PDA

View Full Version : Марка и параметри на генератор /алтернатор/

tst
15-02-2006, 22:03
Колеги, здравейте!

Необходима ми е малко информация за генератора /алтернатора/ на Алфа Ромео 155 1.6 Туин Спарк 16 клапана /е-е-е това как изглежда на бг!/ По-конкретно: Марка; Модел, Ток, Напрежение - зима, лято и всякакви др. Не мога да направя извод дали моя е изправен.
Проблема е: при запален двигател - напрежението на клемите на акумулатора е 14,6 Волта, което се разминава с предписанията на производителите на акумулатори 13,8 - 14,4 волта. При това положение няма да ми дадат гаранция за акумулатора /трябва да купувам, и тук очаквам препоръките Ви/. Освен въпроса с гаранцията стои и вероятността от презаряд да го издухам за половин година. Ако пък някой го измери на своя автомобил, нека да го публикува...

Моля, ако някой от Вас е наясно да драсне няколко реда тук или да постави линк!

Предварително - 10х!

С пожелания за лек път и удоволствие с нашите АР!!!

Bobo
15-02-2006, 22:53
Това напрежение за празен ход е много високо има презареждане смени диодната плочка и ще си ок. На въпроса колко трябва да е в 100% от случеите предписанията на акумулаторджиите са верни :wink:

valjo
15-02-2006, 23:54
на мойта, 1.6 16в ТС- според аутодата и дават 75ампера , 14 волта
при 5000 оборота!!!!
на празен ход ако е толкова много, явно нещо не е наред, и Бобо има идеята

arieca155
18-02-2006, 22:26
сащо имах този проблем,на празен ход ми ка4аше много и ми прецака акомулатора,не сам сменял диоден блок(реле регулатор),защото струва колкото динамо втора рака при италианеца.купих си динамо от него ,дори го взех 100 ампера .проблема ми е оба4е 4е,както и предното динамо като вали дажд ми се прцакват лагерите и ми жужат.и сега 4е го свалям и това ,да му сменям лагерите.
между другото вие имате ли проблеми с лагер4ета на динамото.за втори пат не за трети ве4е при мен.

Boby
18-02-2006, 23:14
Купи си хубави лагери СКФ примерно. :roll:

kris11
19-02-2006, 09:21
Или NSK истински японски.Виждам ,че си от Карнобат ще ти адрес в Бургас откъдето може да си вземеш лагерите. :D