View Full Version : Искам да си купя Алфа-помагайте моля!
здравейте всички ! от доста време следя форума и страшно ми се пълни сърцето като гледам как хора, които в повечето случаи не се познават се опитват да си помагат с каквото могат! а сега конкретно- искам да си купя АЛФА РОМЕО ! нагледал се бях на 156 ама се оказа лъжица не за моята уста. та последно реших-146 е колата. и тук ми трябва помощ! има ли 146 от 2000г? а 2001?!не намирам такива коли в нет-а.намират се само до 1999г.ще ми се да е 1.6тс 16ж, но си мисля че и 1.4тс 16ж става.парите са ми до 8000 лв. как мислите мисията възможна ли е? благодаря на всички предварително:bg:
Добре дошъл колега! За тези пари можеш да си намериш тази кола! Виж в mobile.bg там има от 6000 до 8000лв. от 2000 година, ама 145-ци; а 146-ци има от 7000 до 8000лв. ама 1999 година-както ти каза! Но според мен 1-2 години разлика въобще не е много, така че избирай една и я взимай :wink:
Crusader
14-02-2006, 07:14
Принципно е възможна, но си вземи по-голям ДВГ, разликите в разхода им са нищожни. Аз карам 146 1.4 TS -> здрава кола, като махнеш досадното проскърцване на ефтинките пластмаси от към багжника, а иначе от към стабилност е 6-ти номер, разхода е почти като на 1.6, 1.8, 2.0 TS, Перфектна е за семейна кола, багажника е доста голям....а бе бива я колата колега!
Един акъл - за 8000 в мобилето има 146 1.9 JTD провери я дали е читава и ако е, скачай с главата на пред, 1.9 JTD е 105 к.с. почти колкото и 1.4 TS ама разликата в разхода е балкан. Така хем караш кола с добра динамика, хем ти е икономична. JTD мисля гори между 4.5 и 7 литра а с едно чипче направо може да се мериш с 1.8 TS!
Дано да съм ти помогнал колега.
Успех!
Да и аз мисля че имаше такава за каквато говори колегата 1.9 JTD върви колкото 1.6 ТС поне, правиш и една диагностика във Ванто(тъкмо ще ти кажат на колко кмм е реално и ще можеш да се пазариш) Абе за 8000 ще намериш мисля добра 146 ца. Аз гледах една 2000г сребърна- много "истинска" (както казват джамбазите) 7200лева ама беше 1.4. Та за тези пари търси 1.8ТС-144к.с ,2.Оти 150 или155кс, 1,9ЖТД - като последното мисля е най удачно- особено ако е читава :wink: :D Успех!!!!!
Aз навремето неможах да си намеря 1.9JTD и затова си взех 1.6 ТС
здр. на всички! тази 146 от 7300лв. 1.4 тс я видях и на живо. палих я, изглежда добре но ми се струва че пуши повече от колкото трябва, а и има по 1 см между предните калници и капака.не знам това нормално ли е. не видях обаче следи от удар!?! а относно дизела - никога не съм имал дизел и това е единственото нещо , което ме притеснявя и по тази причина съм се ориентирал към бензиновите. ще трябва да се поинтересувам за тези 1.9 жтд двигатели-подръжка, разход, шум, динамика... но наистина не съм против дизела- просто не го познавам.ще се радвам на всякакви мнения по въпроса :)
Ходи ли да видиш тази:
http://mobile.bg/perl/printdet.cgi?id=11137854057137790
Ходи ли да видиш тази:
http://mobile.bg/perl/printdet.cgi?id=11137854057137790
е таз май я купи един колега от форума де
Колега дано мога да ти помогна с това :
До преди две седмици и аз не бях карал дизел само бензин и то бързоходни коли :!: Случайно я видях 146JTD от 2000година. Ходих по стендове и т.н взех я за 8100лв беше обявена за 8500лв
ОТ тук почнаха изненадите и за сега все хубави :!: :D Колата бяга доста повече от моите очаквания 105кс страшни спирачки перфектно управление
Колата е доста добра и с това нейно излъчване неотразима :bouncing_smiley:
Но все пак дизела си е дизел, ако ще я гониш в критиките по добре бензин JTDто няма да издаржи много
146 1.9жтд за 8000 я видях в моб-то, говорих с човека в събота сигурно ще ходя да я гледам та въпроса ми е : във ванто работят ли в събота? и всъщност как става цялата работа, трябва ли да си запазвам час за преглед или прегледи?какво трябва да й видят и колко време отнема, колко струва? идеята е да свърша максимална работа в събота защото не мога през седмицата.
146 1.9жтд за 8000 я видях в моб-то, говорих с човека в събота сигурно ще ходя да я гледам та въпроса ми е : във ванто работят ли в събота? и всъщност как става цялата работа, трябва ли да си запазвам час за преглед или прегледи?какво трябва да й видят и колко време отнема, колко струва? идеята е да свърша максимална работа в събота защото не мога през седмицата.
вантотрейд не работи в събота
за диагностика е много добре да си запазиш час предварително
освен диагностика на двигател, могат да ти проверят и геометрия
и окачване, като всяко се плаща по отделно (20лв двигател + 10лв геометрия + вече за окачването не помня ама е към 20лв с шок тестер на амортисьори и пътна проба )
диагностиката на двигателя е задължителна според мен обаче, както и геометрията:)
освен диагностика на двигател, могат да ти проверят и геометрия
и окачване, като всяко се плаща по отделно (20лв двигател + 10лв геометрия + вече за окачването не помня ама е към 20лв с шок тестер на амортисьори и пътна проба )
диагностиката на двигателя е задължителна според мен обаче, както и геометрията:)
Гледай задължително 1. За удар. 2. Двигателя, че дизела, си е скъп за ремонт и ще ти излезе солено, а и дебитомер, ако могат да го хванат, че 600 лв. 3. Геометрия - също задължително, другото не е фатално.
Инече кофти е че ванто не работят в събота :!:
Patsimir
16-02-2006, 00:03
Колега, дизела си е дизел. И аз бях скептично настроен към дизел, че не бях карал никога, ама тази турбина какво прави...чувството е по-добро от бензинов двигател /говоря за тези със сходни конски сили/ако забравиш за характерния шум на дизел и я чипнеш малко - край, това е колата
о'к, с тези мнения вече сериозно се ориентирах към 1.9 жтд. остава само да намеря правилната кола! лошото е почти няма избор в момента. но..."който търси- намира". благодаря на всички за мненията! ако имам някакви въпроси относно конкретна кола , а и въобще пак ще питам. надявам се скоро да имам повод да се похваля! на всички- леко и безаварийно!