View Full Version : за акциза и какво ще бъде след като падне
Здравейте колеги,нека някой да ме осветли по въпроса за акциза.Това което разбрах тук във форума е ,че след нова година акциза ще падне,но знаейки че все пак си живееме в страната на чудесата,дали на мястото на акциза няма да сложат някоя друга такса,налог и т.н. с което както е казал народа (ще стане не в тикви ами в кратуни)и ще бъде почти същото.И така по конкретно сега нека дам пример,интересувам се от Алфа с 2.5 v 6 24v бензиновия агрегат,или 2,4 дизеловия на 175к.с. каква е таксата за тези ДВГ-та сега, и какво ще се промени след нова година в цифри.
hunter1989
18-07-2009, 17:42
Колега ако не се лъжа ще има еко такса , задължителна за всикчи автомобили. И колкото по стар е автомобилът, толкова повече ще плаща собственика. Някаде четох че за дизел 92г около 1000 лева , но ще те излъжа не помня много точно . Имаше такава тема някадя из форума.
Колега ако не се лъжа ще има еко такса , задължителна за всикчи автомобили. И колкото по стар е автомобилът, толкова повече ще плаща собственика. Някаде четох че за дизел 92г около 1000 лева , но ще те излъжа не помня много точно . Имаше такава тема някадя из форума.
този екотакса само при регистрация ли ще се плаща или ежегодно като данъка
Furious 155
18-07-2009, 18:01
този екотакса само при регистрация ли ще се плаща или ежегодно като данъка
ежегодно - даже да не си го помислят?! мисля ще е еднократно. Но още никой нищо не е казал, както знаете смени се и правителството и ще видим...
PEPI-2ALFA
18-07-2009, 22:03
Нали ви е ясно, че докато говорите в бъдеще време само си ... говорите.:oops:
аз и миналата година като регистрирах моята пак плащах екотакса-200лв....
ФЕРАРИСТ
19-07-2009, 07:45
Ще измислят нещо да натоварят народа, но все пак не мисля че то ще е дори и наполовина колкото факания им акциз.....все пак и те не са чак толкова кифли че да сложат данък или някакъв налог на чичо от Каолиново дето си лашка с кеф опелчето от 92 година и да му лепнат 500 лв такъв......той няма да си го плати - но ако е 100 - 150 може и да го направи......затва......
Jivko7777
19-07-2009, 08:25
Ще измислят нещо да натоварят народа, но все пак не мисля че то ще е дори и наполовина колкото факания им акциз.....все пак и те не са чак толкова кифли че да сложат данък или някакъв налог на чичо от Каолиново дето си лашка с кеф опелчето от 92 година и да му лепнат 500 лв такъв......той няма да си го плати - но ако е 100 - 150 може и да го направи......затва......
Абе най-хубаво никакъв налог да не слагат. Малко ли сега плащаме Данък+Гражданска отговорност+Винетка и плус още един милион глупости :whip:
ФЕРАРИСТ
19-07-2009, 11:03
Абе най-хубаво никакъв налог да не слагат.
Абе ако търсим най - хубавото, ще е това да ни плаща държавата като си вземем кола, ама нейсе....
Значи положението е неясно:drive:
Jivko7777
19-07-2009, 16:20
Значи положението е неясно:drive:
Абе неясно, едно е ясно пак пари ще даваме на държавата:wallbash:
Колега ,
Колко е данъка на 2.4 -136 кс в Нова Загора тази година ?
-----
По темата - слухове всякакви , докато не видим законопроекта всичко е хвърляне на боб.
Jivko7777
19-07-2009, 23:52
Колега ,
Колко е данъка на 2.4 -136 кс в Нова Загора тази година ?
-----
По темата - слухове всякакви , докато не видим законопроекта всичко е хвърляне на боб.
Точно 165 лв....Града е около 30 000 жители...:grin: