PDA

View Full Version : Историята на моите скорости.

Ma7e4k0
07-07-2009, 02:28
Искам да си излея гнева, значи колата е 146 1.4 тс, 2ра алфа в семеиството(1-вата е с гръмнал двигател и много ядове и пари и пак не върви). Та значи карам я и почнаха да вие 2-ра скорост, след няколко дена и 4-та. Днеска тръгвам на 1-ва съвсем леко по рязко и скоростите се счупиха.
Извода е проверяваите си скоростите на време, да няма после като мен :hump: .
Също искам да попитам от кои други твин кенефи скоростите стават?

1115
07-07-2009, 08:01
Извинявай, но ако очакваш от 1.4ТС мотора чудеса при вървенето си "сбЪркал рейса пич".
А в какво се състои проблема - нямаш вече първа ли или нещо друго?

trustworthy
07-07-2009, 10:24
А маслото на скоростната провери ли го след като ти е започнала да вие на 2-ра още?:lupe:

LeoVin4i
07-07-2009, 13:27
Искам да си излея гнева, значи колата е 146 1.4 тс, 2ра алфа в семеиството(1-вата е с гръмнал двигател и много ядове и пари и пак не върви). Та значи карам я и почнаха да вие 2-ра скорост, след няколко дена и 4-та. Днеска тръгвам на 1-ва съвсем леко по рязко и скоростите се счупиха.
Извода е проверяваите си скоростите на време, да няма после като мен :hump: .
Също искам да попитам от кои други твин кенефи скоростите стават?

За 1.4 има две скоростни кутии, които май не са взаимнозаменими. Съединителите са различни със сигурност. Мойта от 2 години вие от време на време ама аз си имам резервна в гаража :torch:

Ma7e4k0
07-07-2009, 15:19
А маслото на скоростната провери ли го след като ти е започнала да вие на 2-ра още?:lupe:

Да.

Ma7e4k0
07-07-2009, 15:21
Извинявай, но ако очакваш от 1.4ТС мотора чудеса при вървенето си "сбЪркал рейса пич".
А в какво се състои проблема - нямаш вече първа ли или нещо друго?

Нямам никоя.Пробваш да тръгне на първа значи от 3-тия път с адски зор и форсиране може да тръгне набира до към 10 км и дрънчи от скоростите сякаш камъни има не става за каране.Включваш 2-ра 3-та 4-та сичко е по същият начин.

Ma7e4k0
07-07-2009, 15:22
В какво се изразява това виене...И от каде се чува че въобще не съм запознат в тая тема скоростни кутии :big_bow_down:

Ами виеше на умрело само на 2-ра.Няма ниски няма високи виеше си + виенето на един лагер на съединителя и колата не и се чуваше мотора.После почна да вие и на 4-та и стана немислимото.Нищо вече ще знам че 1.4 на тормоз не деяни.

Ma7e4k0
07-07-2009, 15:58
Забравих една подробност, преди да ми откажат скоростите тотално, на предишното тръгване много лошо я изрезах направо душичката и взех и после я врътнах леко, та мислите ли че сигурно с това тръгване преди да се счупят съм им е*ал мамата и после като съм поречил леко да тръгна съм ги довършил?

trustworthy
07-07-2009, 15:59
Ами виеше на умрело само на 2-ра.Няма ниски няма високи виеше си + виенето на един лагер на съединителя и колата не и се чуваше мотора.После почна да вие и на 4-та и стана немислимото.Нищо вече ще знам че 1.4 на тормоз не деяни.

Дали не даяни на тормоз толкова е малко спорен казус, едва ли си единственият, който понастъпва повечко 1.4-ката си.
Но е интересно защо си продължил да я караш без да предприемеш нищо, след като е виела толкова силно. Едва ли си очаквал да зарастне чаркалакът и да му мине виенето като пролетен грип :coolio:

Ma7e4k0
07-07-2009, 18:15
Абе колеги възможно ли е да е съединителя, щото все си мисля че щом колата върви адски трудно но върви значи скоростите са в ред ами съединителя или помпата е заминала?

georgyg
10-07-2009, 13:25
Абе колеги възможно ли е да е съединителя, щото все си мисля че щом колата върви адски трудно но върви значи скоростите са в ред ами съединителя или помпата е заминала?

Много ме съмнява да е съеденителя, а по скоро проблема е в скоростите и в маслото вътре. На моята смених съединителя преди няколко дена и не е имала шумове изобщо, само дето трудно потягляше и доста бокусавше над 4000 оборота.

Вземи заплата и я закарай да свалят кутията, за да стане ясно какво точно е. Така е жива лотария да се гадае :)

Това е отговора.

Колега Ma7e4k0, твоята не беше ли на някакви смешни километри или бъркам?

Ma7e4k0
11-07-2009, 04:36
Колега,преди месец отидах на газаджия да ми смени една гарнитура в един сервиз.Там имаше 1.4 ТС 98' със същия проблем виене от скоростите.Най-учудващото за мен беше,че собственика си беше избрал въпросния сервиз!Бяха му поправили скоростната кутия и пак имало виене.Докато чаках колата дойде собственика на сервиза и ми вика "Пич дай да ти свалим гумите на Алфата и да ги сложим на другата да видим дали не вие от тях".Аз му викам изобщо не си го и помисляй,а той нахален и упорит.Накрая само дето не го заритах..пратих много поздрави както си му е реда на цялата му рода и на целия им "сервиз" и си обрах чукалата. :chair: Хубаво че беше човека с другата Алфа та покрай него ми се размина и на мен! :big_whoops:

Твоята история ме разсмя, но определено не ми вие от гумите щото нон стоп ги сменям(имам връзки с една гумаджйиница и не ги щадя)...Колкото повече мисля по въпроса толкова повече мисълта ме навежда към 1 нещо...съединителя - неможе колата да са и счупени скоростите и да върви просто не го приемам за възможно и то на всичките и скорости :big_whoops: сега пак слезнах и я покарах и съм 90% че проблема е от съединителя щото още като я взех (последният ден от 2008-ма година) ми казаха че съединителя е за смяна и аз все го отлагах, спирам да пиша по темата щото излишно спамя и докато не разглобя колата няма смисъл.
ПОЗДРАВИ!

nhg
11-07-2009, 10:37
Колега,преди месец отидах на газаджия да ми смени една гарнитура в един сервиз.Там имаше 1.4 ТС 98' със същия проблем виене от скоростите.Най-учудващото за мен беше,че собственика си беше избрал въпросния сервиз!Бяха му поправили скоростната кутия и пак имало виене.Докато чаках колата дойде собственика на сервиза и ми вика "Пич дай да ти свалим гумите на Алфата и да ги сложим на другата да видим дали не вие от тях".Аз му викам изобщо не си го и помисляй,а той нахален и упорит.Накрая само дето не го заритах..пратих много поздрави както си му е реда на цялата му рода и на целия им "сервиз" и си обрах чукалата. :chair: Хубаво че беше човека с другата Алфа та покрай него ми се размина и на мен! :big_whoops:

Колега, може да ти е смешно, но на един познат му сваляха скоростната кутия на една Октавия заради 'виене' - проблема се оказа в гумите - модел Мишелин Пилот нещо си; случайно откри някакъв преминаващ препатил от същата случка човечец...
Та на моя човек след смяната на гумите проблема изчезна!

acko88
12-07-2009, 17:16
Матечко слушай сега,аз преди 2 год. също счупих скорости,и аз нямах кинти и чаках заплата хахах.Мойта история започна така:
Значи бях се качил аз на Бояна и наказвах всякакви малолитражки до 1.6,а и колата ми все още беше сток,до този момент небях имал никакво виене или проблем със скоростите,но застанах на старта с едно сузуки форсирах как си требе пускам заидинителя и пущината изтряска много яко и истекоха водите (маслото) отдолу,задърпах си колата пред блока и я оставих така.На другия ден слезнах долу запалих я,влючих първа давам леко газ и колата тръгва,след като подадох малко повече газ колата спря и почна да чука по силно,оставих я така и след месец когато имах пари я закарах в сервиз,първите прогнози щом колата тръгвала бяха че можеби е искочила полуоска,ама небеше.Диференциала се беше пръснал и едно от планетните колелца беше пробило кожуха на кутията,незнам дали ще видите от снимката добре,И по онич времена си ме обезглавиха 450лв за скорости и 100 за смяна и така :)

phoenix
13-07-2009, 23:29
Стига сме спамили на човека темата!Вчера на един приятел на излзиане от София му се прецака скоростната кутия на Опел Вектра.Не включваше нито една скорост и както карал със сто изведнъж колата започнала да се сурка сеедно е натиснал спирачките рязко и е загаснала.Според мен е от съединитела цялата работа.А за гумите..верно е,че Мишелина са по-шумни,ама чак да ти направат ремонт на скоростната кутия и да не разберат че вие някой лагер или че е от гумите..е*ати майсторите! :coolio:
не че има връзка с това което пита колегата, ама на твоя приятел с вектрата, баш му се е пръснал диференциала... гумите нямат нищо общо.
Относно колата на Ma7e4k0, нека да свали кутията пък ще видим, по това което е казал, май май работата отива на нови синхронизатори и вилки, ама нека да свалят кутията....

Нямам никоя.Пробваш да тръгне на първа значи от 3-тия път с адски зор и форсиране може да тръгне набира до към 10 км и дрънчи от скоростите сякаш камъни има не става за каране.Включваш 2-ра 3-та 4-та сичко е по същият начин.
тук мога да добавя, че когато скоростите не влизат с форсиране нещата се влошават, и щом има шум работата хич не е съединител, ами са си баш някой лагери на вторичен вал, диференциал.... + някой изронен зъб... ама да видим.

Ma7e4k0
13-07-2009, 23:40
Заплатата наближава. Вече съм 99% сигурен че е съединителя, даже си я карам малко по квартала, скоростите си флизат но съединителя като че ли е вечно натиснат и тря да го натисна пак до долу, отпускам го и колата тръгва рязко и като набере пак същата процедура и така и си върви и дрънка.

phoenix
13-07-2009, 23:45
като запалиш при ненатиснат съединител шуми ли нещо ииии при натиснат съединител има ли шумове?

Ma7e4k0
14-07-2009, 01:04
като запалиш при ненатиснат съединител шуми ли нещо ииии при натиснат съединител има ли шумове?

Като тръгне колата с над 20 км/ч няма значение натиснат ненатиснат бие като откачено.Консултирах се е един маистор тои я покара и ми каза демфери на феродовия диск.

phoenix
14-07-2009, 13:07
ами добре...
не ми отговори на въпроса но явно си имаш майстор, който ще ти помогне.
Все пак единствено като отговориш на 2-та въпроса някой от форума може да каже какво е проблема, другото са общи приказки. Няма значение дали хлопа нещо като караш с 20 или със 100.....

Ma7e4k0
14-07-2009, 14:43

1-во Не(освен вариатора)
2-ро Не
Само като тръгне се раздрънква.

Sunny
14-07-2009, 17:42
Само като тръгне се раздрънква.

Тойотата ми беше така когато потроших кутията . Излезе лагер който така се раздробил ,че не можеха да му вземат мярка , на всичкото отгоре си беше разбил и леглото . Симптомите му бяха неща като при тебе - на запалена кола на място никакви шумове от кутията , кото тръгна все едно имам 100 консервени кутии вързани за колата - такива шумове издаваше ;) .

Ma7e4k0
07-09-2009, 17:00
Купих си съединител скоро ще се разбере наистина от какво е било.

phoenix
10-09-2009, 12:26
на бас за една бира, че ще се наложи да разпиляваш скоростите. Работата на някакви износени лагери по първичния, че и вторичния вал ми се струва, че отива!
Има и друго. Това че се раздрънква само като тръгне ме навежда на мисълта, че има проблеми и в диференциала, ама то това не е сигурно.

Ma7e4k0
10-09-2009, 12:53
на бас за една бира, че ще се наложи да разпиляваш скоростите. Работата на някакви износени лагери по първичния, че и вторичния вал ми се струва, че отива!
Има и друго. Това че се раздрънква само като тръгне ме навежда на мисълта, че има проблеми и в диференциала, ама то това не е сигурно.

Приемам бас-а, аз залагам че е съединителя.Защото както казах не може да е от скоростите и да трябва да напомпам съединителя 1 или 3 пъти за да тръгне.Скоро скоро ще разберем.

Ma7e4k0
02-10-2009, 18:05

Значи хем ти дължа бира хем не, защото скоростите няма да се разпиляват, сичко е на сол няма смисъл...

stelt
17-11-2009, 21:23
Е ти пък за едни скорости ще разкостиш колата ли ?
Я си купувай една кутия за 100-200 лв и подавай газ, ама умната.