilnos t_v_regiona.html) (линка изисква четене и непредубеденост)
и бнт видео (http://bnt.bg/bg/news/view/24940/simeon_djankov_za_antikrizisnite_merki)
риск =/= растеж

стига лъжи...цитирайте правилно!

"Благодарение на нашата добра фискална политика сега България има най-ниския риск в региона. Това означава стабилност на доходите на всички граждани.”

направихте ме пишман защитник... БЕЗ да съм... ама да се малипулира съзнанието с писане на неистини.... не е по мъжки просто.

ако е неволна грешка...макар с такъв хъс и омраза изказана....и извинение ще е ок.

Но разбира се това моето е хейтърство, требе да се гледа положително.Да, хейтърството замъглява мирогледа и прави такива неща, като да чуваш това което искаш да чуеш, а не това което се казва ........Позитивизма само понага колега. Пробвай...дори за кратко....сподели после дали Ти и хората около теб са се почуствали по-добре. Не се базикам. Искрен съм.

и моля някой модератор да следи за нецензурните изрази .... срамно е... и вече ми мирише на тенденциозност....

търтей
20-03-2010, 12:31
и моля някой модератор да следи за нецензурните изрази .... срамно е... и вече ми мирише на тенденциозност....

Понеже обичаме да спазваме правилата - въпроси към модовете нали знаеш къде и как се задават?
Ама аре днес съм пич - кое според теб е нецензурен израз?

:hitbycupid:

ПП Без риск растеж няма. Най-стабилната икономика е неразвиващата се. Изобщо за какво говори флик? Той самият наясно ли е? И защо е изволнен от предната си работа в уса?

proper
20-03-2010, 13:06
Говориш меко казано гранде неумности... :)

Примера е за външен риск на Държавата... по графиката на Bloomberg finance, не на кварталните "финансисти"...
изобщо никъде не се говори нито за систематичен, нито за специфичен риск или някой от другите 15(+) вида, които могат да са ти от полза при спекула или инвестиция или каквото и да е било.. (спекула е доба дума btw) да ме простят социалистите :)

Доколкото хвърлих око на графиката беше за CDS и няма нищо общо с идеята за риск, която лансираш....

Очаквам извинение за опита за заблуда и набеждаване по-горе от колегата!

Най-стабилната икономика е неразвиващата се.тва само ти можеш да си разбереш... не пиши само да замажеш гафа на колегата...

затъващата икономика технически погледнато е НЕразвиваща се. Е.....стабилна ли е?

Без риск растеж нямаза кого?....пак цитираш удобно и разчитаме непросветените да се впечатлят от мъдроста и да я приемат :) бъркаш тотално.... риска ти дава потенциал, но не ти гарантира нищо.... а на държавно ниво нещата дори са различни, като изходни данни

proper
20-03-2010, 13:38
На финансовите пазари застраховките срещу фалит са популярни като CDS (credit default swap). Облигационерите купуват тези инструменти, като застраховка срещу евентуален фалит на държавата, чиито облигации притежават.

Цената на деривата се определя от рисковата премия, която обикновено се измерва в пунктове. Счита се, че колкото по-висока е рисковата премия, толкова по-голям според инвеститорите е рискът една държава да обяви неплатежоспособност.

Кое е по-добре според теб??? да е по-висок риска от фалит на държавата или по-нисък?

Виждаш, какво значение имат термините и как се използват :)

търтей
20-03-2010, 15:19
Кое е по-добре според теб??? да е по-висок риска от фалит на държавата или по-нисък?

Виждаш, какво значение имат термините и как се използват :)

Термините безспорно имат значение.
А за мен лично, по ред причини, е по-добре да е по-висок риска от фалит. :cheers:

Old Fox
20-03-2010, 18:57
Факт. Грешката е моя - чул съм "най нисък ръст". Гледах линка на пропър - точно това слушах вчера. Признавам си открито.
Това за кварталните финансисти само не го схванах.
А да стабилност=застой.

pinko
20-03-2010, 19:14
Ей сега по бТВ социалния министър каза, че махат плоския данък и въвеждат прогресивен до 22%(подоходно облагане). Временно, разбийш ли, само за няколко години...

Евала, Бойко, евала, Борисов, май ще бъдеш свален от власт точно като Виденов:Silent:

http://www.btv.bg/news/ikonomika-biznes/u-nas/story/13335395-Obmislyat_da_varnat_podohodnoto_oblagane.html

Бах мааму, досега си плащах ВСИЧКИ данъци и осигуровки като поп (и то съвсем не върху минимална заплата), декларирах всички странични доходи (въпреки че не е никакъв проблем да ги скатая), ама вече ще ме фанат за:moon::moon:

Минавам в сивия сектор:pfbbt::pfbbt::pfbbt:

Pinky
20-03-2010, 19:23
Идеята е толкова абсурдна, че самото поставяне за обсъждане би трябвало да доведе до сваляне на правителството.

morfius
20-03-2010, 21:48
Очевадно е, че не знаят какво да правят, оплитат се като патета в кълчища, пускат мухи да видят коя ще мине и тогава да действат.
Връщането на подоходно облагане ще събере малко пари от работещите в големи западни фирми, но ще прати стотици пъти повече работещи в нашенски обратно в сивия сектор.

Все повече ми се струва, че ББ е просто поредния пас на "БКП и сие" ООД, да отнесе негативите друг и те да се върнат после пак на бял кон.

pinko
20-03-2010, 21:58
Интересна статУя в Капитал. Обърнете внимание на коментарите след текста

http://www.capital.bg/vestnikut/k1/politika_i_ikonomika/2010/03/19/876120_ima_li_kapitan_v_krizata/

И още нещо

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/03/20/876359_totju_mladenov_po-spravedlivo_e_vremenno_da_otpadne/

цитат:

"Комунистите съсипаха живота на моя дядо. И това е напълно резонна и основателна причина да не ги понасям. Но ако днес трябва да избирам между Станишев, Миков и Орешарски от една страна и Бойко, Цветанов и Дянков от друга, то веднага бих избрал първите. Просто, настоящите управленци са редко дебилни малоумници. Не е истина как е възможно да са толкова безхаберни. Пълна скръб!"

Old Fox
20-03-2010, 22:24
Според Ганев могат да се замразят всички големи правителствени проекти със спорен ефект.........", закупуването на фрегати и хеликоптери, както и да се започнат реформи в армията,Евала, някой най-накрая се сети. И ку може също така да се изтеглят всички наши войски от Афганистан и всякви други "....стан"
Някакси не ме кефи да ми вдигат данъка и осигуровките за да се правим на велики пред НАТО.

morfius
20-03-2010, 22:54
То ако почнем така и мен не ме кефи с парите дето вземат от мен да хранят "професионални безработни и непълнолетни многодетни майки", раздута до пръсване администрация, висящи по трънките с хранилка кукозаври, но най-вече не ме кефи да хранят с тях де що има братчеди на държавни договори.

Но тия неща не стават без обратна връзка.

Crusader
20-03-2010, 23:54
Прогресивното подоходно облагане е социално справедливо, личното ми мнение е че това е единствената донякъде антикризисна мярка...обаче това не оправдава ББ и хер Хлиг че са идиоти!

търтей
20-03-2010, 23:56
Wenn ich социална справедливост höre ... entsichere ich meinen Browning!

Crusader
21-03-2010, 00:01
Е извън темата Джон Моузис какво е виновен че човечеството ползва изобретенията му за убиване, та той е бил инженер ...

mordohy
21-03-2010, 00:27
Това не са антикризисни мерки, а най-обикновенно слабоумие!
Някой каза, че ако събереш няколко икономиста и то от най-нисък ранг и им поставиш за задача да напълнят хазната, ще насътворят абсолютно същите глупости!
Те обаче не лекуват системата, а водят до още по-голямо затъване!

morfius
21-03-2010, 00:41
Прогресивното подоходно облагане е социално справедливо, личното ми мнение е че това е единствената донякъде антикризисна мярка...обаче това не оправдава ББ и хер Хлиг че са идиоти!

По-точно е - "може да бъде" ... в зависимост от скалата и процента.
Но като им знам акъла ще омажат нещата само за да мине популисткото - прецакахме богатите.

JORDI
21-03-2010, 17:00
Антикризисни мерки, за да не стане като в Гърция! Ми нека да стане! Че там пенсията е 700EU. :dunno:

georgyg
21-03-2010, 17:09
Най-лесно е да вземат от хората, който си плащат пълните данъци и такси и да се дадат на не се знае кой, вместо да се напънат и да почнат да проверяват работодателите, които плащат на минималния осигурителен праг, а отделно на това да натиснеш черния сектор, от където не получават никакви пари.

JORDI
21-03-2010, 17:15
Най-лесно е да вземат от хората, който си плащат пълните данъци и такси и да се дадат на не се знае кой, вместо да се напънат и да почнат да проверяват работодателите, които плащат на минималния осигурителен праг, а отделно на това да натиснеш черния сектор, от където не получават никакви пари.

Нали дойдоха на власт, с перспектва да попълнят бюджета със събираемост от митници,незаконна търговия,пари от сивия сектор,олигарси разни,незаконно забогатяли и прочие! И свиха бюджета, а сега се чудят как да дерат кожи и за обещанията си дори и не споменават вече!:brickwall:

bass
22-03-2010, 10:42
Прогресивното подоходно облагане е социално справедливо

Убягва ми логиката нещо.
Колкото повече работиш и печелиш, толкова по-голяма ЧАСТ от дохода си отделяш за тези, които не работят и не печелят, а ползвате едни и същи "услуги" от държавата.
В такъв случай би било справедливо като влезеш в магазин да плащаш два пъти повече за една и съща стока отколкото съседния клиент с два пъти по-малък доход... или не е кеф?

Плоският данък е разумният компромис (и най-смисленото нещо, правено от демокрацията насам). Хем всички плащат една и съща част от дохода си като процент, хем като абсолютна стойност заможните плащат повече.
Като чета кретенизмите на социалния министър имам чувството, че не е наясно какво означава понятието "процент". За него май 10% от 1000 лева са равни на 10% от 10 000 лева... Понятието "солидарност" също не му е ясно (или по-точно - ползва го както му изнася).

Като казах "компромис" за плоския данък горе имах предвид, че той запазва помощта на по-заможните към по-бедните - лошо няма, нали сме цивилизовани от няколко десетилетия насам и никой не е против това. Тъпото е да те наказват с все по-висока ставка на данъка колкото повече печелиш (и данъци внасяш) и после да ти кажат, че не понасяш справедлива част от тегобите на кризата (цитат на министъра).

Ако ще говорим с абсолютни критерии и искаме да сме равни пред държавата, на пътя, на опашката на гишето в общината и т.н., то трябва да сме допринесли еднакво, нали? Аз да дам 1000 лева данъци, комшията и той. Абсолютно равенство и в приноса, и в претенциите. Е, нещата не са толкова опростени в живота, естествено, но въпросът е в разумния компромис.

В Швеция примерно данъкът може да достигне 80% от дохода, ако си мноо дОбър в бизнеса и натрупаш милиони (като собственика на H&M, да кажем) - е каква е логиката? Защо да си длъжен да издържаш цялата държава с личните си усилия, докато някой го мързи да ходи на училище или скатава по 50 лева за здравна вноска? Затва тоз от H&M е единственият милионер, останал да плаща данъци в Швеция.

CBET
22-03-2010, 14:07

Работодателите, които осигуряват на минимално осигурителен праг и които дават част от заплатата на черно няма как да ги ударят! Ми нали те станаха първите членове на ГЕРБ :), те приютиха локалните ново сформирани клубове на въпросната партия и станаха областни лидери\активисти\ръководство :) . Нали ако ги ударят ще загубят симпатизанти и то от най-върлите!

BTW то тия същите ако усетят кои са следващите, които могат да наберат инерция и да се преборят за кокала ще са и от първата вълна поредни пребоядисали се, но това е една друга тема!

Нали дойдоха на власт, с перспектва да попълнят бюджета със събираемост от митници,незаконна търговия,пари от сивия сектор,олигарси разни,незаконно забогатяли и прочие! И свиха бюджета, а сега се чудят как да дерат кожи и за обещанията си дори и не споменават вече!:brickwall:

АААААААА! Колега, недей така! Отчисленията от сивия сектор + контрабандата от митниците се отчита директно в партийната каса :) . Това си е от време оно традиция и едва ли ще я нарушат.

Аз от кога ви казвам, че най-доброто тепърва предстои?!

Kuku
22-03-2010, 14:43
Помислете и над една теория.... образно казано, връщайки парите обратно в сива икономика, много по-лесно могат да се контролират те с НЕикономически лостове!
Пак повтарям - само теория.... ;)

nhg
22-03-2010, 16:05
Помислете и над една теория.... образно казано, връщайки парите обратно в сива икономика, много по-лесно могат да се контролират те с НЕикономически лостове!
Пак повтарям - само теория.... ;)

Мдам, интересна теория... Ама май може да си стане и практика, трибуквени и прочие буквени структури бол...

Fear
22-03-2010, 17:30
Хайде, ново 20 (и 2) (http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/03/22/877292_poslednata_redakciia_na_antikrizisnite_merk i_predvijda/)
Нямат спирка тези. :brickwall:

morfius
22-03-2010, 17:35
Добре де, ние ли сме тъпите, запада ли ... или охраната на тато?
По целия свят свалят данъци и осигуровки да борят кризата, само ние сме наопаки (и Гърция де, ама там е друга бирата).

Почвам да се чудя, дали иска да върне парите в сивия сектор и да възроди мутробарока или още по-страшното - да срутят борда и да оберат за 2 път спестяванията в банките (дето по някакви данни надскочили 35 млрд.).

koolio
22-03-2010, 18:16
По целия свят свалят данъци и осигуровки да борят кризата, само ние сме наопаки (и Гърция де, ама там е друга бирата).

Почвам да се чудя, дали иска да върне парите в сивия сектор и да възроди мутробарока или още по-страшното - да срутят борда и да оберат за 2 път спестяванията в банките (дето по някакви данни надскочили 35 млрд.).

Да ти кажа тоя вторият сценарий ми се вижда ужасяващо реалистичен ...:hump:

Crusader
22-03-2010, 19:30
Нещо замлъкнаха тука няколко колеги дето бяха големи фенове на политиката на Биби...а идиота Плевнелиев одеве се изказа че с парите няма да се правят дупки а щал да направи една магистрала...

Old Fox
22-03-2010, 19:52
Хайде, ново 20 (и 2) (http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/03/22/877292_poslednata_redakciia_na_antikrizisnite_merk i_predvijda/)
Нямат спирка тези. :brickwall:
Цитат:
Друга идея, която ни изненадва неприятно е предложението е да се увеличи максималната продължителност на извънредния труд, който може да се полага от един работник за период от една година. Според нас това ще доведе до съкращения, защото предприятията ще могат да изпълняват поръчките си с по-мако хора, които ще работят повече часове, каза Зайкова.

Евала Зайкова- машшалах. Умно не бих се сетил. Нека увеличим безрботицата. После тия безработните ше ми ги сложите на главата, нали? И ше ми дигнете.още веднъж осигуровките, нали?

И за да не е съсвем негативно. Днес чух и нещо положително. Бай мангал ще работи 15(или 16 дни забравих вече)за да си получи помощите. Аплодирам този проблясък на мозък дано има повече такива.

nhg
22-03-2010, 23:28
Вече не е ясно: да се смееш ли, да плачеш ли???!!Очаквам следващата идея: една фондация за преки постъпления в бюджетана държавата - всеки да даде колкото сам прецени....

търтей
22-03-2010, 23:31
Абе не знам ама тия май са спали в училище.
Бюджетът не е дупка та като го напълниш проблемът да се реши. Нали идеята е с тези пари да се направи нещо - е аз до сега не разбрах за кво ще харчат парите дето толкова драпат да ги съберат...

nhg
22-03-2010, 23:33
Е как, нали хер Флик казал, че ще строи магистрала....

търтей
22-03-2010, 23:41
Е как, нали хер Флик казал, че ще строи магистрала....

То в къщи ракия няма, тя хляб ще ми купува ...
Ако се сещате кво искам да кажа.

И за кво ми е магистрала като нямам кво да ям? Като ми вземат парите за данъци от къде ще ми останат пари да ходя до морето (с и без магистрала)

Еби му майката заеби ...

nhg
22-03-2010, 23:48
Мдам, бай Тошо навремето нали беше казал, че ще построят една детска градина
- Ама ние нямаме деца!
-И деца ще ви направиме!

Ама нали пусто никой не идва да гледа какво ям вечер, ама новата магистрала може да се види в гугъл мапс примерно....

pinko
23-03-2010, 21:13

Ако сте забравили как изглеждат - току-що ги щракнах. Новите, дето ще ги печата ББ, ще са с друг дизайн вероятно, ама цифричките ще са същите.

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/IMG_3439.jpg

fred
23-03-2010, 21:26
Хиперинфлация не може да има по ред причини.Едната от основните е валутния борд, тоест парите в обръщение са преизчислени на резерва в евра натрупан в БНБ, която пък е отделена със закон от дейността на правителството /последното не е изискване на борда,а е принцип на централните банки в ЕС/.За разлика от времето на БСП и др.Виденов, сега пари без обезпечение не се пускат, казано най общо, както и БНБ не отпуска никакви кредити на банки, тоест не ги рефинансира.Така че това с многото 0 може да го забравите докато закона за борда не бъде отменен, както и функциите на централната банка.Това пък също е невъзможно по ред причини.

morfius
23-03-2010, 21:30
На този етап хиперинфлация не може да има по ред причини.Едната е валутния борд, тоест парите в обръщение са равни на резерва в евра натрупан в БНБ.За разлика от времето на БСП и др.Виденов, сега пари без обезпечение не се пускат, казано най общо.Така че това с 0 може да го забравите.

Колега, моля се да си прав и да е просто некадърност.

fred
23-03-2010, 21:35
Колега, моля се да си прав и да е просто некадърност.

Бъди спокоен колега, нулите са минало :innocent:, ако беше възможно досега мадриският козел, съселът Станишев и другарят Доган да бяха източили всичко, просто не зависи от което и да е правителство, освен пак казвам, ако не се отмени закона за борда, което пък е невъзможно по други причини, или по-точно казано - доста сложно.Чисто хипотетично е възможно само смяна на фиксирания курс, но и това е в рамките на фантазията на много спекуланти.

pinko
23-03-2010, 21:41
Това пък също е невъзможно по ред причини.

За ББ няма невъзможни неща.

fred
23-03-2010, 23:22
За ББ няма невъзможни неща.

И това е вярно:screwy:

Crusader
24-03-2010, 09:51
Той ся кат донесе арабските милиарди, ше видите Вие...колко мравки ще изпълзят от дупките си за да го словославят, но дали наистина някой арабски милиард ще влезе в Бг...

Fear
24-03-2010, 09:55
Той ся кат донесе арабските милиарди, ше видите Вие...колко мравки ще изпълзят от дупките си за да го словославят, но дали наистина някой арабски милиард ще влезе в Бг...
Moже и да влезе, ама да видим в чий джоб ще е. :choice:

pent
24-03-2010, 11:20
Интересно четиво - "българинът е най-голямото зло на България" ... как да не се съгласиш с нея?

http://www.capital.bg/blogove/pisma/2010/03/23/877906_nai-goliamoto_zlo_na_bulgariia/

търтей
24-03-2010, 11:34
Интересно четиво - "българинът е най-голямото зло на България" ... как да не се съгласиш с нея?

http://www.capital.bg/blogove/pisma/2010/03/23/877906_nai-goliamoto_zlo_na_bulgariia/

А стига бе. Единствената хубава жена на летище е българска лелка?!?
За която всички в България са комунисти и цигани?!?
Ми тя ква е?!? Кво е направила за тая страна???
Изобщо какво казва статията? Освен псевдоинтелектуалното позьорство. Нещо не я схващам.

Много обичам националния ни нихилизъм ...
Ма така е то като хората се гордеят, че дедите им са били роби и пламенно го защитават ...
Еби му майката заеби.
Какво национално чувство, каква гордост и борбеност може да се очаква ...
Тъпо и жалко. И затва ни управляват биби и компания.

morfius
24-03-2010, 11:34

Лесно... по-манипулативно нещо скоро не бях чел.
Извинявай, но това четиво е същата стока като емоционалните тиради - всичките са маскари, стой настрани и ги остави да правят каквото си искат, наведи главица и рупай.

Fear
24-03-2010, 11:36
Лесно... по-манипулативно нещо скоро не бях чел.
Извинявай, но това четиво е същата стока като емоционалните тиради - всичките са маскари, стой настрани и ги остави да правят каквото си искат, наведи главица и рупай.
Е, ама не може да се отрече, че и ние сме си виновни. ;)
Ние си ги избираме, ние си ги търпим, ние си джафкаме по форумите, вместо да им покажем вратата и т.н. :smackbum:

morfius
24-03-2010, 11:47
Е, ама не може да се отрече, че и ние сме си виновни. ;)
Ние си ги избираме, ние си ги търпим, ние си джафкаме по форумите, вместо да им покажем вратата и т.н. :smackbum:

Точно това не искам да отричам, искам да покажа, че подобно поведение се внушава с всякакви средства.
Отричането на внушението само влошава положението, а посочването му не е оправдание.

pent
24-03-2010, 11:48
Трудно е да се обясни какво казва статията, щом не сте я разбрали с четене :)

Мисля, че това ви отговаря подобаващо:

Знаете ли на колко години съм? На 80. Ако бях останала в България отдавна нямаше да съм жива. Щях да съм умряла от яд, господине.

Айде после ББ пак ви е виновен :)

morfius
24-03-2010, 13:27
Колега, има и по-възрастни хора у нас... пък не са умрели от яд. :online2long:

Fear
24-03-2010, 13:31
Колега, има и по-възрастни хора у нас... пък не са умрели от яд. :online2long:
Те са комунисти! :lol_sign:
Съжалявам, не се сдържах! :blush:

Що се отнася за статията, знаете за приказката, че във всяка лъжа има частица истина - и тук е нещо подобно, но ми се струва, че частицата не е чак толкова малка. :)

Mind_Control
24-03-2010, 14:16
Ма така е то като хората се гордеят, че дедите им са били роби и пламенно го защитават ...

Търтей, що говориш глупости? Гордеем се, че сме се освободили от робството, не че сме били роби. И това според мен е тезата на всеки писал в темата за османската империя и несъглсен с теб.

Stoyan Georgiev
24-03-2010, 16:53
aaaaxhahahahahahahaha

безплатна реклама за тези които не си качат цените ахахахахахахаххахаха

ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ КАУБОЙКО ?!

:lol_sign::lol_sign::lol_sign::lol_sign::lol_sign: :lol_sign:ю

го ева и лумпена тъп

Crusader
25-03-2010, 01:21
Търтей, що говориш глупости? Гордеем се, че сме се освободили от робството, не че сме били роби. И това според мен е тезата на всеки писал в темата за османската империя и несъглсен с теб.

Освободили ?!?

Последно като четох историята, тая работа я беше свършила една недолюбвана напоследък нация /народ/ и нейния цар, но може както всичко на последък и историята да са променили, то един такъв "лизач" на времето говореше за "османско присъствие"...

П.С. ИЗвинявам се, моите уважения и към румънските и финландските войни, както и към едва 7-те хиляди опълченци...

Mind_Control
25-03-2010, 11:21
Освободили ?!?

Последно като четох историята, тая работа я беше свършила една недолюбвана напоследък нация /народ/ и нейния цар, но може както всичко на последък и историята да са променили, то един такъв "лизач" на времето говореше за "османско присъствие"...

П.С. ИЗвинявам се, моите уважения и към румънските и финландските войни, както и към едва 7-те хиляди опълченци...

Освободили, да. Вярно с помоща на Русия, но все пак ако не сме искали сами да се освободим и НАТО да беше дошло пак нямаше да стане :)

А отностно дядото на Търтея- защо не се е преместил в Турция след освобождението, за да се възползва от огромните пазари?

То това си е за темата с османската империя.

pinko
25-03-2010, 18:59
Ново двайсе - максимална заплата за лекарите 3500 лева.

Е сега вече нито един лекар няма да остане в България. Ще останат само некадърниците, които да вкарат бързо-бързо в гроба и останалите българи, които явно са най-големият проблем на това правителство.

Тоя Бойко ще се окаже по-голям комунист от Сталин баси:evil:

morfius
25-03-2010, 19:13
@Пинко, колега - разделяй и владей... всички са против лекарското съсловие, което беше принудено да мизерства или да търси допълнителни доходи на черно (защото да плащаш повече на водопроводчик или електротехник от колкото на лекар означава лекаря да не може да плати на предните двама).
Доходите на черно девалвираха съсловието, което всъщност беше скритата цел на смачкването му, в последствие голяма част от лекарите бяха превърнати в чиновници и това довърши и останалите свестни сред тях.
В стадото през цялото време беше насаждано, че медицината трябва да я получават даром, лекарите трябва да са им слуги и т.н. - нещо което няма грам общо нито с реалността нито с клетвата на Хипократ.
И вместо да се работи за промяна на сбърканата система, се работи за нови канали за доене на стадото.
Е сега уфтсиети ще заспят доволни, лошите лекари са наказани... а, че напоследък почти няма, повтарям НЯМА нови общо практикуващи например или че средния персонал избяга в чужбина, няма значение.

Е каквото сме си заслужили като народ, ще си го получим.

pinko
25-03-2010, 19:45
@Пинко, колега - разделяй и владей... всички са против лекарското съсловие, което беше принудено да мизерства или да търси допълнителни доходи на черно (защото да плащаш повече на водопроводчик или електротехник от колкото на лекар означава лекаря да не може да плати на предните двама).

Уравниловката е най-комунистическия похват - само за сведение: заплатата на американския президент е 210 000 долара годишно, а средно добър хирург печели поне 500 000. За добрите кардиохирурзи напр. печелят поне 1 милион годишно - ама Обама няма да изреве, че докторите печелели много (и повече от него) и било криза.

Аз не искам да ме оперира хихург, който изкарва 3500 лв - щото това означава, че е пълен некадърник. Иначе отдавна да си е бил камшика и да е отишъл в някоя частна болница или в чужбина.

fred
25-03-2010, 19:53
Аз съм съгласен, но лекарите не трябва да печелят не на гърба на бедния пациент, чрез изнудване, далавери, надписване на пътеки и т.н. в държавни клиники.
Да не говорим, че у нас няма лекар осъден или с прекратени права заради грешки, корупция, некадърност и прочее.
За справка и майка ми и баща ми са лекари, баща ми го умориха в елитна столична болница, преждевременно поради безхаберие, липса на контрол и некадърност.Подобни случаи бол с мои близки и познати, повечето заплатили на разни лешояди в бяло.Важното е този, който лекува да има морал, а парите особено в днешни дни не са проблем за лекаря, решил да работи, за разлика от близкото минало, когато работеха без пари но с повече морал.
Ако бяхме в САЩ щяхме да сме милионери поради този факт, на гърба на баща ми, не че съжелявам за това, нито пък го искам-просто констатирам разликите...Да не говорим пък за мед сестрите, които у нас само раздават хапчета и поставят инжекции.В чужбина една сестра прави всичко.

ФЕРАРИСТ
25-03-2010, 21:45
Като заговорихме за здравеопазване, някой навит да поспорим дали сега здравеопазването е по на ниво, или през комунизма.....не говорим като прогрес, а като услуга.....

CBET
25-03-2010, 22:12
Можете ли да ми посочите един честен лекар? Само един!!! Искам да видя един лекар, който никога не е лъгал, крал, злоупотребявал със служебно положение, мамил здравната каса, безкористно изписвал лекарства и медикаменти и т.н.

Не защитавам БиБи, но специално лекарите прекаляват!

fred
25-03-2010, 22:47
E не всички са маскари, ама това е за съжаление преобладаващата част от тях.При соца беше едно, сега е друго, това сега е плод пък на предишното и т.н.Трябва си реформа-ама за това се иска дупе, защото има непопулярни мерки /закриване на разни болници и прочее/

PEPI-2ALFA
26-03-2010, 01:12
Днес чух и нещо положително. Бай мангал ще работи 15(или 16 дни забравих вече)за да си получи помощите. Аплодирам този проблясък на мозък дано има повече такива.
Това не е положително. Едни области признавали болничните, а други не ги признавали и карали хората с болнични след това да си отработват 5-те дни. Вместо да пуснат едно "окръжно" и да почнат всички да работят така, щели да променят закона, защото, видите ли, 15 дни болнични се намирали по-трудно, отколкото 5. Това според мен е ... тъпо.

Old Fox
26-03-2010, 08:20
Това не е положително. Едни области признавали болничните, а други не ги признавали и карали хората с болнични след това да си отработват 5-те дни. Вместо да пуснат едно "окръжно" и да почнат всички да работят така, щели да променят закона, защото, видите ли, 15 дни болнични се намирали по-трудно, отколкото 5. Това според мен е ... тъпо.
Що да не е положително? Освен че наистина е по-трудно да си вземат 2 седмици болничен. Сега ще трябва да работят поне половин месец иначе досега я работят 5 дни я не и после цял месец ги храня аз. Що не фанат да ме поразведат, а?

Mind_Control
26-03-2010, 10:47
Уравниловката е най-комунистическия похват - само за сведение: заплатата на американския президент е 210 000 долара годишно, а средно добър хирург печели поне 500 000. За добрите кардиохирурзи напр. печелят поне 1 милион годишно - ама Обама няма да изреве, че докторите печелели много (и повече от него) и било криза.

Аз не искам да ме оперира хихург, който изкарва 3500 лв - щото това означава, че е пълен некадърник. Иначе отдавна да си е бил камшика и да е отишъл в някоя частна болница или в чужбина.

Това колко взима хирурга няма никаква връзка. Да си лекар не е просто професия. Ако беше така щяха да ходят в 9 и да си тръгват в 5 от болницата. И ако те оперира само заради парите, пази боже. Естествено е, че един лекар в България не може да взима колкото един такъв в САЩ. Един прост пример- средната годишна заплата в щатите на обикновен човек е 40 000$ (което даже е много но да приемем, че е толкова). Както казвате вие на един лекар голям специалист е 500 000$, затова да приемем, че на обикновенн общопрактикуващ лекар е 250 000$, което е 6 пъти повече от на обикновенния гражданин. В България средната заплата е 700 лв., което е 5 пъти по- малко от 3500. Изводите ги оставям на вас.

Не ме разбирайте погрешно- нека лекарите взимат по 10 000 лв. но това може да стане когато средната заплата тук стане 1500-2000 лв.

dimo
26-03-2010, 11:35
Това колко взима хирурга няма никаква връзка. Да си лекар не е просто професия. Ако беше така щяха да ходят в 9 и да си тръгват в 5 от болницата. И ако те оперира само заради парите, пази боже. Естествено е, че един лекар в България не може да взима колкото един такъв в САЩ. Един прост пример- средната годишна заплата в щатите на обикновен човек е 40 000$ (което даже е много но да приемем, че е толкова). Както казвате вие на един лекар голям специалист е 500 000$, затова да приемем, че на обикновенн общопрактикуващ лекар е 250 000$, което е 6 пъти повече от на обикновенния гражданин. В България средната заплата е 700 лв., което е 5 пъти по- малко от 3500. Изводите ги оставям на вас.

Не ме разбирайте погрешно- нека лекарите взимат по 10 000 лв. но това може да стане когато средната заплата тук стане 1500-2000 лв.
Ако остави на страна за момент качеството в здравеопазването
Парадоксалното в нашата система е че има хирурзи които вземат по малко от Джи Пи-та а първите освен че са подложени на по голямо физическо натоварване тоест работят на смяни-дневни нощни- дават дежурства по празниците, умират им хора в ръцете и накрая вземат по малко от общопрактикуващите ...

Mind_Control
26-03-2010, 12:18
Ако остави на страна за момент качеството в здравеопазването
Парадоксалното в нашата система е че има хирурзи които вземат по малко от Джи Пи-та а първите освен че са подложени на по голямо физическо натоварване тоест работят на смяни-дневни нощни- дават дежурства по празниците, умират им хора в ръцете и накрая вземат по малко от общопрактикуващите ...

Да, това е парадоксално определено. Аз мисля, че хората имат лоши чувства точно към джи пи-тата. Защото те реално нищо не правят, а взимат много на фона на свършената работа.

bass
26-03-2010, 12:53
Важен момент е, че става въпрос за заплатите на лекарите в ДЪРЖАВНИТЕ болници. Да режат. За джипитата не ми се говори изобщо.
Който е велик, винаги може да си основе частна болница или да бъде нает в такава срещу каквито си иска пари.
Обаче е много по-лесно да не дадеш и един лев за оборудване, наем и т.н., а да цицаш и от държавата, и под масата.

Напоследък имам вземане-даване с лекари (за щастие - по хубав повод) и смея да кажа, че има специалисти и болници на страхотно ниво. Нито те се оплакват от ниски заплати, нито на мен ми се свиди да им плащам таксите (които изобщо не са непосилни, а и пътеките по здравната каса си важат при изрядна документация).

Това си е бизнес като всеки друг и в него има както скапаняци (които трябва да фалират вместо да бъдат дотирани), така и професионалисти. Лекари, архитекти, филмаджии и секви други се пънат да изтъкват колко са важни за обществото и как трябва държавата да им помага - глупости на търкала! Как може по света киното да е суперпечеливш бизнес, а лекари, артисти и писатели да получават милиони? Вадиш продукт, който удовлетворява потребителя като качество и цена, и тва е. А не да плащаш насила за монопола на здравната каса, а да получаваш от нея шитове (и после да плащаш още веднъж за нормални здравни услуги).
Но, както е известно, държавата е калпав бизнесмен (стопанин)...

morfius
26-03-2010, 14:03
Вадиш продукт, който удовлетворява потребителя като качство и цена, и тва е. А не да плащаш насила за монопола на здравната каса, а да получаваш от нея шитове (и после да плащаш още веднъж за нормални здравни услуги).
Но, както е известно, държавата е калпав бизнесмен (стопанин)...

Колега, тоя монопол не са го създали лекарите, а управниците.

търтей
26-03-2010, 14:07

Е да де. Иначе няма как да цицат.

bass
26-03-2010, 14:54

Нямах това предвид, просто се отплеснах в странични размишления - напоследък ми трябва много малко, за да се газирам :-( Уж гледам да стискам, но не винаги се получава.

търтей
26-03-2010, 15:04
Нямах това предвид, просто се отплеснах в странични размишления - напоследък ми трябва много малко, за да се газирам :-( Уж гледам да стискам, но не винаги се получава.

Ники, май е крайно време всички да се газираме, щото иначе оправия ням ада има. Тия са по-зле от БСП, а си мислех, че това е невъзможно.

nhg
26-03-2010, 15:34
Ники, май е крайно време всички да се газираме, щото иначе оправия ням ада има. Тия са по-зле от БСП, а си мислех, че това е невъзможно.

Мдам, и аз така си мислех.
Все пак е тъжно, като разбереш че няма Дядо Коледа (или Дядо Мраз, както беше по-рано)....

bass
26-03-2010, 15:39
Бе аз не бих се изказал толкова крайно. Преди дни избеснях заради посегателството върху плоския данък, но в крайна сметка разумът надделя. Горе-долу същото се случи и с други спорни предложения, което в някакъв смисъл е ОК - може да му хрумват на Биби първосигнални милиционерски (опс, пожарникарски) решения, но в крайна сметка се чуват и смислените аргументи насреща. Въпросът е докога, щото куцо и сакато почна да реве, а човекът е с меко сърце, нали... А и има лошия навик да бламира (на практика) собствените си министри, които се предполага да са експертите (колкото и да са недолюбвани някои от тях, да не споменавам поименно :-P ).

Ако не се създаваше толкова шум в системата заради начина им на работа "проба-грешка" и балъшките им медийни изцепки, нещата биха изглеждали не толкова зле под финалната черта. Поне пред перспективата БСП и "социална политика" :horror:.

dimo
26-03-2010, 15:47
Точно това е целта на задачката
БСП дава мило и драго хората да мислят винаги че дошлия след тях е -по-зле и от тях !

morfius
26-03-2010, 17:15
Д. Попов, Л. Беров, С. Кобурготски, Б. Борисов - открийте приликите!
После помислете малко, кой има полза от тия прилики...

Fear
26-03-2010, 17:18
Д. Попов, Л. Беров, С. Кобурготски, Б. Борисов - открийте приликите!
После помислете малко, кой има полза от тия прилики...
Костов? :tooth:

morfius
26-03-2010, 17:20
Костов? :tooth:

Костов в другата тема моля ... че тая ще стане съвсем омазана :drinking:

fred
26-03-2010, 22:37
Ясно е кой-другарите от позитано, които вече са и милардери:whistle:

dimo
27-03-2010, 11:03
Ако някой е очаквал нещо по различно много повърхностно гледа на нещата.
Всичко е окрадено и всичко е изпразнено ,дефицита е голям и парите не стигат , който и да беше в момента на власт щеше да изпитва същите затруднения но ,комунягите като специалисти по дезинформация и информационни затъмнения биха го прикривали най-умело .
В крайна сметка има парламент който може да бъде коректив на правителствени решения .
Важно е да се промени статуквото и да започнат да се принуждават злоупотребилите с пари и власт да си понасят последствията по законен път .
Зацелта ми се струва че е крайно време да има една лустрация по всички етажи на власта и законодателна и изпълнителна всички доносници да бъдат изметени.

търтей
27-03-2010, 11:07
Ако някой е очаквал нещо по различно много повърхностно гледа на нещата.
Всичко е окрадено и всичко е изпразнено ,дефицита е голям и парите не стигат , който и да беше в момента на власт щеше да изпитва същите затруднения но ,комунягите като специалисти по дезинформация и информационни затъмнения биха го прикривали най-умело .
В крайна сметка има парламент който може да бъде коректив на правителствени решения .
Важно е да се промени статуквото и да започнат да се принуждават злоупотребилите с пари и власт да си понасят последствията по законен път .
Зацелта ми се стува че е крайно време да има една лустрация по всички етажи на власта и законодателна и изпълнителна всички доносници да бъдат изметени

Парламента с мнозинство на биби да е коректив на биби?
Мечтииии.

Лустрация трябва да има, ама не вярвам да се случи, за съжаление. Даже трябва да се забрани на всички, които са работили в коя да е от силовите структури да се занимават с политика. Ясно е защо. Но няма да се случи.

И още нещо. Запълването на бюджета не може да е панацея, още по-малко самоцел. Няма пари. Ми добре - намалете разходите.

Pinky
27-03-2010, 11:29
Парламента с мнозинство на биби

Това не е така. С другото съм съгласен.

firedragon
27-03-2010, 12:07

Така трябва да е ама какво се получава - Започват проверки навсякъде,откриват се всякакви нарушение и се предават на прокуратурата.От там пък казват,че не трябва да се правят проверки от парламента,защото не било тяхна работа.Добре бе,не е тяхна,на прокуратурата е ама тя къде е да свърши тези неща-няма я,защото ако тръгне да си върши работата и ще излязат едни много интересни неща и много хора ще трябва да влязат на топло.
Предлагат на прокуратурата да поправи законите тъй като те се занимават с тях и знаят къде са вратичките ама тя отказва,защо ли? Мъката на това правителство е голяма,хем се опитват да направят нещо и имат не лоши идеи,хем им се пречи от всички останали крадливи структури.Защо тъпите комуняги сложиха плоския данък,за да обират и без това бедното население за сметка на тяхното богатство? България никога няма да се оправи докато не започне наистина да се действа,да се разкриват работни места за средната класа,а не за строители и секретарки.Докато не се създаде това животно средна класа и то не стане поне 60-70% от населението ще си тънем в мизерия.:goodnight:

Old Fox
27-03-2010, 18:13
Както как точно плоския данък ограбва хората ше ми обясниш ли? Щото това прогресивно облагане дето ми го навират сега е много по-ограбващо.

Pinky
27-03-2010, 21:07
Да не говорим, че и това не е плосък данък, а е данък с плоска ставка.

firedragon
27-03-2010, 22:08
Както как точно плоския данък ограбва хората ше ми обясниш ли? Щото това прогресивно облагане дето ми го навират сега е много по-ограбващо.

Ограбват се хората с по-ниски доходи,защото вече няма необлагаем минимум.Аз поне мисля,че е по-справедливо да се плаща според това кой,колко пари е изкарал.Колкото са повече толкова повече да се даде.Иначе се получава богатите забогатяват по-бързо,а бедните обедняват по-бързо,а няма какво да се лъжем по-голямата част от българите са бедни и определено не живеят добре.
Това е моето мнение,което не бих казал,че е вярно на 100% имайки предвид,че съм на 20,но така виждам аз нещата.

morfius
27-03-2010, 22:58
Ограбват се хората с по-ниски доходи,защото вече няма необлагаем минимум.Аз поне мисля,че е по-справедливо да се плаща според това кой,колко пари е изкарал.Колкото са повече толкова повече да се даде.Иначе се получава богатите забогатяват по-бързо,а бедните обедняват по-бързо,а няма какво да се лъжем по-голямата част от българите са бедни и определено не живеят добре.
Това е моето мнение,което не бих казал,че е вярно на 100% имайки предвид,че съм на 20,но така виждам аз нещата.

И ти икономист колкото пожарникаря :tv:
10% от 250 лв. дали са равни на 10% от 3500?
Да не отварям уста за сивия сектор, в който автоматически отиват всички родни ИТ фирми ако това се приеме... по каква логика за опита си и труда си трябва да плащам повече, да има за социалните на бай мангал или за заплатка на чиновник от програмата 3:5:8!

Mind_Control
28-03-2010, 00:43
Да не отварям уста за сивия сектор, в който автоматически отиват всички родни ИТ фирми ако това се приеме... по каква логика за опита си и труда си трябва да плащам повече, да има за социалните на бай мангал или за заплатка на чиновник от програмата 3:5:8!

Което си е така си е така... Много са ми интересни като кажат, богатите да плащат повече- Ами те плащат повече, бе пилета. Я се върнете в 3ти ли, 5ти ли клас беше, където се учеше що е това % и има ли полза от него.

morfius
28-03-2010, 00:53
Диференцираната ставка е най-голямата глупост в нашите условия, дори високите заплати у нас са под социалните в ония държави които си позволяват да имат диференцирана ставка.
А ако се въведе 1:1 тяхната ставка все едно нищо не се е променило, защото просто 99.9% ще сме в най-ниската и част.

Но популизма не прощава, особено у нас, дето масово се гледа в канчето на комшията... нямам си работа явно та чета коментари под новините в дир.бг - злоба и канибалстване на едро.
- всички с/у таксиджиите
- всички с/у лекарите
- всички с/у учителите
- всички с/у чиновниците
- всички с/у "богатите" (в кавички щото да имаш кола 150 коня е особено богатство).
А ония горе само хвърлят поредната партенка да почне канибализма и лапат ли лапат...

firedragon
28-03-2010, 15:19

Сивия сектор го създават хората,които не искат да си платят данъците.20 % от 2000 + % от горницата над 2000 май е доста повече от 10% от 3500 лв.
За бай мангал съм съгласен ама там начините за да се накарат да работят са други ама няма воля за това.Има и бедни българи,ако не ти е ясно колега.Извън София малко са хората,които взимат над 800 лв. заплата и не е защото не работят или вършат по-малко работа.Живял съм и в малък град и имам много добра представа за стойността на парите и все още имам.Богатите трябва да плащат повече от тия 10% дето са им ги сложили,защото така те стават по-богати за сметка на хората с доход 260лв. ,които не са само цигани.
П.С И да,завършил съм Търговска гимназия-Бургас с профил банково дело, и съм ги учил тези неща съвестно,така че моля те не ме изкарвай идиот на тази тема защото не е така.

търтей
28-03-2010, 15:23
Богатите трябва да плащат повече от тия 10% дето са им ги сложили,защото така те стават по-богати за сметка на хората с доход 260лв.

Хайде сега да обясниш как богатите стават по-богати за сметка на бедните, като има еднаква данъчна ставка.

firedragon
28-03-2010, 15:26
Хайде сега да обясниш как богатите стават по-богати за сметка на бедните, като има еднаква данъчна ставка.

Трупат по-бързо богатство,защото едно е 20% от 2000 + % от 1500,друго е 10% от 3500 , някак си остават повече пари така(което никак не е лошо,даже е много добре,защото така трябва да се развива бизнеса),но това е за сметка на хората с ниски доходи,защото няма необлагаем минимум.Може и 26 лв. да дадеш,не са много,ама като ти е 260 лв. заплатата и отиваш на дъното.
Сега ще кажете,че не са много хората с такива заплати,така е,но ги има.

търтей
28-03-2010, 15:49
,ама като ти е 260 лв. заплатата и отиваш на дъното.
Сега ще кажете,че не са много хората с такива заплати,така е,но ги има.

Е кой е виновен, че взимат 260 лв?
Аз? Ти? биби?

firedragon
28-03-2010, 16:14
Е кой е виновен, че взимат 260 лв?
Аз? Ти? биби?

Честно ли да ти кажа? Работодателите са виновни.Майка ми има висше и е работила 10 год.като ръководител цех и като си търсеше работа,като видеха висше и бягаха като от прокажен и накрая само и само да има работа се хвана като продавачка в магазин.Повечето наемат хора дето не си търсят правата за да могат да си правят каквото си искат с тях.
Нека все пак политиката да е малко по-социална.Циганите не 15,а 25 дни трябва да работят и данъците да не се пипат,защото така само се вземат свободните пари от населението и кризата вместо да премине ще се задълбочава с всеки изминал ден.Както каза един колега по-горе трябва да се намалят публичните разходи,не да се наливат луди пари във времена,когато политиката трябва да е насочена на друга страна.

georgyg
28-03-2010, 17:07
Като се замисля, НЕ трябва само да се намалят публичните разходи, а ТРЯБВА ДА СЕ ПОДОБРИ СЪБИРАЕМОСТТА.

Примери има доста.
Глоби за колите, данъците и таксите и лихвите - това за колите.
Вади се една статистика за осигуровките на фирмите и се гледа в гр. София - 300лв всички служители - прави се една проверка и се попълват приходите.
Има доста подобни примери.
А това за богатите ми е много смешно - ако си плащат данъците, защо трябва да са виновни, че получават повече - това не е социализъм - равенство и т.н.
Винаги има хора, които са по равни от другите.
ТРЯБВА СЪБИРАЕМОСТ, А НЕ ПОПУЛИЗЪМ.

koolio
28-03-2010, 19:41
Честно ли да ти кажа? Работодателите са виновни.Майка ми има висше и е работила 10 год.като ръководител цех и като си търсеше работа,като видеха висше и бягаха като от прокажен и накрая само и само да има работа се хвана като продавачка в магазин.Повечето наемат хора дето не си търсят правата за да могат да си правят каквото си искат с тях.
Нека все пак политиката да е малко по-социална.Циганите не 15,а 25 дни трябва да работят и данъците да не се пипат,защото така само се вземат свободните пари от населението и кризата вместо да премине ще се задълбочава с всеки изминал ден.Както каза един колега по-горе трябва да се намалят публичните разходи,не да се наливат луди пари във времена,когато политиката трябва да е насочена на друга страна.

Колега, можеш ли да ми дефинираш ясна разлика между богати и бедни? От колко почва богатството и от колко бедността?

firedragon
28-03-2010, 19:50
Колега, можеш ли да ми дефинираш ясна разлика между богати и бедни? От колко почва богатството и от колко бедността?

Богатство от над 10 000 на месец,а бедност 400-600 лв. на месец.

Всъщност като се замисля 600 си е доста добра заплата,но 400 и под 400 не стигат за нищо.

georgyg
28-03-2010, 20:39

Всъщност като се замисля 600 си е доста добра заплата,но 400 и под 400 не стигат за нищо.

Предполагам това е средно на член от семейството или на работещ?

firedragon
28-03-2010, 20:41
Предполагам това е средно на член от семейството или на работещ?

На работещ,ако е на член си е доста добре като сума.Едно 4 членно семейство с доход 800 лв на месец.

morfius
28-03-2010, 21:58
Сивия сектор го създават хората,които не искат да си платят данъците.20 % от 2000 + % от горницата над 2000 май е доста повече от 10% от 3500 лв.
За бай мангал съм съгласен ама там начините за да се накарат да работят са други ама няма воля за това.Има и бедни българи,ако не ти е ясно колега.Извън София малко са хората,които взимат над 800 лв. заплата и не е защото не работят или вършат по-малко работа.Живял съм и в малък град и имам много добра представа за стойността на парите и все още имам.Богатите трябва да плащат повече от тия 10% дето са им ги сложили,защото така те стават по-богати за сметка на хората с доход 260лв. ,които не са само цигани.
П.С И да,завършил съм Търговска гимназия-Бургас с профил банково дело, и съм ги учил тези неща съвестно,така че моля те не ме изкарвай идиот на тази тема защото не е така.

Явно си завършил гимназия по комунизъм... ей с това мислене винаги ще ни управляват милиционери, а ние ще рупаме и ще канибалстваме!

---------- Post added at 21:58 ---------- Previous post was at 21:57 ----------

5000 Е на месец е средна класа по нормалния свят бре колега, ех тоя развит социализъм :roll:

koolio
28-03-2010, 22:07
Явно си завършил гимназия по комунизъм... ей с това мислене винаги ще ни управляват милиционери, а ние ще рупаме и ще канибалстваме!

---------- Post added at 21:58 ---------- Previous post was at 21:57 ----------

5000 Е на месец е средна класа по нормалния свят бре колега, ех тоя развит социализъм :roll:

Да се надяваме, че тия убеждения се дължат само на възрастта на колегата и някога, когато се запознае по-отблизо с понятията, които гръмко цитира, ще има развитие в мисленето и няма да твърди, че примерно със 7 бона на месец си беден, а със 700 си богат.

Оня лаф, че ако до 25 години не си комунист, значи нямаш сърце, а ако след 30 продължава да си, значи нямаш ум, е бил валиден за едни по-отдавнашни времена, когато не сме разполагали с толкова информация и най-вече не сме имали историческия опит от опитите за "построяване" на тоя строй.

morfius
28-03-2010, 22:09
Всъщност да, не погледнах годините му... нека го поочука живота и ще разбере какво се опитвам да му кажа.

fred
28-03-2010, 22:18
Така или иначе комунизмът и простотията натрапена през тези 50г. имат достатъчно плодове днес.
Човек трябва даима нещо "у гъзо", да е чел достъчно, за да не повлиян от тази помия.
Не е зле да си комунист на 20 г, но ако и на 30 г си такъв, значи си глупак гласи една мисъл, казана преди повече от половин век, може и повече.

firedragon
28-03-2010, 22:19
Само не разбрах къде го в мен комунизма,защото съм далеч от мисленето,че всички са равни, а още повече,че за реалността на България 5000Е са адски много пари.Както и да е темата е за управлението.Не съм доволен от това,че се бавят адски много и от това,че си правят експерименти,но съм адски доволен от това,че поне се опитват да направят нещо за разлика от преди,когато само се крадеше.В последните месеци на преднишното управление се чудех кой ще е следващия идиотски закон,който ще приемат и колко могат да откраднат за това време.

morfius
28-03-2010, 22:25
Идеята за начина на облагане е показателна, позволяват си го само ултра социални държави или възпитани в "развития социализъм" популисти.
Да наказваш работещ (трябва ли да натъртвам на работещ) човек, за това, че има опит и умения да изкарва повече от друг е ултра тъпо.
Особено на фона на цитираните граници и прагове... 2000 лв. - 1000 Е е социалната помощ в някои държави бре :-D

firedragon
28-03-2010, 22:29
Идеята за начина на облагане е показателна, позволяват си го само ултра социални държави или възпитани в "развития социализъм" популисти.
Да наказваш работещ (трябва ли да натъртвам на работещ) човек, за това, че има опит и умения да изкарва повече от друг е ултра тъпо.
Особено на фона на цитираните граници и прагове... 2000 лв. - 1000 Е е социалната помощ в някои държави бре :-D

Така е ама защо махнаха необлагаемия минимум?Идеята ми е по-скоро за него,защото познавам много хора,които разчитат на минимална заплата и последното,което им трябва е да плащат данък.Просто трябва да е малко по-социална политиката,а не на бай мангал да му дават помощи за нищо,а на хората,които се опитват един голям...

morfius
28-03-2010, 22:35
Така е ама защо махнаха необлагаемия минимум?Идеята ми е по-скоро за него,защото познавам много хора,които разчитат на минимална заплата и последното,което им трябва е да плащат данък.Просто трябва да е малко по-социална политиката,а не на бай мангал да му дават помощи за нищо,а на хората,които се опитват един голям...

А е това е нещо друго, но не се решава като прехвърлиш проблема на друга социална група.

JORDI
29-03-2010, 16:18
Споко! Ей сега казаха, че няма да се вдига ДДС! Абе тъй ще е...един ден едно...на другия друго! Шантава работа!:spell:

Mind_Control
29-03-2010, 16:56
Споко! Ей сега казаха, че няма да се вдига ДДС! Абе тъй ще е...един ден едно...на другия друго! Шантава работа!:spell:

Ще му свикнем накрая. Обаче ще стане като във вица- магарето ми тъкмо свикна да не яде и взе, че умря.

morfius
31-03-2010, 14:06
Новата бомба:

Новината от днес е свързана с изплащането на болнични. Мярката не е окончателно одобрена от социалните партньори, но по нея има принципно съгласие, съобщи Дянков. Новата схема предвижда първият и вторият болничен ден да се заплаща на 80 на сто от работодателя, третият ден да е за сметка на работника, а НОИ да се включи от четвъртия ден.

Тия съвсем се омотаха...

Old Fox
31-03-2010, 15:51
И така за 0 време ще спестим сума ти и милиарди.
А здравния министър на ББ няма нищо с липсващите 2 000 000, нали? Той Станишев е виновен.

dimo
31-03-2010, 16:10
Новата бомба:

Новината от днес е свързана с изплащането на болнични. Мярката не е окончателно одобрена от социалните партньори, но по нея има принципно съгласие, съобщи Дянков. Новата схема предвижда първият и вторият болничен ден да се заплаща на 80 на сто от работодателя, третият ден да е за сметка на работника, а НОИ да се включи от четвъртия ден.

Тия съвсем се омотаха...

Честно ли :big_whoops: ей нямат стигане тея (вече не знам как да ги наричам :Silent:

morfius
31-03-2010, 17:26
Предлагам някой с права да сложи кавички на думата новите в заглавието на темата, вижда се, че са на същия акъл като старите.

Мерките, особено тая с болничните... така леко ги провряха покрай цирка с "импутмънта" на Първанов, че направо засмърдя на активно мероприятие.

spe4elist
31-03-2010, 18:19
Готово. Според мен и на управляващи трябва да се сложат кавички!...

morfius
31-03-2010, 18:23
Готово. Според мен и на управляващи трябва да се сложат кавички!...

То направо да го напишем - новите марионетки на сцената - тогава :online2long:

spe4elist
31-03-2010, 18:26
Така като си мисля, май по времето на Костов бяха най-малките злини ... :calc:

morfius
31-03-2010, 18:48
Това много хора си го мислим, ама ще стане Костов 2 темата ако продължим в тая посока.

А всъщност някой забеляза ли "изказването" на Ц.Ц. вчера по новините (коментираше обвинението на Нанев):
- Ако и аз навредя на партията нека и мен ме разследват...

Не внимава какво говори човечеца, без да иска си каза истината :joly:

JORDI
31-03-2010, 19:25
Новата бомба:

Тия съвсем се омотаха...

Значи, ако до третия ден не ми спадне температурата, да счупя термометъра щото сигурно е менте! Егаси!!!:prescription:

ФЕРАРИСТ
31-03-2010, 21:50
Така като си мисля, май по времето на Костов бяха най-малките злини ... :calc:
Мда, наскоро и аз това си мислих......ама това не ми е мотив да свирна за него, щото аз бих избрал нещо добро, а не "по малкото зло".....

morfius
31-03-2010, 22:07
Мда, наскоро и аз това си мислих......ама това не ми е мотив да свирна за него, щото аз бих избрал нещо добро, а не "по малкото зло".....

Грозната истина е, че политиката е точно избор на по-малкото зло!

spe4elist
31-03-2010, 22:22
Преди около година, Търтея ме освири, дето се изказах: "Всички са маскари ... "

Петре, батка - заставам отново зад думите си! Балканският полуостров никога няма да бъде изкоренен от манталитета ни. Тва е! Нямаме политици, щото тва ни е семето. Каквато тиква посееш, такава ще жънеш ... Жалко, но - факт ...

morfius
31-03-2010, 22:30
Преди около година, Търтея ме освири, дето се изказах: "Всички са маскари ... "

Петре, батка - заставам отново зад думите си! Балканският полуостров никога няма да бъде изкоренен от манталитета ни. Тва е! Нямаме политици, щото тва ни е семето. Каквато тиква посееш, такава ще жънеш ... Жалко, но - факт ...

Колега, трябва ли да те освиркам и аз ... :whistle:

Света не е черно-бял... има си оттенъци на сивото.
Всички са маскари, въпроса е колко големи маскари са.
Ей това отказваме тук масово да проумеем... ангели няма да намерим, все маскари ще са... въпроса е да си избираме най-малките маскари!

fred
31-03-2010, 22:43
Ако някой мисли че нямаме политици, просто не знае историята Ни:hvala:

spe4elist
31-03-2010, 22:52
Колега, трябва ли да те освиркам и аз ... :whistle:

Света не е черно-бял... има си оттенъци на сивото.
Всички са маскари, въпроса е колко големи маскари са.
Ей това отказваме тук масово да проумеем... ангели няма да намерим, все маскари ще са... въпроса е да си избираме най-малките маскари!

Морфей, и двамата казваме едно и също - ама на различни езици. Споменах най-малкото зло Костов, но - далеч не го харесвам... И понеже никой не ми харесва - за мен: всички са маскари. И като дойдат избори - не си избирам лидер, а най-малко противен ... баси скапаната политика :Silent:

търтей
31-03-2010, 22:55
Морфей, и двамата казваме едно и също - ама на различни езици. Споменах най-малкото зло Костов, но - далеч не го харесвам... И понеже никой не ми харесва - за мен: всички са маскари. И като дойдат избори - не си избирам лидер, а най-малко противен ... баси скапаната политика :Silent:

Е то това е едно и също от как гърците за измислили непряката демокрация.
Нали знаете историята?
Първоначално всички граждани се събирали да обсъждат и гласуват.
После разни почва да ги мързи и си дават правата на други (народни представители)
Тия дето не ги е мързяло да ходят на площада да гласуват не са ставали за нищо друго ;)
Те така.

spe4elist
31-03-2010, 22:57
Ако някой мисли че нямаме политици, просто не знае историята Ни:hvala:

Това с историята си е популизъм - едно добре забравено минало, което не може да се върне. Онези политици са живяли в друго време, в една "друга демокрация"... От 9.9.1944 г. ми дай един политик, с мед ще го нахраня ...

morfius
31-03-2010, 23:00

Колега, скапана е... но много по-скапана политика е, да не правиш нищо :)

spe4elist
31-03-2010, 23:24
Мдааа, крайно време е да се кандидатирам за Premier ministre

dimo
01-04-2010, 00:40
Когато ,спечелиха изборите си казах че поне 3 месеца ще се въздържам от коментари и оценки да видим на къде ще поемат ... обаче те още нямат ясно дефинирани нито цел нито посока.
Аз не съм защитник на Бойко обаче Работата е там че провала на ГЕРБ ще доведе БСП обратно на бял кон!
А това вече е много лошо ,ама много лошо във вътрешен и международен план.И нетрябва да става защото те определено се провалиха за сетен път.
Нетрябва да става и Защото в момента няма формация различна от комунистическата партия и нейните производни която да е с достатъчна сила и популярност че да управлява със стабилно мнозинство.
Ясно е че трябват непопулярни мерки но поне да бяха представяни пред обществото по по-интелигентен начин и може би хората биха проявили малко повече толерантност обаче да ръсиш тъпизми докато ножа е опрял в кокъла е най-меко казано непрофесионално и арогантно!
Надявам се в най-кратки срокове да се вразумят и да влязат в час и то преди зимата че ме е страх да си помисля какво може да стане.

ФЕРАРИСТ
01-04-2010, 01:24
обаче Работата е там че провала на ГЕРБ ще доведе БСП обратно на бял кон!
Мне, ГЕРБ за всеобща жалост няма да се провали, а ще изкара поне още един мандат, мога да заложа поне един жизненоважен орган за това......предишните хайвани не успяваха да манипулират така общественото мнение, както тия сега.....сегашните са царе в създаването на погрешни илюзии, в симулирането на действие и изобщо неща от сорта......

spe4elist
01-04-2010, 01:38
Погрешни, погрешни - колко да са погрешни? Да не стане само като в приказката за лъжливото овчарче?

fred
01-04-2010, 09:20
Мне, ГЕРБ за всеобща жалост няма да се провали, а ще изкара поне още един мандат, мога да заложа поне един жизненоважен орган за това......предишните хайвани не успяваха да манипулират така общественото мнение, както тия сега.....сегашните са царе в създаването на погрешни илюзии, в симулирането на действие и изобщо неща от сорта......
Органа си за Герб, не си заслужава мисля :gruebel::-P:

sen7
01-04-2010, 16:12
Бе и аз вчера гледам на кузов изцепките по Господари на ефира му бяха пуснали една поредица и се чудя , защо аз аджеба не стана министър в тая нашата държава.К'во му плащаш ?
След това си отговорих, че няма как да ми издържат нервите да се занимавам с тия ла-на.
Иначе мен ми хареса от днешните новини как са го гепили оня с 20 бона подкупче.И тримцата ми хареса как са ги нахендрили.Ама ареееее да осъдят някой бе дае.

А и още нещо - може и тия да дрънкат ама не може да отречете, че и тия преди тях са били уникати.Как може съзнателно и целенасочено в края на мандата си, като си разбрал , че ще загубиш изборите, да започнеш да харчиш пари за щяло и нещяло с цел да саботираш следващото правителство ? Сега ще кажете , че и тая новина е инсценирана.За всички останали бих се съгласил ама поне за тая съм почти убеден, че е вярна.

Old Fox
01-04-2010, 16:29
.Как може съзнателно и целенасочено в края на мандата си, като си разбрал , че ще загубиш изборите, да започнеш да харчиш пари за щяло и нещяло с цел да саботираш следващото правителство ? .
Toва само пожарникар може да го измисли и да е толко тъп та да реши че ще му повярваме.

morfius
01-04-2010, 17:20
Колеги, те, че са харчени... харчени са, но не за саботаж, а за последно нагушване.
Но вече над 8 месеца да слушаме едно и също писва, очевадно е, че на ББ вечно другите ще са му виновни за собствената некадърност или корумпираност.

dimo
01-04-2010, 17:53
Toва само пожарникар може да го измисли и да е толко тъп та да реши че ще му повярваме.

Не това е факт винаги които идва след комунистите заварва всичко опразнено и ометено ,профукано наоколо пълно с агенти ,папки ,досиета ,протежета и тем подобни неща създаващи една враждебна за ползотворна работа обстановка .

търтей
01-04-2010, 18:23
Добре де, не мога да разбера обаче защо спрягате биби за антикомунист? Т.е. няма смяна комунисти/антикомунисти в този случай, а говорим за вътрешнопартийни рокадки, поднесени по красив начин за плебса.

Old Fox
01-04-2010, 18:43
Вие наистина ли помните толкова малко? Окрадено ометено, саботаж - ала бала.
Преди един месец имаше толко много пари, че Биби като се върна от Израел щеше да намаля ДДС(основния приходоизточник в хазната), а сега няма. Ибаси как стаа тая работа шгоеа?

sen7
01-04-2010, 22:37
Преди един месец имаше толко много пари, че Биби като се върна от Израел щеше да намаля ДДС(основния приходоизточник в хазната), а сега няма. Ибаси как стаа тая работа шгоеа?

Става щото и той самия не е в час.Бе не ми се спори.Всеки е свободен да вярва и да мисли , каквото си иска :) А БСП има поне още 15 години сигурни избиратели така че не се знае кога пак ще се върнат и пак ще си говорим.Помнете историята, защото сте обречени да я повториm :)

dimo
02-04-2010, 00:01
Добре де, не мога да разбера обаче защо спрягате биби за антикомунист? Т.е. няма смяна комунисти/антикомунисти в този случай, а говорим за вътрешнопартийни рокадки, поднесени по красив начин за плебса.

Аз не помня да съм твърдял че е антикомунист ...

---------- Post added 02-04-2010 at 00:00 ---------- Previous post was 01-04-2010 at 23:55 ----------

Ами има и текущи разходи заложени още преди години много от тях са висящи още от станишеф и компания

---------- Post added at 00:01 ---------- Previous post was at 00:00 ----------

Става щото и той самия не е в час.Бе не ми се спори.Всеки е свободен да вярва и да мисли , каквото си иска :) А БСП има поне още 15 години сигурни избиратели така че не се знае кога пак ще се върнат и пак ще си говорим.Помнете историята, защото сте обречени да я повториm :)

първо да видим седефчо какво е приготвил и коло баби ще вземе

morfius
02-04-2010, 00:10
Колега, защо мислиш, че творението бъдещо на Първанов не е част от играта на една и съща клика, че да подкопае партията която същия и в момента защитава всячески?

dimo
02-04-2010, 00:14
Колега, защо мислиш, че творението бъдещо на Първанов не е част от играта на една и съща клика, че да подкопае партията която същия и в момента защитава всячески?
Не мисля за това казвам да видим какво ще стане .
Защото жаждата за вкласт е поквара - на някои може да ни им се раделя с сегашния си статут и да не регират според очакванията на сценаристите .

търтей
02-04-2010, 00:22
на някои може да ни им се раделя с сегашния си статут и да не регират според очакванията на сценаристите .

Е то това е изчислено. На тези им се случват нещастни случаи.

dimo
02-04-2010, 00:25
Е то това е изчислено. На тези им се случват нещастни случаи.

Така е обаче кой кого ?

Old Fox
02-04-2010, 13:15
Ами има и текущи разходи заложени още преди години много от тях са висящи още от станишеф и компания

И великите финансисти на ББ не знаеха какви "текущи" разходи ще възникнат след месец. Моля ти се.

А да и сам ББ твърди че: "Ах как мразя комунисти"

Crusader
02-04-2010, 13:58
Няма кво да плаче Биби, тия разходи са му били известни от преди и са залжени в разходната част на бюджета "опоскано и окрадено" баси тоя човек е глупак, а тъпото е че част от обществото ни е по-глупава от него та му вярва.
Бюджетите за отделните години са абсолютно независими един от друг, пише го във всички учебници по финансово и данъчно право, а капиталовите разходи по обществени поръчки за следваща година се залагат в разходната част, а тва че хер Флиг се осра и не предвиди каква ще му приходната част си е негов а и на всички тъпаци дето го избраха проблем!
Лесно се ръсят мозъци по форумите, когато си с обща култура формирана, най вече от медиите, ама то в тая държава има конституция и закони и те казват как и кой формира бюджета, кой го разходва и кой следи за разходването...а приходната част, ми тя си работа на МС, пак хер Флиг като закла "кравата" що плаче че не дава мляко!

Искам да видя, след 4 години, снимките на тия 7000 идиота дето станаха фен клуб на хер Флиг...малиии колко ша гии срам тогава, като се обърне палачинката и видим изгорялата и страна...:pancake:

Доко
02-04-2010, 18:59
Следа темата от време на време и ми прави впечатление, че всички обсъждаме действията на управляващите независимо кои са, и принципно всеки знае какво трябва да се случи за да се оправи тази държава, но според мен това в по-долния линк трябва да е първата и основна промяна-моралът, но просто трябват някакви 40-50 години, ако изобщо стигнем до това състояние на духа.
Цитат от статията: "Японски депутат подаде оставка – гласувал от чуждо име...........Впоследствие управляващата Демократична партия на Япония излезе с официално изявление, в което се казва, че Вакабаяши се е опитал да „фалшифицира гласуването“, което е „несъвместимо с демокрацията“ и е „действие, което никога не може да бъде простено“.

http://www.dnes.bg/world/2010/04/02/iaponski-deputat-podade-ostavka-glasuval-ot-chujdo-ime.88761 Японците са извънземни, нямаме шанс :no:

Ivo_
03-04-2010, 02:05
От днес ще се опитам да откажа цигарите.
такава селяния не е била при нито едни "упра вляващи" досега...
и толкова омраза се натрупава... да им преседне "пъненето на хазната". именно "пъненето"

избрахте си ги... защо и аз трябва да ги търпя ?? с всичките им демагогски действия и пропаганда...

proper
03-04-2010, 13:00
искам да Ви кажа, че големи мъже изглеждат тези дето псуват всички, просто защото за някои това осмисля съществуването им, а в същото време нямат елементарната сила да спазват супер простичките правила на форума...
Как може един човек да отправя упрек към държавник, а той да няма топки да спази 10-20 елементарни наистина правила в доброволно общество.....?!?!?
Обидата на другите потребители е забранена и принципно "би трябвало" и да се наказва ако има морал във всички.....
но те мъжете така правят......супер тъжна е гледката от страни, супер тъжна...

dimo
05-04-2010, 00:35
От днес ще се опитам да откажа цигарите.
такава селяния не е била при нито едни "упра вляващи" досега...
и толкова омраза се натрупава... да им преседне "пъненето на хазната". именно "пъненето"

избрахте си ги... защо и аз трябва да ги търпя ?? с всичките им демагогски действия и пропаганда...

Пожелавам ти успех с отказването въпреки че не стана ясно какъв е мотива ти, от този ход можеш само да спечелиш- цигарите освен че са вредни и опасни за здравето са и скъпи и не носят абсолютно никаква полза.
Аз самия ги отказах преди седем години и още ме яд че не съм го направил още по рано.

---------- Post added at 00:35 ---------- Previous post was at 00:23 ----------

искам да Ви кажа, че големи мъже изглеждат тези дето псуват всички, просто защото за някои това осмисля съществуването им, а в същото време нямат елементарната сила да спазват супер простичките правила на форума...
Как може един човек да отправя упрек към държавник, а той да няма топки да спази 10-20 елементарни наистина правила в доброволно общество.....?!?!?
Обидата на другите потребители е забранена и принципно "би трябвало" и да се наказва ако има морал във всички.....
но те мъжете така правят......супер тъжна е гледката от страни, супер тъжна...

Въпрос на възпитание и самоуважение тези неща не идват от въздуха .

PEPI-2ALFA
05-04-2010, 22:28
Тия дето не ги е мързяло да ходят на площада да гласуват не са ставали за нищо друго ;)
Не е ли тук разковничето на слабата активност на хората. Нямам предвид само на избори, а за всякакви събития - протести за дупки, за нови данъци, за нови закони... За това в интернет петиции и подписки се подписват от ...хиляди, а на площада :calc:

търтей
05-04-2010, 23:03
Не е ли тук разковничето на слабата активност на хората. Нямам предвид само на избори, а за всякакви събития - протести за дупки, за нови данъци, за нови закони... За това в интернет петиции и подписки се подписват от ...хиляди, а на площада :calc:

Почти. Смисъл ако отделиш пет минути да помислиш кой да те представлява, после няма да има нужда да ходиш да протестираш.

dimo
06-04-2010, 00:01
Почти. Смисъл ако отделиш пет минути да помислиш кой да те представлява, после няма да има нужда да ходиш да протестираш.

това казва теорията ,но напрактика...

търтей
06-04-2010, 00:03
това казва теорията ,но напрактика...

Е ся практики, а у. Мисленето е сложен процес, нал тъй?

Fear
06-04-2010, 09:01
Стига с това мислене бре, мама му стара!
Няма мислене - има преценка на ситуация, "играчи" и плюсове и минуси.
Ама когато минусите са ей такива -, а чат-пат има някое мизерно плюсче, ей такова + изборът става много труден. И много хора са склонни да видят само преекспонираните дребни плюсчета, но са слепи за огромните минуси, това е. И честно казано, не могат да бъдат винени особено, не и докато не се появи някой, който има повече плюсове от минуси. Което хич не ми се вярва да се случи някога.
Т.е., ще си избираме "по-малкото зло", докато ни приседне. На мен вече ми приседна и ми писна - повече не възнамерявам да си тровя живота с простотии, ще гледам да си оправя собственото положение. Ако не става тук, летище "София" ми е съвсем наблизо!

dimo
06-04-2010, 13:45

Практиката показва че моето мислене и това на повечето хора които са гласували се разминава вече за трети пореден път!

Mind_Control
06-04-2010, 15:35

Мисленето не е сложно. Сложно е събирането на информация на базата, на която да се мисли. :)

firedragon
06-04-2010, 17:27
Мисленето не е сложно. Сложно е събирането на информация на базата, на която да се мисли. :)

Информацията е най-ценния ресурс от всички и най-скъпия,а има много хора,които са по-заинтересновани да дезинформират,защото както са казали мъдрите хора:"прост народ лесно се управлява",то за това и образованието ни е под всякаква критика.

ФЕРАРИСТ
06-04-2010, 19:22
Гледам напоследък сагата с ареста на бившия военен министър - не го познавам, все ми е тая дали е мърсол или не, вероятно е, но въпроса е в начина по който му се направи ареста, начина по който се използва този момент из медиите.....
Оставяме настрана въпроса че тоя е невинен докато няма присъда от съда, и това е елементарно......отвратителен е начина по който това се прави публично достояние, и последващите коментари, и изобщо въздействието което тоя момент трябва да остави за средностатистическия юзър......посланието се колебае измежду - МВР бачка яко - Полицейщината става все по голяма - Правата на заподозрените стават все по малко - Не е нужно да си виновен за да си третиран като гад.......
Още по интересен е факта че тоя запис е даден на медиите от пресцентъра на МВР, който са знаели че тва прокурорче говори кофти на задържания, но въпреки това са го пуснали, все пак можеха да резнат тва онова.....но нарочно са го пуснали с определена цел......
Наскоро МъДянков мрънкаше че са го записали в президентството, някой пита ли сега задържания дали тия кадри могат да ги излъчат.....
Лошо, лошо......тия много здраво започнаха да приучават електората към някой неща......

Galeano
06-04-2010, 20:30
Гледам напоследък сагата с ареста на бившия военен министър - не го познавам, все ми е тая дали е мърсол или не, вероятно е, но въпроса е в начина по който му се направи ареста, начина по който се използва този момент из медиите.....
Оставяме настрана въпроса че тоя е невинен докато няма присъда от съда, и това е елементарно......отвратителен е начина по който това се прави публично достояние, и последващите коментари, и изобщо въздействието което тоя момент трябва да остави за средностатистическия юзър......посланието се колебае измежду - МВР бачка яко - Полицейщината става все по голяма - Правата на заподозрените стават все по малко - Не е нужно да си виновен за да си третиран като гад.......
Още по интересен е факта че тоя запис е даден на медиите от пресцентъра на МВР, който са знаели че тва прокурорче говори кофти на задържания, но въпреки това са го пуснали, все пак можеха да резнат тва онова.....но нарочно са го пуснали с определена цел......
Наскоро МъДянков мрънкаше че са го записали в президентството, някой пита ли сега задържания дали тия кадри могат да ги излъчат.....
Лошо, лошо......тия много здраво започнаха да приучават електората към някой неща......

Много ме издразни начина, по който го арестуваха.

Mind_Control
06-04-2010, 20:53
Много ме издразни начина, по който го арестуваха.

Дайте линк да видиме :)

morfius
06-04-2010, 21:18

То масата от него изобщо не се е отучвала от тия неща!
Ще си чакаме нашенския Моисей явно...

Galeano
06-04-2010, 21:21

Заповядай http://vbox7.com/play:2db0d47d

Доко
06-04-2010, 21:29

Ето http://bgbox.info/node/7231 , интересно е, че клипа е премахнат от доста популярни сайтове.

п.с. Оп, колегата ме изпревари.

CBET
06-04-2010, 21:38
Ето http://bgbox.info/node/7231 , интересно е, че клипа е премахнат от доста популярни сайтове.

п.с. Оп, колегата ме изпревари.

Изненадвате ли се от цензурата? Биби цензурира медийте вече 8 месеца!!! :) Хляб и зрелища - за да се отклонява фокуса на населението от реалните проблеми. Познато нали?!

Fear
07-04-2010, 08:43
Изненадвате ли се от цензурата? Биби цензурира медийте вече 8 месеца!!! :) Хляб и зрелища - за да се отклонява фокуса на населението от реалните проблеми. Познато нали?!
Абе "няма лошо", само дето като гледам около себе си какво става с хората, май само зрелища има. Хляб - нъцки! :roll:

Kuku
07-04-2010, 11:47
По-скоро има САМО разчистване на сметки, НО хората и това приемат за зрелище.... както ни е известно на всички!

pr_00f
08-04-2010, 00:59
От темата за вицове на фиат форум

Много ми е интересно - предишните управляващи хем крадяха, хем ни вдигаха заплати и пенсии, хем имаше излишък, а сегашните нито крадат, нито на нас дават пък и сме в дефицит...

fred
08-04-2010, 08:56
Не съм забелязъл да сме имали излишък, или да си ни дигали заплатите, тоя явно е от централата на БСП.Пенсиите се увеличиха символично и това беше.Какво увеличение?! Нашите пенсии са най ниските в Европа, включително и на Балканския полуостров.Причината за това е че пенсионния фонд по времето на социлизЪма не беше отделен със закон и се ползваше като резерв от държавата при нужда.На 10 ноември 1989 го нямаше никакъв-целият труд и отчисления на тия дето продължават да подкрепят комунистите бе изяден от неграмотното им управление, както и много други ресурси.
Да не забравяме, че тогава /по времето на тригъзата коалиция/ имаше по-големи постъпления в бюджета, просто кризата я намаше.
Само глупак може да разсъждава, че БКП/БСП са направили нещо положително у нас.

Old Fox
08-04-2010, 12:10
Вдигнаха се заплати на много служители в публичния сектор. И излишък имаше, а пък миналата година и криза имаше;-)
Всъчщност имането на излишък/суфицит е преголяма глупост, но това е друга тема.

renyx
08-04-2010, 14:30
Само глупак може да разсъждава, че БКП/БСП са направили нещо положително у нас.

Е това е истината!!!

fred
08-04-2010, 17:00
Е това е истината!!!
:cheers:

Вдигнаха се заплати на много служители в публичния сектор. И излишък имаше, а пък миналата година и криза имаше;-)
Всъчщност имането на излишък/суфицит е преголяма глупост, но това е друга тема.
E имаше излишък, спрямо заложените разходи, който пък цели един буфер ужким срещу дупката в резултат на вноса и износа.И в края на годината биваше "усвоен", даваха по някой лев пенсия и 10-сетина % на бюджетните, а Доган само от една консултация направи над милион :)

Old Fox
08-04-2010, 17:21
:cheers:E имаше излишък, спрямо заложените разходи, който пък цели един буфер ужким срещу дупката в резултат на вноса и износа.И в края на годината биваше "усвоен", даваха по някой лев пенсия и 10-сетина % на бюджетните, а Доган само от една консултация направи над милион :)

За едно и също говорим значи. Сегашния дефицит е в резултат на несъобразени с приходите разходи. Но както и друг път съм казвал баланса по бюджетно салдо е преди всичко фискален инструмент.

fred
08-04-2010, 20:00
За едно и също говорим значи. Сегашния дефицит е в резултат на несъобразени с приходите разходи. Но както и друг път съм казвал баланса по бюджетно салдо е преди всичко фискален инструмент.

Така е, няма спор

ФЕРАРИСТ
08-04-2010, 22:24
Така както си говорите, някой дали знае, на, и по какъв принцип, и най вече с какви средства се изплаща нашия красив външен дълг.....интересно това никъде, ама абсолютно никъде не се казва или коментира....

morfius
08-04-2010, 22:34
ББ и сие пак произведоха новина... нямало да има икономии в бюрокрацията, защото правителството не можело да променя бюджетни параметри без одобрение на парламента :moon:
Направо се зачудих кой има парламентарно мнозинство :unsure:

Да се чуди и мае човек, след прословутото 3:5:8 надуване и всичките издънки, що ги търпят тия хрантутници зад бюрца само да измислят нови начини да влудяват останалите, че да си оправдават заплатите... :machinegunner:

VFTI
09-04-2010, 01:53
Така както си говорите, някой дали знае, на, и по какъв принцип, и най вече с какви средства се изплаща нашия красив външен дълг.....интересно това никъде, ама абсолютно никъде не се казва или коментира....

Външния ни дълг не се изплаща. Плаща ме си само лихвите по него...А като имаме 2.5 млрд. излишък ги използвам за цитирам БСП: "социални дейности, здравеопазване и подобряване на инфраструктурата"...

Сега става много забавно с ЧЕЗ, ЕОН И ЕВН....Аз лично отданва чаках някой да направи нещо, най-малкото да спрът да НИ ДЕРЪТ... Но малко се поизхвърли, че ще анулира приватизацията им...Все пак тайничко се надявам някой от ДКЕВР да изгори и да се намалят цените на тока....Всяка година с по 10% нагоре:moon: А ония в ДКЕВР заплати по 12-15хил лв. вземат ама и това никой не коментира...

JORDI
09-04-2010, 14:18
Това за ЧЕЗ,ЕОН,ИВИЕН е следващия кьорфишек! Ще видите,че не само няма да намалят, а дори ще дигнат тока!:choice:

renyx
09-04-2010, 19:07
Това за ЧЕЗ,ЕОН,ИВИЕН е следващия кьорфишек! Ще видите,че не само няма да намалят, а дори ще дигнат тока!:choice:

За съжаление си много прав.

А на мен ми е любопитно , кой е изтеглил толкова пари и къде са отишли?Това също не се коментира , все пак ние ги връщаме.

fade
10-04-2010, 20:32
Аз само искам да напомня кой сигнализира (http://frognews.bg/news_21688/Iv_Kostov_Ima_Oktopod_v_energetikata/) за "Октопода" в Енергетиката ... ся ББ дуе мускули... смешен е вече!
Лошото е, че всичко ни се пише на нас... "мат'риала" както ни беше нарекъл веднъж :screwy:
Днес примерно научих, че приходите в бюджета са спаднали с 25% ... това вече не е криза... това си прилича на катастрофа, според скромното ми мнение.
Тука коментираме с приятели какво да правим щото се задава много сериозна скрита инфлация (нищо че сме във валутен борд) от няколко дена борсите за метали правят реиндексация на цените и не искат да продават нищо... Цената на скрапа върви нагоре...
Мисля си че идват много, ама много тежки времена и с тези смотльовци ще гризнем голямо дърво :sad:

firedragon
10-04-2010, 23:29
Аз само искам да напомня кой сигнализира (http://frognews.bg/news_21688/Iv_Kostov_Ima_Oktopod_v_energetikata/) за "Октопода" в Енергетиката ... ся ББ дуе мускули... смешен е вече!
Лошото е, че всичко ни се пише на нас... "мат'риала" както ни беше нарекъл веднъж :screwy:
Днес примерно научих, че приходите в бюджета са спаднали с 25% ... това вече не е криза... това си прилича на катастрофа, според скромното ми мнение.
Тука коментираме с приятели какво да правим щото се задава много сериозна скрита инфлация (нищо че сме във валутен борд) от няколко дена борсите за метали правят реиндексация на цените и не искат да продават нищо... Цената на скрапа върви нагоре...
Мисля си че идват много, ама много тежки времена и с тези смотльовци ще гризнем голямо дърво :sad:

Искрено се надявам да грешиш колега,защото ако се сбъдне прогнозата ти не виждам какво бъдеще има България.Още една тежка криза ще довърши остатъците от икономиката ни и ще сложи край на държавата.

търтей
10-04-2010, 23:33
Искрено се надявам да грешиш колега,защото ако се сбъдне прогнозата ти не виждам какво бъдеще има България.Още една тежка криза ще довърши остатъците от икономиката ни и ще сложи край на държавата.

Ми с тия управляващи начело излизането от кризата е мътна и кървава. То от нас си зависи де, теоретично винаги можем да ги сменим.

firedragon
10-04-2010, 23:56
По всяко време можем да ги сменим ама болшинството вече е на принципа мързи ме да отида и да си защитавам правата и от там работата става много сериозна.Нормални здравомислещи хора почти не останаха.Простотията и незаинтересоваността да се помисли за бъдещето се ширят.
Моля се за чудо и да стане нещо хубаво.

koolio
11-04-2010, 01:31
Че трябва да ги сменим час по-скоро, трябва, ама само кажете с кого ...

nhg
11-04-2010, 12:39
Ми с тия управляващи начело излизането от кризата е мътна и кървава. То от нас си зависи де, теоретично винаги можем да ги сменим.

'Теоретично' си абсолютно прав. Ама на практика ..
Пак да кажа: така трудно ще стане; първо трябва народа да тръгнеда гласува, после да мисли като гласува и чак тогава може да стават тези теоретични нещица!

Crusader
14-04-2010, 19:13
Еби му мамата, българина е най-тъпото животно, ако ще да му го набият до....., пак мълчи....

morfius
27-04-2010, 14:06
И пак се нацелиха в нета... явно страха от място в което може да се обменя информация без цензура е страшен.

http://dnes.dir.bg/news.php?id=6285063#cmts

От МВР са били поискани законодателни мерки, за да могат потребителите в страната, които теглят пиратски софтуер, музика или филми да бъдат следени чрез интернет доставчиците. Предлага се потребител, нарушил авторските права, да се предупреждава два пъти, след което да бъде глобен.

Пиратство ли ... дрън дрън.

Crusader
27-04-2010, 14:23
...и още го набиват....ха-ха а животно и на това ще изтрае, помнете ми думата!

morfius
27-04-2010, 14:26
То, че ще издържи, ще издържи... по-интересния въпрос е кой ще се облажи максимално като тия си отидат след 3 години и остане с разработена система за тоталитарно управление и ореол на спасител.

JORDI
27-04-2010, 14:39
"ВАС: Длъжниците могат да пътуват в страните от ЕС
Забраната противоречала на европейските норми и свободното прrдвижване в съюза"- цитат от в.Класа

Пак се изложиха управниците ни!:upsidedwnsmiley:

viki
27-04-2010, 21:17
http://static.blitz.bg/thumbnails/480/201016/20100426.pjdvongouy.wm.jpg

като три капки бозЪhttp://place.forumotion.com/users/2515/84/14/08/smiles/467790.gif

nhg
27-04-2010, 23:50
ААааа, не мой така! Тоя с черната риза е по-як!

Доко
27-04-2010, 23:59
ААааа, не мой така! Тоя с черната риза е по-як!

Баа по-як, ти чел ли си малко известните факти за Бойко Борисов ??? "Бойко Борисов не е як като бик – биковете са яки като Бойко Борисов"
по-надолу в линка http://forum.investor.bg/viewtopic.php?p=292024&sid=ddb82eb9a2eb7d606266db09dd856f1e :rotfl:

viki
06-05-2010, 22:44
Мдам...хубаво се смеем,ама Рони Колман е с фанелка на 'бат Бойко:priest:
http://www.blife.bg/pictures/573444385958_400.jpg

:crazy::roll2:

http://static.blitz.bg/thumbnails/500/201016/20100426.ftyrpofqau.wm.jpg

търтей
06-05-2010, 22:54
Мдам...хубаво се смеем,ама Рони Колман е с фанелка на 'бат Бойко:priest:

Всички носят фанелки на супермен, само супермен носи фанелка на биби :chair:

BaiJedi
07-05-2010, 09:49
Лелееееее... БиБи излязъл втори в някакво проучване! http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=45946:2010-05-04-09-14-39&catid=43:zr&Itemid=105 Ужас!!! Агенцията да се закрие незабавно! :smackbum: Преките виновници да се накажат строго,а целият народ да се извини!!! :bowdown:

Stoyan Georgiev
07-05-2010, 11:26
и господ казал ""нека бъде светлина"" , а бойко казал "кажи моля"

Stoyan Georgiev
09-05-2010, 12:07
http://vbox7.com/play:03dd3852

Azatril
11-05-2010, 11:14
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2971631 :clap2:

JORDI
11-05-2010, 19:56
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2971631 :clap2:

Това е добра новина, обаче си е едно внушение, което е стил на управлвнието на новите управляващи! Бях споменал за кьорфишеците им!Природен газ, ел.енергия, топла лятна вода и какво ли не ще ни удари по джоба! Бъдете сигурни! Нали щяха всякакви посредници ще бъдат "изолирани"...да ама не!:pokey:

Azatril
11-05-2010, 22:31
Ръкопляскането ми беше по-скоро саркастично колега ;-)

nhg
14-05-2010, 00:00
Абе преди малко гледах некви новини и ББ каза, че имало неразгласени дейности, с които щели да запълнят фискалния резерв.
'Начи възможностите са: обират некоя банка и/или са чели темата у форумо ....

п.с. Май поста ми е за чат раздела, ма не се сдържах, извинете ме

bass
17-05-2010, 09:06
Някой ако е изпуснал от последните дни...
http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/05/16/901702_korporativna_banka_-_predpochitana_i_ot_tazi_vlast/
Тъкмо се чудех как стана така, че Телеграф, Уикенд и другите пасквили от депесарския обръч смениха рязко тона към правителството и се нахвърлиха на Иво Прокопиев (чиито медии, от своя страна, напоследък не издържат и си му казват на Биби в очите, че е в тъч).

Ако се не лъжа, точно Симеон Дянков преди време обърна внимание каква част от парите на държавните дружества са в Корпоративна банка (а тогава бяха "само" към 30% май).

morfius
17-05-2010, 13:02
Някой да не е разбрал все още защо исках кавички в заглавието... ?

proper
18-05-2010, 22:25
Поемете го от веселата страна на нещата, просто не се сдържах :)

Upsurt - Мрън, Мрън

(http://www.youtube.com/watch?v=Q-ZiahGccys)http://i2.ytimg.com/vi/Q-ZiahGccys/default.jpg (http://www.youtube.com/watch?v=Q-ZiahGccys)
(http://www.youtube.com/watch?v=Q-ZiahGccys)

Old Fox
20-05-2010, 19:05
Питам се след колко точно гафа и простотии мрънкането и черногледството се превръща в обикновено отчитане на статистиката;-)

Crusader
22-05-2010, 00:01
Правилният вариант е :
Дрън -дрън -дрън...
това правят управляващите - дрънкат, ма не луд тоя дето яде баницата...