PDA

View Full Version : Повдигачи-разбирачи

DJ_STIVAN
04-07-2009, 15:03
Не ми харесват нито свещите нито маслото.Особено последното.За такава Селения Голд не съм чувал,но това може да е от незнание.Все пак,щом е минерално-остави го,ако не искаш да ти тропат повдигачите,като на Зилата.
Оставям те на другите!:rotfl:И те сигурно ще ти кажат нещо по въпроса:ritter:

Колега, я кажи ся от какво тропат тея повдигачи, защото моите са доста шумни... без знзачение с какво масло карам! Ся като правя двигателя дай съвет как да ги оправя да не тропат. Проверих в нета,че 1бр струва 22 кинта..x16 стават доста... има ли шанс да се оправят по друг начин освен с смяна?

mordohy
04-07-2009, 15:19
Тия повдигачи са много добри по ред причини,но имат един основен недостатък.Не търпят минерални масла.от тях запичат и почват да тропат.Оправят се със сваляне на главите,тоест на мотора и тяхното разглобяване и почистване от боклуците.Зилата знае,как работят моите.По принцип,ако няма износване по шапката не е необходимо да ги сменяваш с нови.Цената,която са ти обявили е направо дървена,но предполагам,че си търсил за алфа.Питай за опел Астра и ше ги намериш за около 8-10 лева бройката.Дори и да си изчистиш твоите се приготви да счупиш 2-3 броя.Аз имам около 5-6 резервни,така,че ако тръгнеш на бюджетен вариант,ще те окомплектовам!
Едит:като ги свалиш,най-умното е да ми ги пратиш да ги оправя аз,че ще ги потрошиш сам!

DJ_STIVAN
04-07-2009, 15:45
И как се чистят тези повдигачи, аз ся разгледах тези от 8в двигателя и... невиждам как може да стане?

mordohy
04-07-2009, 16:05
Взимаш си един кьотук от твърдо дърво,пиеш един валидол и си взимаш каса бира и започваш да ги млатиш по кьотука,до като изпадне буталцето.От време на време ги побутваш на вътре,ама не много зверски,че точно тогава се чупят.Горе-долу това е технологията.Търпение и бой му е майката.:rotfl:

DJ_STIVAN
04-07-2009, 16:28
Как ги побутвам навъре, до колкото разпрах... подлагам нещо отдоло на пъпката (здраво дърво) и почвам да ги млатя... другото не го разбирам :dunno::notify:

mordohy
04-07-2009, 17:03
Как ги побутвам навъре, до колкото разпрах... подлагам нещо отдоло на пъпката (здраво дърво) и почвам да ги млатя... другото не го разбирам :dunno::notify:
Няма такова нещо!Нищо не си разбрал!Само разспмихме темата на колегата.Хващаш повдигача,както си е и го млатиш по дървото така,че да яде боя долната част.Така от собственото си тегло изхвърча буталцето.Пъпката е буталото.него само от време на време го побутваш на вътре и пак целокупен бой до като излезе!

Stranger65
05-07-2009, 16:35
Ще да има да хвърчат пружинки и съчми та пушек ще се вдика. Дай ги на разбирач.:rotfl:
Иначе вземи си купи нови по-добре

mordohy
06-07-2009, 02:18
Абе нали за това му говорех,бе!Един да му спестя-колко бири са това!:chair:

DJ_STIVAN
06-07-2009, 18:20
Абе един колега ми каза,че в София се намират за 10 кинта нови та.... ако е така,ще ги сменя, ако са по 22 кинта както са в Евро 07 май няма да си правятруда да ги сменям,щото и тоя ремонт май ще ми легне хилядарка!

Stranger65
06-07-2009, 22:37
Абе един колега ми каза,че в София се намират за 10 кинта нови та.... ако е така,ще ги сменя, ако са по 22 кинта както са в Евро 07 май няма да си правятруда да ги сменям,щото и тоя ремонт май ще ми легне хилядарка!
Взимаш едни плоски клещи и едно менгеме на разположение. Стискаш с клещите вътре цилиндъра в чашката и затягаш клещите на менгемето заедно с чашката и удряш с чук по външната страна на чашката. 16 броя съм избил, почистил и сглобил така. Сега работят перфектно

zilala
07-07-2009, 07:35
Взимаш едни плоски клещи и едно менгеме на разположение. Стискаш с клещите вътре цилиндъра в чашката и затягаш клещите на менгемето заедно с чашката и удряш с чук по външната страна на чашката. 16 броя съм избил, почистил и сглобил така. Сега работят перфектно
Обаче точно тук идва момента когато може да ги спраскаш точно с менгемето , пипкава работа си е :) поздравления че не си счупил нито един

Stranger65
07-07-2009, 13:44
Обаче точно тук идва момента когато може да ги спраскаш точно с менгемето , пипкава работа си е :) поздравления че не си счупил нито един
Няма такава опасност стига да си внимателен все пак. То по принцип за тази работа има май специални клещи

mordohy
10-07-2009, 23:08
Клещи специални няма.Има смяна,но не за това е темата.

Stranger65
11-07-2009, 20:26
Клещи специални няма.Има смяна,но не за това е темата.
нямам ги на снимка за да ти покажа за какво става на въпрос

Kris
11-07-2009, 22:18
Ама и ти си една колоритна компетенция вечно контреща ...

mordohy
11-07-2009, 22:22
Не познавам сериозен техник,на хидравлика да лови с клещи деликатната повърхност на буталца или цилиндърчета .Може и да има,ама още не съм срещал!

Stranger65
13-07-2009, 22:18
Не познавам сериозен техник,на хидравлика да лови с клещи деликатната повърхност на буталца или цилиндърчета .Може и да има,ама още не съм срещал!
Ловят се и още как. Но по средата

mordohy
14-07-2009, 09:35
Аз знам,че може и съм правил тая простотия,ама небива:nono:

bobaka
14-07-2009, 16:08
а колеги да ви питам ако си ги оставя да си чукат може ли нещо да стане

Stranger65
14-07-2009, 21:05
Ami ne e никак желателно, ама никак

mordohy
14-07-2009, 22:00
Освен да ти работи неравномерно и небалансирано,друго няма какво.Но това е свързано с по-голям разход на гориво,коляно-мотовилковата група ще се разбие....може другите да добавят и още хубосии!:roll2:

BillyBoy`
15-07-2009, 07:09
Взимаш си един кьотук от твърдо дърво,пиеш един валидол и си взимаш каса бира и започваш да ги млатиш по кьотука,до като изпадне буталцето.От време на време ги побутваш на вътре,ама не много зверски,че точно тогава се чупят.Горе-долу това е технологията.Търпение и бой му е майката.:rotfl:този начин ми е познат виждъл съм как става:)освен касата със бирата и валидолчето трябват ти много здрави ръце и доста търпение

zilala
15-07-2009, 13:04
Като цяло е добре да се оправи този проблем ,въпроса е дали при ришаването му не може да се развали нeщо друго :)

mordohy
15-07-2009, 19:27
Няма някакъв особен проблем при оправянето на повдигачите,освен,че се сваля мотора и всичко свързано с това,а тука вариантите са много.Просто си е ремонт на глава.