Log in

View Full Version : предпазител

pitbull
19-07-2009, 20:15
колеги някой знае ли предпазител със символ звездичка за какво е , аз предполагам .че е за вентилатора за парното, щото то неработи.Как сложа нов предпазител и дам на контакт окъсява и гърми предпазтеля.някой да има идея къде може да укъсява колата е 164super 2.0ts

life style
19-07-2009, 21:23
да не е снежинка ? тои е за климатика

Boby
19-07-2009, 22:17
Махни кората която е м/у двугателя и предното стъкло и там ще видиш корпуса на вентилатора.От него излизат два демели кабела/червен и черен/ със сива букса.Откачи я и слоби бушонче.Ако не изгори значи проблема ти е във моторчето.:dark2:

pitbull
20-07-2009, 10:30
Махни кората която е м/у двугателя и предното стъкло и там ще видиш корпуса на вентилатора.От него излизат два демели кабела/червен и черен/ със сива букса.Откачи я и слоби бушонче.Ако не изгори значи проблема ти е във моторчето.:dark2:

пробвах колега пак гори предпазителя, климатика се развали есента блокира му шайбата,да неби той да дава на късо но до сега все така съм я карал нямаше проблеми до сега.Като махна предпазителя на единия му край на леглото му има маса

Sunny
20-07-2009, 13:38
Като махна предпазителя на единия му край на леглото му има маса

Някъде имаш прискрипан кабел значи . Тръгвай по червения кабел и го проследи , или е прещипан някъде или е нагорял и стопен .

pitbull
20-07-2009, 15:02
откачих таблото с предпазителите от закъсяващият край на предпазителя излизат две тънки розави жици,не са дебели кабелите, предпазителя е за ( на талянски) RELE CONDIZIONATORE , REOSTATO LUCI. Да проследя до къде отиват розавите жички си е живо приключение.

Sunny
20-07-2009, 15:14
Ми приключение си е , ама щетите могат да бъдат фрапиращи (фатални) в един момент .
Съответните две розови жици - замери по коя от тях окъсява и я проследи , предполагам стига до управлението на климатроника .
Друга идея : Свали релето на климатроника и виж дали пак ще имаш късо на бушона .
Ако имаш схемата на климатроника ще ти е още по-лесно .

didod
20-07-2009, 15:22
Reostato luci ми звучи като реостат за осветлението или реостат за фаровете. Виж да не е коректора за фаровете или пък реостата за осветеността на таблото. :)

pitbull
20-07-2009, 16:03
реостата за осветление на таблото е свален щото се развали ,но пък вентилатора на парното защо неработи

---------- Post added at 13:01 ---------- Previous post was at 12:53 ----------

и коректора на фаровете не е

---------- Post added at 13:03 ---------- Previous post was at 13:01 ----------

[Друга идея : Свали релето на климатроника и виж дали пак ще имаш късо на бушона .
Ако имаш схемата на климатроника ще ти е още по-лесно .[/QUOTE]

кое е това реле

didod
20-07-2009, 16:19
Кой номер е бушона, ако има номера изобщо? Кабелите само розови ли са или розово и черно?
Видях го кой е. Имаш вариант - режеш единия и пробваш дали пак гори бушона.

pitbull
20-07-2009, 16:52
няма номер от дясна на лаво трети, и от долу на горе пак трети (символа над него е снежинка).Като свалих таблотона птрдпазителите отзад е цялото на клемореди някакси оцелих точния клеморед със зумера на мултицета открих лявото краче на предпазителя на коя клема отива и съответно в другата част на клемата кои са кабелите ,те са два розави мисля без черно

Sunny
20-07-2009, 16:52
Така , след като порагледах схемата стигам до следните изводи (за себе си )
1. На розовия/те кабел ли имаш маса ?
Ако на тях имаш маса следва ,че проблема е в релетата - според схемата са 2 броя (къде са не знам) защото и двата розови кабела идват от бушона и отиват на намотките на релетата . Затова дай да намерим къде са релетата и да го проверим .

didod
20-07-2009, 16:55
Едното е реле за климатика, другото е за вентилатор парно. Това за климатика е вътре в купето. Другото не знам. Но ме притеснява този реостат, дето го пише на бушона.

pitbull
20-07-2009, 17:26
под таблото с уредите(като се свали) има релета като се прибера от работа ги вада едно по едно дано се окаже някое от тях

на реостата за осветрление на таблото единия кабел е розав и с маса

didod
20-07-2009, 17:30
Има и под кората под волана. Някъде там цъка, като ми включва климатика, между другото.

pitbull
22-07-2009, 11:08
колеги неможах да намера пустото реле,сложих единия край на мултицета в закъсяващото гнездо на предпазителя ,другия на маса, уреда на зумер и започнах да вадя рлетата едно по едно-при таблото с предпазителите,под кората на кормилния прът,под таблото с уредите,ма проклетия зумер немлъкна, куде се намира това реле:ranting:

Boby
22-07-2009, 22:15
Я направи същата процедура,но почни да вадиш буксите с кабелите отзад на бушонното тобло. Нещо ми се струва,че бушонното табло се ебава.Пистите вътре са на лентов кабел.:ranting: