PDA

View Full Version : Въпрос за предното табло

petarpetar
19-07-2009, 18:42
ot skoro imam alfa 146 i ne sym mnogo na jasno s koliten iskam da vi popitam
pod prednoto tablo do volana tochno kadeto e klu4a ima edno kryg4e pod formata na reshetka i kogato vklju4a kontakta ot tam se chuva edin shum kato ventilator tova se slu4ve ne vinagi.Nqkoj moje li da mi obqsni za kakvo sluji tazi djadja i ot kakvo moje da izdava takav shum
blagodarq vi

__________________________________________________ ___
Колега, понеже си нов ще ти направя само забележка.
Във форума пишем на КИРИЛИЦА, и пускай тема за дадено нещо само в един раздел.
Моля прочети правилата.

tonov

jivko15
19-07-2009, 19:07
Колега, за да ти отговори някои пиши на кирилица, а относно проблема ти не е болка за умиране.

niksonjr
19-07-2009, 19:37
ot skoro imam alfa 146 i ne sym mnogo na jasno s koliten iskam da vi popitam
pod prednoto tablo do volana tochno kadeto e klu4a ima edno kryg4e pod formata na reshetka i kogato vklju4a kontakta ot tam se chuva edin shum kato ventilator tova se slu4ve ne vinagi.Nqkoj moje li da mi obqsni za kakvo sluji tazi djadja i ot kakvo moje da izdava takav shum
blagodarq vi

Това, което описваш според мен е датчика за климатроника (предполагам имаш такъв :) ).
Не съм забелязал при моята дали оттам се чува звук от вентилатор.
Повече по въпроса направи едно търсене из форума. Писано е по този въпрос.

zaryto
20-07-2009, 01:36
Въпросното кръгче е датчик,а шума по-вероятно идва от моторчето за празен ход,което е нормално за 145/6.

KalinAlfista
20-07-2009, 08:38
много лесно се сваля махаш палсмасовата коро...и отватре е хванат датчик климатроник(винтилаточе) на два болта е....оделяшго и го издухваш на компресор със въздух...3-4 пати му вдухваш вътре срещо него...посля със некои смазочен спреи впръскваш във нега да се смаже..и повече няма да имаш проблем...аз лично сам го имал този проблем кам 2-3 пати....успех лесно е.....и честито за колата....!!!

BlueStorm
20-07-2009, 17:04
Да, това е датчика на "АВТОМАТИЧНИЯ КЛИМАТИК", не на "КЛИМАТРОНИКА"!!!

Climatronic e търговското име измислено от VW, ползващо се само от тях и се отнася за климатика с автоматичен контрол!!!

Зад тази малка, кръгла решетка има датчик на климатика за температурата в купето и се обдухва от малък вентилатор. Та, при зададен контакт вентилаторът се развърта за да прекара "свеж" въздух през датчика за да е по-точно измерването!

И моля, спрете да използвате това име "Climatronic" за италиански автомобили.

victtorbg
20-07-2009, 17:33
Да, това е датчика на "АВТОМАТИЧНИЯ КЛИМАТИК", не на "КЛИМАТРОНИКА"!!!

Climatronic e търговското име измислено от VW, ползващо се само от тях и се отнася за климатика с автоматичен контрол!!!

Зад тази малка, кръгла решетка има датчик на климатика за температурата в купето и се обдухва от малък вентилатор. Та, при зададен контакт вентилаторът се развърта за да прекара "свеж" въздух през датчика за да е по-точно измерването!

И моля, спрете да използвате това име "Climatronic" за италиански автомобили.

Е,се тая- автоматичен климатик или климатроник.Все едно да спрем да ползваме думи като реотан,термостат и джип-все търговски марки.Аз лично не видях някъде за коя година кола става въпрос,но ако е с климатроник най-вероятно да е този сензор.

petarpetar
21-07-2009, 12:27
благодаря ви за ценната информация още сега ще опитам да го оправя