View Full Version : най-добър високооктанов бензин
Та въпроса ми е кой според вас е най-добрия високооктанов бензин като можете да споделите от къде зареждате впечатления, ментаци и т.н.
аз зареждам, по принцип, на ЕКО 100 кинитрон, но един път ми се наложи да сложа В-пауър рейсинг от шел и останах доста впечатлен- колата усезаемо вървеше повече... но и цената си казваше думата-беше с около 20ст по скъп от другия...
Рейсинг или омв 100 обаче ги слагам само на дълго че в града си изгаря по светофари и задръствания без никъкъв ефект .
AntiLuuP
22-07-2009, 17:23
ОМВ карера 100 или там нз кво се води .. бензина от шел какъвто и да сипя много бързо го стопява ....
Аз зареждам само на Еко - 100 октанивия и съм доволен, на Шел не зареждам, защото е всеизвестен факт, че горивото им е боклук, но ти ме очудваш с това си твърдение може да взема да пробвам някой път :)
KirilSol
22-07-2009, 17:26
аз съм само с Карера-100 на ОМВ
Аз зареждам само на Еко - 100 октанивия и съм доволен, на Шел не зареждам, защото е всеизвестен факт, че горивото им е боклук, но ти ме очудваш с това си твърдение може да взема да пробвам някой път :)
Аз зареждам на различни места но предимно на шел и нямам
впечатление горивото да е по-голям боклук от колкото другаде .Може да се каже че съм доволен дори .
thecleaner
22-07-2009, 17:41
По мой лични впечатления Еко кинитрон 100 и след това Омв 100. Другите не стават.
и аз бях чувал че е голям боклук и затова се учудих...
Да хвърля набързо едно негативно мнение към ЕКО кинитрон. Последния път (наистина ще е последен вече) с него докарах разход 18,5л. Само още един път ми е давала такъв разход, и познайте къде бях заредил. Така че никога повече от там гориво. За вървежа разлики не откривам с този 95 които си зареждам .
По-принцип зареждам на ОМВ и Лукойл,нямам лични наблюдения кой от 2-та бензина е по-добър,но само ще споделя,че най-добрия бензин който е пройзвеждан не се продава по бензиностанцийте,тъй като суровинната и преработвателната му стойност е много скъпа (спецялен начин на преработката на нефта при която се добавят спецялни химични продукти).Тъй наречения високо честотно-октанов бензин.Ако не се лъжа мисля че беше 112 октанов.В България го има в петролната база на Лукойл,но не се използва за потребителски нужди,а за добавка към горивото използвано от "АЕЦ" за охлаждане на реакторите.
98 на ЛукОйл, поне при мен с този бензин джипа ми върви най добре.Еко-та, мекота, Омв-та, високооктанови измислици не са направили нияо друго освен да ми вдигат разхода и няма абсолютно никава разлика във вървенето.
digitalundgrd
23-07-2009, 00:18
Още един глас за ШЕЛ В-Пауър РЕЙСИНГ!!!
От почти 8 месеца зареждам само от него и САМО с него колата не хълца и не клати обороти при първоначалното сутрешно палене, когато двигателя е студен! Разхода ми на бензин с него е по-нисък, а и колата я чувствам по-пъргава...
С лукойл 98 не усетих разлика от нормалния им 95...ОМВ едно, че съм ги хващал да лъжат в количеството и друго, че с техните бензини колата не върви добре и клати обороти...
От Еко не съм сипвал още, но аз съм на системата, че щом едно нещо работи добре, то няма нужда да си правя експерименти, в случая с други бензини...
Стотици литри шелски бензин съм изгорил и не сам имал проблеми но колата ми е в отлично състояние и не съм имал никакви сериозни проблеми нито от бензин нито и от каквото и да било .
Satanism
23-07-2009, 00:37
Най-добре с Еко Кинитрон 100
Най-зле с Карера 100 и задължително 1л нагоре в разхода.
С В-Пауър като с ЕКО-то
Това за Алфата....
Сега карам едно нисанче.С В-пауър направо лети...с другите по-зле...
AntiLuuP
23-07-2009, 00:39
Ти си на гас бе ... не лъжи хората :D :cheers:
digitalundgrd
23-07-2009, 00:46
Аз съм на ГАЗ-мас само в София, защото няма смисъл да кисна на светофарите с часове и да горя 100 октанов :)
Иначе при всяко извънградско излизане карам само на БЕНЗИН ШЕЛ В-пауър Рейсинг, за да поддържам бензиновите дюзи в що годе добро здраве :)
А и инжекциона си пали винаги на БЕНЗ и превключва на газ като сгрее двиг. до 35 градуса..., така че имам дооооста добър поглед върху бензините :)
AntiLuuP
23-07-2009, 01:17
Абе прав си ..аз имам няква газова която не се използва ама не е с инжекцион и се чидя дали да я монтирам а ако слагам ГИ... Тя колата не струва толкова :D:D:D
Зареждам където дойде...истината е една белисимата го изпива:cheers:
Aз напоследък зареждам 98 в Rompetrol и съм много доволен.
Колата осезаемо се чувства по-добре и харчи по-малко, отколкото със "100 октановите" горива на OMV и ЕКО.
В Shell не съм сипвал мноооого отдавна.
Според информацията, която съм получил от разни източници относно бензините, високооктановите бензини се произвеждат на базата на по-нискооктанови бензини, като към тях се слагат съответните добавки (октан буустери). Същите тези добавки, веднъж попаднали в бензина започват да губят своите качества. Затова се препоръчва да зареждате гориво от бензиностанции, които имат голям оборот и често зареждат цистерните си със "свежо" гориво.
Иначе, конкретно по темата - понеже колата ми е с доста висока степен на сгъстяване, съм принуден да я карам само с високооктанов бензин. Пробвал съм 100октановия на OMV, 98 октановия на Petrol + добавка и 98 октановия на Лукоил. На този етап само V-Power Racing на Shell не ми създава проблеми с детонациите (чукане на аванса).
Aз напоследък зареждам 98 в Rompetrol и съм много доволен.
Колата осезаемо се чувства по-добре и харчи по-малко, отколкото със "100 октановите" горива на OMV и ЕКО.
И за мен към настоящия момент по - добър няма.
ФЕРАРИСТ
23-07-2009, 23:23
Същото....
CrazyElement
17-11-2009, 19:45
Някакви нови мнение колеги, гледам , че темата е малко старичка ама си е полезна, защото аз сега се чудя какъв високооктанов бензин да слагам, пробвал съм 98 лукойл но с добавка бях доволен , ама после като го пробвах пак не останах хич..., на шел съм пробвал само В пауър , рейсинг не съм, карера 100 също не съм слагал нито пък ЕКО. Та така като ви чета мненията виждам , че повечето са за ЕКО 100 и В-Пауър Рейсинг, двама колеги са за ромпетрол 98.
digitalundgrd
17-11-2009, 19:50
Ах ти :) Случайно да не си се чипосал... Лично аз пробвах Еко 100 октана и не останах очарован :( Така, че според мен слагай класиката в жанра Шел В-пауър Рейсинг!
CrazyElement
17-11-2009, 20:13
Ах ти :) Случайно да не си се чипосал... Лично аз пробвах Еко 100 октана и не останах очарован :( Така, че според мен слагай класиката в жанра Шел В-пауър Рейсинг!
Хах, не съм все още колега, ама като цяло 1 път осетих разликата от високооктанов бензин и се очаровах. Иначе ако има и чипче направо няма да слезна от колата :) :go:
old alfist
17-11-2009, 20:14
Shell V-Power Racing - това е горивото на двете ми коли и никога не съм имал проблеми.
С изключение на бензиностанциите Еко и Ромпетрол, всички други зареждат от едно и също място Лукойл Нефтохим- Бургас. Разликата в горивата е единствено в добавките които слагат отделните вериги.
CrazyElement
17-11-2009, 20:23
С изключение на бензиностанциите Еко и Ромпетрол, всички други зареждат от едно и също място Лукойл Нефтохим- Бургас. Разликата в горивата е единствено в добавките които слагат отделните вериги.
И аз съм го чувал това , ама то и добавките не са малко нещо. Иначе някой от колегите който е пробвал В пауър рейсинг и ромпетрол 98?
assassin's
17-11-2009, 20:45
когато съм в градски условия сипвам 95 от където ми падне сега съм с Еко но май не ми харесва разхода!около година и половина карах със ОМВ-100 октана и бях доволен но за проба сложих Шел В-пауър рейсинг ми тя таз кола направо излетя,но ми даде голям раход но тва може би е заради кракът който мн настъпваше!за това 2 гласа за Шел
old alfist
17-11-2009, 20:58
но тва може би е заради кракът който мн настъпваше!за това 2 гласа за Шел
Заради кракът е, но кой би могъл да се въздържи.
Furious 155
17-11-2009, 21:06
Заради кракът е, но кой би могъл да се въздържи.
ами аз си се въздържам, но когато и да сипя на шел, разхода ми е по-висок отколкото на другите вериги - особенно обикновеният 95. Иначе 100-цата на шел, става, но пак го гори повече от 100 на омв да кажем. Това е при мен. Не съм пробвал еко 100 как ще дойде...
old alfist
17-11-2009, 21:15
Иначе 100-цата на шел, става, но пак го гори повече от 100 на омв да кажем. Това е при мен. Не съм пробвал еко 100 как ще дойде...
А, ми гори го повече на Shell, защото повече върви, но с другите не може да върви по този начин.
V Power Racing на Шел е наистина добър! Когато бях с развален дебитомер сипвах няколко пъти от него и колата се пооправяше значително. Иначе в последно време си карам с 95 на Ромпетрол и съм доволен. Много съм доволен и от 98 на Ромпетрол, ама все пак в България си е по-кофти от румънския. Зареждал съм в Румъния и определено си е дооооста по-добър. Въпреки всичко съм доволен от Ромпетрол за сега.
Още един глас за V-power. От половин година сипвам само V-power 95,двигателя е много пъргав и разхода в града ми е 9/100
ХМ, аз пък от много време зареждам само и единствено Еко 100, още преди години, когато имах скутер, с този бензин и ВПовер Рейсинга вдигаше +10км и повече вървеше. :)
Аз Вектрата си я зареждам със Carerra 100 на ОМВ и искам да ви кажа е е пълна боза тоя бензин. преди 2 седмици заредих същият бензин във Виена и тая кола летеше. егати разликата имаше, но ми даде и по висок разход, независимо че кара със 120 и то на темпомат. Алфата я карам с Carerra 95 пак на ОМВ и я чуствам добре с тоя бензин.
мерак ми е Алфата да я напълня с някъкъв 100 октанов бензин ама ме е страх да не изпеча клапаните или нещо друго. ако някой мисли че може да се сложи нека каже моля. сори за спама:)
The_Game
18-11-2009, 00:25
Нитрометан :hehehm::hehehm:
Истината е, че високооктановите бензини рядко се зареждат и обикновено седят в цистерната доооста време. Изветряват, отделят се едни силиконови отлагания... и изобщо понякога е по-добре 95 от колкото по-висок октан, но стар.
Особено в малките градове където масово си се зареждат 95. Все повече се убеждавам в това.
Нищо, че съм с чип спирам да наливам високооктанови бози.
Аз лично зареждам в ЕКО и до момента съм доволен, но според мен огромно значение има точно в коя бензиностанция зареждаш.
Лукойл са монополисти в България и не произвеждат 100 октанов бензин. Октановото число на бензина се повишава с помощта на добавки, които в никакъв случай не подобряват качеството на горивото. По темата октаново число има много информация в мрежата за тези които се интересуват. За съжаление Лукойл произвеждат горива отчасти отговарящи на европейските норми. За това моето лично мнение е, че най-качественият бензин е 100 октановият на Еко.
digitalundgrd
18-11-2009, 11:10
Колега до колкото съм чел-недочел / чул-недочул.... Единствено В-пауър Рейсинг(100 октана) Шел си го внасят от Гърция мисля....За другите бензините 95 и 95 в пауър мисля че си прав, че се купуват от Лукойл и слагат шелски добавки.
п.с. оем е прав, че високооктановите бензини не се купуват много и застояват(изветряват)! Затова е хубаво да зареждаме от бензиностанции, които са постоянно натоварени и бензина се "подновява" по-често....Такива са според мен бензиностанциите на изходите на София (към магистралите).
digitalundgrd (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=4833) прав се за Шел, те също внасят от Гърция 100 октанов бензин. Петрол преди също работиха с румънски горива, но сключиха договор с лукойл и вече продават единствено техни горива. За газта избора е сведен до лукойлска и до румънска.
В началото зареждах само Лукойл 95 с картите за 5ст отстъпка... Веднъж сипах ЕКО 100 и колата коренно се промени - двигателят обича този бензин, разходът ми падна с литър-литър и половина. Година и половина само ЕКО 100, на всякакви бензиностанции съм го зареждал - не съм усетил разлика... От месец карам с Рейсинг - и от него съм също толкова доволен, но ме зарибиха с рекламите, че почиствал нагара по клапаните. Колко е вярно - не знам, но съм спокоен, че когато врътна ключа, колата ще тръгне веднага.
ПП. Ако не си спомняте кога за последно сте сменили свещите - направете го! Какъвто и бензин да сложите, без качествена искра нито разходът ще падне, нито колата ще върви както трябва... Бях започнал да си мисля, че са развалили бензина на ЕКО-то, но си смених свещите и колата отново тръгна...
Satanism
18-11-2009, 12:13
Еко 100 заедно с шел-а се отразяваха най-добре на моята колица.Разхода ми беше с литър надолу от ОМВ премиум боклука...
До сега зареждах само Еко 100 но реших последното ми прибиране от София до Бургас и обратно да карам на Шел В пауър рейсинг и мога да кажа само ОТВРАТ колата се движеше отвратително нямаше го ускорението от Екото, а разхода се качи със забележителните 2 литра е повече със сигурност няма да сложа такъв бензин!
old alfist
18-11-2009, 20:12
До сега зареждах само Еко 100 но реших последното ми прибиране от София до Бургас и обратно да карам на Шел В пауър рейсинг и мога да кажа само ОТВРАТ колата се движеше отвратително нямаше го ускорението от Екото, а разхода се качи със забележителните 2 литра е повече със сигурност няма да сложа такъв бензин!
Проблемът е изцяло твой.
75TwinSpark
18-11-2009, 20:46
И аз съм пробвал всичките 100 октана,и съм наи доволен от ЕКО
Проблемът е изцяло твой.
едва ли.... правя сравнение между 2 сходни(уж) бензина, а разликите са доста големи, макарче преди година съм зареждал в пауър рейс и бях доста доволен...сега не съм!
old alfist
18-11-2009, 21:13
едва ли.... правя сравнение между 2 сходни(уж) бензина, а разликите са доста големи, макарче преди година съм зареждал в пауър рейс и бях доста доволен...сега не съм!
Изгори поне 5 последователни резервоара от Рейсингът и тогава можеш да разбереш за какво става въпрос.
Old alfist би ли аргументирал твърдението си с нещо повече от общи приказки. Какво точно ще стане като колегата изгори 5 резервоара В пауър рейсинг- може би ще се включи реактивният двигател....:boost:
digitalundgrd
18-11-2009, 22:56
Хахах :)
Колеги не се карайте :) Най-вероятно "мик мик" е нацелил от "изветрелия" рейсинг :) И аз съм зареждал кофти рейсинг, ама беше от един мнооого забутан шел, на който може би веднъж на високосна се сипва от 100-октановия...
Според мен с бензините положението е "водка има, етикети няма". Затова си сипвам само 95 - Еко и Шел.
Хахах :)
Колеги не се карайте :) Най-вероятно "мик мик" е нацелил от "изветрелия" рейсинг :) И аз съм зареждал кофти рейсинг, ама беше от един мнооого забутан шел, на който може би веднъж на високосна се сипва от 100-октановия...
абе голям карък ще да съм от 4 различни бензиностанции в 2 града и една на магистралата все на шибан бенз да попадна, но е възможно незнам.... въпреки всичко се връщам към ЕКО пауърррр :)
old alfist
19-11-2009, 09:02
Old alfist би ли аргументирал твърдението си с нещо повече от общи приказки. Какво точно ще стане като колегата изгори 5 резервоара В пауър рейсинг- може би ще се включи реактивният двигател....:boost:
Не ми се иска да се аргументирам, защото ще настанат едни спорове и ще развалим добрия тон в темата.