PDA

View Full Version : моторче за празен ход

mariio
14-07-2009, 22:24
колеги сори за въпроса но къде се намира това моторче за празен ход 146 1.6 16v 99г

Balagan
14-07-2009, 23:34
Над дросела и трябва да е сиво като си дадеш ухото трябва да чуваш едно "жужене" :)

KalinAlfista
15-07-2009, 00:46
колеги сори за въпроса но къде се намира това моторче за празен ход 146 1.6 16v 99гдано сам ти помогнал....

KalinAlfista
15-07-2009, 01:02
колеги сори за въпроса но къде се намира това моторче за празен ход 146 1.6 16v 99г
за по точно колега еи каде е джаджата....отсрани на дросела се вижда....

mariio
15-07-2009, 22:59
мерси колеги,при почистване трябва ли да изключвам акумолатори или нещо друго. пак благодаря за помоща
защото смених сондата и от време на време пак ми играят оборотите и искам да почистя моторчето нещо важно при махането имали.

Balagan
15-07-2009, 23:23
На загасена кола махаш буксата...никфи откачания на клемите на акумулатора(или поне аз като го правих не намерих смисъл)

след това зимаш си Бензинче(според мен е най-добре) , въпреки че аз нямах под ръка и ползвах разредител...

като налеееш вътре във кухината остави малко да поеме разтвора щото има много боклуци...и после старателно с парцалче и отверка си го изчистваш слагаш и забравяш !!!:big_money:

KalinAlfista
16-07-2009, 00:30
колега не наливаи никав бензин...или квото да е....твоят МПХ е направено от механични части....требва да се смаже механиката със течна грез или WD-40 наи точно някои смазващ спреи..и сега щети кажа защото ти си с по новият мотор от на колегата каде ти е писал мнение а тои ти показва как се почиства моторчето на по стария двигател.....и не ми се вярва да ти се оправя оборотите дори и след смазване....след като си сменил Ламбда сонда требва да идеш на диагностика и да ти абдеитват компа....сас новата сонда...и тогава може да имаш позетивен резултат......ако не си сменял свеще хубаво е да ги замениш или със NGK,Denso.....

drigata
16-07-2009, 18:42
Абре пичове ще се изядете бре,и в крайна сметка какво направихте,помогнахте или объркахте момчето.

А ти колега Balagan ,вземи се "ъбдейтни" малко,това дето си го писал е много невярно.Стария и новия мотор се различават и с просто око,компа ,мпх,смукателния колектор...... са различни от стария.

На новия мотор мпх-а е пряко свързан с дросела,като в един корпус се намират мпх-а и тпс-а ,и за да се нормализира работата на празен ход трябва да се адаптира.

Така ,че дайте го по кротко и се вслушвайте един друг ,ако се съмнявате в нещо проверете има много инфо,или питайте.

Balagan
16-07-2009, 21:34
Ок за диагностиката да приемем че съм съгласен !

Но едва ли чистенето на едното или другото се различава(в смисъл че едното не може да се чисти с бензин) :big_flowers:

KalinAlfista
17-07-2009, 00:38
Извинявам се....че подпалих...!