PDA

View Full Version : Странно усукване на вратата при паркиране накриво

Stefo
22-07-2009, 17:39
Преди няколко дни забелязах нещо много странно - шофьорската врата някак си по-трудно се затвори.
Веднага взех да търся причината и стигнах до извода, че съм паркирал на доста криво място и предната дясна и задната лява гуми бяха на по-ниско, отколкото другите 2 гуми по диагонал. Нямаше някакъв особен проблем, но от някъде сякаш опираше и се чувства по-трудното отваряне/затваряне на вратата. Мръднах колата напред и нямаше проблем. Днес отново спрях така, че само едната ми предна гума е по-нависоко и отново чувствам някакво напрежение в шофьорската врата. Не е нещо фатално, ама ми се стори много нелогично, а може би притеснително ?
Възможно ли е да е толкова слабо купето, че да поема някакви усуквания по този начин или си внушавам нещо :)

Satanism
22-07-2009, 17:53
Тая кола да не е от пластелин, колега :)
Така и така окачването би трябвало да ти поеме разликата и купето да е право.Освен това на всеки по-остър завой трябваше да ти скърца цялото купе все едно си в кораб :)
По-скоро или си внушаваш, или трябва да си регулираш апарата на заключването :)

Pepo
22-07-2009, 18:54
Възможно ли е да е толкова слабо купето, че да поема някакви усуквания по този начин или си внушавам нещо :)
Да, усуква се.

mamamia
22-07-2009, 19:02
Преди няколко дни забелязах нещо много странно - шофьорската врата някак си по-трудно се затвори.
Веднага взех да търся причината и стигнах до извода, че съм паркирал на доста криво място и предната дясна и задната лява гуми бяха на по-ниско, отколкото другите 2 гуми по диагонал. Нямаше някакъв особен проблем, но от някъде сякаш опираше и се чувства по-трудното отваряне/затваряне на вратата. Мръднах колата напред и нямаше проблем. Днес отново спрях така, че само едната ми предна гума е по-нависоко и отново чувствам някакво напрежение в шофьорската врата. Не е нещо фатално, ама ми се стори много нелогично, а може би притеснително ?
Възможно е колега ако колата е била с удар и след това е направена от някой тенекеджия с две леви ръце.Това е наистина възможно

soldier
22-07-2009, 19:24
Абсолютно възможно - при мен това явление се наблюдава най-вече с багажника

PEPI-2ALFA
23-07-2009, 03:11
Да, усуква се.
И при мен е така 155-цата. На 146 не съм забелязал, но...

Xtrime7
23-07-2009, 07:27
И при мен се усуква и се усеща на шофьорската врата.
А това че някой споменава за удар;няма такова нещо,просто при по-особено паркиране и се усуква.

filip_gad
23-07-2009, 08:01
И при мен е същата работа, но с багажника.. :???:

Stefo
23-07-2009, 09:23
Егати кашкавалените алфи :-D
Абе сега като се замисля и корите на вратите поскръцват само при каране по неравности, особено по уличката преди офиса ни, дето минавам едни 50 метра почти офроуд ...

Sergey_gigov
23-07-2009, 12:35
преди 15 години и аз ходех и скачах и ми немаше нищо , ма сега ходя с патерица -тея греди не са вечни

mitaka_cs
23-07-2009, 12:55
Проблема с усукването го има и при движение.
Ето тук е разискван: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37086&page=2