PDA

View Full Version : Случи ми се нещо неочаквано

JAMAL
20-07-2009, 10:16
Към края на април месец 2009 си направих пътуване до Франция, като пътя мина през Сърбия, Хърватска, Словения, Италия и Франция. На международния паспорт имам печати от сръбската граница, хърватската на влизане и една седмица по-късно на излизане. От почивката останах със супер спомени, без никакви проблеми през престоя или по пътя.
Онзи ден /петък/, на адресната ми регистрация пристига повиквателна до родителите ми, да се явят в районното управление. Отиват те и районния ги пита къде е сина им. Ми сина им си бачка, вечер си пие биричка и всичко е наред. При което районния им показва уведомление с печати от нсбоп, гдбоп и една камара червени, зелени, черни печати от най-различни институции. В уведомлението пише: цитирани моите три имена, точен адрес по лк, ЕГН, че Въпросното лице е арестуван и се намира в затвора бля бля, в ПАРИЖ. С други думи АЗ в момента съм арестуван в парижки затвор:bored:
Ами аз не съм и дано никога не бъда. Поне на този етап не давам причина да бъда.
Засега пуснах обяснение, че аз съм в България и си имам всички прилежащи и доказващи документи.

koolio
20-07-2009, 10:18
Шах с пешката! Пиши като се разбере как се получил гафа.

marian
20-07-2009, 10:19
Мистерия.....

Коки
20-07-2009, 10:19
Да си губил документи случайно? Или да са ти ги крали? Явно са арестували някого с фалшиви документи на твое име.

Furious 155
20-07-2009, 10:25
Да си губил документи случайно? Или да са ти ги крали? Явно са арестували някого с фалшиви документи на твое име.
много е вероятно точно това!

JAMAL
20-07-2009, 10:25
Най-вероятно има някой, който се представя за мен.
Документите са били винаги при мен, като във Франция само на тур агенцията съм представял лична карта.

Коки
20-07-2009, 10:27
Най-вероятно има някой, който се представя за мен.
Документите са били винаги при мен, като във Франция само на тур агенцията съм представял лична карта.

Не говоря за сега, а изобщо - може и преди 5 години да е станало, спомни си.

JAMAL
20-07-2009, 10:29
Никога не съм си губил документ за самоличност. Сигурен съм в това.

Коки
20-07-2009, 10:30
Никога не съм си губил документ за самоличност. Сигурен съм в това.

Еба ти майсторите значи!

marian
20-07-2009, 10:30
Скоро може да получиш известие че си теглил кредит***000лв.

Коки
20-07-2009, 10:32
Скоро може да получиш известие че си теглил кредит***000лв.

Е как ше го изтегли от ареста? :):):)

JAMAL
20-07-2009, 10:32
Защо да е нужен такъв майсторлък, за да се доберат до необходимите данни?

marian
20-07-2009, 10:34
Е как ше го изтегли от ареста? :):):)Може вече да е изтеглен;-)
Пепел ми на езика:furious:

Dodo 155
20-07-2009, 10:35
Така е :gruebel:
Понеже вече полицията и престъпниците са безобразно нагли, не си играят да използват само крадени документи, а правят "близнаци" на настоящи ;)

Пази боже :priest:

koolio
20-07-2009, 10:41
Едва ли е случайно съвпадение, че това се случва точно след пътуване във Франция. Кой е бил куроператорът?

JAMAL
20-07-2009, 10:43
Изкарването на фалшиви документи ми звучи като нещо нормално, имайки впредвид възможностите на съвременната техника. Данните на всеки от нас предполагам ги има, в половината магазини, където изплащаме лизинг, мобилни оператори, банки и къде ли още не. Нямам опит с хакерство, но мисля, че не е голям проблем за тях да си набавят необходимата информация.

Furious 155
20-07-2009, 10:46
Изкарването на фалшиви документи ми звучи като нещо нормално, имайки впредвид възможностите на съвременната техника. Данните на всеки от нас предполагам ги има, в половината магазини, където изплащаме лизинг, мобилни оператори, банки и къде ли още не. Нямам опит с хакерство, но мисля, че не е голям проблем за тях да си набавят необходимата информация.
да но така ти карадат самоличността и става страшно! Никой няма право да злоупотребява с тези данни - забелязвам с новите документи които глсят наще управляващи ще има толкова лични данни на тях, че ако ти го откраднат направо ти открадват и самоличността...

JAMAL
20-07-2009, 10:52
да но така ти карадат самоличността и става страшно! Никой няма право да злоупотребява с тези данни - забелязвам с новите документи които глсят наще управляващи ще има толкова лични данни на тях, че ако ти го откраднат направо ти открадват и самоличността...

Ами да, като в документите ще има и кръвна група и отпечатък....така ще се напасват данните, че ще се чудиш ти ли си.

tanatos
20-07-2009, 11:42
Колега, а казаха ли ти по какви обвинения си арестуван? Не си мисли,че няма общо пътуването ти и последвалите събития, възможно е и да няма но.. С твойте данни във Франция неможе да се теглят кредити, схемата е фалшивия паспорт се дава на сводници,дилъри,хора източващи кредитни карти, абе общо взето престъпници. Те с тези документи немогат да напуснат в случая Франция,защото систимата на митницата ще покаже,че вече си излязъл.Просто им трябват за легитимация. Другия момент е на някои скаран със закона там,да са му трябвали документи за да напусне страната, и просто да са искали да те изпреварят и да излязат с твойте документи преди теб. Нищо се е объркало и са се забавили което е било в твой плюс.

JAMAL
20-07-2009, 12:40
Не, няма никакви обяснения. Документа, който видях е с цел едиствено да се уведомят близките. Няма причина, дата на задържане, период на задържане.
Създават ми само мисли....ма си мисля, че сега е момента да ударя някоя банка. По перфектно алиби от това май няма....

tanatos
20-07-2009, 12:55
Да не беше го споделял тук :) жалко,че банките сега пускат рудно кеш..Иначе си прав перфектно алиби е..

Jivko7777
20-07-2009, 13:04
Това е просто ужасно...какви проблеми сега може да ти дойдат на главата :big_whoops:

CrazyElement
20-07-2009, 16:51
Много лошо колега, май трябва да отидеш пак до полицията и да разпиташ повече и да им обесниш всичко, защото както се вижда някой има твойте документи набавил ги по 1 или друг начин и може доста главоболия да ти донесат.

JAMAL
20-07-2009, 17:22
Вече се е задействала процедурата.
Сега очаквам среща със специалисти в тази област. Има си цял отдел за подобни проблеми. Нито съм първия, нито последния. Измамници и престъпници, колкото искаш.

arieca155
20-07-2009, 17:24
вече е крайно време да разкажеш какви ги е вършил твоят брат близнак с твойте документи.???:gayfight:

JAMAL
20-07-2009, 18:56
вече е крайно време да разкажеш какви ги е вършил твоят брат близнак с твойте документи.???:gayfight:

Стига, недей така. Ще ми дойде в повече. Първо съм в затвора, после и таен брат съм имал.

koolio
20-07-2009, 20:31
Стига, недей така. Ще ми дойде в повече. Първо съм в затвора, после и таен брат съм имал.

Още малко и ще се окаже, че и Голф караш :roll2::roll2::roll2:

JAMAL
20-07-2009, 20:47
Хаха, пък и поп-фолк слушам до припадък....

BLUE1
20-07-2009, 23:09
А бе я си кажи как е във френската пандела, явно е добре щом имаш достъп до Интернет.....Иначе то е ясно там всички сте невинни....

PEPI-2ALFA
21-07-2009, 11:01
... Първо съм в затвора, после и таен брат съм имал.
Напиши едно официално писмо до френските власти, че се признаваш за виновен по всички обвинения:gayfight:

JAMAL
21-07-2009, 11:23
Да му е кофти...

bouncer
21-07-2009, 11:39
бе то хубаво да напише писмо, ама да не нахълтат утре при него нашите маскирани полицаи, защото има издадена заповед за задържане от Франция и делкарация че се признава за виновен.....:lupe:

qpwo
21-07-2009, 11:59
Видях подхвърлени шеги... Искай обежщетение от френската държава за нанесени ... щети (. 000 000):biggringift:

arieca155
22-07-2009, 08:32
да не си признаеш и за 5 000 000 евро у сметката ти в клона на ДСК в Младост.тези пари картела ти ги е дал за адвокати,да не ги разхвърлиш по детски домове и домове за стари хора.:gruebel::prescription:

JAMAL
22-07-2009, 12:49
Хайде стига толкова шеги, не пожелавам на никой да се случва!:handshake:

Satanism
22-07-2009, 13:02
Колега, а казаха ли ти по какви обвинения си арестуван? Не си мисли,че няма общо пътуването ти и последвалите събития, възможно е и да няма но.. С твойте данни във Франция неможе да се теглят кредити, схемата е фалшивия паспорт се дава на сводници,дилъри,хора източващи кредитни карти, абе общо взето престъпници. Те с тези документи немогат да напуснат в случая Франция,защото систимата на митницата ще покаже,че вече си излязъл.Просто им трябват за легитимация. Другия момент е на някои скаран със закона там,да са му трябвали документи за да напусне страната, и просто да са искали да те изпреварят и да излязат с твойте документи преди теб. Нищо се е объркало и са се забавили което е било в твой плюс.

ААм....колега, ти кога последно влезна и излезна от Франция и ти поискаха какъвто и да било документ?Изключваме посока Великобритания, защото там все още има паспортен контрл и митница на ферибота.Примерно към Германия, Белгия или нещо от сорта? :)

JAMAL
22-07-2009, 13:36
Реално на границата между Италия и Франция ни искаха документи само за сверка.
Иначе има печати за влизане на сръбската, хърватската и словенската граници и една седмица по-късно има за излизане.

tanatos
22-07-2009, 14:26
Sаtanism е прав, изразих се неточно, но явно JAMAL ме е разбрал какво искам да кажа. Мисълта ми беше, че точно затова се използват крадените самоличности в чужбина. Виж в българия е друга история. Сега проверката която ще направят от нашите служби ще оневини колегата и няма да има проблеми. Не е първия на който му се еслучило, няма и да е последния.

JAMAL
23-07-2009, 00:25
Искрено в това се надявам и си мисля, че не сме в Африканска Република, където все още действа "Закона на джунглата"/разбира се не искам за обидя някоя култура, проста така излиза от американските филми/. Ако трябва ще събираме роднини за да доказваме кой прав е, кой крив е?:handshake:

CrazyElement
24-07-2009, 02:34
Искрено в това се надявам и си мисля, че не сме в Африканска Република, където все още действа "Закона на джунглата"/разбира се не искам за обидя някоя култура, проста така излиза от американските филми/. Ако трябва ще събираме роднини за да доказваме кой прав е, кой крив е?:handshake:

То е ясно колега , че си невинен и стом си тука пък пише , че си в затвора ... както колегата по горе каза , отиди ги съди в Страсбург, първо на първо, кой е в затвора там? Някаф французин ли кой? Толкова ли немогат да се сетят , че не е българин?

JAMAL
24-07-2009, 09:01
Може и да е българин, може и да е сърбин, може и да е маке, бали му ма..та.
Откакто това се случи се ровя из нета за новини свързани с фалшиви документи. Последно беше, че е разбита най-голямата организацията в Англия, състояща се от....българи. Намерени документи за над 1 млн евро на пазара, като една част от тях са били документи с най-висока защита.
Друго интересно, което намерих, хванали младеж изнасял от България фалшива лична карта за ....Франция....брейй те да не са хванали моя дубликат:tequilla:
Както колега спомена в темата, на някой му е трябвал документ да напусне страната и дали моето пребиваване там е случайност или не...

detelazurno
24-07-2009, 10:49
Аз пък на следващия ден след като прочетох темата слушах по радиото, че депортирали някакъв българин във Франция, за да го вкарат в затвора. Само дето неговото си се оказа май истинско нарушение на закона. Заслушах се, но не казаха нищо повече и нищо по-интересно от това което аз сега написах. Много кофти случка, но споко. Всичко ще се оправи. На тях им е ясно, че има нещо гнило в цялата работа иначе до сега да са те намерили.