PDA

View Full Version : Проблем с ламбда сондата!

ultrashock
15-02-2006, 12:48
Днеска минах на диагностика в Итал Сервиз и се установи че колата ми харчи много(около 16) заради ламбда сондата която била за смяна! Искам да ви попитам за кава най-ниска цена може да се намери и от къде! Може ли да се търси втора ръка!? Симптомите за заминала ламбда сонда са висок разход и от време на време играене на оборотите на място (но рядко) Мерси предварително!

ПС: Между другото в Итал Сервиз не успяха да вържат колата с компютъра защото нещо май не успяха буксата да открият! Някой с боксер имал ли е такъв проблем и къде са успяли да ви направят диагностика на компютъра!

Lucky
15-02-2006, 15:16
Ами по въпроса за буксата на мен ми се е случвало гледах една 1.3 боксер 95 год, по стъкла 94 год. тя също нямаше букса и мисля Григор ми каза че по старият инжекцион нямал букса кат на 33.

ultrashock
15-02-2006, 15:31
Аха значи така било! А по въпроса с ламбда сондата!???

nikicarbg
15-02-2006, 15:38
Имам универсални сонди на Japan Parts .Със 1 и 2 кабела е 60лв. а със 3 и 4 кабела са по 80лв.Пиши ми на е-майла : adventurecarbg@abv.bg
Наричат ги универсални , понеже могат да се монтират на почти всички видове мотори , трябва само да си прехвърлиш кабелните клеми от старата си сонда .

boian
15-02-2006, 17:15
Куплунга за компа е в коша на двигателя като застанеш пред колата е отляво горе, с три кабела е

ultrashock
15-02-2006, 19:43
Имам универсални сонди на Japan Parts .Със 1 и 2 кабела е 60лв. а със 3 и 4 кабела са по 80лв.Пиши ми на е-майла : adventurecarbg@abv.bg
Наричат ги универсални , понеже могат да се монтират на почти всички видове мотори , трябва само да си прехвърлиш кабелните клеми от старата си сонда .
Според вас тези ще свършат ли работа защото 80лв ми се струват нормално!? А ако не се окаже ламбда сондата заминала от какво друго може да идва високия разход!?

Mury
15-02-2006, 19:51
Според вас тези ще свършат ли работа защото 80лв ми се струват нормално!? А ако не се окаже ламбда сондата заминала от какво друго може да идва високия разход!?Как така ако не се окаже сондата или е тя или не щом са ти го казали смени я при тях пък ако не се оправи да я свалят :wink: :wink: а за универсалните сонди аз лично не съм им фен предпочитам оригинална :wink: :wink:

ultrashock
15-02-2006, 20:05
Ми при тях ми искат 160 за сондата и 20 за труд което ми се стува доста! :) Иначе незнам ако има някой с униврсална нека каже какво му е мнението!

Mury
15-02-2006, 20:27
160 е добра цена за сонда която е за твоята кола :wink: :wink:

Lucky
16-02-2006, 11:35
Куплунга за компа е в коша на двигателя като застанеш пред колата е отляво горе, с три кабела е

Да да ама понякога не :twisted: :twisted:

ultrashock
16-02-2006, 12:23

Какво имаш в предвид с това!? Не се ли намира там!?

Yon
16-02-2006, 12:26
При 1.4ТС и 1.6 ТС със сигурност е там , ама при боксера друг да каже къде е :D

ultrashock
16-02-2006, 12:29
Еми да аз за боксер питам иначе знам че на другите им седи там но на боксера се оказа че не е там! А за ламбда сондата - можете ли да ме насочите към някой конкретен модел и магазин! И кои от универсалните са по добри защото мисля тия дни да я сменям! :D

Yon
16-02-2006, 12:34
А дали ти работи термостата провериха ли в сервиза?

ultrashock
16-02-2006, 12:36
А дали ти работи термостата провериха ли в сервиза?
Сменях го преди 2-3 седмици! Работи със сигурност защото бързо загрява! Незнам обаче тов какво общо има ламбда сондата!?

Yon
16-02-2006, 15:22
Има връзка с високия разход затова питах. Щом си го сменил добре това отпада.

boian
16-02-2006, 20:02
По отношение на куплунга за ЕКУ-то, писах точно за боксера, но мисля че от 96г е някъде по средата на коша, трябва да е хванат за задната част там има изолация за шума черен плат ли е кво е не знам три кабела и отгоре е с капаче. Ако има АБС, близо до него е същия куплунг за АБС-а, по средата на коша е за климатика, за Еър бега е зад жабката в купето, а за ЕКУ-то на мотора е или вляво или вдясно в коша, вижда се много добре. Ако някой има снимка да я качи, че не знам как става

Lucky
17-02-2006, 11:40

Какво имаш в предвид с това!? Не се ли намира там!?

Не по принцип си е там ма тази която гледах кат не го откриха там почнаха да ровят под мокета на предните седалки.
Е и там го нямаше :twisted: :lol: :lol:

ultrashock
17-02-2006, 13:32
Вчера си намерих универслана ламбда сонда ТОМКО (vajlio ми я препоръча) и струва от 60 до 95 лв в зависимост с колко кабела е! Какво ще кажете по въпроса!?

virusalfa
17-02-2006, 13:40
Вчера си намерих универслана ламбда сонда ТОМКО (vajlio ми я препоръча) и струва от 60 до 95 лв в зависимост с колко кабела е! Какво ще кажете по въпроса!?eх,мамка им мародерска,с 4 кабела за 155-цата ми я набутаха за 112лв...ЕГА пукнат! :evil:

vankatabe
17-02-2006, 15:05
Вчера си намерих универслана ламбда сонда ТОМКО (vajlio ми я препоръча) и струва от 60 до 95 лв в зависимост с колко кабела е! Какво ще кажете по въпроса!?
Колега,от къде я взе,че и аз трябва да сменям?

ultrashock
17-02-2006, 15:12
Ми още не съм я взел но иначе от магазин Коссер който се намира на Адрес: София, бул. “Цар Симеон” № 178 Телефони:(02) 931-31-14, 832-61-35 (като тръгнеш от Христо Ботев по Симеон и се пада вдясно точно предо Оплълченска) :)

Bobo
17-02-2006, 15:13
Аз изобщо не съм им фен на ментетата :!:

Mury
17-02-2006, 15:14
Аз изобщо не съм им фен на ментетата :!:Абсолютно прав по-добре дай двойно за оригинална отколкото после колата да се чуди ко стаа :idea: :idea: :idea:

ultrashock
17-02-2006, 15:15
Е да но цената е доста по-ниска! Оригиналната стуваше 160 лв а пък на тази даже ти дават и гарнация!

Bobo
17-02-2006, 15:18
Е да но цената е доста по-ниска! Оригиналната стуваше 160 лв а пък на тази даже ти дават и гарнация!

Ми тя кат ти харчи после 2-3 литра отгоре питай ме дали е по евтино :idea:

ultrashock
17-02-2006, 15:20

Ми тя кат ти харчи после 2-3 литра отгоре питай ме дали е по евтино :idea:
Тва наистина ли може да се получи!? За това незнаех. Мислех че просто може да се скапе по бързо но не предполагах че може да харчи отново повече!

Mury
17-02-2006, 15:21
Купи си оригинална за 160 лв. и тва е :wink: :wink:

vankatabe
17-02-2006, 15:21
Ми още не съм я взел но иначе от магазин Коссер който се намира на Адрес: София, бул. “Цар Симеон” № 178 Телефони:(02) 931-31-14, 832-61-35 (като тръгнеш от Христо Ботев по Симеон и се пада вдясно точно предо Оплълченска) :)
Благодаря ти :!: Ще го пробваме ментето пък каквото сабя покаже. дано изкара няколко месеца. То си е повече до късмет,може и оригинална да взвмвш и да се скапе бързо,бързо :frown:

Crusader
17-02-2006, 21:16
Баси и ламбдите, преди 2 дни откачих моята и нарочно я покарах на бензин, сега ми гори към 12 градско, което е почти нормално, а преди с прее#@на ламбда ми гореше 15-16, така че извода за мен е по-добре с откачена от колкото с прецакана такава!

gigi
17-02-2006, 21:34
Найстина оригиналната е по скъпа но ако си караш колата още поне година си заслужава. Както решиш де, но имаше една приказка че евтиното излиза скъпо, затова ако нямаш средства сега по добре направи като Крусайдър и като събереш я смени. :idea:

Crusader
17-02-2006, 21:44
Да де но аз карам на газ, а на бензин само паля, така че и 12 да гори все тая, при мен 5-6 % от общите километри са на бензин, колкото да няма детонации при палене и да не запичат дюзите!

ultrashock
17-02-2006, 23:32
!
Баси и ламбдите, преди 2 дни откачих моята и нарочно я покарах на бензин, сега ми гори към 12 градско, което е почти нормално, а преди с прее#@на ламбда ми гореше 15-16, така че извода за мен е по-добре с откачена от колкото с прецакана такава!
;) Това е добро решение дикато си купя! :) Само че незнам как се откача! Кое трябва да махна цялата сонда или само кабелите и ще постигна ли нещо като си карам на бензин!

Crusader
17-02-2006, 23:43
Откачи само кабелите, но разхода ще ти е висок!

ultrashock
18-02-2006, 18:15
Еми в сравнение с 16-17 , 12 мисля че ме устройва засега! Утре ще ги разкача и че покарам малко така!

Mury
19-02-2006, 17:46
Тя пак ще харчи много бре как ще караш с откачена ламбда така мотора влиза в авариен режим и харчи 20 :idea: :idea: :idea: не го слушай Влади той кара на газ не видя ли а ти ако караш само на бензин ще се вдигне още разхода :wink:

Crusader
19-02-2006, 18:13
Тцъ, със закачена ламбда на бензин ми гори 15-16 а с откачена 12, газта е башка :wink:

ultrashock
19-02-2006, 18:15
Хаха явно някой не е наясно с тая работа! Аз утре ще я откача и ще ви кажа!

Bobo
19-02-2006, 23:28
Тцъ, със закачена ламбда на бензин ми гори 15-16 а с откачена 12, газта е башка :wink:

Ми значи колата ти се е побъркала :idea: или ти неможеш да смяташ :twisted:

Mury
20-02-2006, 11:44
Тцъ, със закачена ламбда на бензин ми гори 15-16 а с откачена 12, газта е башка :wink:Бобо е прав Влади това е невъзможно както казах по-нагоре нещо неможеш да го прецениш.Ламбда сондата прави корекций по сместа и без нея колата работи в авариен режим както казах.По твоята логика за какво я слагат тая сонда като ни харчат колите повече с нея тогава всички ше ги откачаме и така ше си караме.А и ти би ли ми казал как сметна разхода като сам каза че караш само на газ а палиш на бензин ти да не сметаш разход на място :idea: :idea: :idea:Кви 12 на сто тя колата с читава ламбда и е такъв разхода :idea: :idea: аре стига сме говорили наизуст са ша накраш момчета да си откачи ламбдата и после кат му харчи 20 ша каже а бе тия как ме излъгаха :evil: :evil: нали се сещаш

Crusader
20-02-2006, 12:59
Тцъ, със закачена ламбда на бензин ми гори 15-16 а с откачена 12, газта е башка :wink:Бобо е прав Влади това е невъзможно както казах по-нагоре нещо неможеш да го прецениш.Ламбда сондата прави корекций по сместа и без нея колата работи в авариен режим както казах.По твоята логика за какво я слагат тая сонда като ни харчат колите повече с нея тогава всички ше ги откачаме и така ше си караме.А и ти би ли ми казал как сметна разхода като сам каза че караш само на газ а палиш на бензин ти да не сметаш разход на място :idea: :idea: :idea:Кви 12 на сто тя колата с читава ламбда и е такъв разхода :idea: :idea: аре стига сме говорили наизуст са ша накраш момчета да си откачи ламбдата и после кат му харчи 20 ша каже а бе тия как ме излъгаха :evil: :evil: нали се сещаш

Не бе човек нарочно я карах няколко дни на бензин, за да я пробвам и резултатите са такива, каквито съм ги написал - ако щете вярвайте, но е факт, нали все пак в моя джоб бърка, пък и съм се чудил след като ламбдата прави корекции в рамките на 7-10 %, как успява да вдига толкова разхода /до 15, пък според Вас до 20/
Резултатите от няколкото дни изпитания са следните:
1. Със закачена ламбда - колата хълца пуши яко черно /и то на обороти/, независимо дали е топла или студена. Разход 15 /без да е абсолютно точно, просто го меря на светване на лампата, че не ми изнася да пълня резервоара/
2. Откачена сонда - ДВГ работи и стартира нормално, няма черни пушеци, освен ако не я форсирам рязко на студен ДВГ. Не светят лампи по таблото, ЕКУ-то не трупа грешки, щото пали и работи нормално, разхода е 10-12 измерено по горния метод

А Вие сега ми кажете кой не е наред аз или колата :wink:
А Фиат-ката на жената даже си няма ламбда, на нейно място има завита една капачка, някой ми каза че старите инжекциони били така, ма дали е вярно един господ знае, па и у мануала не пише нищо за ламбда.......бем ли ги у Фиат-ите....

P.S. Май и двамата.... :lol: :lol: :lol:

Yon
20-02-2006, 13:14

Ми то май... :roll: колата :P

Mury
20-02-2006, 18:17

Не бе човек нарочно я карах няколко дни на бензин, за да я пробвам и резултатите са такива, каквито съм ги написал - ако щете вярвайте, но е факт, нали все пак в моя джоб бърка, пък и съм се чудил след като ламбдата прави корекции в рамките на 7-10 %, как успява да вдига толкова разхода /до 15, пък според Вас до 20/
Резултатите от няколкото дни изпитания са следните:
1. Със закачена ламбда - колата хълца пуши яко черно /и то на обороти/, независимо дали е топла или студена. Разход 15 /без да е абсолютно точно, просто го меря на светване на лампата, че не ми изнася да пълня резервоара/
2. Откачена сонда - ДВГ работи и стартира нормално, няма черни пушеци, освен ако не я форсирам рязко на студен ДВГ. Не светят лампи по таблото, ЕКУ-то не трупа грешки, щото пали и работи нормално, разхода е 10-12 измерено по горния метод

А Фиат-ката на жената даже си няма ламбда, на нейно място има завита една капачка, някой ми каза че старите инжекциони били така, ма дали е вярно един господ знае, па и у мануала не пише нищо за ламбда.......бем ли ги у Фиат-ите....

P.S. Май и двамата.... :lol: :lol: :lol:Така Влади
1.Разход не се мери така и аз преди си го мерех моя така и колата ми харчеше 16 така.В самата книжка си пише че лампата светва от 5 до 8 литра значи сметай колко е достоверно :wink: :wink:
2.Когато е прецакана ламбдата и е ЗАКАЧЕНА колата харчи 15-16 в твоя случай а като я откачиш :evil: :evil: :evil:

Bobo
20-02-2006, 21:38
пък и съм се чудил след като ламбдата прави корекции в рамките на 7-10 %, как успява да вдига толкова разхода /до 15, пък според Вас до 20/

ЕКУ-то не трупа грешки, щото пали и работи нормално

Кой пък ти каза че ламбдата коригира от 7-10% :?: :screwy:

Това че пали и работи не значи че в ЕКУ-то няма грешки напротив ЕКУ-то ти е в авариен режим :!:

boian
20-02-2006, 23:01
Ами ако ламбдата е забила да отчита само бедна смес и компа компенсира с обогатяване, кво става като се откачи- компа влиза в сервизен режим и взема средна стойност от 0.45в и заради туй му харчи по-малко

evgeni_bb
21-02-2006, 18:16
E за т'ва ще дойда да си направя диагностика - от три години съм без ламбда и катализатор, но понеже я карам малко само извън градско и събота - неделя ми харчи около 7 на 100. градско и 10.4 - 12 (зимата)
Лятото до морето и обратно 1167 км. ги минах със 76 л. 6.5/100 разбира се до 120-30. Е и едно шише Octane buster за 15лв.

ultrashock
01-03-2006, 22:09
Можете ли д ами кажете с колко кабела е ламбда сондата на Алфа145 1.6 боксер!??? Че ми предлагат но не съм обърнал до сега с колко кабела е!?

MBlaST
02-03-2006, 14:05
4 кабела.

sudo
18-03-2006, 16:35
Здрасти,
миналото лято и аз се сдобих с една 146 1,6 TS.
Щото съм много умен я взех доста набързо и направих доста скъп ремонт. Накрая след всичко трябваше и ламбда сонда да сменя ама нея я взех евтина и сега май си патя. Проблема е че днес я засякох че ми направи 17/100 разход градско. Та въпроса ми е е ли е това ламбдата или нещо друго пък сега и какво може да е ? По Нова Година на извънградско пак доста ми даде ама тогава го отдадох на студа. Иначе други оплаквания нямам много добре си работи малко придърпва като е студена ама ... И още един въпрос да кажете къде във Варна могат да ми направят добра диагностика на проблема ???

boian
18-03-2006, 17:38
Ела на следващата среща, че да я видим :D . И мойта придръпва като е студена, като загрее поизчезва