Log in

View Full Version : лек проблем....с фара

KalinAlfista
11-07-2009, 22:37
Колеги искам да попитам наскоро ми се пукна стъклото на десния ми фар...И си порачах нов на ДЕПО обаче моите фарчета са с ел.регулация..а новият ми фар е механично регулиране на светлината...въпроса ми е мога ли да си зема моторчето за регуриране на старият ми фар и да го сложа на новият ми фар....стават ли и ако става как лесно ли е?:brickwall:

LeoVin4i
11-07-2009, 22:53
Може да смениш само стъклото. Иначе доколкото съм виждал на оригиналните фарове си има място за моторчетата.

KalinAlfista
11-07-2009, 23:06
може да взема рефлектора сас лупата и стаклото от новият фар...и да си ги сложа на старото задно тяло на фара....мн трудно се разделя стаклото от пласмасата...направо ме страх да барам....

Vlado_PK
12-07-2009, 00:34
може да взема рефлектора сас лупата и стаклото от новият фар...и да си ги сложа на старото задно тяло на фара....мн трудно се разделя стаклото от пласмасата...направо ме страх да барам....
Според мен си смени само стъклото че тия Депо не са свет(лично мнение ползвал съм Депо)!То не че оригиналните са много издръжливи но ако ти е здрав оригиналния фар те съветвам да си смениш само стъклото отлепя се лесно като го нагрееш аз лично съм го правил!

KalinAlfista
12-07-2009, 08:18
мерси колега мисля да те послушам.....търсих само стъкло няма. Не се продава....

trustworthy
12-07-2009, 10:11
Стъклото се отделя много лесно. С шпатула и умерено натискане се разлепва от пластмасата. Внимавай като махаш щипките - подпъхва се откъм пластмасата, а те откъм стъклото - личен горчив опит :)
Не ти препоръчвам да сменяш и рефлектора, щом ще слагаш от Депо. Само стъклото е най-чистия вариант. КОгато отвориш фара, смени и водачите - така и така си го отворил. Потърси постовете на Phoenix за лесна направа на водачи от планка и болт. Има и снимки, и малко чертежче с размерите на детайлите ;)

В тази тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=6890&page=17&highlight=%E2%EE%E4%E0%F7%E8+%F4%E0%F0%EE%E2%E5) към средата е това, което ще ти трябва

KalinAlfista
12-07-2009, 14:01
мерси колега така ще сменя стъклото ще го нагрея малко и така по лесно може би ще го извада проклетот стъкло...ще се пробвам и водачите....

KalinAlfista
15-07-2009, 00:48
моля колегата модератор да изтрие темата въпроса е преклучен...МЕРСИ

А аз мерси , колега,че откри буквата "Ч" Сега ако откриеш и къде е "Ю" ще черпя на Феста или където и да е!

Поздрави-Мордохай!