PDA

View Full Version : Клуб на "евакуираните"

bass
15-02-2006, 21:45
Емииии, да се оплача... тази вечер ме разходиха из половин софия тия видни представители на сексуалните малцинства от "Паркинги и гаражи" :evil:
Като не си намерих колата на Арсеналски, където я спирам всеки делничен ден от една година насам, веднага звъннах на телефона, посочен на предупредителната табела. Никви емоции, формално съм в грешка, няма какво да мрънкам - знакът си е знак. Обаче...
- "Не ми е подадена кола марка Алфа с номер ХХХ".
- Има ли сми да звъня или обикалям по паркинги?
- "Не, всичко минава през нас"

Хм, викам си, поради комплекс от причини вероятността да ми откраднат колата е минимална, ще взема да погледна сам. Отиваме с колегата до Софияленд - черешки! Паркингът преместен :evil:

Пак звъня на диспечерката:
- На кой паркинг биха закарали колата, ако е взета от Арсеналски?
- "Красно село зад пазара"

Отиваме с колегата. Чакаме да пишат акт на некъв младеж. Надничам навътре - няма я. Пак надничам - пак я няма. Питам - няма (тука почвам леко да се шашкам). Девойката обаче ме изгледа съчувствено, звънна на някого и каза: "Колата е на паркинга до театър София".

АХ, ВАШТА МАМА ТРАВЕСТИТСКА! Отивам там, плащам, сдобивам се с акт и се прибирам.

И сега питанката към другите "членове" на клуб "евакуация" е: взимат ли точки за неправилно паркиране? :roll:

BatVas
15-02-2006, 21:49
На мен не ми взеха точки - полицая каза че понеже било много близко до местоживеенето ми(нещо такова мърмореше с другия) акта ми излезе 20 лева без отнети точки. :D

15-02-2006, 22:07
Зависи какво нарушение са писали в акта. Обикновено наказателното е 20лв. То се привежда в данъчното а там влиза в една папка и се забравя. Данъчните са претрупани и изобщо не ебават актовете от КАТ.

valjo
16-02-2006, 00:31
за "неправилно паркиране" по последната ценова листа
зимат 4 точки

мен самия оняден ме пуснаха от паяка, с много кандърми
пак хора излязоха, евала им

голямата риба
16-02-2006, 00:36
ух направо не ми се пише за тези идиоти
но все пак не съм загубил все още желание да ги съдя
само трябва да си извадя една служебна бележка и мисле да ги съда
за кражба и рекет с техническо средство

има толкова нередности в това тяхното вдигане, че не е истина
двете най-фрапиращи са, че не предупреждават РПУ-то на чиято територия е вдигната колата
и другото, е че издавта фактури в разрез със закона
дам май ще трябва да се задействам :twisted:

BatVas
16-02-2006, 00:39
Аз пък сега ще си купя едно талонче на инвалид. То купя е силно казано ще помогна с някои лев на инвалид, а той ще ми даде талона си от общината - правото си щото не излизал много и не му трябвало, а предпочитал да му оправя поне една месечна сметка за парното :))))по добре така отколкото да ги гуша тия от "паркинги и гаражи" - казвам го в кавички щото аз паркинги и гаражи не виждам - виждам незаконно вдигане с паяци :evil:

MONI
16-02-2006, 09:01
Нали знаете кой храним с тия паяци..............Една личност от "много силното" синьо правителство.......

BatVas
16-02-2006, 09:46
Нали знаете кой храним с тия паяци..............Една личност от "много силното" синьо правителство.......

Не точно - защото "Паркинги и гаражи" е общинска фирма. Скоро имаше някакви скандали и смениха директора и, а оня се хвалеше колко пари е донесъл на общината с паяците-дигнал приходите с 30% за една година. Само дето Общинския съвет му каза че това не е захвалене защто не били открили нови парко места, а паяците се въртели за да съберат възможно най-много коли и то с възможно най-малко гориво. А платените паркинги не са на една личност от "Синьото правителство: бат Стефчо Софиянски не ги е дал току така. Визираш само един гараж може би.

MONI
16-02-2006, 09:51

Не точно - защото "Паркинги и гаражи" е общинска фирма. Скоро имаше някакви скандали и смениха директора и, а оня се хвалеше колко пари е донесъл на общината с паяците-дигнал приходите с 30% за една година. Само дето Общинския съвет му каза че това не е захвалене защто не били открили нови парко места, а паяците се въртели за да съберат възможно най-много коли и то с възможно най-малко гориво. А платените паркинги не са на една личност от "Синьото правителство: бат Стефчо Софиянски не ги е дал току така. Визираш само един гараж може би.

То малко като Общинска банка и т.н. ама както и да е...

Нали си чувал ..."Оплели са се кати свински черва" То за тва никой не плюе по другия щото всеки знае нешо за другия точно от това синьо правителство

BatVas
16-02-2006, 09:54
Абе Мони то ясно че са се оплели, ама защо споменаваш само "Синьо" - така ми напомняш за Слави Трифонов - на него само Костов му е виновен и ще му е виновен даже и след 20 години. :D :offtopic:

Quadrifoglio
16-02-2006, 09:57
До колкото знам след 21 часа си тръгва полицая от паркинга и ако отидеш тогава само плащаш за паяка и паркинга а не ти пишат акт!

MONI
16-02-2006, 09:59
Абе Мони то ясно че са се оплели, ама защо споменаваш само "Синьо" - така ми напомняш за Слави Трифонов - на него само Костов му е виновен и ще му е виновен даже и след 20 години. :D :offtopic:

То си стана ОФФа

Не не ме разбирай погрешно...... Не казвам че има някои дето са усвет ама те според мен те са от рекордьорите по крадене ма тва си е мое мнение иначе аз не обвинявам никой тука подкрепям Търтея за тва че няма гражданско общество и нищо не правим

Dexer
16-02-2006, 11:01
До колкото знам след 21 часа си тръгва полицая от паркинга и ако отидеш тогава само плащаш за паяка и паркинга а не ти пишат акт!
За жалост не е така - на мен ми я вдигнаха след 21.00 и после и акт с точки и глоба и сички кефове...а може би е и въпрос на късмет.... не знам.

Quadrifoglio
16-02-2006, 13:18
За жалост не е така - на мен ми я вдигнаха след 21.00 и после и акт с точки и глоба и сички кефове...а може би е и въпрос на късмет.... не знам.

Ама в колко часа си отиъл да си вземеш колата?

bass
16-02-2006, 14:35

Нищо чудно да е така и то не за друго, ами заради чиновническата им мърлящина и мързел - ако идеш посред нощ ще ти дадат колата и ще ги мързи да съхраняват талони до сутринта и т.н., че и да те карат да ходиш пак да си ги взимаш. Или в най-лошия случай с някоя с'тинка отгоре може да се реши въпросът... Ама не съобразих - отидох към 20.00 :evil:

Kuku
16-02-2006, 14:45
За неправилно паркиране на спирка, пред болница, пожарна, административна държавна сграда, гараж и там още в няколко случая... се отнемат 8 точки :idea:
Във всеки друг случай, когато има само знак за забранено паркирането се отнемат 4 точки :!:
И при смекчаващи вината обстоятелства - само парична глоба :roll:
От личен опит ви го казвам 8)