PDA

View Full Version : Alfa Romeo 145 CODE KEY

Testicus
15-07-2009, 11:25
Здравейте,

Утре ще купувам Alfa Romeo 145 и се интересувам за този код ключ. Човека от който ще я взимам каза че картата липсва и малко съм притеснен. Има ли начин да се намери тази карта и колко ще струва?

И ако нещо стане с имобилайзера какво се прави и как се действа?

Благодаря ви за отговорите предварително!

georgievgi76
15-07-2009, 12:24
Аз моята я взех без карта , с един червен ключ съм.Сложих и аларма и съм ок.

RahzeL
15-07-2009, 22:30
Аз моята я взех без карта , с един червен ключ съм.Сложих и аларма и съм ок.
И аз съм така - нямам проблеми с ключовете !

Testicus
15-07-2009, 23:07
Tова е супер като инфо, но просто питам дали някой знае от къде може да се вземе тази карта. Предполагам че съм предпазлив просто и за това питам :-)

А иначе съм сигурен че има спецове по тези имобилайзери и ще го опрявят за нула време:afro:

nhg
16-07-2009, 09:14
Колега, картата няма как да я намериш, ако продавача не ти я даде, но тя не ти е необходима; виж дали ще ти даде 'мастер' ключа - тъмно чевен/кафяв, с него се преодоляват евентуални бъдещи проблеми с имобилайзера; поразрови и малко с търсачката - има доста писано по темата

alfa_erazor
16-07-2009, 10:42
Според ръководството мастър ключа доказва собственост над автомобила, и при продажба трябва да се даде на новия собственик.
Аз имам код-карта, но така и не се справих с кода от нея да си отключа паметта за централното, така че не е кой знае каква придобивка :)

EDIT:
тук може да прочетеш за видовете ключове, код картата, и какво се прави с нея:

http://forum.alfa145.com/uploads/owners_manual/03.%20Getting%20To%20Know%20Your%20Car.pdf

Почва още от първа страница, веднага след съдържанието:

Testicus
16-07-2009, 23:32
Мерси много за инфото.

А продавача ми даде един тъмно кафяв ключ. Предполагам че това е този мастер ключ. :yes:

Дано няма проблеми :biker:

Наздраве:cheers:

Detron
16-07-2009, 23:36
Срещу 60-70 лв в Мосю Бриколаж ти правят ключ-дубликат с чип.

markoff
17-07-2009, 13:57
Кофти антиреклама, ама аз си направих такъв ключ в бриголаж, сега 2 от 5 пъти не гасне жълтото ключе на таблото и си троша нервите.
С оригиналния нямам проблеми ама е само един.
Та 85 лв не заслужават в бриголаж, няма как да си сигурен че тоя дето го прави си разбира.

Bobo
17-07-2009, 14:26
Споко тия имобилайзери ги трошиме когат си искаме ;)

Sm0k
17-07-2009, 15:25
Мерси много за инфото.

А продавача ми даде един тъмно кафяв ключ. Предполагам че това е този мастер ключ. :yes:

Ми щом е тъмнокафяв, той трябва да е. Картата е ясно вече, че няма да я видиш, а по-интересното е даде ли ти с кафевия и двата ярко червени? Просто ей така да си ги имаш, не за друго, а щото алфистите налитат на червено ;)

Последното изречение беше в кръга на шегата, а сериозно - то е ясно, че и само с един ключ, ше се оправиш, и без карта - вадят се дубликати при всички автоключари, пък и Bobo вече спомена, че може да ти види сметката на имобилайзера, и може да си сигурен, че ако поискаш ще го направи, ама не е в това въпроса.

Все пак наличието на пълния комплект ключове и картата са по-скоро показател за отношението на предния собственик. Е**х го в собственика дето не е наясно къде са ключовете на колата или дето си е загубил картата, това да не му е хладилника или телевизора, че да изгуби някоя брошура дето са му връчили в техномаркет ;) Ми да беше загубил и талона на колата тоя...

Все пак, ако си я купил вече да ти е честита и да въртиш безаварийни километри с нея ;)

emo84
17-07-2009, 15:28
е аз нямам такъв мастер ключ,имам само червения.така си я купих колата,имали някакъв проблем???

Sm0k
17-07-2009, 15:50
е аз нямам такъв мастер ключ,имам само червения.така си я купих колата,имали някакъв проблем???

Абе както стана дума проблем няма при всички варианти. Само, че се процедира по различен начин, ако тряба да се отключи имобилайзера по няква причина...

Тука за по-подробно разяснение, може да се намесят по-запознатите с софтуера на колата (аз не съм от тях), или се разрови в старите теми по върпоса :)