PDA

View Full Version : Отказах цигарите

Crusader
14-02-2006, 23:06
Е колеги от вчера спрях цигарите, само за сведение през последните 10 години или 3650 дни /приблизително/ нямам ден без цигара! За мен това си е сериозно постижение, може би на някои от Вас това да се стори маловажно, но по-закоравелите пушачи ще ме разберат!
Обаче е адски трудно, доста често си мисля за цигара :evil:
Стискайте палци и за утре, че пак ще има 9-те /или 7-те не помня колко/ кръга на ада!

P.S. Малиии като се замисля 3650 дни по 20 цигари средно = 73 000 цигари :shock: :shock: :shock:

Geata
14-02-2006, 23:51
Малиии като се замисля 3650 дни по 20 цигари средно
А по 2.60 :roll:
Сега вече най-новото Ферари да караше :lol:
Стискам ти палци дано успееш!!!!!!

gigi
15-02-2006, 00:19
Браво колега. Дано задържиш фронта.Успех, ама преди да запалиш си помисли колко е вредно и колко пари отиват а може да ги вложиш в нещо по хубаво. 8)

blagun
15-02-2006, 02:13
Браво Crusader :bravo: Е сега ще ти е много трудно, ама не се давай на този порок :pimp:

GT
15-02-2006, 03:07
Евала, аз вече направих година и се чувствам супер, отказах ги един ден в обедната почивка...:-)
Сега разбирам какво им е било на непушачите и колко неприатни СТЕ пушачите. :no_no_no:

Kostadin
15-02-2006, 07:56
Е колеги от вчера спрях цигарите
oт вчера ще рече от един ден значи, за което не бързай да казваш че си ги отказал, не съм пушил по 10 по 20 дни, дори веднъж за месец ги спирах и пак съм почвал макар, че сега от нова година не съм пушил и този път мисля, че успях :wink:

Yon
15-02-2006, 09:28
Колега, и аз като тебе дълго се трових а и още по дълго ги отказвах... Накрая успях и трябва да ти кажа че се чувствам много по-добре. От две години съм все едно с нов "дебитомер" ей това цигарите са мръсна работа УСПЕХ! :D

п.с.
Не си и помисляй, че от една цигара нищо няма да стане и пак няма да пушиш това са глупости или или
Ако видиш зор купи си "Tabex"

Venci
15-02-2006, 09:42
Една позната отказа цигарите с акопунктура. 20 лева струваше и мисля, че три седмици ходила с иглите по нея. Добрата новина е, че не са гигантски игли, ами малки като габърчета и отгоре слагат лепенки. Иначе аз през живота си съм изпушил 10-ина цигари. И като отида на купон, кафе, кръчма... откачам :cry: толкова малко хора сме непушачите и почти никога не се съобразяват с нас :not-fair: .

MrX
15-02-2006, 09:43
Малиии като се замисля 3650 дни по 20 цигари средно
А по 2.60 :roll:
Сега вече най-новото Ферари да караше :lol:
Стискам ти палци дано успееш!!!!!!

хайде да си спестиме подобни изказвания,а ако не беше се возил на колата си и сметнеш колко пари си дал за бенз ще се хванеш за главата,за подобни неща сметки не се правят!

MONI
15-02-2006, 09:51
Мисля че Хемингуей беше казал(ако се бъркам ме поправете) "Най-лесно е да спреш цигарите.......спирал съм над 100 пъти" :D

И аз съм така, но иначе не пуша много за цялата работна седмица мога да мина без зор с една кутия, нооооооо отида ли на заведение или пиийна повече и става страшно, особено на другия като ме болят дробовете.

pr_00f
15-02-2006, 10:01
Поправям те:
Марк Твен :!:

netsurfer
15-02-2006, 10:04
Една позната отказа цигарите с акопунктура. 20 лева струваше и мисля, че три седмици ходила с иглите по нея. Добрата новина е, че не са гигантски игли, ами малки като габърчета и отгоре слагат лепенки. Иначе аз през живота си съм изпушил 10-ина цигари. И като отида на купон, кафе, кръчма... откачам :cry: толкова малко хора сме непушачите и почти никога не се съобразяват с нас :not-fair: .
абе и един непушач да е сред 5 непуша1а пак ще запали, това си е болест, като ходя на диско или някъде после целия смърдя на цигари, много гадно

търтей
15-02-2006, 10:07
дръж фронта бате
в началотf е леко трудно но с повечко воля става :th_up:

hammar
15-02-2006, 10:21
20 години пуших ,но от 6 години не лапам цигара. Та искам да кажа че според мен има два вида хора пушачи и непушачи. това че не пуша от 6 години не значи че не ми се пуши, но всичко е въпрос на навик и най вече на разум - човешкия живот е твърде кратък за да го скъсяваме допълнително . Трудно е да се откажат цигарите ,ноо си заслужава. желая успех на всички решили да ги откажат!!!

pumukle
15-02-2006, 13:08
Първата си цигара запалих в 7-ми клас - далечната 1987 година и след 13 години яко пушителство /стигнах до 3 кутии на ден!!!/ през 2000 ги спрях.......след 4 години въздържание, през 2004 не разбрах как пак пропуших :? и лошото беше, че пропуших с пълна сила отведнъж....се едно никога не съм спирал....пуших така 6 месеца и след доста усилия от моя страна през Март 2005 пак спрях.....но втория път беше мноооооого по-трудно!!!!
Така,че поуките от моя челен опит са:
1.Веднъж спреш ли, не си мисли, че си се отървал!!! Оставаш си пушач завинаги!
2.Пропушиш ли втори път, по-трудно се отказваш от първия!
И накрая малко гадна статистика от Световната Здравна Организация:
Рискът от заболяване от рак на белите дробове /т.нар. бронхиален карцином/ при пушач, отказал цигарите за повече от 10 години се изравнява с този на никога пушилите!
При повторно пропушване след пауза от 2 и повече години, рискът от възникване на бронхиален карцином е с 30% завишен в сравнение с пушач с над 10 годишен стаж, никога не спирал цигарите :!: /това се дължи на сложни процеси свързани с имунната система и имунната памет/
Така че колеги, дерзайте!
Успех със спирането на цигарите и никога не пропушвайте отново!!!
И искам да ви уверя, че белодробния карцином съвсен не е всичко което предлагат цигарите!!!....хипертония, инфаркти, инсулти и т.н.сърдечно-съдови заболявания, които сериозно нарушават качеството на живот и скъсяват продължителността му!
Айде приятен ден на пушачите :wink:

EvgeniiM
15-02-2006, 13:34
И венците ви стават като сюнгер :metal:

Lucky
15-02-2006, 14:56
Първата си цигара запалих в 7-ми клас - далечната 1987 година и след 13 години яко пушителство /стигнах до 3 кутии на ден!!!/ през 2000 ги спрях.......след 4 години въздържание, през 2004 не разбрах как пак пропуших :? и лошото беше, че пропуших с пълна сила отведнъж....се едно никога не съм спирал....пуших така 6 месеца и след доста усилия от моя страна през Март 2005 пак спрях.....но втория път беше мноооооого по-трудно!!!!
Така,че поуките от моя челен опит са:
1.Веднъж спреш ли, не си мисли, че си се отървал!!! Оставаш си пушач завинаги!
2.Пропушиш ли втори път, по-трудно се отказваш от първия!
И накрая малко гадна статистика от Световната Здравна Организация:
Рискът от заболяване от рак на белите дробове /т.нар. бронхиален карцином/ при пушач, отказал цигарите за повече от 10 години се изравнява с този на никога пушилите!
При повторно пропушване след пауза от 2 и повече години, рискът от възникване на бронхиален карцином е с 30% завишен в сравнение с пушач с над 10 годишен стаж, никога не спирал цигарите :!: /това се дължи на сложни процеси свързани с имунната система и имунната памет/
Така че колеги, дерзайте!
Успех със спирането на цигарите и никога не пропушвайте отново!!!
И искам да ви уверя, че белодробния карцином съвсен не е всичко което предлагат цигарите!!!....хипертония, инфаркти, инсулти и т.н.сърдечно-съдови заболявания, които сериозно нарушават качеството на живот и скъсяват продължителността му!
Айде приятен ден на пушачите :wink:

E айде стига с тез изказвания :evil: :evil: дори и да е така има доста хора пушили и умряли на по 80/90 год от друго :twisted: :twisted:
А и да не мислиш че с този живот дето водим ще докараме до толкоз ако не пушим :roll: мисля не :!:
Тъй че много здраве от пушачите
Знаеш ли как върви с едно малко Ирландско една хубава цигара а :twisted: :twisted: :twisted:

pent
15-02-2006, 15:24
още малко по темата, вижте това "В Англия забраняват дори стаите за пушене на работното място"

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=845891

http://media.abv.bg/img.phtml?id=143068

BatVas
15-02-2006, 15:29
Чета си аз и така ми се допуши, че си позволих да запаля една цигарка на работното място (колежките са излязли и не мрънкат) :D :D Сега дърпам и бавно издишам пушека - голям кеф, :D а на бюрото пред мен седи опаковка "Табекс" която взех онзи ден и не съм я почвал още. Като сметна парите за цигари са доста, ама кефа цена няма-все пак мислех да опитам, ама доктора ме отказа-ами ако пропуша пак :shock: :? :?

MrX
15-02-2006, 15:38
лошото тук е че отказването от цигарите се изкарва кой знае какво деяние!!!едни пушат други пият трети се боцкат в дупето,въпрос на вкус.300 пъти предпочитам даа съм заклет пушач от това да съм заклет пияница или наркоман,всеки намира удоволствието по свой начин.ако се водиме от логиката "ама ако знаеш колко пари ще спестищ",от много неща могат да се спестят пари ако се откаже от тях човек,но не го прави нали.така че.......

pumukle
15-02-2006, 15:44
С последните няколко коментара много помагате на колегата Крусейдър :th_up:
А той всъщност е пуснал темата за да намери няква подкрепа, а не да му обяснявате как се е прецакал, че е решил да спре да пуши :!:

proper
15-02-2006, 15:45
:) сега ще кажа нещо дето се надявам 90% от колегите да не ме изпонамразите, но аз смятам твърдо че алкохола е по вреден и много повече ненавиждам алколици от пушачи......
---------------------
---------------------
но всеки избира сам как да се трови. Просто алкохола е социялно угодната дрога.....

-------------
------------

и последно..... имам бившо гадже адвокат в Бостън, имаше пръст в един екип по делата с/у цигарените фирми............ Нали знаете основния въпрос в живота при всяко събитие (забрана на рекламите на цигарите)....КОЙ ИМА ПОЛЗА/КЪДЕ СА ПАРИТЕ??
и....от забраната на рекламите имат полза ЕДИНСТВЕНО фирмите правеши цигари! ..... защото без реклама никоя нова фирма НИКОГА вече не може да влезе на пазара...., а не че да не ги гледали деца и глупости.....

proper
15-02-2006, 15:49
Е Крусейдър с тебе сме!!! и аз ги спрях вече.
Ама нали ни сърбят се езиците да си казваме мненията....
Само полза ще имаш, ако и не пиеш най добре.
Спорт и Секс е по-добре от цигари и алкохол!

pumukle
15-02-2006, 15:54
E айде стига с тез изказвания :evil: :evil: дори и да е така има доста хора пушили и умряли на по 80/90 год от друго :twisted: :twisted: ...

...... Важно е КАЧЕСТВОТО на живот, ако имаш качествен живот и да пиеш и да пушиш ще живееш Щастливо до 90......
Да бе,.....и аз кви глупости говоря.......то пушенето дори си е полезно :idea: :screwy: :!:

П.С. За тези които не са ме разбрали.....не казвам, че ако пушиш ще умреш от това задължително!!!! Но има огромна възможност това да се случи!!!!

BatVas
15-02-2006, 16:01
С последните няколко коментара много помагате на колегата Крусейдър :th_up:
А той всъщност е пуснал темата за да намери няква подкрепа, а не да му обяснявате как се е прецакал, че е решил да спре да пуши :!:

Е аз тъкмо се бях решил да пробвам да ги спра и ти като каза че после като пропуша и риска е по-голям , знаеш ли как ме разколеба - само дето си взех "Табекса"-ама ще пробвам все пак.......някога....може би от утре :? :?

proper
15-02-2006, 16:06
изтрих си част от поста по-горе с цел да не демотивираме колегата Крусейдър!! Стискам му искрено палци....

Моята идея е просто че и алкохола и същия боклук като тютюна.... и двете са вредни и тъпи занимания..

gigi
15-02-2006, 17:01
И алкохола и цигарите са вредни, почти всеки пие и се весели, но не е алкохолик. Сега алкохолиците е ясно че са зле, но на мене те по не ми пречат за разлика от пушачите. Защо ли?, ами повечето пушачи въобще не се съобразяват с непушачите удимяват си всичко без да им пука а аз например много мраза да смърда на цигари. Ям си например в КФС преди да забранът изобщо да се пуши и на масата до мене над която има лепенка забранено пушенето някакъв си пали аз обаче се изнервям и стана луд скандал защото той не можел без цигарка след като се бил наял и аз съм бил виновен че му развалям кефа, а на мене той ми разваля кефа че докато ям ми дими до главата и при това на забраненото, е накрая охраната го изкара а той ме причакваше отвънка но както и да е. Случай такива много мога да разправям. Без колегите пушачи да ми се сърдят сега.
А що се отнася до колегата Крусейдър мисля че е направил правилния избор и се надявам да не се демотивира, но всеки път като се сети за цигари да помисли какъв кеф би му доставило да си сипе бензин със спестените пари от цигари и да изръчка Алфата. :wink:

Crusader
15-02-2006, 17:34
Ухааа, много приказки....
...Трети ден без цигара, тоест 72 часа :D

Васка, Табекса го пих първия ден, ма е все тая с него и без него, вчера и днес не съм го пил и не виждам разлика.
Бе днес като че ли по-рядко се сещах за цигара, най трудно е след като хапна че съм свикнал после да запаля.

P.S. От вчера усещам едни сърбежи в областта на гърба и кат ме видя днес жената каза че почнали да ми никнат крила /ангелски/ :lol: :lol: :lol: щото и не пия, а за жени няма време от "любовницата" - напоследък много фасони ми прави :evil: , та така ако се възнеса, колеги да знаете от какво е :lol: :lol: :lol:

proper
15-02-2006, 17:39

супер! това е важното! то е като с храната, да минат ниаколко дена "абстиненция" и после е въпрос на воля и характер.
Успех човече !!!

Yon
15-02-2006, 17:49

Васка, Табекса го пих първия ден, ма е все тая с него и без него, вчера и днес не съм го пил и не виждам разлика.
Бе днес като че ли по-рядко се сещах за цигара, най трудно е след като хапна че съм свикнал после да запаля.

P.S. От вчера усещам едни сърбежи в областта на гърба и кат ме видя днес жената каза че почнали да ми никнат крила /ангелски/ :lol: :lol: :lol: щото и не пия, а за жени няма време от "любовницата" - напоследък много фасони ми прави :evil: , та така ако се възнеса, колеги да знаете от какво е :lol: :lol: :lol:

Не спирай табекса докато не изкараш кураса еййййй не го усещаш ама действааа

Genata
15-02-2006, 17:56
Браво колега!!!
За отказване на цигарите се иска доста воля, но според мен си струва. Аз имам 15 години активно пушене 1-1.5 кутии на ден. От 6 години вече не пуша и съм много доволен, че успях. Първите няколко месеца е трудно, но после ще установиш, колко е готино да се качиш по стъпалата без да си изплюеш дробовете.
Не прави грешката да запалиш "само една" цигара - със сигурност няма да е само една, поне първите месеци.
А това колко е готино да си запалиш цигара с една чаша уиски - аз и сега си го правя, веднъж на 2-3 месеца като ми е кеф и с готина компания си паля по една пура, което според мен е още по-гот.

pumukle
15-02-2006, 18:33
Забравих да спомена, че при мен имаше един много неприятен момент като спрях цигарите....и двата пъти....а именно, че качих по 15 кила и първия и втория път!.......първия път успях да ги сваля след година и половина......а за втория.....засега съм се закрепил да не качвам повече чрез малко упражнения.....предстои зверска диета :evil:

viki
15-02-2006, 19:56
Забравих да спомена, че при мен имаше един много неприятен момент като спрях цигарите....и двата пъти....а именно, че качих по 15 кила и първия и втория път!.......първия път успях да ги сваля след година и половина......а за втория.....засега съм се закрепил да не качвам повече чрез малко упражнения.....предстои зверска диета :evil:

Някъде бях чела ,че пушенето ускорява метаболизма на човек с около 10-15 % ,затова в повечето случаи се качват килограми след отказване на цигарите.На Crusader бих препоръчала много да внимава какво и по колко хапва и ако има възможност да започне да тренира нещо :)за не се получи ефекта" wow" ! :)
Поздравления за решението ,което си взел :)тъкмо ще си изпиташ и волята;)

Crusader
16-02-2006, 17:29
4 дни без цигара! Напредвам!

търтей
16-02-2006, 17:31
4 дни без цигара! Напредвам!

драж се - от опит първия месец е най-труден

Темпра
20-02-2006, 15:12
Чета, чета...и толкоз много се изнервих, че не мога да спра и аз цигарите, че.....седнах и си запалих цигара.... :roll:

Пълен абсурд, не знам колко пъти съм пробвал...не става, не мога и не мога......пуша от 8-ми клас и до този момент не съм спирал....и всички около мен ми се карат, крещят, викат....и кат ме изнервят достатъчно, просто си запалвам цигарка.......мойто навярно е наследствено, баща ми пуши като кумин, по две кутии на ден, майка ми и тя.............

Crusader
20-02-2006, 15:19
8-ми ден без цигарка :crazy:

BatVas
20-02-2006, 15:22
8-ми ден без цигарка :crazy:

:clap2: :clap2: Браво !!! Доста добре се справяш - като се сетя колко цигари изпуших докато бях с теб в кафето - направо съм изпитал волята ти :D :D :D