PDA

View Full Version : alfa 166 - тъжна панда , или разярен сом... дискъс

pooh
10-07-2009, 21:42
...

qpwo
10-07-2009, 22:39
Само да ви светна, че инспирацията (според Чентро Стило) на интериора е от Джулия Супер. И е далеч по-оригинален като визия от този на 159.

Незнам какво ревете колата не е шедьовър, ма като се има предвид опуленто мито, кривогледата 147 и тъповато-тъжната 166 си е направо екстра.
Глупости... За някои от нас тези ,,тъповати'' визии са наи-уникалните и добри, и са пика в дизаинерството на алфа...
Погледната отпред новата алфа наистина фаровете и изглеждат някакси недобре -кръгли, обаче те са доста полегнали и издължени елипси и ще е добре и интересно да се види наживо този екземпляр.....:go:

pooh
10-07-2009, 23:15
...

pr_00f
10-07-2009, 23:21
Въпреки че ще си бъде спам ( ако го развием добре обаче ще го отделим в отделна тема).
Пух си е прав.
И това новото е в пъти по-красиво от 166 преди ФЛ.
Или пък 147 ( без ГТА варианта).

Та ако Пух иска можем да пусне една тема за дизайна на Алфа през годините, със свободни коментари и там да си поплюем по всички грозотии излезли с любимата марка.

qpwo
11-07-2009, 00:00
А сега разбирате ли, че цялата тема е тъпа, защото за бъдещите притежатели на Милано това ще е най-красивата кола.
Beauty is in the eye of the beholder

ПП И не ми обяснявай кое изказване е тъпо, защото дизайна на алфа го следя много отдавна за да знам кои са му силните и слабите моменти.
НИЩО не обяснявам....
@ пр... Кое по-точно е грозно в 166 ПРЕДИ феислифта- страничната линия, задната част, вътрешния интериор или... аааааааааа предницата може би...?

Pepo
11-07-2009, 00:03
НИЩО не обяснявам....
@ пф... Кое по-точно е грозно в 166 ПРЕДИ феислифта- страничната линия, задната част, вътрешния интериор или... аааааааааа предницата може би...?
Е, ще ме извините, но предницата на 166 преди фейслифта, прилича на муцуна на уморен сом ;-)

qpwo
11-07-2009, 00:05
Да взема да открия една тема - колко грозна е 166 ли?

Sm0k
11-07-2009, 00:21
Да взема да открия една тема - колко грозна е 166 ли?

Наистина тука нещата са тръгнали на :offtopic: ама явно всеки си има нещо което не харесва - един опулена, друг уморена... На мен повечето творения на Алфа ми допадат, включително така наречената "уморена" 166 - един път гледах по баловете една вишнева с некви абютюриенти - измита, лъсната, със запалени халогени и фарове беше перфектна отвсякъде - все пак не е най-спортната алфа и според мен тоя дизайн и лепва точно :)

pr_00f
11-07-2009, 00:28
А отзад 166 прилича на комар с тези идиотски стопове.
Но всеки има право да няма вкус.
И като говорим за полет на талянската дизайнерска мисъл ,по-грозна от задницата на 166 е само Либрата отпред ( слава богу страничната линия и много добре изпипаното дупе ( само за комбито обаче)) малко я отсрамват, иначе щях да си направя сепуку.

п.с. материал за обсъждане на дизайна на Алфа няма да натрупаме за отделна тема, но поне за 166 може и да успеем.

qpwo
11-07-2009, 00:39
Но всеки има право да няма вкус.
И като говорим за полет на талянската дизайнерска мисъл ,по-грозна от задницата на 166 е само Либрата отпред ( слава богу страничната линия и много добре изпипаното дупе ( само за комбито обаче)) малко я отсрамват, иначе щях да си направя сепуку.

п.с. материал за обсъждане на дизайна на Алфа няма да натрупаме за отделна тема, но поне за 166 може и да успеем.
Объркан съм.. Незнам какво да пиша.. Тези думи и то от мод които според авторитетния си стил приемах като наи... ... незнам какво да мисля... вече няма да си излизам от 166-раздела...:-|

pr_00f
11-07-2009, 00:45
Искаш да кажеш че хората нямат право на мнение ли ?
Всеки има право да има и да няма вкус, нали ?

qpwo
11-07-2009, 00:48
Напротив. Изненадан съм от мнението...

pr_00f
11-07-2009, 00:55
Ами тук хората определено не харесват новата 149, защо пък други да не харесват 166.
Ти ще кажеш ли с ръка на сърцето че като видиш Либра смятай че е много красива? :)

Примерно аз харесвам много 33 след ФЛ, а преди него ми е доста грозна.
Всеки си харесва неговото - виж какво е написал Пух
Beauty is in the eye of the beholder ( или пък owner )

Azatril
11-07-2009, 01:46
Искаш да кажеш че хората нямат право на мнение ли ?
Всеки има право да има и да няма вкус, нали ?
Предварително се извинявам на колегата за спама в темата, но просто не се сдържах... Също така не ми се искаше първият ми пост във форума да е такъв, но.... ТИ ли си критерият дали хората имат или нямат вкус ?

code
11-07-2009, 08:16
166 е най-тузарската Алфа въобще, единствената Алфа харесвана от толкова много фенове на други марки, а задницата засенчва абсолютно всички Алфи вкл. 159, която прилича отзад на Сеат. Съжалявам, ама си го изпросихте :moon: :wierdo: 166 няма нищо общо с другите модели на Алфа, както 7-цата няма нищо общо с др. БМВ-нца. :gayfight: Едното вървене не прави колата.

Предницата и фаровете специално приличат на новото Ферари Калифорния.
Добро сравнение!! :big_love:http://www.f1automotori.com/wp-content/uploads/2008/05/Ferrari_California_03.jpg

Pepo
11-07-2009, 09:46
Предварително се извинявам на колегата за спама в темата, но просто не се сдържах... Също така не ми се искаше първият ми пост във форума да е такъв, но.... ТИ ли си критерият дали хората имат или нямат вкус ?

Тук всеки има право да изкаже мнението си. Не мисля че колегата е искал да ангажира когото и да било със своето изказване, както и всеки един от нас :smoke:
Не приемай нещата така лично ;-)
Ха сега добре дошъл :-)

pooh
11-07-2009, 11:06
...

Speeder
13-07-2009, 14:00
Или очуден ленивец :roll2:

Stoyan Georgiev
13-07-2009, 14:24
Или очуден ленивец :roll2:

омг, това е точно като нея бе хахахахаха

qpwo
13-07-2009, 14:30
ЗА всяка кола могат да се намерят разни подходящи или неподходящи неща на които да прилича. Като цяло мисля че 166 е наи-добрата алфа засега. Във форума на алфа да не обиждаме алфи. Не се подлъгваите по темата- плюена по алфа, защото тя е нещо като тема-в кавички...
Именно и тази муцуна(166) на уморен сом(както някои неподходящо се изказа) , прави колата да изглежда още по-тежка и голяма...
Просто няма такъв уникален и готин модел сега, а да не говорим за 1998г. когато вероятно направо е изкъртил ,,зъбите'' ...:bowdown:

Speeder
13-07-2009, 14:38
Никой не обижда Алфа тук.
166 ме кефи , а и Сид е пичага :tooth:

reptli
13-07-2009, 16:48
помня че когато я видях за пръв път не ми допадна особено :) същото се отнася и за 146 но пък се впечатлявах от 156:crazy: сега е точно обратното :tooth: 4 год. и още не мога да се нарадван на 146-та :in_love: и да се надявам следващата Алфа да е 166 ;)

qpwo
14-07-2009, 21:59
уп

Ma7e4k0
14-07-2009, 22:03
Да ама 166 поне не прилича на КИА ами си е един вид уникално грозноватичка :roll2:

Galeano
15-07-2009, 19:30
166 има особен чар. Особенно когато е в движение, колата привлича погледа. Определено ми допада.

CrazyElement
15-07-2009, 20:06
Ами всеки си харесва неговата ама колегата qpwo защитава неговата количка доста яросно. Много добре казваш , че мислиш , че 166 е най-добрата алфа засега. Защото по това може да се поспори, иначе и на мен лично 166 не ми допада на дизайн като цяло навсякъде е перфектна само тази предница хич ама хич не ми харесва...

sheim
15-07-2009, 20:12
на мен ми харесва...мое мнение

digitalundgrd
15-07-2009, 21:00
След фейс лифта 166 е супер яка :) Иначе преди него фаровете ми идват много мънички за тази голяма кола...и от там ми е малко странна..

life style
15-07-2009, 22:22
и на мен ми е грозноватичка 166-цата отпред, но ф профил доста лови гьоза, но въпреки това ако имам 10000лв не бих се замислил да ги дам за нея ! но ме дразни това как са го зимислили от супер големи фарове на 164 да направят 3 пъти по малки на 166, за някои дразнещ факт...

Furious 155
16-07-2009, 00:30
След фейс лифта 166 е супер яка :) Иначе преди него фаровете ми идват много мънички за тази голяма кола...и от там ми е малко странна..

Никой не обижда Алфа тук.
166 ме кефи , а и Сид е пичага :tooth:

дам и двете Ви мнения споделям - след фейса е още по-красива, но реално 166 си е една стилна лимузина за мен.

pinko
16-07-2009, 01:03
дам и двете Ви мнения споделям - след фейса е още по-красива, но реално 166 си е една стилна лимузина за мен.

След фейслифта 166 прилича на Хюндай Соната или нещо подобно - Киа Магентис, абе корейска конфекция. Заебииииииииииии.....

Bobo
16-07-2009, 01:22
След фейслифта 166 прилича на Хюндай Соната или нещо подобно - Киа Магентис, абе корейска конфекция. Заебииииииииииии.....

Ами пусни и един контейнер на предния капак да стане уникална и да заприлича на старата ;) Определено 166 е хубава кола но има доста дразнеща предница и фаровете освен че са малки са и силно не светещи ;)
А колегата дето си защитава колата и разправя че тва било най хубавата алфа - само да те питам ти историята на Алфа някога чел ли си и въобще знаеш ли защо алфа е спортна марка ? Определено не е от лимузини в средния клас (да в средния е точно 166) ;) А ние с много по бавните от 166 двувратки на алфа да земеме да ги продаваме и да търсиме друго ли ?

code
16-07-2009, 07:53
Очевидно е, че 166ФЛ е сто пъти по красива от старата, спорите за глупости. Старата предница на 166 е трудна за осмисляне, както задницата на GTV и какво от това?:punk: 164-ката като е с "нормална" предница да не би да е по-красива? :boxing:

nightroller
16-07-2009, 12:55
Значи аз по преди писах някаква глупост, която последствие изтрих, тъй като видях накъде бие темата, но сега ми се навря пак в очите и не мога да не пиша още повече, че са писали Иван и Бобо, чиито мнения уважавам.
Алфа 166 е кола от среден/бизнес клас и това което ми харесва в нея е, че е изключително индивидуален автомобил, като това за този сегмент не е практика. Точно това обаче прекаляване с дизайнерски похвати и ретрофутуристични елементи прави колата уникална и мисля, че вече такава "грешка" е невъзможна т.е. колата е дизайнерска и точно поради тази причина на повечето от вас не се харесва :) за да се харесва е необходима особена визуална култура, която уви в България няма как да се натрупа и да се развие масово :) Затова колата е плюена толкова според мен. И още малко в защита мога да пиша, че това е кола с идеални пропорции, невероятно хармонична линия и стойка, интериорът е уникален като не знам как се е запазила и някаква функционалност в него в тази мисъл дизайнерите са си звършили работата адски добре! Според мен този модел на Алфа е "избягал" от корекции или отговорния дизайнер е бил страшен пич и си е защитил работата докрай :). Относно мнението на Иван не съм съгласен с него а пък „тона” му смятам за неуместен защото фейслифта доразвива колата според времето т.е. покрива „изчерпването” на остарелия дизайн. ... егати, дано написах нещо умно ...

П.п. Иван, предвид работата ти като човек, който влияе на общественото мнение моля, не бъди чак толкова негативен :) вярно че тва е интернет форум но все пак трябва повече отговорност :) най-вече от тебе :)

Flame
16-07-2009, 13:58
Колега,напълно съм съгласен с това което си написал,за 166.Просто колата е уникална и дизайна и не е като на масовите автомибили,точно затова не се харесва много на масовия потребител.Точно за него са насочени немските "дизайнерски" творения,докато при италианците всичко е направено точно с определена цел.Защо няма заводска алфа 500 коня-защото има Ферари,защо няма алфа в класа на 7-ма серия на Бмв,защото има Мазерати Куатропорте.166-ца е премислена и като екстериор и като интериор,кола която да отговаря на нуждите да се возиш комфортно в нея на дълги разстояния и която да изглежда по-динамично,точно и затова е тази малка муцуна.
С 2 думи-алфата си е алфа:respect::drool:

ACEHOB
16-07-2009, 16:02
"Харесването" на 166 е с времето. После разлюбване нема!

qpwo
16-07-2009, 16:33
:band:

life style
16-07-2009, 17:47
Очевидно е, че 166ФЛ е сто пъти по красива от старата, спорите за глупости. Старата предница на 166 е трудна за осмисляне, както задницата на GTV и какво от това?:punk: 164-ката като е с "нормална" предница да не би да е по-красива? :boxing:

в пъти е по красива на 164, не го казвам заради това че карам такава, просто си е факт, на 166-цата е някак си по изкелеферчена,ма то си е вече въпрос на фкус,

Bobo
16-07-2009, 18:02
Значи аз по преди писах някаква глупост, която последствие изтрих, тъй като видях накъде бие темата, но сега ми се навря пак в очите и не мога да не пиша още повече, че са писали Иван и Бобо, чиито мнения уважавам.
Алфа 166 е кола от среден/бизнес клас и това което ми харесва в нея е, че е изключително индивидуален автомобил, като това за този сегмент не е практика. Точно това обаче прекаляване с дизайнерски похвати и ретрофутуристични елементи прави колата уникална и мисля, че вече такава "грешка" е невъзможна т.е. колата е дизайнерска и точно поради тази причина на повечето от вас не се харесва :) за да се харесва е необходима особена визуална култура, която уви в България няма как да се натрупа и да се развие масово :) Затова колата е плюена толкова според мен. И още малко в защита мога да пиша, че това е кола с идеални пропорции, невероятно хармонична линия и стойка, интериорът е уникален като не знам как се е запазила и някаква функционалност в него в тази мисъл дизайнерите са си звършили работата адски добре! Според мен този модел на Алфа е "избягал" от корекции или отговорния дизайнер е бил страшен пич и си е защитил работата докрай :). Относно мнението на Иван не съм съгласен с него а пък „тона” му смятам за неуместен защото фейслифта доразвива колата според времето т.е. покрива „изчерпването” на остарелия дизайн. ... егати, дано написах нещо умно ...

П.п. Иван, предвид работата ти като човек, който влияе на общественото мнение моля, не бъди чак толкова негативен :) вярно че тва е интернет форум но все пак трябва повече отговорност :) най-вече от тебе :)

Евала за мнението съгласен на 99% само да кажа че на мен лично наистина предницата не ми харесва и наистина не съм дизайнер;) Обаче един който пише тук е доста начетен дизайнер дори с награди, така че е добре да се уважава мнението му ;)

Stoyan Georgiev
16-07-2009, 18:24
кажи го кой е това де :)

164 td
16-07-2009, 18:41
Да кажа и аз мнение.Имам ги и двете-164 и 166 и определено съм си влюбен в 164-ката.Така и не можах да я възприема тая 166.Верно автомобил от ново поколение ама куца нещо и не знам и аз какво.

CrazyElement
16-07-2009, 19:34

Хубаво мнение колега , ама не съм мн съгласен с това твое "дизайнерска" е то всяка кола си има дизайнер ама хаде както и да е, накрая излезна, че на нас които не ни харесва 166 сме некфи селаци и не разбираме от дизайн(едвали това си искал да кажеш , ама поне аз така го виждам).Както и да е аз предлагам ключ на тази тема, то се е видяло, че 166 се харесва на мн хора и не се харесва от още толкова много.

pinko
16-07-2009, 19:55

За ква отговорност става дума? И за какво формиране на общественото мнение? Казал съм си мнението - преди фейслифта 166 адски ми харесва, след това - не, защото отпред прилича на корейски автомобил. Ако го няма скудетото (пробвай на фотошоп), може да бъде сбъркана с доста коли. Много по-безлична е, докато 166 преди фейслифта си е уникална.

Това е. Нямам ли право да си имам мнение и предпочитания? Някои мъже харесват блондинки, други брюнетки (като мен), а па някои и по мъже си падат даже:oops: Някои предпочитат бира, други водка, а па някои даже и не пият алкохол.

Та така - независимо какво работя, имам собствено мнение и имам право да имам собствено мнение и го заявявам най-отговорно.

qpwo
16-07-2009, 21:23
Еее недеите затваря темата... то от самото начало е ясно ,че някои харесват , а други не 166... Темата е интересна и развлекателна и аз я следя с интерес...
По принцип ми харесват всички алфи и дълго ги гледам всички докато ми се изгубят от погледа... И порше да премине нарочно заглеждам алфа ако има в момента наблизо......отплеснах се....

bass
16-07-2009, 21:34
Преди време някой беше казал за Мик Джагър: "Толкова е грозен, че чак е супер готин" :-)
Аз тва винаги съм си го мислил за Субару Импреза, но и предницата на 166 ме навежда на подобни мисли.
По-скоро съм съгласен с Пинко - фейслифтът обезличава значително колата, ако и да бяга от спорните елементи.
Даже бях правил опит как ще изглежда със старите фарове и новата решетка, но кой знае къде е картинката...

sen7
16-07-2009, 23:36
Поне не е толкова безлична , като тия нови модели дето ги готвят (държи ме от предната тема за новата 159, не ми обръщайте внимание)

Stoyan Georgiev
17-07-2009, 11:55

точно ти хората тук, знаеш че дизайна не е само красота. дизайна трябва да следва функция, самата дума дизайн не означава рисуване или измсиляне на нещо красиво, а по-скоро обличане на нещо. дизайна не е изкуство в чистия смисъл, именно защото има и функция, а както знаем изкуството е такова защото няма цел, задачи и резултати. то е такова каквото е. за дизайн има нужда, а не дизайна създава нуждата

да твърдиш, че ти трябва визуална култура за да харесаш определена кола е изключителна недомислица (дори бих казал глупост) аз съм човек, който си изкарва хляба с "визуална култура" и твърдя , че 166 преди ФЛ е с отвратително грозна предница. какво точно в пропорциите на предницата е идеално ? ДА, УНИКАЛНА Е, но по същия начин сиамските близнаци са уникални, това не ги прави по-красиви, нали ? уникалността сама по себе си допринася единствено за отличаване от "стадото", но е невъзможно да изградиш нещо толкова банално като една кола изцяло върху уникалността й... накрая така или иначе ще имаш 4 гуми с 4 врати и двигател отпред под капака...

самата визия на предницата и задницата са изключително нехармонични, идеята, която ти създават по никакъв начин не предполага какво ще видиш от другата страна. това е хубаво за не-малко неща, но в случая само вреди, липсва прехода, а в автомобилния дизайн прехода от еднат видима част на колата към другата част е от огромно значение

за съжаление не успявам да намеря концепциите за 166, но съм 100% убеден, че първоначалните скици за предницата са били в друга вселена в сравнение с това, което е родено...

за интериора, безспорно за мен това е най-хубавия интериор на алфа досега , дори новите красоти не са база за сравнение.

като цяло за дизайна и изкуството има едно единствено абсолютно правило: ВИНАГИ има поне две мнения, нехаресването на нещо не говори лошо за притежателя на негативното мнение ;)

nightroller
17-07-2009, 12:54
Благодаря за лекцията "колега" :):):):) виж как се вписваш в казаното по-горе от мен :)

pooh
17-07-2009, 13:48
...

qpwo
17-07-2009, 14:07
ФУНКЦИЯТА е нещо предвидимо...Т.Е. ще се получи ТОВА и нищо друго... Един вид - задаваш стоиности на аргументите - x, y, z, ..., n, и се получава стоиността на функцията..
Пиша това защото в по-горен пост беше използван термина - функция и след това улових противоречие...
,,... самата визия на предницата и задницата са изключително нехармонични...'' - смях, смяяях...

Stoyan Georgiev
17-07-2009, 14:10
ФУНКЦИЯТА е нещо предвидимо...Т.Е. ще се получи ТОВА и нищо друго... Един вид - задаваш стоиности на аргументите - x, y, z, ..., n, и се получава стоиността на функцията..
Пиша това защото в по-горен пост беше използван термина - функция и след това улових противоречие...

думата функция има няколко значения в българския език, едното от които е свойство, способност

"Професионално или друго задължение, поле на дейност; предназначение, длъжност, роля"

смях, смяяях...

поясни :) ако евентуално не си ме разбрал какво имам предвид (престанете да пишете изподнадвпредвид, грешно е) - това, предницата не създава очакване за това, което ще видиш отзад, както и важи обратното - задницата не предполага тази предница

Stoyan Georgiev
17-07-2009, 14:11
последната скица , която е пуснал pooh е доста по-приятна от крайния резултат ;)

Flame
17-07-2009, 14:12
Първите 2 снимки ми приличат леко на старото Мазерати Куатропорте,силуета,задницата и предницата.

pr_00f
17-07-2009, 14:21
Вярно е че скицата определено грабва окото :)

Flame
17-07-2009, 14:32
Аз не виждам нищо по-различно на тази скица от самата 166-само калниците са малко по-раздути на скицата.Предницата на 166 е просто по-трудна за възприемане,заради малките фарове,но просто трябва да погледнете линиите на капака откъде почват и цялата стилистика за да се хване идеята,като цяло предницата е много изчистена и линиите са плавни и хармонично преливат една в друга.

Gh0stRider
17-07-2009, 14:40
скицата допада оповече, защото нейните пропорции са по приятни, но за жалост нереални (и тва е нормално се пак тва е скица, само и единстрвено с идеята да вдъхновява) ето как би изглеждала колата ако беше направена по скица и ето каква е всъщност

Furious 155
17-07-2009, 21:43
скицата допада оповече, защото нейните пропорции са по приятни, но за жалост нереални (и тва е нормално се пак тва е скица, само и единстрвено с идеята да вдъхновява) ето как би изглеждала колата ако беше направена по скица и ето каква е всъщност

така е да, но пък на скицата по-горе пропорцията на фара спрямо предната решетка е по-готина отколкото в истинската 166 - лично мнение! Просто е доста по-агресивна. А за Аспарух(pooh) мога само да кажа::notworthy::notworthy::notworthy: за толкова подробности по дизайна на алфа!!!

VLADius
18-07-2009, 23:22
С изключение на фаровете (които са малки и са като клепналите ушляци на дакел) - всичко останало на 166 е перфектно. Особено задницата.