Log in

View Full Version : За глобите придружени със снимки..

tanatos
13-07-2009, 22:41
Преди малко брат ми дойде и ми донесе един плик в които има снимки и глоби за мой нарушения. Тъй като колите ми са на името на фирмата ми и това писмо са го оставили на адреса където е регистрирана. Интересува ме мен някой от вас получавал ли е такива снимчици и глобички защото мойте са за периода НОЕМВРИ 2008 - МАРТ 2009-та. Аз редовно си правя дребни нарушения и не го крия, ама да ми пращат неща отпреди полвин година лекинко се изнанедах. Камери в града има още от 2007-ма, едва ли чак ноември месец съм направил първвото си нарушение. Та на кой друг са му пращали такива материали...

detelazurno
13-07-2009, 22:57
Аз не съм получавал, но не виждам защо се учудваш. Всичко е въпрос на това кога ще прегледат записите, приготовления на повиквателните и бързодействие на пощите. Гарантирам ти, че за нито едно от изброените горе не си дават зор. Принципа на получаване е напълно на random. Аз лично нямам представа, но можеш да се разтърсиш и да провериш колко е срока на давност на една снимка уличаваща те в нарушение. Почти 99% обаче ти давам, че дори и след 2 години тя пак ще има давност, така че освен да отидеш и да си платиш няма какво да правиш. Е, разбира се винаги го има момента в който можеш да се занимаеш с адвокати, за да ти отменят наказанието, но това си е много разправия и е разисквано не веднъж.

tanatos
13-07-2009, 23:09
Ясно е че ще си ги платя, все пак знам какви глупости правя.Глобите са за десен завой на червено(на 3 различни кръстовища) и буквално минаване направо на червено. Мен издразни факта,че това са неща станали отдавна. Пише в писмото,че ако имам възражения мога да отида и да ми пуснат и целите записи....Следващото писмоп сигурно ще е за 2007-ма...И тяхната не е лесна...

ФЕРАРИСТ
13-07-2009, 23:19
Аз лично нямам представа, но можеш да се разтърсиш и да провериш колко е срока на давност на една снимка уличаваща те в нарушение. Почти 99% обаче ти давам, че дори и след 2 години тя пак ще има давност, така че освен да отидеш и да си платиш няма какво да правиш.
Всяко административно наказание дето КАТ го налага има 2 годишна давност......

RAT
15-07-2009, 14:30
.......Аз редовно си правя дребни нарушения и не го крия, ама да ми пращат неща отпреди полвин година лекинко се изнанедах. ...

Две години е срока.
С адвокати няма смисъл да се разправяш, когато има снимки от камери. Има смисъл, ако катаджии са те спипали и те са свидетели.
Да минеш три пъти на червено не са дребни нарушения, не искам да ти прозвучи като заяждане, но това си тежко нарушение. То няма по-голямо от него май, освен каране в нетрезво състояние.
Май карането ти е като мотото от подписа ти.
Силните не владеят хаоса. Те карат слабите да се стремят към порядък.
Правилата трябва да се спазват, точно защото има много слаби хора сред нас.
Успех с КАТ.

Stoyan Georgiev
15-07-2009, 14:33
я съм прост

JAMAL
15-07-2009, 14:40
Ясно е че ще си ги платя, все пак знам какви глупости правя.Глобите са за десен завой на червено(на 3 различни кръстовища) и буквално минаване направо на червено. Мен издразни факта,че това са неща станали отдавна. Пише в писмото,че ако имам възражения мога да отида и да ми пуснат и целите записи....Следващото писмоп сигурно ще е за 2007-ма...И тяхната не е лесна...

Човека си е признал.

Kris
15-07-2009, 14:45
Колега, как може да пуснеш такава тема като преди дни и аз минах на жълтеникаво червено! Гледам те и ти си от Варна ... сви ме стомаха! Акта е 50 лева и 8 точки ... в твоя случай май трябва да си оставиш книжката ... освен ако си минал като мен на почти жълто, в такъв случай се правиш на луд .... не си можел да спреш безопастно ...

tanatos
15-07-2009, 14:46
Аз написах,че са за минаване на червено, но става въпрос на места където има секции за надясно. Когато секцията ми свети червено единственото което може да удариш е пешеходец(има няколко тъпо направени кръстовища). Нямало е пешеходец, бързал съм минал съм... А за минаването направо е на едно кръстовище в Чайка в 11 вечера, нямало е коли минал съм. Не казвам че е правилно, но темата е в друга посока.
Да не обсъждаме карането ми, досега предизвикано от мен ПТП съм нямал,а карам от 13 години вече.Алкохол никакъв не пия дори и бира и не съм пил през живота си. Винаги може да нарушиш правилата с мярка и след като си преценил че няма да пострада никой. Всеки минава на червено, стъпва по пешеходни пътеки, понякога отнема предимств,засича някой...Това са нормални неща, но трябва да се правят така,че да не пострадат хора. Кой не го е правил???

tanatos
15-07-2009, 14:53
Колега, как може да пуснеш такава тема като преди дни и аз минах на жълтеникаво червено! Гледам те и ти си от Варна ... сви ме стомаха! Акта е 50 лева и 8 точки ... в твоя случай май трябва да си оставиш книжката ... освен ако си минал като мен на почти жълто, в такъв случай се правиш на луд .... не си можел да спреш безопастно ...

Баш на червено са си, аз знам какво правя, спирам си на червеното и като видя,че няма никой си завивам.И за минаването направо е така. Сега след 5-6 дена като ми махнат гипса,ще отида и ще погледна видео записите. Хоората са ме поканили все пак. Колкото до точките и глобите, глобите ще ги платя а за точките си има цака..

RAT
15-07-2009, 14:59
как реши, че са за минаване на червено... може би последовател на Ванга ?

Чудя се дали ще имате достойнство да си оттеглите коментара. Благодаря предварително. Преди да напиша каквото и да било чета внимателно всичко. А и не съм написал много постове.

Kris
15-07-2009, 15:12
Би ли бил така мил да споделиш каква е цаката с точките, че ми се губят една дузина:roll2:

tanatos
15-07-2009, 15:22
Само???? :) :) :) В случая цаката е да ми пуснат едно възстановяване, тука друг вариант няма, нито познати нито приятели в полицият могат да помогнат. Иначе другата цака която правя (аз карам без колан, не мога да го трая и редовно имам актове за това),и просто отивам и пускам жалба,че полицая се е заяждал. Жалбите се проточват и след мнооогоо време плащам само парична глоба. В последно като проверявах имах 19 точки.

Kris
15-07-2009, 15:26
Е ... ко казахме сега, цаката с точките е да отидем да си ги възстановим :) Как и да е ... ще се видим в кат

tanatos
15-07-2009, 15:38
Повярвай ми ако имаше некаква друга ципия с тея точки да съм я казал...Визстановяването е 1 път годишно нема друг начин. С тея компютри и база данни е много ебано..това ми е единствената мъка :)

Stoyan Georgiev
15-07-2009, 16:04
Чудя се дали ще имате достойнство да си оттеглите коментара. Благодаря предварително. Преди да напиша каквото и да било чета внимателно всичко. А и не съм написал много постове.

съжалявам, явно този път аз не съм прочел достатъчно внимателно

tanatos
15-07-2009, 16:06
А не в развитите страни не бързат...В германия всеки ден катострофи зверски заради бързане и скорости, в австрия пак така, в полша, гърция, турция..да продължавам ли? Разлика е само в ГЛОБИТЕ не и в МАНТАЛИТЕТА.

RAT
15-07-2009, 16:16
А не в развитите страни не бързат...В германия всеки ден катострофи зверски заради бързане и скорости, в австрия пак така, в полша, гърция, турция..да продължавам ли? Разлика е само в ГЛОБИТЕ не и в МАНТАЛИТЕТА.

Ето тук вече сте много прав колега. И аз мисля точно така. На запад системите са така устроени, че по трудничко се прецакват, и това е, защото имат по голям опит с нещото наречено "демокрация".
Няма нищо общо с манталитет и народопсихология.
Ние не страдаме от байганьовщина, а от Алеко-Константинщина. Няма как да растат деца със самочувствие, на които от малки се втълпява, че ние на балканите сме някакви мляскащи, мръсни и псуващи говеда.
Скоро бях в Брюксел еми там карат още по тъпанарски, и спират на пешеходните пътеки, защото, ако ги набарат, че не спират не ми се мисли какво става..........

tanatos
15-07-2009, 16:30
Именно, въпрос на глоби и репресия. Какво съм виновен аз,че наща система е калпава, ако знам че глобите са по сурови и аз ще внимавам...Сега просто се възползваме от дупките и..кой нормален не би го правил?

trustworthy
15-07-2009, 17:24
Е ... ко казахме сега, цаката с точките е да отидем да си ги възстановим :) Как и да е ... ще се видим в кат

Аз мога да ти кажа една друга цака, дето я прилагам от известно време във Варна, а и навсякъде, където пътувам - старая се просто маскимално да спазвам закона :director:
Ефектът е, че за последните 6 години нямам нито едно спиране за нарушение, нито повиквателни да ми прожектират фимчета, нищо. Говоря си свободно по телефона, но на спикърфон, слагам редовно колана, съобразавам се с местата, където може да има патрули в засада и гледам да не превишавам с повече от 10-20 км/ч разрешената скорост...е такива неща :) Скучна работа, ама пък не не закачат кукичките така ;)

tanatos
15-07-2009, 17:41
И ти си прав да го е.а. Ама неможе хем х-я докрая, хем душата в рая.

viki
15-07-2009, 17:44
...

Еее ,ти си представител на светия дух..затова:haha::devil:

achkar
15-07-2009, 19:15
Някой получавал ли е честитки от друг град, различен от този на местоживеенето му?

Sm0k
15-07-2009, 19:20
Аз мога да ти кажа една друга цака, дето я прилагам от известно време във Варна, а и навсякъде, където пътувам - старая се просто маскимално да спазвам закона :director:
Ефектът е, че за последните 6 години нямам нито едно спиране за нарушение, нито повиквателни да ми прожектират фимчета, нищо. Говоря си свободно по телефона, но на спикърфон, слагам редовно колана, съобразавам се с местата, където може да има патрули в засада и гледам да не превишавам с повече от 10-20 км/ч разрешената скорост...е такива неща :) Скучна работа, ама пък не не закачат кукичките така ;)

Същата цака и аз я прилагам и да ви кажа много е ефективна. Даже почнах да си мисля, че тия дето са го измислили тоя закон не са били толкоз тъпи, колкто си мислят хората ;) Е правил съм нарушения, но освен превишенията на скоростта (с 10 - 20 км/ч и то само извън града), другите не са били умишлени - например минаване на жълто или влизане в задръстено кръстовище. Като ме спрат и ме видят, че съм изряден ме пускат бързо, даже един път ми спестиха един акт, щото бях с пуснати халогени (ама пътя беше лош и си ги бях пуснал да виждам добре дупките, с което се и оправдах :) ). Сега, ако изкарам още 2 месеца без актове ще ида и ще си взема оранжев талон. BTW, trustworthy, ако има пълни 6 години без глоби и не си го е взел да иде да си го вземе, става бързо, а може да ти спести отнети точки (еднократно ама пак е нещо) :)

П.С. Не искам да внасям излишен морализъм и да соча някои с пръст, ама все пак не е толкова лошо да се кара малко по-дисциплинирано. Ако пробват малко хора да покарат така, дори и на половината опитали да им хареса, пак ще е по-добре от сега :) Все пак това дето го караме, тежи тон и отгоре, не е колело ;)

Някой получавал ли е честитки от друг град, различен от този на местоживеенето му?
А това е добър върпос, аз имам доста познати които карат всеки ден в София, а са с адреси в други градове и не са получавали до сега нищо. А по принцип има предвидена такава процедура доколкото знам, така че ако някои му се е случвало да сподели :)

achkar
15-07-2009, 19:37
Искам да кажа, че това за жълтия талон не е еднократно.

tanatos
15-07-2009, 20:08
Това за честитките от другите градове е наистина хубав въпрос.
Sm0k ме подсети за тая простотия с халогените, за която и мен са ме глобявали. Не съм се ровил много много по темата ама за мен няма логика..Верно ,че са помощни светлини и не трябва да се ползват освен при посочените в правилника ситуации...ама каква е логиката?Кому пречат? Хиляди пъти повече пречат ксеновите фарове...

pr_00f
15-07-2009, 20:15
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=33537&highlight=%EF%EE%F5%E2%E0%EB

Още не са ми го взели :)

tanatos
15-07-2009, 20:21
Бреее доста си го задържал :) Аз такова нещо само на снимка ще гледам :) Похвално

Kris
15-07-2009, 20:24
Стига се фука бе ...

pr_00f
15-07-2009, 22:07
Какво да се фукам. Все съм на нокти като си отварям пощенската кутия, че не знам каква изненада ме дебне вътре. С тези камери на всякъде не знаеш от къде ще изкокне зайчето пък уж съм примерен....

Furious 155
15-07-2009, 22:25
Какво да се фукам. Все съм на нокти като си отварям пощенската кутия, че не знам каква изненада ме дебне вътре. С тези камери на всякъде не знаеш от къде ще изкокне зайчето пък уж съм примерен....
тихо, тихо... че имам чувството че с тоя талон ме дебнат повече по камерите ;)

Old Fox
15-07-2009, 22:25
Кому пречат? ..
На мен примерно, а и на всички останали. Лъчът на халогените не е насочен сноп като фаровете и пречи. Елементарно

tanatos
15-07-2009, 22:46
Благодаря,че ме открехна има логика в думите ти. Ама защо на мен а и не само не ми пречат..но хора всякакви..

BatVas
15-07-2009, 23:41
Абе тия пликчета със снимките как Ви ги връчват - щото ако ги пускат в пощата няма как да докажат, че съм го получил - чакам две години давност и отпадат. Неприятния момент е , че ако пък ми вземат талона някъде през тия две години , като отида в КАТ ще ми сервират да мина през една стая и там ще ми ги предяват пак. Да ама понеже там казват да заведеш този , който е карал - събирам от родата жените дето нямат взети контролни точки и ги карам да отидат да разпишат акта ( да признаят):roll2:

П.П. Не казвам , че съм някакъв вандал - ама лично мога да Ви заведа на няколко кръстовища, които са толкова глупаво регулирани , че в час ПИК е НЕВЪЗМОЖНО да минеш без някакв нарушение (мога да се обзаложа)

Furious 155
15-07-2009, 23:47
Благодаря,че ме открехна има логика в думите ти. Ама защо на мен а и не само не ми пречат..но хора всякакви..
Ами да ти кажа като е насрещна колата доста си пречат даже... в джип може и да не е така, защото си високо, така да се каже, ама при наще снижени бегачки е доста гадничко! Реално има моменти в които ако пресича пешеходец където му е скимнало на него и е с тъмни дрехи си го катериш на капака одма - да не дава господ!

Абе тия пликчета със снимките как Ви ги връчват - щото ако ги пускат в пощата няма как да докажат, че съм го получил - чакам две години давност и отпадат. Неприятния момент е , че ако пък ми вземат талона някъде през тия две години , като отида в КАТ ще ми сервират да мина през една стая и там ще ми ги предяват пак. Да ама понеже там казват да заведеш този , който е карал - събирам от родата жените дето нямат взети контролни точки и ги карам да отидат да разпишат акта ( да признаят):roll2:
дам прав си за давността - нямат обратна разписка тия снимки и ако не ти се наложи да ходиш за друго в КАТ, няма да има проблеми. А това за жените не се бях сетил да го ползвам :):):) мерси!

tanatos
15-07-2009, 23:55
Ами да ти кажа като е насрещна колата доста си пречат даже... в джип може и да не е така, защото си високо, така да се каже, ама при наще снижени бегачки е доста гадничко! Реално има моменти в които ако пресича пешеходец където му е скимнало на него и е с тъмни дрехи си го катериш на капака одма - да не дава господ!

Не карам джипове цял живот, имал съм и ужасно ниски коли, но никога не са ми пречели халогените, виж задния за мъглата е адски дразнещ когато е забравен.Явно аз не обръщам внимание..знам ли :)

Furious 155
15-07-2009, 23:57
Не карам джипове цял живот, имал съм и ужасно ниски коли, но никога не са ми пречели халогените, виж задния за мъглата е адски дразнещ когато е забравен.Явно аз не обръщам внимание..знам ли :)
да задния също много бърка в здравето, особенно на здрачаване!

achkar
16-07-2009, 00:27
Аз го ползвам като някой ми свети нервно къси-дълги отзад :D

trustworthy
16-07-2009, 09:26

При разминаване на баир се усеща по-осезаемо. В даден момент блесват точно в очите на отсрещния. Аз също мисля, че много по-нередно е да се кара без светлини през деня, отколкото с включени халогени, но законът казва друго. А включването на задния през деня една от най-гоелмите простотии със светлините въобще. Проблемът е , че на някои гъзари модерните им автомобили нямат опция да включване на предни/задни светлини за мъгла поотделно или самите гъзари си нямат хабер, че имат тази опция, а те на всяка цена държат да светят отпред.

tanatos
16-07-2009, 09:35
Хабер си нямат..не се сещам за кола или джип на който да не са разделени предните и задните светлини за мъгла.. Откакто се помня карам непрексънато със светлини през деня. Много са простотиите в закона, ако тръгна да се ровя ще намеря адски глупости..

trustworthy
16-07-2009, 09:43
Имаме все още едно деу ланос, на което са така. Предните халогени никога не са осветявали като хората, но за сметка на това задните са два и светят почти толкова силно, колкото и стоповете - направо е отврат да се кара зад него, ако са включени.

Sm0k
16-07-2009, 11:49

Абе и тва го има, че те тия преиграват на моменти с камерите. Аз знам за случай - светнало жълтото и човека понеже примерен тръгнал да спира (естествено бил близо вече). Настъпил стоп линията с половин-един метър (а тя е доста далеч от кръстовището) и айдеее... от най-примерния става най-големия хулиган на пътя, ела сега да видиш как мина на червено и спря в кръстовището, ше пишем акт :) Никой не е застрахован наистина, колкото и да спазваш стават разни случки, че за тва и аз с трепет си преглеждам пощата :)

П.П. Не казвам , че съм някакъв вандал - ама лично мога да Ви заведа на няколко кръстовища, които са толкова глупаво регулирани , че в час ПИК е НЕВЪЗМОЖНО да минеш без някакв нарушение (мога да се обзаложа)

Абсолютно вярно. Име места на които вместо да караш, трябва да слезеш, да огледаш как са наредени светофарите, да решиш няква логическа задача и тогава да тръгнеш да минаваш. Аз например на сточна гара два пъти ми се е случвало да не знам на какъв цвят съм минал. Последния път, влизам на зелено за направо и надясно, тръгвам си към въпросното "надясно" и ми изкача някъв друг само за направо червен, на изхода на кръстовището. Сега тоя дублиращ ли е за някого, отделен светофар ли е, пешеходен ли е, къв е точно. И на всичкото отгоре и две циганета пресякоха пред колата, че погледнах и пешеходния (с човечетата) и той светеше червено. Е тая сцена, ако са я снимали е по-скоро пълна комедия отколко нарушение :)

viki
16-07-2009, 14:35
Аз пък ей сега се връщам от кат,ходих да подавам документи за смяна на книжката.Накраха ме да попъня декларация,че нямам друга книжка от Евро съюза...:crazy:Също така,видях ,че за да получиш новата,трябва да са платени всички актове(ако има такива).Аз уж нямам,ама знам ли..ако са ме филмирали с камера,нейде:noooo::horror:

tanatos
16-07-2009, 15:38
Рано или късно идва ден за плащане (във всяко едно естество)..

slav40
16-07-2009, 16:18
На мен примерно, а и на всички останали. Лъчът на халогените не е насочен сноп като фаровете и пречи. Елементарно

Там, където има камера да те снима отпред има и такава, която те снима и на излизане от кръстовището ....освен ако нямаш и халогени на задницата .... :oops:

viki
20-07-2009, 11:10
Всеки ден ,отивайки към работа минаам по един и същ маршрут.От "Владислав" завивам покрай пощата,градска болница...и от следващият сфетофар-продължавам направо.До тук всичко е ОК...Да,ама тази сутрин се вцепених,защото видях нова маркировка:ban:Винаги ,лявата лента си е била за наляво,дясната за направо и надясно...Не зная от кога са я сменили:(Дясната лента си е станала само за надясно,а тази,която беше за ляво..сега за направо и на ляво:depressed:Аз ,естествено си карах (до днес ) в грешната:depressed:Има камера,ако засичат всяко грешно минаване...сигурно съм на минус с точките:no_no_no::death:
п.п.
от долната страна на кръстовището няма никаква маркировка...:screwy:

trustworthy
20-07-2009, 12:00
Вики, там лявата лента си беше неофициално за надясно от как се помня :) Просто са се усетили в един момент :)

Много по-интересна е левия завой на кръстовището на пощата, идвайки откъм т-образното на Катедралата - там увисваш насред кръстовището като прани гащи заради злия гений на титаните на мисълта, които са урегулирали движението там. Който е пробвал, знае за какво говоря :)

tanatos
20-07-2009, 12:10
Да на пощата е много шибано,там ако си първа кола левия завой с пълна газ преди да са тръгнали отгоре другите. Ако ли не, слизаш,отиваш до катедралата,палиш свещ, връщаш се в колата и се молиш да не те отнесе някой... Там некой капацитет го е измислил да е така и как не им идва на акъла да го оправят,незнам..

viki
20-07-2009, 12:27
Много по-интересна е левия завой на кръстовището на пощата, идвайки откъм т-образното на Катедралата - там увисваш насред кръстовището като прани гащи заради злия гений на титаните на мисълта, които са урегулирали движението там. Който е пробвал, знае за какво говоря :)

Ужас е!Веднъж ми се наложи да мина от там... Никога повече !:moon:Даже се чудих,абе аз ли не съм 'у ред:lupe:На какъв сфетофар минах:repuke:
п.п.
това за маркировката добре,ама да вземат да сложат някаква табела по-отрано ли?:bangin:

stelt
20-07-2009, 13:28
Абе левите завои у Варна са ви много осакатени. То да беше само на катедралата. Ама те регулиращити може да са имали нещо подсъзнателно. Няма да завивате у лево.

Jivko7777
20-07-2009, 18:23
Абе левите завои у Варна са ви много осакатени. То да беше само на катедралата. Ама те регулиращити може да са имали нещо подсъзнателно. Няма да завивате у лево.

Еми да то по - принцип не е хубаво да се ходи към левия бряг :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Sunny
20-07-2009, 18:35

Еми да то по - принцип не е хубаво да се ходи към левия бряг :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Аз затова обичам да карам надясно и направо :super:

Alfa Pilot
20-07-2009, 19:36

Мен ме издебнаха много подло - куриера дойде на общото събрание на блока (за което имаше залепена обява на входа) и пита тука ли е "Иван Иванов от 13-ти апартамент" и аз имах глупоста да си призная.

viki
22-07-2009, 10:11
Вики, там лявата лента си беше неофициално за надясно от как се помня :) Просто са се усетили в един момент :)
)
От днес на въпросното кръстовище има и допълнителна секция на светофара-само за надясноhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/925815.gif

Новата маркировка пак е "гениално измислена".Ето днес ,продължавам направо ,от лявата лента (която вече е за направо и наляво) и си карам.Обаче, от другата страна на кръстовището имаше кола ,която иска да завие на ляво.Човека си застанал на средата на кръстовището,точно там откъдето трябва да минават колите за направо(както указва новата маркировка) ..Няма проблемиhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/582482.gif
Да не коментирам това,че от вчера ,в този град е адското движениеhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/11560.gifЗащо все в разгара на лятото решават да правят нови пътища?http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/52226.gif

Furious 155
22-07-2009, 16:45
Защо все в разгара на лятото решават да правят нови пътища?http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/52226.gif
ми да уляга асфалта по-лесно ;) понатъпкан от летуващите!