View Full Version : Повдигачи-разбирачи
DJ_STIVAN
04-07-2009, 15:03
Не ми харесват нито свещите нито маслото.Особено последното.За такава Селения Голд не съм чувал,но това може да е от незнание.Все пак,щом е минерално-остави го,ако не искаш да ти тропат повдигачите,като на Зилата.
Оставям те на другите!:rotfl:И те сигурно ще ти кажат нещо по въпроса:ritter:
Колега, я кажи ся от какво тропат тея повдигачи, защото моите са доста шумни... без знзачение с какво масло карам! Ся като правя двигателя дай съвет как да ги оправя да не тропат. Проверих в нета,че 1бр струва 22 кинта..x16 стават доста... има ли шанс да се оправят по друг начин освен с смяна?
Тия повдигачи са много добри по ред причини,но имат един основен недостатък.Не търпят минерални масла.от тях запичат и почват да тропат.Оправят се със сваляне на главите,тоест на мотора и тяхното разглобяване и почистване от боклуците.Зилата знае,как работят моите.По принцип,ако няма износване по шапката не е необходимо да ги сменяваш с нови.Цената,която са ти обявили е направо дървена,но предполагам,че си търсил за алфа.Питай за опел Астра и ше ги намериш за около 8-10 лева бройката.Дори и да си изчистиш твоите се приготви да счупиш 2-3 броя.Аз имам около 5-6 резервни,така,че ако тръгнеш на бюджетен вариант,ще те окомплектовам!
Едит:като ги свалиш,най-умното е да ми ги пратиш да ги оправя аз,че ще ги потрошиш сам!
DJ_STIVAN
04-07-2009, 15:45
И как се чистят тези повдигачи, аз ся разгледах тези от 8в двигателя и... невиждам как може да стане?
Взимаш си един кьотук от твърдо дърво,пиеш един валидол и си взимаш каса бира и започваш да ги млатиш по кьотука,до като изпадне буталцето.От време на време ги побутваш на вътре,ама не много зверски,че точно тогава се чупят.Горе-долу това е технологията.Търпение и бой му е майката.:rotfl:
DJ_STIVAN
04-07-2009, 16:28
Как ги побутвам навъре, до колкото разпрах... подлагам нещо отдоло на пъпката (здраво дърво) и почвам да ги млатя... другото не го разбирам :dunno::notify:
Как ги побутвам навъре, до колкото разпрах... подлагам нещо отдоло на пъпката (здраво дърво) и почвам да ги млатя... другото не го разбирам :dunno::notify:
Няма такова нещо!Нищо не си разбрал!Само разспмихме темата на колегата.Хващаш повдигача,както си е и го млатиш по дървото така,че да яде боя долната част.Така от собственото си тегло изхвърча буталцето.Пъпката е буталото.него само от време на време го побутваш на вътре и пак целокупен бой до като излезе!
Stranger65
05-07-2009, 16:35
Ще да има да хвърчат пружинки и съчми та пушек ще се вдика. Дай ги на разбирач.:rotfl:
Иначе вземи си купи нови по-добре
Абе нали за това му говорех,бе!Един да му спестя-колко бири са това!:chair:
DJ_STIVAN
06-07-2009, 18:20
Абе един колега ми каза,че в София се намират за 10 кинта нови та.... ако е така,ще ги сменя, ако са по 22 кинта както са в Евро 07 май няма да си правятруда да ги сменям,щото и тоя ремонт май ще ми легне хилядарка!
Stranger65
06-07-2009, 22:37
Абе един колега ми каза,че в София се намират за 10 кинта нови та.... ако е така,ще ги сменя, ако са по 22 кинта както са в Евро 07 май няма да си правятруда да ги сменям,щото и тоя ремонт май ще ми легне хилядарка!
Взимаш едни плоски клещи и едно менгеме на разположение. Стискаш с клещите вътре цилиндъра в чашката и затягаш клещите на менгемето заедно с чашката и удряш с чук по външната страна на чашката. 16 броя съм избил, почистил и сглобил така. Сега работят перфектно
Взимаш едни плоски клещи и едно менгеме на разположение. Стискаш с клещите вътре цилиндъра в чашката и затягаш клещите на менгемето заедно с чашката и удряш с чук по външната страна на чашката. 16 броя съм избил, почистил и сглобил така. Сега работят перфектно
Обаче точно тук идва момента когато може да ги спраскаш точно с менгемето , пипкава работа си е :) поздравления че не си счупил нито един
Stranger65
07-07-2009, 13:44
Обаче точно тук идва момента когато може да ги спраскаш точно с менгемето , пипкава работа си е :) поздравления че не си счупил нито един
Няма такава опасност стига да си внимателен все пак. То по принцип за тази работа има май специални клещи
Клещи специални няма.Има смяна,но не за това е темата.
Stranger65
11-07-2009, 20:26
Клещи специални няма.Има смяна,но не за това е темата.
нямам ги на снимка за да ти покажа за какво става на въпрос
Ама и ти си една колоритна компетенция вечно контреща ...
Не познавам сериозен техник,на хидравлика да лови с клещи деликатната повърхност на буталца или цилиндърчета .Може и да има,ама още не съм срещал!
Stranger65
13-07-2009, 22:18
Не познавам сериозен техник,на хидравлика да лови с клещи деликатната повърхност на буталца или цилиндърчета .Може и да има,ама още не съм срещал!
Ловят се и още как. Но по средата
Аз знам,че може и съм правил тая простотия,ама небива:nono:
а колеги да ви питам ако си ги оставя да си чукат може ли нещо да стане
Stranger65
14-07-2009, 21:05
Ami ne e никак желателно, ама никак
Освен да ти работи неравномерно и небалансирано,друго няма какво.Но това е свързано с по-голям разход на гориво,коляно-мотовилковата група ще се разбие....може другите да добавят и още хубосии!:roll2:
BillyBoy`
15-07-2009, 07:09
Взимаш си един кьотук от твърдо дърво,пиеш един валидол и си взимаш каса бира и започваш да ги млатиш по кьотука,до като изпадне буталцето.От време на време ги побутваш на вътре,ама не много зверски,че точно тогава се чупят.Горе-долу това е технологията.Търпение и бой му е майката.:rotfl:този начин ми е познат виждъл съм как става:)освен касата със бирата и валидолчето трябват ти много здрави ръце и доста търпение
Като цяло е добре да се оправи този проблем ,въпроса е дали при ришаването му не може да се развали нeщо друго :)
Няма някакъв особен проблем при оправянето на повдигачите,освен,че се сваля мотора и всичко свързано с това,а тука вариантите са много.Просто си е ремонт на глава.